Cikkünk automatikusan frissül, nincs szükség az oldal újratöltésére...
  • Arteta nagyot ment a sajtótájékoztatóján

    A téma a játékrendszer volt.

    "A Fulham ellen 36 különböző felállásunk volt. A City ellen 43. Nem tudom, hogy egy dolgot értünk-e a "felállás" szó alatt. Minden reggel a házamtól érkezek az edzőközpontba. De néha már hatkor kell el kell indulnom, mert jeges a kocsim szélvédője. Általában a Finchley Road-on megyek és utána az A25-ön, mert az gyorsabb. Most a Finchley Road-on sebességkorlátozás van, és emiatt csalnom kell kicsit, és az M25-ön megyek utána. A sulis nyári szünet után ki is jövök egy lehajtó után. Viszont ha nincs tél, akkor elég reggel hétkor indulnom. Ha defektet kapok, akkor még egy szerviznél meg is kell állnom. Ezzel azt akarom mondani, hogy nincs ugyanolyan meccs sosem."

    "Nincs lehetőség visszaállnunk arra rendszerre, amit tavaly használtunk. Zinchenko sérült volt, Xhaka meg elment. Most hozzam vissza?! Az nem fog menni. Ez most más, és más is lesz, az energiának is másnak kell lennie, mert ez már egy másik szezon. A dolog szépsége, hogy általában élvezem, ami új. Az biztos, hogy egy csomó dolgot tudunk jobban is csinálni."

    "Nem számítok már új érkezőre a mai nap folyamán. Eduék dolgoznak néhány transzfer véglegesítésén. De nem számítok új érkezőre. Sokáig kellett olyan kerettel dolgoznunk, amelyben több játékosnak is bizonytalan volt a jövője. Néha pedig meg kell küzdenünk azzal, hogy nem lehet megcsinálni, amit akarunk. Egyszerűen nem mehetünk ki minden egyes alkalommal a piacra, hogy egy hosszú távon sérült játékost 3 új emberrel pótoljunk. Ez [Timber esetében] nem volt lehetséges."

  • Breaking: Megállapodás Holdingért!

    Angol sajtóhírek szerint megvan a megegyezés Rob Holdingért az Arsenal és a Crystal Palace között!

    Az angol védő 4 millió fontért válthat csapatot.

  • Roy Hodgson Holdingról

    "Rob Holdingot egy ideje már követjük, a sportigazgatónk, Dougie Freedman jól ismeri őt. Sosem lehet elég minőségi játékosunk a keretben. Ha megoldható a megállapodás, nagyon örülnék, ha együtt dolgozhatnánk. Hely még van a keretünkben. Ha Rob lenne az erősítésünk, nagyon örülnénk neki." - mondta a Crystal Palace edzője.

    Az angol játékosért még a Sevilla érdeklődik. A kérdés az, hogy kölcsönről vagy végleges átigazolásról beszélhetünk.

  • Arteta Balogunról

    "Jelenleg nem volt elég helyünk a keretben ahhoz, hogy lehetőséget adjunk Folarinnak. Örülünk, hogy jó helyre került."

    A spanyol edző azt is elárulta, hogy ha előbb el tudtak volna adni egy nem kellő játékost a keretből, tudtak volna igazolni valaki a sérült Timber helyére.

  • Arteta: Nem számítunk újabb érkezőkre

    Ez ennyi volt!

    Mikel Arteta a mai sajtótájékoztatóján elárulta, hogy nem számítanak új érkezőkre a klubnál a mai nap folyamán.

  • Joao Cancelo lenne az illető?

    Meg nem erősített források szerint Joao Cancelóért újra felvette a kapcsolatot az Arsenal a Manchester City-vel.

    Eddig úgy festett, hogy Cancelo a Barcelona játékosa lesz kölcsönben erre a szezonra, de a katalánoknak anyagi gondok miatt  még nem sikerült hivatalosan is tető alá hozniuk az ügyletet.

    Az is kérdés, hogy a Manchester City mennyire lenne hajlandó Gabriel Jesus és Zinchenko után újabb játékost elengedni az Arsenalhoz.

    Várjuk a pletykák megerősítését hitelesebb forrásokból.

    Frissítés: hitelesebb forrásokból származó információk szerint a Bayern München érdeklődik Joao Cancelóért.

  • Talán még nem teljesen kizárt egy érkező

    Nem akarunk felesleges reményt kelteni egy új igazolást illetően, de talán még mindig nincs veszve minden.

    @DarrenArsenal1, korábbi Arsenal kisebbségi részvényes azt írta kora délután a Twitteren, hogy a klub még ma reggel is dolgozott egy új érkezőn, de minden attól függ, hogy mi lesz a távozók sorsa (Holdingért jelenleg a Crystal Palace tárgyal, Lokongáért a Luton jelentkezett be)

    Ha valaki jön is, az kölcsönben jönne, és a többi klubnál is úgy kellene dőlnie a dominóknak, hogy nekünk is jó legyen...

    Arteta sajtótájékoztatója hamarosan kezdődik, hátha abból kiderül valami konkrétum.

  • Hivatalos: Nuno Tavares a Nottinghamnél

    Az Arsenal hivatalosan bejelentette Nuno Tavares átigazolását - kölcsönben - a Nottinghamhez.

     

  • Lokongáért érdeklődnek

    Albert Sambi Lokongáért a Luton Town érdeklődik, írja a Telegraph újságírója, Mike McGrath.

    A játékost kölcsönbe vinné az angol csapat. A Luton jelenleg Sambi döntésére vár.

  • Holdingot a Crystal Palace akarja

    A Daily Mail szerint a Crystal Palace vezeti a versenyt Rob Holdingért.

    Korábban a Besiktast, a Lutont, a Sevillát és a Mallorcát hozták összefüggésbe az angol védővel, de a Luton edzője tegnap kacsának nevezte a pletykákat.

    Az angol bulvárlap szerint most Roy Hodgson csapata is szeretné leigazolni az angol védőt.

  • Deadline Day

    Elérkeztünk a 2023-as átigazolási idény végéhez, ma magyar idő szerint 24:00-ig igazolhatnak és regisztrálhatnak új játékost az angol csapatok.

    Ami az érkezőket illeti: jelenleg valószínűtlen, hogy bárkit is igazol az Arsenal, mert egyetlen megbízható forrásból sincs ilyen jellegű hír a sajtóban.

    A tegnapi BL-sorsoláson Edu így nyilatkozott:

    "Szilárd tervünk volt, hogy proaktívak legyünk az átigazolási időszak elején, és ez sikerült. Most azon vagyunk, hogy kiegyensúlyozzuk a keretet. Folyamatosan tárgyalunk sok klubbal, de összességében elégedettek vagyunk a csapatunkkal."

    Ami a távozókat illeti: egyedül Nuno Tavares áll közel a távozáshoz, méghozzá a Nottinghamhez kölcsönben. Fabrizio Romano szerint a portugál játékosért 1 millió fontot fizet a londoni csapat, további 12+3 millió font opciójuk lesz a végleges megvételre. Bizonyos feltételek teljesülése esetén (pályáralépés, bennmaradás) a Nottinghamnek kötelező lesz megvennie a játékost.

    Nicolas Pepe, Rob Holding, Cedric és Sambi Lokonga távozásáról még nincs hír, bár az angol védő kivételével értük olyan klubok érdeklődnek valamilyen szinten, ahol az átigazolási időszak nem zárul szeptember 1-én (portugál, török és szaúdi klubok).

    Az Arsenal aktivitása ezen a nyáron (felnőtt keret, bónuszokkal együtt)

    Érkezők: Declan Rice (West Hamtől, 105 millió font) Kai Havertz (Chelsea-től, 65 millió font), Jurrien Timber (Ajaxtól, 37 millió font), David Raya (Brentfordtól, 3 millió font, 27 millió font opció)

    Távozók: Folarin Balogun (Monacóhoz, 34 millió font), Granit Xhaka (Bayer Leverkusenhez, 21,4 millió font), Pablo Marí (Monzához, 8 millió font), Auston Trusry (Sheffiled Unitedhez, 5 millió font)

  • Sorsoltak a BL-ben

    Csütörtök kora este tartotta az UEFA a BL 2023/24-es idényének a csoportkör-sorsolását.

    Az Arsenal a B csoportba került, az ellenfeleink a Sevilla, a PSV Eindhoven és a Lens lesznek majd.

    A meccsek időpontjait később teszik közzé.

  • Tanulnivaló

    Ha már ennyire nincs hír az Arsenallal kapcsolatban, legalább szórakozzunk. Ma este hatkor sorsolás!

    Ce sont les meilleures équipes

    Es sind die allerbesten Mannschaften

    The main event

    Die Meister

    Die Besten

    Les grandes équipes

    The champions

    Une grande réunion

    Eine grosse sportliche Veranstaltung

    The main event

    Die Meister

    Die Besten

    Les grandes équipes

    The champions

    Ils sont les meilleurs

    Sie sind die Besten

    These are the champions

    Die Meister

    Die Besten

    Les grandes équipes

    The champions

  • Sorsolások

    Hogy kicsit a focival is foglalkozzunk a átigazolási időszak utolsó két napjában!

    Tegnap befejeződött a ligakupa második köre, teljessé vált a mezőny a harmadik körre, ekkor kapcsolódik be ugyanis többek között az Arsenal is a küzdelmekbe.

    Nem kaptunk könnyű sorsolást: a Brentford lesz az ellenfelünk idegenben a sorozat következő meccsnapján. A mérkőzés pontos időpontját később teszik közzé, csak azt tudjuk, hogy a meccset a szeptember 25-vel kezdődő héten rendezik.

    Ma 18:00-tól sorsolnak a Bajnokok Ligájában, ahová hat év távollét után térünk vissza. A bajnoki címek és a koefficiensek alapján történő kiemelés így néz ki - angol csapatot nem kaphatunk a szabályok szerint. Ti kikkel szeretnétek, ha megmérkőzne az Arsenal?

     

  • Eric Garcia opció lehet?

    Bár konkrét pletykák ezügyben - sőt semmilyen ügyben nincsenek az esetleges érkezők terén - Eric Garcia helyzetét érdemes szemmel tartanunk.

    Spanyol források szerint ugyanis a 22 éves játékos távozhat a Barcelonától az átigazolási időszak utolsó óráiban. Bár a katalán klub edzője, Xavi nem engedné el a védőt, a Relevo napilap szerint Garcia kérvényezte az átigazolását a Barcelona felsővezetésénél - és állítólag erre jó esélye van, mivel a csapat továbbra is anyagi problémákkal küzd.

    Fabrizio Romano korábban a Gironával boronálta össze Garciát, az olasz újságíró szerint a spanyol csapat őt szemelte ki Santi Bueno pótlásának, aki hamarosan a Wolverhampton játékosa lesz.

    Ebben az átigazolási időszakban kimondottan egyetlen kósza pletyka sem szólt arról, hogy az Arsenal érdeklődne Garcia iránt, legutóbb az ESPN írta márciusban a spanyol Mundo Deportivóra hivatkozva, hogy Arteta szeretné leigazolni a védőt, azóta ezügyben nem esett szó a sajtóban.

    Garcia 2018 és 2021 között a Manchester City játékosa volt, ismeri a Premier Ligát, és korábban már dolgozott együtt Artetával is, amikor a baszk tréner Guardiola asszisztense volt a Kékeknél.

    Ha és amennyiben a játékos távozása elé valóban nem gördít akadályt a Barcelona, akár opció is lehet Artetáék számára, ha ténylegesen védőt akarnának igazolni az idei nyári átigazolási ablakban.

  • Hivatalos: Balogun a Monacóhoz igazolt

    Az Arsenal hivatalosan is bejelentette Folarin Balogun távozását a Monacóhoz.

    Az angol játékos véglegesen távozott a Ligue 1-ben szereplő csapathoz, megbízható sajtóértesülések szerint a Monaco 40 millió eurót fizet a csatárért, az Arsenal pedig kb. 20%-ban részesül majd egy esetleges későbbi eladásból.

  • A Luton kiszállhat a harcból Holdingért?

    Úgy hírlik, hogy a feljutó Luton a Manchester United középhátvédjére, Teden Mengi-re vetette ki a hálóját. Ez lehet befolyással lesz a hadjáratukra, Rob Holdingért.

    A játékosért továbbra is érdeklődik a Besiktas, illetve néhány spanyol csapat is.

  • Szemmel tartjuk a piacot

    Továbbra sincsen túl sok konkrétum, tervez-e valakit még leigazolni az Arsenal az átigazolási időszak hátralévő napjaiban.

    Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója szerint a csapatnál továbbra is a távozók sorainak elrendezése jelenti a prioritást. Miközben Balogun és Tavares sorsa hamarosan megoldódik, már "csak" Cedric, Lokonga, Pepe és Holding helyzetét kell megoldani.

    Mokbel szerint ha érkezik is valaki, az minden bizonnyal védő lesz, Jurrien Timber hosszú távú sérülése miatt.

    Mokbel úgy tudja, a csapat továbbra is aktív a piacon, várnak a kínálkozó lehetőségekre. 

    A piac szeptember 1. péntek éjfélkor zárul.

  • A Chelsea Cole Palmert akarja

    A legfrissebb hírek szerint a Chelsea a Manchester City angol játékosára, Cole Palmerre vetette ki a hálóját, mindez azt jelentheti, hogy letettek Emile Smith Rowe megszerzéséről.

    ...bár a Chelsea-vel foglalkozó telegraphos újságíró, Matt Law szerint az Arsenal angolja továbra is szerepel a Kékek listáján.

  • Saka a PFA Év Fiatal Játékosa

    Bukayot Sakát választották a 2022/23-as szezon legjobb fiataljának a PFA szavazásán, a második helyen Gabriel Martinelli végzett. (A jelöltek között ott volt még Erling Haaland, az Aston Villás Jacob Ramsey, a Brighton csatára Evan Ferguson, és az immáron Chelsea-ben játszó Moises Caicedo.)

    A tavalyi szezon álomcsapatában négy arsenalos kapott helyet: Aaron Ramsdale, William Saliba, Martin Odegaard és Bukayo Saka.

    Mindenkinek gratulálunk!

  • Átigazolási front

    Kevesebb mint három nappal a vége előtt ma is történnek majd az események átigazolási fronton: számíthatunk Balogun és Nuno Tavares távozásainak bejelentésére, és még van egy kis időnk, hogy Sambi Lokongát, Cedricet, Holdingot és Pepét átadjuk valamelyik más klubnak.

    Most már azért lehetnének hiteles forrásokból származó pletykák az érkezőkről is.

  • Sajtó: Tavares a Nottinghamhez igazol

    Here We Go van Nuno Tavares ügyében, írja Fabrizio Romano, az olasz újságíró szerint megegyezett egymással a két londoni klub.

    A portugál bal bekk a megállapodás értelmében egy szezonra kölcsönbe kerül Steve Cooper csapatához, a Nottingham ezért 1 millió fontot fizet az Arsenalnak, és 12 millió fontos opciójuk lesz a végleges megvételre a szezon végén.

    Angol lapértesülések szerint Tavares már meg is érkezett a Nottinghamhez az orvosi vizsgálatok teljesítésére, hamarosan hivatalosan is bejelenthetik a klubok az ügyletet.

    Mindeközben Folarin Balogun már átesett az orvosin a Monacónál, az angol játékos végleges átigazolása is már formalitás, és legkésőbb holnapig érkezik a bejelentés.

  • Elutasítottuk a Chelsea megkeresését Smith Rowe-ért

    Elutasítottuk a Chelsea megkeresését Smith Rowe-ért, írja a Daily Mail kedden.

    Napok óta tartják magukat azok a pletykák, miszerint a csapat hazai nevelésű játékosa távozhat az átigazolási időszak hátralévő napjaiban a több játéklehetőség reményében.

    A Daily Mail újságírója, Sami Mokbel úgy tudja, a napokban a Chelsea-től érkezett megkeresés az angol játékos igazolhatósága kapcsán - az Arsenal azonban nemleges választ adott, mert nem akarják elengedni a középpályást egy közvetlen riválishoz.

    A helyzet azonban - mint minden átigazolás esetében az átigazolás utolsó napjaiban - változhat, és mint Mokbel írja, az Arsenal átgondolhatja a helyzetet, ha egy olyan ajánlat érkezik ESR-ért, ami jóval meghaladja a piaci értékét.

    Erre jelen állás szerint kevés esély van, de a Daily Mail újságírója szerint a Chelsea hajlandó lenne valamelyik játékosát belevonni egy esetleges megállapodásba Smith Rowe-ért. Bizonyos twitteres pletykák szerint a Chelsea a múlt héten szóba hozta Mudryk elcserélését az Arsenal angoljáért, de erre akkor Artetáék nemet mondtak, több okból is, például az ukrán fegyelmezési problémái miatt - igaz, a forrás hitelességét kéretik most is fenntartásokkal kezelni.

    A Chelsea mellett a nyár elején a West Ham mutatott érdeklődést Smith Rowe-ért, és felmerült, de ez az elmúlt hetekben elhalkult.

    Néhány éve az Aston Villának két elutasított ajánlata is volt Smith Rowe-ért, ám az Arsenal mind a kettő elutasította, és utána hosszabbítottak a játékossal. Felmerülhetett volna, hogy Unai Emery csapata éppen az angollal pótolja a hosszú időre kidőlt Buendiát, ám végül Zaniolo mellett döntöttek, és jelenleg nincs szó arról, hogy a birminghamiek újra próbálkoznának Smith Rowe-ért.

    Így állunk jelenleg, erről a sztoriról biztosan lesznek fejlemények az utolsó napokban.

  • Anthony Taylor lesz a hétvégi játékvezető

    Csak hogy mindenkinek jobb legyen a kedve kedd délután :)

  • Holdingért a Luton is érdeklődik

    Kölcsönbe vinnék az angol védőt.

    Szerkesztés: mint Ryan Taylor angol újságíró írja, a Luton nem viheti kölcsönbe Holdingot, mert a friss feljutó csapat korábban már felhasználta a maximális kölcsönben igazolható játékosok kvótaszámot azzal, hogy leigazolták a Manchester City-től Issa Kaborét, illetve közel állnak a newcastle-ös Isaac Haydenhez is.

  • Holdingért spanyol és angol klubok is érdeklődnek

    Fabrizio Romano értesülései szerint Rob Holdingért Spanyolországból a Sevilla és a Mallorca érdeklődik, de vannak klubok Angliából is, akik szívesen vinnék az angolt.

    Korábban úgy hírlett, hogy a Besiktas lehet a befutó Holdingért, de most ezek a pletykák elhalkultak.

    Ennek ellenére minden jel arra utal, hogy Holding is távozni fog péntek éjfélig az Arsenaltól.

  • 4 nap zárásig

    Kevesebb mint négy nap van hátra az átigazolási piac zárásáig.

    Pár hír:

    -Folarin Balogun ma érkezik Monacóba, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését

    -Nuno Tavaresért vissza bejelentkezett a Nottingham Forest, egyelőre kölcsönbe vinnék a portugál bal bekket Steve Cooperék

    -Egy kisebb összeget felmarkolhatunk egy korábbi játékosunk, Matteo Guendouzi átigazolásából. A francia játékos egyelőre kölcsönbe igazol a Marseille-től a Lazióhoz, de az olasz csapatnak 12 millió euróért meg kell majd vennie a középpályást a szezon végén. Úgy hírlik, az Arsenal és a Marseille közötti korábbi megállapodás egyik eleme volt, hogy az Ágyúsok 10%-ban részesülnek a későbbi eladásból.

    -Továbbra is tartja magát az a pletyka, miszerint Smith Rowe-ért érdeklődik a Chelsea. A The Times cikke szerint az Arsenal elengedné az angol játékost a megfelelő ajánlat esetén. A cikk ugyanakkor paywall mögött olvasható, jelenleg ellenőrizzük, hogy tényleg így van-e ez az állítás.

  • Utolsó hét

    Indul az utolsó, ráadásul nem is teljes hét az átigazolási piacon. A csapatoknak szeptember 1-e, péntek magyar idő szerint éjfélig van lehetőségük új játékosokat regisztrálni.

    Kieran Tierney távozását vasárnap este már be is jelentette a klub. A skót játékos kölcsönbe távozott a Real Sociedadhoz, a baszk klubnak nem lesz opciója vagy kötelezettsége a végleges megvételre a szezon végén. Angol források szerint a Sociedad 1,5 millió fontot fizetett Tierney kölcsönvételéért, és teljes egészében állják a skót fizetését is.

    Órákon belül hivatalossá válhat Folarin Balogun átigazolása is a Monacóhoz. A legfrissebb hírek szerint a francia klub 30+10 millió eurót fizet az angol csatárért, az Arsenal pedig 20%-ban fog részesülni egy esetleges későbbi eladásból. Ha hinni lehet a pletykáknak, Balogun a hétvégén esett át az orvosi vizsgálatokon, és már csak a bejelentés maradt hátra.

    Az Arsenalnál továbbra is a távozók ügyeinek elrendezése jelenti a prioritást. 

    • Rob Holdingért a Besiktas tárgyal a leginkább, de Fabrizio Romano szerint az elmúlt napokban spanyol csapatok is bejelentkeztek az angol védőért.
    • Nicolas Pepe-ért két meg nem nevezett szaúdi csapat tárgyal. Ezügyben fontos kiemelni, hogy a szaúdi klubok esetében nem szeptember 1-én, hanem csak 20-án zárul az átigazolási piac.
    • Nuno Tavaresért jelenleg az Aston Villa áll a legközelebb, de Unai Emery csapata csak kölcsönbe vinné a portugált, ami nem ideális az Arsenal számára.
    • Lokonga és Cedric jövőiről jelenleg még pletyka sincs.

    Két játékos jövőjét kisebb-nagyobb kérdőjel övezi az Arsenalnál.

    • A tavalyi szezon egyik kulcsembere, Gabriel Magalhaes, aki az előszezonban is minden meccsen játszott váratlanul kiszorult a kezdőből. Bár Mikel Arteta váltig állítja, hogy ez szimplán taktikai okok miatt alakult így, a brazil játékosért szaúdi csapatok és a Real Madrid is érdeklődik. Az Arsenal minden bizonnyal csak egy őrült összegért cserébe adná el a brazil védőjét, ráadásul őt pótolni is kellene a piacról. Az egyik kiszemelt erre a posztra a Crystal Palace-os Marc Guehi lehet, de korábban sokszor hozták összefüggésbe a csapatot a Barcelona védőjével, Eric Garciával is.
    • Emile Smth Rowe távozása nem volt napirenden az Arsenalnál, ezt hiteles források (főként David Ornstein) erősítették meg korábban a nyáron, de az angol játékos továbbra sem tud játéklehetőséghez jutni a csapatban, egyelőre a kispadról sem szállhatott be egy meccsre sem az első három bajnoki forduló során. Elképzelhető, hogy az FFP-vel küzdő Arsenal egy adott esetben felülbírálhatja az eddigi álláspontját. A Chelsea például egy olyan irányítót keres, aki képes a jobb szélen is játszani, profilban tehát megfelelő lehet számukra Smith Rowe, és bizonyos meg nem erősített twitteres értesülések szerint (akiknek a hitelessége erősen kérdéses!) a Kékeknél felmerült többek között az Arsenal játékosa is.

    Érkezőkről egyelőre kósza pletyka sincs.

  • Döntetlen a Fulham ellen

    Csalódást keltő, 2-2-es döntetlent játszottunk a Fulham ellen szombaton a PL 3. fordulójában.

    A vezetést a Fulham szerezte meg, az Arsenalnak az első félidőben Odegaard révén volt egy visszavont gólja, mivel a norvégnak passzoló Havertz lesen volt.

    A második félidőben Fabio Vieira tűnt nyerő embernek, a portugál játékos előbb egy tizenegyest harcolt ki, amit Saka értékesített, nem sokkal később pedig gólpasszt osztott ki Nketiah-nak.

    Az utolsó 10 percre ráadásul emberelőnyben fordult az Arsenal, mert kiállították a vendégektől Bassey-t, ám a 87. percben egy szögletet követően Palhina teljesen egyedül maradt, és tiszta fejessel egyenlíteni tudott.

    Az Arsenal összes közvetlen riválisa nyert a hétvégén, a csapat az 5. helyről várhatja a negyedik fordulót az első válogatott szünetig, amely a Manchester United ellen lesz vasárnap 17:30-tól.

  • Arteta sajtótájékoztatójáról

    - Gabriel Jesus egész héten edzett, fitt és meccsre készen áll már holnaptól. Timberen kívül a keretből mindenki egészséges és bevethető.

    - Gabriel Magalhaes fontos játékosa a csapatnak, jelenleg nincs semmi történés egy esetleges átigazolással kapcsolatban.

    - Vannak előrelépések a távozó játékosok ügyében, de jelenleg nincs semmi bejelentenivaló. Az átigazolási időszak utolsó hete mozgalmas lesz.

    - Nem tartja ideálisnak, hogy a szaúdi klubok szeptember 20-ig erősíthetnek, míg az angol csapatok csak 1-ig. Szeretné elejét venni, hogy adott esetben szeptember 1-e után távozzanak játékosok a csapatából, de erről nem ő dönt egyszemélyben.

  • Nagyon limitált a költségvetés

    Továbbra is nagyon szűkös az Arsenal költségvetésre, amit a további átigazolásokra fordíthat a klub, írja a Twitteren @DarrenArsenal1, korábbi szurkolói részvényes.

    A forrás szerint emiatt fontos, hogy meglegyen Balogun, Tierney, és még néhány játékos eligazolása. Kétségtelen nem ideális, hogy Tierney-ért nem kapunk átigazolási vagy kölcsönvételi díjat, de a Real Sociedad legalább teljes egészében átvállalja a skót fizetését, és ez is sokat segít.

    Az Arsenalnál nagyon ügyelnek arra, hogy mindent betartsanak az FFP-ből, az eddigi költekezésünket az önfenntartó modellünk keretein belül teljesítettük. A nemrégiben újrakötött szponzori szerződések pedig nagyon bevételt, ezáltal nagyobb mozgásteret engedett a csapatnak a piacon, de további számottevő kiadással járó erősítésekre jelenleg nincs forrás, amíg nem adunk el játékost vagy játékosokat.

    A forrás szerint - de ezt csak a saját, személyes véleményére alapozva állítja - egy igazolásra még számíthatunk az Arsenaltól, olyan keretek között mint amilyen Raya átigazolása volt: első körben kölcsönben, opcióval/végleges megvétellel a jövő nyáron.

    A piac jelenleg eléggé csendes, de jövő szerdától igazán várhatjuk majd a káoszt.

  • Balogun és Tierney közel a távozáshoz

    - Bár még nincs végső megegyezés a vételárról, az AS Monaco nagyon közel áll Balogun megszerzéséhez. Fabrice Hawkins úgy tudja, a Monaco 45 millió euró körüli összeget fizet az Arsenalnak és 20%-os részesedést kapunk a későbbi eladásból. (The Athletic, Sky Sports, RMC Sports)

    - Tierney pedig kölcsönbe kerül a Real Sociedadhoz, a skót játékos szeretne a BL-ben játszani. A Sociedad sem opciót, sem végleges megvásárlást nem vállal, de cserébe egy szezonon át teljes egészében fizetni fogja a játékos szerződését (The Athletic).

    Napokon belül hivatalos lehet mindkét ügylet, a két játékos akár már ezen a hétvégén áteshet az orvosi vizsgálaton.

  • Olasz sajtó: a Torino védőjét figyeljük

    Bár a forrást célszerű fenntartásokkal kezelni, az olasz La Stampa értesülései szerint az Arsenal a Torino holland középhátvédjét, Perr Schuurs-t figyeli, mint az elmúlt napokban súlyos térdsérülést szenvedő Jurrien Timber helyettese.

    A 191 cm magas Schuurs 2022 óta a Torino játékosa, korábban az Ajax alkalmazásában állt. A jobblábas középhátvéd a hírek szerint nyitott lenne a váltásra, korábban a Tottenhammel, a Liverpoollal és a West Hammel is összeborontálták már, ám egyelőre nem realizálódott az átigazolása.

    A La Stampa azt nem részletezi, hogy hol tart az Arsenal érdeklődése Schuurs-ért, ajánlattételről szinte egészen biztosan nem beszélhetünk. A Torino eddig 40 millió eurót kért az érdeklődő kluboktól a holland játékosért, szóval nem lenne olcsó a védő megszerzése.

    Egy másik célpont erre a posztra a Crystal Palacos Marc Guehi, az Arsenal szakembereinek tetszik az angol védő játéka, de Guehi megszerzéséről sem beszélhetünk konkrétumokról jelen pillanatban.

    Az Arsenalnál jelenleg hét játékos eladására fókuszálnak:

    • Folarin Balogunért egyre közelebb a Monaco,
    • Nicolas Pepe-t két szaúdi klub csábítja,
    • Kieran Tierney-ért korábban négy klub (Newcastle, Aston Villa, Real Sociedad, Celtic) érdeklődött,
    • Nuno Tavares egészen a múlt hétig a Nottinghamhez állt közel, de az az átigazolás meghiúsult végül, még az Aston Villa érdeklődik iránta,
    • Rob Holdingot a Besiktas vinné,
    • Sambi Lokonga, Cedric jövőjéről még pletyka sincs jelenleg.
  • Sajtó: Közel a megegyezés a Monacóval

    A Sky Sports értesülései szerint közel áll a megegyezéshez Folarin Balogun ügyében az Arsenal és a Monaco.

    A francia csapat hamarosan hivatalos ajánlattal jelentkezik majd az angol csatárért az Arsenalnál azt követően, hogy az elmúlt napokban pozitívan zárultak a megbeszélések a játékos vételárát tekintve. A tárgyalások fő témáját immárom a fizetési struktúra jelenti majd.

    Valószínű, hogy a Monaco nem ajánlja meg az Arsenal által eredetileg követelt 50 millió fontos vételárat, de a bónuszokkal és egyéb kiegészítésekkel együtt közel lesz majd a végösszeg ehhez az árhoz.

    A Sky Sports értesülése szerint Balogun alapvetően megegyezett a Monacóval a személyes feltételekről, az angol játékos számára jelenleg az a fontos, hogy olyan csapathoz kerüljön, ahol állandó játéklehetőséghez jutna.

  • Gabriel Jesus újra edz

    A mai edzésen készült videók tanúsága alapján Gabriel Jesus újra fitt és már együtt gyakorolhatott a kerettel.

    Lehet, a szombati Fulham elleni bajnoki még túl korai lenne neki, de ha minden jól alakul, valamennyi szerepet kaphat a jövő heti, Manchester United elleni rangadón.

    Kieran Tierney, Albert Sambi Lokonga, Nuno Tavares, Folarin Balogun és Rob Holding közben napok óta külön edz a felnőtt kerettől.

  • Pepét szaúdi klub vinné

    Újfent egy szaúdi klub vette célba Nicolas Pepe-t, az Arsenal mellőzött játékosát, írja Fabrice Hawkins, az RMC Sports megbízható tudósítója.

    Hawkins nem árulta el, melyik szaúdi csapatról van szó, de a klubok között már folynak a tárgyalások, és ha nem is sokat, de az Arsenal még némi átigazolási díjat is kaphat a korábbi rekordigazolásáért.

    Néhány napja még úgy festett, hogy Pepe-t a Besiktas viheti el, ám az Arsenal nem volt hajlandó felbontani a játékos szerződését, hogy szabadúszó legyen - a törökök pedig nem akartak átigazolási díjat fizetni a szélsőért. Ebben az esetben az Arsenalnak végkielégítést kellett volna Pepe-nek fizetnie.

    Hawkins szerint a most zajló tárgyalások a legelőrehaladotabbak Pepe távozását illetően, aki az előszezonban még kisebb sérüléssel bajlódott, azóta viszont csak egyedül edz a klub edzőközpontjában.

  • Továbbra is a Monaco vezet Balogunért

    Angol és francia sajtóhírek szerint továbbra is az AS Monaco van pole pozícióban a Folarin Balogunért vívott versenyben.

    A francia csapatnak korábban már volt egy elutasított szóbeli és írásbeli ajánlata is az angol támadóért, amit az Arsenal elutasított, mivel az ajánlat összege távolról sem érte el az angolok által kért 50 millió fontot.

    James Benge, a CBS Sports újságírója úgy tudja, a két klub közötti tárgyalások azóta jól haladtak, jelenleg a fizetési struktúrán folynak a megbeszélések, ez azt engedi következtetni, hogy az átigazolási díjról megszületett a megegyezés. Benge szerint a Monaco alapajánlata így sem érné el az 50 milliót, de a különböző bónuszokkal együtt számolva már megközelíti majd az Arsenal követelését.

    A játékos részéről nem lenne ellenvetés, hogy a Monacóhoz igazoljon.

    Néhány napja a Chelsea is folytatott megbeszéléseket Balogun ügynökével, de az Arsenal a Kékeknek már felárat számolna fel, és többért adná el nekik a játékost, mint 50 millió font. Elképzelhető, hogy lesz ajánlat Pochettinóék részéről is.

  • Gabriel továbbra sem kezdő

    Továbbra is rejtély övezi, hogy a tavalyi szezon egyik kulcsembere, Gabriel Magalhaes, aki végigjátszotta az egész felkészülési időszakot is, miért csak a kispadon kap helyet immáron sorozatban a második bajnoki fordulóban is - Mikel Arteta újfent nem nevezte a brazil védőt a kezdőbe a Crystal Palace elleni meccsre sem.

    Bármennyire hihetetlennek hangzik, mégis könnyen lehet, hogy esetleges átigazolás húzódik meg a háttérben. Korábban John Cross, a Daily Mail újságírója hivatkozva írtuk, hogy egy szaúdi klub érdeklődik komolyan Gabrielért, noha akkor úgy tűnt, az Arsenal vonakodik eladni a játékosát.

    Az Al Jazeera egyik újságírója hétfő kora este azt tweetelte, hogy az Al-Ittihad elnöke, Anmar Al-Haili ma találkozott a játékossal, és a tárgyalások pozitívan zárultak mind Gabriellel, mind az Arsenallal.

    A Daily Mail újságírója, Simon Jones ma azt írta, hogy a Real Madrid is érdeklődik Gabrielért, Carlo Ancelotti a súlyos szalagsérülést szenvedő Eder Militao helyére igazolná le a brazilt,  de a "játékos elkötelezett az Arsenal iránt, mert a védő szeretne még jobban teljesíteni a csapatával, mint az előző szezonban."

  • Mi a helyzet a piacon?

    Jelenleg minden csendbes a piacon, érkezőkről kósza pletykát sem hallani, ami pedig a távozókat illeti:

    • Nuno Tavares nottinghames átigazolása jelenleg pillanatban úgy fest, nem történik meg. A portugált viszont kölcsönben az Aston Villa még elviheti, mivel az elsődleges kiszemeltjüket, Acunát tekintve nem sikerült megegyezniük a Sevillával.
    • Nicolas Pepe nem megy a Besiktashoz, feltehetőleg azért, mert az Arsenal nem hajlandó felbontani a játékos jövő szezon végéig futó szerződését. Ebben az esetben a csapatnak egyösszegben ki kellene fizetnie Pepe fizetését a hátralévő egy évre, ezt Eduék szeretnék elkerülni.
    • Folarin Balogunért várhatóan a héten több ajánlatot is kapunk. A legkomolyabb kérők eddig a Monaco és a Fulham voltak, de bizonyos pletykák szerint a Chelsea is folytatott a múlt héten tárgyalásokat a játékos ügynökével. Mauricio Pochettino vasárnap elismerte, hogy szeretnének csatárt igazolni a hátralévő napokban.
    • A francia L'Equipe újságírója, Loic Tanzi szerint a Besiktas újra felvette a kapcsolatot az Arsenallal Rob Holding igazolhatóságával kapcsolatban. David Ornstein még július közepén írt arról, hogy a török csapat 2,5 millió eurós ajánlatot tett az angol védőért, ezt az Arsenal kevesellte és elutasította.
    • Fabrizio Romano szerint Kieran Tierney biztosan távozni fog. Bár a skót játékos eligazolása ügyében még mindig nem beszélhetünk konkrétumról, az olasz újságíró szerint a több játéklehetőség miatt Tierney távozni akar majd az Arsenaltól. Artetáék azonban "natúr" kölcsönajánlatokat nem fogadnak majd el, az érdeklődő klubnak a jövő nyáron vállalnia kell Tierney végleges leigazolását.
    • Sambi Lokonga, Cedric jövőjével kapcsolatban csak kósza pletykákról sem beszélhetünk
  • Meccsnap!

    Ma, 21:00-ás kezdéssel folytatódik a bajnokság a második fordulóval, az ellenfél a Crystal Palace lesz idegenben, a Selhurst Parkban.

     

  • Bejelentkeznek a szomszédok Balogunért?

    A Sky Sports értesülései szerint az elmúlt órákban bekapcsolódott a Chelsea is a Balogunért vívott harcba.

    Összefoglalva így fest a helyzet:

    • A játékos a több játéklehetőség miatt távozni akar az Arsenaltól, méghozzá véglegesen, a jelenlegi szerződése 2025-ig szól. A csapat nem áll a hazai nevelésű játékos útjába, de csak a megfelelő ajánlat esetén engedélyezik a transzfert Artetáék. A kezdeti kikiáltási ár eredetileg 50 millió font volt, de most már elvileg 45 millióval is beérnék Eduék.
    • Az Inter sokáig ostromolta a játékost, az olaszok Lukaku helyére vitték volna Balogunt, de sokallták az Arsenal által kért pénzt, emiatt inkább Marko Arnautovic-ot igazolták le. Az Inter már nincs versenyben Balogunért.
    • Az Arsenal később előbb egy szóbeli, majd egy írásbeli ajánlatot is elutasított a Monacótól. A hírek szerint a hercegségbeli csapat 35 millió euróval próbálkozott volna az angol csapatnál, Eduék erre nemet mondtak. A Monaconak azért kellene csatár, mert az eddigi első számú támadójuk ezen a poszton, Breel Embolo szalagsérülés miatt hosszú távon kidőlt. A Sky Sports legfrissebb híre szerint a Monaco továbbra is versenyben van Balogunért, és mérlegelik, érdemes-e még egy ajánlatot tenniük az angolért. Francia hírek szerint a csapatnak már van is B-terve: Patson Daka a Leicestertől.
    • Csütörtökön a Fulham érdeklődéséről írtunk, Marco Silváék Mitrovicsot pótolnák Balogunnal, de ők 35 millió fontot ajánlottak volna az Arsenal-játékosért. Hivatalos ajánlatot nem nyújtottak be.
    • Bizonyos jól értesült twitteres források szerint csütörtökön a Tottenham is érdeklődött az Arsenalnál Balogun átigazolhatósága felől. Az Arsenal nem utasította el a Spurs megkeresését, de nekik a rivalizálás miatt prémiumot kellene fizetniük Balogunért, ami érthető szempont Eduék részéről már csak azért is, mert éppen egy hete adták el Harry Kane-t a Bayern Münchennek.
    • A Sky Sports pénteken úgy értesült, a Chelsea is érdeklődik Balogun iránt. Formális ajánlatot itt sem beszélhetünk, és az Arsenal a Kékek esetében is felárral kalkulnának a vételárat tekintve.

     

     

  • Bemutatkozott a harmadik számú mez

    Az Arsenal ma hivatalosan is bemutatta a harmadik számú, zöld színű mezét. 

    A Crystal Palace elleni meccsen hétfőn azonban a sárgában játszunk.

  • Fogynak a lehetőségek Tierney-nek?

    Érdekesség, hogy azon klubok, akik eddig érdeklődtek Tierney-ék, most mind célpontot váltottak.

    • A Newcastle megállapodásra jutott Lewis Hall átigazolásáról a Chelsea-vel, Howe-ék a Kékek 18 éves bal bekkjét fogják leigazolni 28 millió fontért.
    • Az Aston Villa is érdeklődött Tierney iránt Lucas Digne helyére, de Unai Emery-ék inkább a sevillás Marcos Acunát igazolnák le. A játékossal megvan a megegyezés, most folynak a tárgyalások a klubok között, és akár órák múlva létrejöhet a transzfer, írja Fabrizio Romano
    • A Real Sociedad jelenleg a tottenhames Sergio Reguillonért tárgyal, írja a Matteo Moretto.

    Korábban még szó volt a West Ham vagy a Celtic érdeklődéséről is, róluk ezúttal nem esett szó.

    Közben Alex Runarsson kapusunk a Cardiff Cityhez távozik kölcsönben, írja a Telegraph.

    Nuno Tavaresért folynak a tárgyalások a Nottinghammel, de állítólag Steve Cooper csapata végül mégis csak kölcsönben kérné a portugált. A West Ham is érdeklődik Tavaresért.

    Spanyol források közben azt írják, egyre inkább figyeljük Ansu Fatit a Barcelonától, a spanyol játékos kölcsönben érkezhetne, de a Tottenham is fontolgatja az ajánlattételt. Ansu Fati a napokban döntött úgy, hogy a több játéklehetőség reményében elhagyná a Barcelonát.

  • Benjamin Pavard?

    Benjamin Pavard is szóba kerülhet az Arsenalnál, mint Timber helyettese, írja Fabrizio Romano.

    Döntés egyelőre nem született, hogy az Arsenal valóban tervez-e egyáltalán valakit igazolni Timber helyére, Mikel Arteta mindenesetre azt megerősítette a mai sajtótájékoztatóján, hogy dolgoznak a piacon, mind az eladások, mind az érkezők terén.

    Pavard - Romano állítása szerint - biztosan átigazolási listán van a Bayernnél, korábban a Manchester United volt a legkomolyabb kérő, de mivel Harry Maguire jelen állás szerint nem igazol el tőlük, Erik ten Haag csapata sem tud védőt igazolni. Ebben a döntésükben szintén FFP-vel kapcsolatos aggályok játszottak szerepet.

    A Manchester United mellett még az Inter érdeklődik Pavard-ért, az olasz csapat hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a német klubbal.

  • 10 milliós különbség Balogun ügyében

    Úgy néz ki, egyre komolyabb a Fulham érdeklődése Balogunért, Marco Silva csapata az elmúlt órákban komoly tárgyalásokat folytat az Arsenallal a fiatal angol szerződtetése kapcsán, írja Simon Jones a Daily Mail hasábjain.

    Jones úgy tudja, hogy az Arsenal némiképpen engedett a követeléseiből, az eddigi 50 millió font helyett már 45 millióval is beérnék Eduék, a Fulham viszont 10 millió fonttal kevesebbet szándékozik kiadni az angolért.

    A Fulhamnek azt követően szükséges egy csatár, hogy Mitrovic hamarosan eligazol az Al-Hilalba 50 millió fontért.

    Érdekesség, hogy ha Balogun fulhames átigazolása összejön, a játékos egyhamar újra az Emiratesben találhatná magát, hiszen augusztus 26-án találkozik a két csapat a bajnokságban.

  • Timber sérülése lehetne rosszabb is

    Sok kérdés felmerült, hogy az Arsenal orvosi stábja hogy engedte vissza Timbert a Nottingham elleni meccs félidejében, hogy még játsszon három percet a második játékrészben, de úgy hírlik, a csapat orvosi csapata mindent előírás szerint tett.

    "Az Arsenal orvosai a térdsérülésekre vonatkozó protokol szerint jártak el. A játékos semmi fájdalmat nem érzett a térdében, így közösen úgy ítélték meg, hogy Timber folytathatja a meccset." - mondta James Green, a Sky újságírója.

    "Timber a saját lábán hagyta el a pályát, és még másnap is viszonylag jól tudott mozogni, ami nagyon ritka egy ACL-sérülés esetén. A klub szerint szakadás van a játékos ACL-ében, de a térd többi részében - mint a meniscusban - nem keletkezett sérülés. Nem az a tipikusan súlyos ACL-sérülésről van tehát szó, mint a legtöbb esetben."

    Ezt az értesülést James Benge, a CBS Sports újságírója is megerősítette. Noha Timber sérülése így is épp elég komoly, és hónapokat vesz igénybe a gyógyulása és a rehabilitációs folyamat, a holland játékos sérülése lehetett volna még ennél is súlyosabb is.

  • Arteta Timberről

    "Egyértelműek voltak a céljaink, miért éppen őt választottuk, és már az elmúlt hetekben is látszott, mennyi mindent tud a csapathoz tenni. Most alkalmazkodnunk kell. Sajnos ezek a dolgok megtörténnek a fociban."

    "Alex jól halad, már edzhet. Egyedül Gabi Jesus hiányzik, de remélhetőleg ő is bevethető lesz hamarosan. A többiek jól állnak."

    "Egyelőre csak a meglévő játékosainkra fókuszálunk. Ott van még Kieran is. Ő is játszott a Community Shield döntőben, szóval nem lehetne azt mondani, hogy nem szerepel a terveink között. Az tény, hogy Jurrien sokat tett a csapatunkhoz mindkét szélen."

    "Ami az átigazolásokat illeti: nyitottak vagyunk, mint mindig. Valahogy le kell reagálnunk Jurrien sérülését, és ez is egy mód. Nyitottak vagyunk, de efelől nem csak én döntök, hanem jónéhány ember még. Jelenleg csak arra koncentrálok, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a már itt lévő játékosainkból."

  • Ma lesz Arteta sajtótájékoztatója

    A legfontosabbakat közöljük itt is.

  • A Fulham is érdeklődik Balogunért

    A L'Equipe szerint az Inter után újabb ajtó zárulhat be Folarin Balogun távozása előtt, mivel a Monaco nem őt, hanem Patson Dakát szemelte ki és az ő átigazolásán dolgozik.

    A Daily Mail szerint azonban a Fulham is érdeklődik immáron az angol csatár iránt, ezügyben a dolgok akkor gyorsulhatnak fel, ha véglegesül Mitrovics átigazolása az Al-Hilalhoz.

    Közben Kieran Tierney newcastle-ös átigazolása meghiúsulhat, mivel Eddie Howe-ék Lewis Hall leszerződtetésén dolgoznak.

  • Timber közleménye

    Jurrien Timber az alábbi üzenetet osztotta meg az Instagram-ján

    "Össze vagyok törve, hogy a sérülésem súlyosabb a vártnál, főleg annak fényében, hogy milyen meleg fogadtatásban részesültem. Szerettem volna ezt a pályán meghálálni, ami belátható időn belül nem lesz lehetséges. Áldottnak érzem magam, hogy ilyen emberek vesznek körül, velük együtt mindent megteszek majd, hogy a lehető leghamarabb és legerősebben térjek vissza a pályára."

    "Most egy idáig a lelátóról fogok drukkolni a csapatnak. Köszönöm, hogy ilyen rövid idő leforgása alatt befogadtatok, találkozunk A Pályán!"

  • Hivatalos: Timbert műtik

    Miután a további vizsgálatok is ugyanazt az eredményt hozták, mint az első, hivatalossá vált, hogy Jurrien Timbert műteni kell.

    Ezt a csapat szerdán hivatalosan is elismerte.

    Konkrét visszatérési időpontot nem lehet jelen pillanatban adni, de a játékosnak legalább hat hónapot kell kihagynia.

  • Mavropanosért tárgyal a West Ham?

    Miután jelen állás szerint a West Ham elsődleges kiszemeltje, Harry Maguire marad a Manchester Unitednél, David Moyesék célpontot váltottak, és immáron az Arsenal korábbi játékosa, Dinos Mavropanos került előkelő helyre a Kalapácsosak listáján.

    Ez bennünket annyiból érint, hogy a görög védő 2018-tól 2022-ig volt az Arsenal játékosa, majd a Stuttgarthoz igazolt. Egyelőre megtippelni is nehéz, mennyi lehet Mavropanos kivásárlási ára, de egy esetleges átigazolás esetén abból egy bizonyos százalékot az Arsenalnak kell utalnia a német csapatnak.

     

  • Tavaresért a Nottingham érdeklődik

    A Nottingham Forest ajánlatot tett az Arsenalnak Nuno Tavaresért - a londoni klub végleges transzfer formájában vinné a portugál bal bakket, írja Fabrizio Romano szerdán a Twitteren.

    A tárgyalások folynak a játékossal is.

    Korábban írtuk, hogy Tavaresért német klubok érdeklődnek, de a játékos szívesebben maradna Angliában.

  • Raya hivatalos

    Kedden délután az Arsenal hivatalosan is bejelentette David Raya érkezését a Brentfordtól. A spanyol kapus első körben kölcsönben jött 3 millió fontért, ami további 27 millióért végleges formát ölthet jövő nyáron. Raya a 22-es számú mezt választotta.

  • Gabriel lesz a meglepetés távozó?

    A mai nap folyamán kósza pletykák kezdtek el terjedni elsősorban a Twitteren, miszerint adott esetben az Arsenaltól egy olyan játékos is távozhat, akire nem számítanánk alapesetben.

    John Cross, a Daily Mirror tudósítója szerint ez a játékos nem más, mint Gabriel Magalhaes. A brazil játékos meglepetésre, elsősorban taktikai okokból kimaradt a Nottingham elleni kezdőből, és csak csereként állt be a mérkőzés utolsó perceire.

    Ebből még természetesen nem következtethetünk arra, hogy Gabriel távozni fog, de Cross szerint a brazil játékosért szaúdi csapatok érdeklődnek, és erről az Arsenal is tud.

    Cross a hitelességét tekintve talán nem a legmegbízhatóbb forrás, de tekintve a szaúdi csapatok idén nyáron bemutatott költekezését, cseppet sem lepődhetnénk meg, ha később több jól értesült újságíró is megerősítené ezeket a pletykákat.

    Az tény, hogy komoly döntés lenne Artetáék részéről, ha mintegy két és fél héttel az átigazolási piac vége előtt úgy döntenének, eladják a játékost, aki a tavalyi szezonban húzóembere volt a keretnek, 2022 októberében pedig szerződést is hosszabbított a klubbal.

    Cross szerint Gabriel pótlása a Crystal Palace-tól Marc Guehi, vagy a Manchester City-től Aymeric Laporte lehetne.

  • Nem biztatók a hírek Timberrel kapcsolatban

    Aggasztja az Arsenalt Jurrien Timber szombaton elszenvedett sérülése.

    A klub egyelőre nem közölt semmit a holland játékos állapotáról, és a különböző forrásoknak (pl. Ornsteinnek) sem szivárogtatott semmit.

    Timbert ma vizsgálták meg első körben, és valamiféle térdszalag-sérülésre gyanakodnak a klubnál. Általában viszont nehéz egyetlen vizsgálattal kideríteni a térdsérülések súlyosságát, ezért a napokban Timbernek lesz még egy vizsgálata, és egy másodvéleményt is ki fog kérni a klub.

    Csak abban bízhatunk, hogy a játékosnak nem az elülső keresztszalagjával (ACL) lett baja, mert akkor szinte biztosan ki fogja hagyni a szezon hátralévő részét. Az Arsenal orvosi csapata természetesen megvizsgálta Timbert a meccs félidejében, és azt a döntést hozták, hogy a játékos folytathatja a játékot - ennek ellenére Timber csak a 48. percig bírta.

    Ebből a szempontból egy fokkal talán jobb lenne egy belső oldalszalag (MCL) sérülés, de ebben az esetben is többhónapos kihagyásról beszélhetünk.

    Minden bizonnyal a következő órákban, napokban okosabbak leszünk.

  • Vad pletyka: Ansu Fati is szerepel Arteta radarján

    Katalán források szerint nincs kizárva, hogy az Arsenal ajánlatot tesz a Barcelona játékoásért, Ansu Fatiért.

    A Radio Barca csatorna hitelességét tekintve lehetnek fenntartásaink, de az tény, hogy a spanyol játékos FFP-gondok miatt átadólistán lehet a Barcelonánál, ezt korábban Xavi is elismerte. A szélső ügynöke az elmúlt hetekben állítólag több nagycsapathoz is beajánlotta Ansu Fatit.

    Az Arsenalnál Havertz, Timber és Rice leigazolása után már nem költekezhetnek szabadon. David Raya is első körben kölcsönben érkezik a Brentfordtól, opcióval a jövő évi végleges megvételre. Eduék így leginkább az eladásokon dolgoznak:

    • A Monaco mérlegeli, hogy tegyen-e újabb ajánlatot Folarin Balogunért - egy elutasított megkeresés már volt a hercegségbeli csapattól. A hírek szerint Balogun szívesen igazolna hozzájuk, a Monaconak pedig azért kell csatár, mert az eddigi első számú támadó, Breel Embolo hosszú távon kidőlt egy sérülés miatt. Az Arsenal továbbra is 50 millió fontot vár Balogunért, ennyi pénzt pedig a többi érdeklődő klub (Inter, Lens) nem akar vagy nem tud kifizetni. Kósza pletykák még arról is szóltak, hogy a Tottenham Balogunnal pótolná a Bayernhez távozó Kane-t, de jelenleg a Monaco van pole pozícióban az angol csatárért.
    • Kieran Tierney-ért egész nyáron több klub (Newcastle, Celtic, Aston Villa, újabban pedig a Real Sociedad) is érdeklődött/érdeklődik, mégis alig van haladás a skót játékos ügyében, aki továbbra is mellőzött Arteta keretében, a Nottingham elleni csapatba még a kispadra sem tudott odaférni. A Newcastle-nél jelenleg közte és Cucurella között vacillálnak, de ugyancsak FFP-okok miatt Eddie Howe-ék első körben kölcsönben igazolnák le bármelyiküket is - döntést csak később hoznak, ki mellett döntenek. A Real Sociedad szintén csak kölcsönben vinnék a bal szélsőt. Az Arsenal ettől a formájú átigazolástól elzárkózik, Eduék azt szeretnék, ha az érdeklődő klub legalább kötelező érvényű vásárlási záradékkal venné kölcsönbe Tierney-t.
    • Nicolas Pepe-ért továbbra is a Besiktas érdeklődik, de érte biztosan nem kap számottevő összeget az Arsenal. Sőt, az is továbbra is opció, hogy a klub felbontja a 2024-ig szóló szerződését a játékossal, ebben az esetben a játékosnak végkielégítésként ki kellene fizetnie a következő egy évre esedékes fizetését.
    • Albert Sambi Lokonga átigazolása a Burnley-hez megrekedt, ráadásul Vincent Kompany csapata az elmúlt hetekben több középpályást is igazolt. Jelenleg nincs elérhető közelségben a belga játékos távozása.
    • Több játékos jövőjéről (pl. Cedric, Holding, Nuno Tavares vagy Alex Runarsson) per pillanat még kósza pletykák sincsenek, de értelemszerűen ezen játékosok eladásaiból sem tudna számottevő bevételt kapni a klub.

    Mikel Arteta a múlt heti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a csapatnál per pillanat nem dolgoznak új érkezők leigazolásán, de ez változhat, mert a piac mindig kiszámíthatatlan.

    Néhány hete például úgy tűnt, az Ajax játékosa, Mohammed Kudus is ott van Arteta listáján. Időközben a sokoldalú ghánai játékost szóba hozták a Chelsea-val, a Dortmunddal, a Newcastle-lel és a Brightonnal is, jelenleg pedig állítólag a West Ham fontolgatja azt a lehetőséget, hogy vele pótolnák Lucas Paquetát, ha a brazilt leigazolja a Manchester City - és erre reális esély van.

    Azt viszont Arséne Wenger óta tudjuk, hogy az átigazolási piac az utolsó napokban , főleg órákban képes teljesen megőrülni - ha eddig nem tette volna meg - és olyan helyzetek is kialakulhatnak, amikre addig sem esély nem volt. A piac egyébként szeptember 1-én, magyar idő szerint éjfélkor zárul.

  • Mi várható a héten?

    Jó hétvégét zárt az Arsenal, sikerült győzelemmel indítani a 2023/24-es bajnokságot, miután Mikel Arteta csapata Nketiah és Saka góljainak köszönhetően 2-1-es győzelmet aratott a Nottingham ellen.

    Egyedül Jurrien Timber állapota aggaszthatja a csapatot. A holland játékos még az első félidőben szenvedett sérülést egy szerencsétlen szerelési kísérletnél, amiért még sárga lapot is kapott. Timber a második félidőre visszatért, de csak a 48. percig bírta, amikor egy labdaátvételt követően a térdéhez kapott és onnan már nem bírta folytatni, a helyét Tomiyasu vette át.

    A Sky Sports értesülései szerint Timberre ma várnak komolyabb vizsgálatok, szóval napokon belül okosabbak leszünk a várható felépülését tekintve.

    Ami az átigazolásokat illeti: Marquinhos a Nantes-hoz távozott kölcsönben, ezt a csapat be is jelentette. A további távozók ügye továbbra is várat magára. Tierney-ért továbbra is tárgyal a Real Sociedad, a Newcastle-nél pedig vacillálnak közte és Cucurella között, de Eddie Howe-ék FFP-problémák miatt egyelőre csak kölcsönbe igazolnák le a kiszemeltjüket, opcióval a végleges megvételre. Az Arsenal ódzkodik a kölcsöntől.

    Sanszos, hogy David Raya leigazolását ma (hétfőn) jelenti be a csapat.  A játékos a családjával és az ügynökével az Emiratesben nézte végig a nyitómeccsünket, az orvosin pedig már átesett a kapus, csak a hivatalos bejelentés várat magára.

    A héten bajnoki meccsünk nincs, a Crystal Palace elleni mérkőzést jövő hétfőn játssza a csapat.

  • Vajon Raya ott lesz a kispadon?

    Mivel jelenleg a médiában mindenki a Caicedo-sagával foglalkozik, semmi hír nincs afelől, hogy a spanyol kapust időben be tudta-e regisztrálni az Arsenal a Nottingham elleni meccsre. Erre a határidő angliai idő szerint ma délben jár le.

    A bejelentés ráérhet később is ma.

     

  • Arteta: Majdnem teljes a keret

    Éppen ezekben a pillanatokban zajlik Mikel Arteta sajtótájékoztató a Nottignham elleni meccs kapcsán.

    - Elneny-n és Gabriel Jesuson kívül teljes a keret, azaz Zinchenko, Jorginho és Nelson is teljes körű edzésmunkálatokat végezhetett már a napokban, ők is pályára léphetnek adott esetben holnap.

    - Gabriel Jesus visszatéréséről még korai spekulálni, de a július végi műtétje jól sikerült, valamilyen edzésprogramon már jövő héttől részt vehet a brazil.

    - Arteta nem számít további érkezőre Rayán kívül, de elismerte, hogy eléggé kiszámíthatatlan a piac.

    Részletek később.

  • Indul a szezon, milyen változások várhatók?
    • Rengeteg hosszabbítás

    Ahogy már a legutóbbi világbajnokságokon láttuk, a játékvezetők a szokásos, 4-5 percnél jóval több hosszabbítást fognak a meccsek végén engedélyezni. Eddig a gólörömök, cserék, ápolások, büntetők, kiállítások esetén átlagosan 30-30 mp-s pluszokkal számolhattunk a 90. perc végén, most azonban jöhetnek a 8-10-12 perces hosszabbítások, amilyet például a Community Shielden tapasztalhattunk.

    • Kevesebb időhúzás

    A játékvezetők külön figyelmet fognak szentelni az időhúzásokra, és ha úgy ítélik meg, hogy a játékosok túl sokáig várnak egy-egy szabadrúgás, kirúgás vagy szögletrúgás előtt, sárga lappal szankcionálják majd őket.

    Hogy a sérülések látszatával se lehessen időt húzni, csak azokat a játékosokat ápolhatják a pályán, akik olyan becsúszások vagy szerelések következtében maradtak lenn, amelyek lapot értek; vagy ha két csapattárs ütközött össze; vagy ha kapusról vagy kijelölt büntetőrúgóról van szó.

    •  Nem megfelelő magatartás

    Immáron nem lehet dühödten számon kérni a negyedik játékvezetőt egy-egy vitás bírói döntést követően, máskülönben sárga lapos figyelmeztetés jár majd akár játékosnak, akár edzőnek vagy stábtagnak. Kimondottan agresszív viselkedés vagy trágár nyelvhasználat esetén piros lap is járhat.

    Az edzők immáron nem hagyhatják el a kijelölt technikai zónájukat, sem gólörömnél, sem akkor, ha számon akarnák kérni a negyedik játékvezetőt. Kisebb változás, hogy mostantól csak az edzők dirigálhatnak a pálya mellől állva, a többi stábtagnak ülnie kell.

    • Kisebb szabálymódosítások

    Immáron nem feltétlenül jár azonnali piros lap a büntető mellé, ha egy játékos egyértelmű gólszerzési szituációban szabálytalankodik az ellenfél játékosával szemben. Ha a szabálytalankodó játékosnak volt esélye megszereznie a labdát, de mégis szabálytalankodott, akkor csak sárgával szankcionálja majd őt a játékvezető (a büntető továbbra is jár az ellenfél csapatnak). Ha a szabálytalankodónak sehogy sem tudta volna megszerezni a labdát, akkor továbbra is piros lap lesz a büntetés.

    Továbbáleshelyzeteknél: ha a védő kontrollálja a labdát, és egy passz- vagy felszabadítási kísérletnél rosszul, pontatlanul játssza meg a labdát, ami így az ellenfélhez kerül, nem beszélhetünk majd a továbbiakban lesről. Viszont ha a labda csak véletlenül pattan a védőről a támadóhoz, az lesnek számít majd.

    • Az ötödik hely is BL-indulást érhet

    Jövőre új lebonyolítást kap a Bajnokok Ligája, a 2024/25-ös szezontól 36 csapatos lesz a főtábla. A mezőnybővítés értelmében két ország bajnoksága egy-egy plusz helyet kap majd a BL-ben, ez attól függ, melyik lesz az a két ország, amelynek a klubcsapatai a legjobban teljesítenek majd az UEFA-sorozatokban idén. Az elmúlt 6 szezonból 5-ször (vagy az elmúlt 11- szezonból 7-szer) a PL kapta volna meg az extra indulást. Szóval ebben a szezonban akár az ötödik hely is BL-t érhet majd, de ezt biztosan csak a szezon második felében tudjuk majd meg.

    • Téli szünet

    A 2019/20-as szezont követően most is lesz egy kis téli szünet: januárban alig lesznek bajnoki meccsek.

  • Patino a Swanseahoz távozik, Tavaresért német klubok érdeklődnek

    Két új hír az esetlegesen távozókról:

    • Charlie Patino, az Arsenal egyik legígéretesebb középpályása a Swanseahoz tart kölcsönben. Ez némiképpen fordulat, mert az angol játékos mindenképpen végleges átigazolást szeretett volna a nyáron. Patino a napokban átesik az orvosin a Championshipben szereplő klubnál, és jövőre visszatér majd az Arsenalhoz.
    • Nuno Tavaresért két német klub: a Wolfsburg és a Werder Bremen érdeklődik, írja a football.london - a játékos azonban jobb szeretne Angliában maradni. Kérdés, hogy az érdeklődő klubok közül a Wolfsburg mennyire akarja Tavarest leigazolni úgy, hogy ezen a poszton közelednek Joachim Maehle. Maehle sokáig úgy volt, hogy a Bournemouthnál köt ki, ám jelenleg a Wolfsburg tűnik befutónak a játékosért vívott harcban.
  • Szombaton indul a menet!

    Szombaton indul a menet!

    Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

    Mik az elvárások a szezont illetően:

    -Hogy szerepelünk majd a sorozatokban?

    -Ki lesz a gólkirály + ki adja a legtöbb asszisztot?

    -Ki lesz az év legjobbja + melyik fiatalunk teljesít majd a legkiemelkedőbben?

    -Melyik kapus fog többet kezdeni?

    Google Űrlap itt 

  • Raya ma érkezik orvosira

    David Raya minden bizonnyal ma érkezik az Arsenal edzőközpontjába, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon.

    David Ornstein tegnapi értesüléseiből kiderült, hogy annyi módosítás lett a transzfer formáját tekintve, hogy a kapus első körben csak kölcsönben érkezik az Arsenalhoz 3 millió fontért, a csapatnak opciója lesz jövő nyáron végleg leigazolni Rayát további 27 millióért.

    Mivel a játékos eredeti szerződése jövőre lejárt volna a Brentforddal, a Darazsak előbb hosszabbítottak vele.

    Ahhoz, hogy Raya ott lehessen a Nottingham elleni nyitóforduló keretében, az Arsenalnak holnap angliai idő szerint 12:00-ig kell regisztrálnia a játékost a PL-keretbe. A bejelentés ettől függetlenül akár később is megtörténhet.

  • Így állunk a költekezéssel jelenleg az Arteta-érában

  • Aaron Ramsdale - az én történetem

    🧤 Egy remek történet egy remek emberről. Aaron Ramsdale arsenalos (sőt, igazából a teljes focis) karrierje nem indult egyszerűen. Sokan nem látták azt, amit Artetának feltűnt. Aztán villámgyorsan kitette Bernd Lenót a kapuból, és ő lett az Arsenal első számú kapusa. Igen, vannak hibái, szokott potyázni. De többségében a védései pontokat érnek a csapatnak.

    Ő írt most részletesen, hogyan került az Arsenalhoz, hogyan indult a karrierje, milyenek a családtagjai, és hogy min ment keresztül az elmúlt két-három évben.

    Jó kis hosszabb írás Aarontól, mi pedig megpróbáltuk kicsit olvasmányosabb formában találni.

    Jó olvasást!

  • Hivatalos: Turner a Nottinghamhez igazolt

    Az Arsenal szerdán bejelentette Matt Turner távozását a Nottinghamhez, a csapat 7+3 millió fontot kapott az amerikai válogaott kapusért.

    Jó eséllyel Turner a hétvégén visszatér az Emiratesbe, hiszen az Arsenal éppen a Nottingham ellen játszik a Premier Liga nyitófordulójában.

  • Egy megkésett igazolás

    Kis visszatekintés:

    2020. szeptember 17-én írta a The Guardian, hogy a Brentford több ajánlatot is elutasított az Arsenaltól David Rayáért, akkor maximum 10 millió font körüli összeget gondolt Mikel Arteta kiadni a spanyol kapusért.

    Ekkor Aaron Ramsdale még távolról sem volt az Arsenal radarján, de ekkor távozott az Aston Villához Emi Martínez, és ezzel Bernd Leno versenytárs nélkül maradt a posztján. 

    Akkor a Brentford végül nem engedte el Rayát, és ekkor jött végül a Dijontól Alex Runarsson, akiről hamar kiderült, hogy sajnos nincs a megfelelő szinten. A harmadik számú kapus Matt Macey maradt a télig, akkor jött kölcsönben Mat Ryan a Brightontól a szezon végéig.

    Most három év elteltével Mikel Arteta megkaphatja hőn állított kapusát, ehhez már csak az orvosi vizsgálatok és a formalitások befejeztése maradt hátra. Ha minden jól alakul, a hét végéig hivatalosan is kijelenthetjük, hogy David Raya lesz az Arsenal negyedik igazolása a 2023-as nyár folyamán.

  • David Raya: Here We Go!

    Megszületett az érdemi megállapodás az Arsenal és a Brentford között David Raya ügyében, írja Fabrizio Romano kedden, azaz HereWeGo van.

    A spanyol kapus bónuszokkal együtt mintegy 30 millió fontért igazol az Arsenalhoz. Miután a játékossal megvan a megegyezés, a kapus már jöhet is orvosira, amit szerdán és csütörtökön végeznek majd el.

    Az Arsenalnak pénteken magyar idő szerint 13:00-ig kell regisztrálnia Rayát ahhoz, hogy nevezhető legyen a szombati, Nottingham elleni bajnokira. Erre szükség is lesz, hiszen mint korábban írtuk, a csapat jelenlegi második számú hálóőre, Matt Turner nagyon közelít a Nottinghamhez, az amerikai kapusnak ma volt orvosija a londoni csapatnál.

  • Indul a szezon

    Vége a várakozásnak, ezen a héten startol a 2023/24-es idény a Premier Ligában! Az Arsenal a Nottingham ellen kezdi meg az új szezont, szombaton magyar idő szerint 13:30-kor, a Spíler 1 élőben közvetíti a találkozót.

    Addig is nézzük át, mi történhet átigazolás fronton.

    - Matt Turner hétfőn teljesítette az orvosi vizsgálatokat a Nottinghamnél, az Arsenal 7+3 millió fontot kap az amerikai válogatott kapusért. Még akár az is elképzelhető, hogy Turner védi majd a vendégek kapuját a hétvégi bajnokin. Turner helyére a Brentfordtól érkezhet David Raya, akiért egyre közelebb állunk a tárgyalások terén. A kapus jönni akar, a kulcsot a két klub megegyezése jelenti.

    - Marquinhos az előzetesekkel ellentében nem az Olympiakosz, hanem a Nantes játékosa lesz kölcsönben. A brazil játékosért 300 ezer eurót fizet a francia klub, a tárgyalások a végső szakaszban tartanak. Lehet, hogy a Nantes-nak lesz opciója a végleges megvételre 12 millió euróért, az Arsenalnak pedig 22 millió euróért szabadhatnak meg egy visszavásárlási záradékot.

    - Folarin Balogun továbbra is el akar igazolni, és szíve szerint az Interhez távozna, ám komoly kétely van az Arsenalnál a tekintetben, hogy az olasz klub ki tudja-e fizetni az érte kért 50 millió eurót. David Ornstein szerint a játékosért előbb szóbeli, majd írásbeli ajánlatot is tett a Monaco együttese, ám mindkét verziót elutasította az Arsenal (konkrét összegről nem esett szó). Végső soron a West Ham és a Lens csapata is figyeli Balogunt.

    - Kieran Tierney-ért bejelentkezett a Real Sociedad, de a spanyolok csak egy év kölcsönbe vinnék a skót védőt. Az Arsenalnak ez az opció nem megfelelő, jelenleg ebben a formában el fogják utasítani az ajánlatot.

    - Jorginhóért ajánlatot tett a Fenerbahce, de az olasz játékos maradni akar a csapatnál.

    - Úgy tűnik, Nicolas Pepe midnenben megállapodott a Besiktassal, A török CNN értesülései szerint az elefántcsontparti szélső 2,5 millió euróért igazolna a csapathoz, három évre írna alá - de mindehhez az kell, hogy az Arsenal felbontsa a 2024-ig futó szerződését.

  • Megnyertük a szuperkupát!

    Szoros meccsen, az utolsó utáni pillanatban Leandro Trossard góljának köszönhetően előbb egyenlített az Arsenal a Manchester City elleni szuperkupa meccsen a Wembleyben, majd a büntetőpárbajban mi emelkedünk felül Ødegaard, Trossard, Saka és Vieira révén!!

  • Haladnak a tárgyalások Rayaért

    Előrehaladott tárgyalásokat folytat az Arsenal és a Brentford David Raya átigazolásáról, írják angol források. David Ornstein úgy tudja, bár a Brentford elutasította az Arsenal első, 20+3 millió fontos ajánlatát a spanyol kapusért, a megbeszélések pozitív irányba haladnak, és nincs sok eltérés az álláspontok között, a játékos is szívesen jönne. Matt Turner pedig egyre közelebb a Nottinghamhez, végleges transzfer formájában.

  • A Juventus újrapróbálkozik Partey-ért?

    Újra akcióba lendült a Juventus Thomas Partey megszerzését illetően, írja Gianluca di Marzio olasz újságíró.

    Még júniusban írtuk, hogy a ghánai játékos is szerepel a torinóiak listáján, ha közeéppályással akarnak erősíteni, de azóta a barcelonás Franck Kessié tűnt az első számú befutónak.

    Kessié azonban jelen állás szerint Szaúd-Arábia felé tart, így a Juventus is alternatívák felé néz.

  • Folynak a történések a piacon

    Továbbra is folynak a történések a piacon.

    - Marquinhosért immáron Franciaországból is érdeklődnek, méghozzá a Nantes csapata. Mint ismert, tegnap több hiteles forrás is arról számolt be, hogy a brazil szélső az Olympiakosznál fogja tölteni az idényt kölcsönben.

    - Ugyancsak mennek az egyeztetések Albert Sambi Lokongáért. A belga játékos új klubja valószínűleg a Burnley lesz. Vincent Kompany csapata első körben kölcsönben igazolja le a középpályást, ami kötelező érvényű végleges megvásárlást vonz magával, ha Lokonga egy bizonyos számú pályáralépést elér az új szezonban.

    - Jelen állás szerint a Besiktas a legkomolyabb kérő Nicolas Pepe-ért, de hiába kér minimális átigazolási díjat az Arsenal a korábbi rekordigazolásukért, gondot okozhat az elefántcsontparti szélső jelenlegi szupermagas fizetése, amit a török klub nem fog tudni kigazdálkodni. A Foot Mercato újságírója, Santi Aouna szerint az Arsenal még abba is belemenne, hogy végkielégítésként egyösszegben kifizeti Pepe fizetését a jövőre lejáró szerződéséből, csak jöjjön létre a játékos klubváltása. A szélső egyébként jelenleg egyedül edz a csapat edzőközpontjában.

    - Elképzelhető, hogy az Arsenal olyan játékosért kap számottevőbb összeget, aki már nem is játszik a klubnál. Olasz források szerint a Napoli szemet vetett Dinos Mavropanosra, aki 2018-tól 2022-ig volt az Arsenal játékosa, majd a Stuttgarthoz igazolt. Az olasz csapat a Bayernhez távozó Min-jae Kimet akarná a göröggel pótolni. Egyelőre megtippelni is nehéz, mennyi lehet Mavropanos kivásárlási ára, de egy esetleges átigazolás esetén abból egy bizonyos százalékot az Arsenalnak kell utalnia a német csapatnak.

    - Végül az érkezőkről: Sam Dean, a Telegraph hiteles újságírója szerint folynak a tárgyalások az Arsenal és a Brentford között David Raya átigazolásáról, de a spanyolért továbbra is érdeklődik a Bayern München. Fabrizio Romanóra hivatkozva korábban már megírtuk, hogy Raya érdemi megállapodást ért el az Arsenallal a hét folyamán, és már jelezte a Brentford vezetőségének, hogy hozzánk szeretne igazolni. Dean megerősítette ezeket az értesüléseket, Raya valóban bennünket favorizálna a Bayernnel szemben.

    Dean a felekre közel álló forrásokra hivatkozva megemlíti, hogy a két klub már tárgyal egymással, és jelenleg sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Raya arsenalos lesz, minthogy a Bayernhez menjen. Kérdés viszont az, hogy az Arsenalnak sikerül-e dűlőre jutnia a Brentforddal, akik 40 millió fontot kérnek a kapusért még úgy is, hogy Raya szerződése jövőre lejár a csapattal, és szabadon igazolható lesz.

  • Hivatalos: Trusty a Sheffieldhez igazolt

    A PL-be feljutott Sheffield United a mai nap folyamán hivatalosan is bejelentette Auston Trusty érkezését az Arsenaltól.

    Az Ágyúsok 5 millió fontot kaptak az amerikai védőért.

  • Arteta Ramsdale-ről és Rayáról

    "Természetesen Aaron továbbra is a terveink közt szerepel. Nagyon jól védett tegnap, higgadtan kezelte azon kevés lehetőségeket, amikor játékba kellett avatkoznia. A gólról nem tehetett, illetve a kapufájuknál sem tudott volna többet tenni. A kirúgásai pontosak voltak."

    "Más csapat játékosairól pedig nem szeretnék beszélni."

  • Arteta Sakáról és Zinchenkóról

    "Úgy tűnt, hogy Bukayo rendben van, de aztán valamiért nem érezte jól magát a padon. Valami betegség vagy gyomorfájás lehetett, emiatt nem cseréltük be őt végül."

    "Zinny is kezd alakulni, a napokban visszatérhet majd az edzésekre, remélhetőleg hamarosan már a csapatban lesz ő is."

  • Arteta Gabriel Jesusról

    Mikel Arteta a meccset követően elárulta, miért kellett Gabriel Jesusnak kihagynia a Monaco elleni találkozót.

    "Átesett egy kisebb bevatkozáson ma délelőtt, már hetek óta fájdalmat érzett a térdében, és ezt kellett rendbe tennünk. Nincs semmi komolyabb baj, de pár hétig nem lesz bevethető."

    "Nagy veszteség a csapatnak, mert Gabi remekül játszott a Barca ellen is, de csak nem akart megszűnni a fájdalom a térdében. Megvizsgáltuk, és döntést kellett hoznunk. Úgy érezzük, ez volt a helyes lépés, hogy megóvjuk a játékos egészségét, és ahogy lehet, újból fitt lehessen."

    "Ez még a korábbi térdsérülésének a szövődménye, valami irritációt érzett a térdében."

  • Jesust műteni kellett

    Mikel Arteta a meccset követően elárulta, miért kellett Gabriel Jesusnak kihagynia a Monaco elleni találkozót.

    "Átesett egy kisebb bevatkozáson ma délelőtt, már hetek óta fájdalmat érzett a térdében, és ezt kellett rendbe tennünk. Nincs semmi komolyabb baj, de pár hétig nem lesz bevethető."

    "Nagy veszteség a csapatnak, mert Gabi remekül játszott a Barca ellen is, de csak nem akart megszűnni a fájdalom a térdében. Megvizsgáltuk, és döntést kellett hoznunk. Úgy érezzük, ez volt a helyes lépés, hogy megóvjuk a játékos egészségét, és ahogy lehet, újból fitt lehessen."

    "Ez még a korábbi térdsérülésének a szövődménye, valami irritációt érzett a térdében."

  • Arteta elégedett

    "Jó szintfelmérő volt, főleg azoknak a játékosainknak, akik nem játszottak eddig túl sokat. Ráadásul az új játékosainknak ez volt az első meccsük az Emiratesben. Érezhető volt a jó a hangulat, hogy izgatottak voltak a szurkolóink."

    "Ami a meccset illeti, küszködtünk azzal, hogy irányítsunk, a második félidőre már jobb volt a helyzet. Szerintem még a jet lag is szerepet játszott. Nagyon keményen edzettünk az elmúlt három nap során, direkt úgy készültünk, hogy olyan meccsünk legyen, amikor nem vagyunk frissek és kipihentek. Jó meccsünk volt, örülünk az eredménynek."

    "Van néhány rotáció, amit szeretnénk kipróbálni, főleg, hogy a játékosaink sokoldalúak. Sokat változtattunk a csapaton, és emiatt a játékunk dinamizmusa nem volt tökéletes, nem feltétlenül érkeztek a játékosok oda és akkor, ahogy kellett volna. Néha nagyon nyílt területeket kellett levédenünk, de ezeket meg fogjuk oldani."

  • Megnyertük az Emirates-kupát

    Az Arsenal nyerte tegnap az Emirates-Kupát az AS Monaco csapata ellen.

    A vezetést Fofana révén a franciák szerezték meg, ám még az első félidőben jött a válasz Nketiah góljának köszönhetően, ezzel viszont már be is állt a végeredmény.

    A rendes játékidőt követően jöttek a büntetők (ez akkor is így lett volna, ha valamelyik csapat nyer), az Arsenal részéről nem hibázott senki (Odegaard, Jorginho, Havertz, Vieira, Gabriel rúgták), így végül mi nyertük a mini-tornát.

    Folytatás vasárnap a Community Shield, a Manchester City ellen.

  • Nelson továbbra sem bevethető

    Gabriel Jesus mellet Balogun, Zinchenko, Nelson és Elneny sem bevethető a mai meccsen.

  • Marquinhos Görögországba távozhat

    Görögországba igazolhat kölcsönbe az Arsenal ifjú brazil szélsője, Marquinhos, írja Ryan Taylor, az Express újságírója.

    A 20 éves játékos tavaly igazolt az Arsenalhoz a Sao Paulótól, és bár a tavalyi idény első felét Mikel Arteta csapatánál töltötte, a szezon második felében a Norwich-nál kötött ki kölcsönben, a Kanáriknál 11-szer léphetett pályára.

    Taylor értesülései szerint most Görögországba távozhat átmenetileg Marquinhos, a tárgyalások előrehaladott szakaszban tartanak a felek között.

  • Gabriel Jesus nem lesz ma

    Twitteres hírek szerint Gabriel Jesus kimarad a keretből a mai Monaco elleni Emirates Kupa-meccsről.

    A sérülés mértékéről nem esik szó, a brazil vélhetően egy kisebb sérülés miatt nem játszhat ma.

  • Pepe-ért Törökországból érdeklődnek

    Török források szerint Nicolas Pepe-ért a Besiktas érdeklődik.

    A török TransferMarkt és az A Spor internetes oldalak úgy tudják, hogy a csapat felvette a kapcsolatot az Arsenallal az elefántcsontparti játékos átigazolásával kapcsolatban.

    Túl sok átigazolási díjra nem számíthat az Arsenal, sőt, felmerült opcióként az is, hogy Eduék felbontják a 2024-ig szóló szerződést Pepe-vel, így a szélső szabadúszóként válthatna csapatot. 

    UPDATE: Egyre több török forrás jelenti, hogy a Besiktas ajánlatot tett Pepe-ért, várjuk a hitelesebb értesüléseket is.

  • Hivatalos: Hosszabbítottunk az Emiratesszel

    2028-ig marad a Fly Emirates a mezszponzora a klubnak, jelentette be az Arsenal szerda délelőtt.

    Megbízható sajtóértesülések szerint a légitársaság évi 50 millió fontot fizet a csapatnak, annyit, amennyit a Standard Chartered fizet a Liverpoolnak.

  • Tegnap esti történések

    - Fabrizio Romano, és tőle függetlenül, a London Evening Standard újságírója, Nizaar Kinsella egyaránt azt írták kedd délután, hogy az Arsenal gyakorlatilag megállapodott David Raya-val a személyes feltételekről, immáron a két klubon a sor, hogy megegyezzenek a spanyol kapus kivásárlási áráról. Romano szerint a tárgyalások a következő napokban fel fognak gyorsulni, mivel Raya jelezte a Brentford vezetőségének, hogy távozni szeretne.

    - Granit Xhaka után megvan a következő távozó: Auston Trusty a Sheffield United játékosa lesz, írták megbízható angol források. A 24 éves védő 5 millió fontért vált csapatot. Hamarosan jöhet az orvosi, és a hivatalos bejelentés is. (Távozók: Xhaka: 21,5 millió, Mari 6 millió font, Trusty esetleges távozása esetén 5 millió font: összesen 32,5 millió font lehet)

    - Folarin Balogun továbbra is egyedül edz, és továbbra is távozni szeretne annak ellenére, hogy jelen állás szerint nem fog összejönni az Interhez való átigazolása. Az olasz csapatnak ugyanis túl drága volt az angol csatár, így Scamacca leigazolására koncentrálnak. Egyes twitteres értesülések szerint Balogun arra kérte Eduékat, hogy csökkentsék az érte kért 50 millió fontos átigazolási díjat.

    - Ma este 19:00-kor AS Monaco ellen lesz meccsünk az Emirates Kupa keretein belül!

     

  • Rice már újra edz

    Noha kisebb sérülés miatt kihagyta a múlt bajnokit, a képes tanúsága alapján Declan Rice újra edzésben a kerettel.

  • Kicsit csúszik a harmadik mez bemutatója

    Elvileg augusztus 18-án debütál a harmadik számú mezünk.

    Túl nagy meglepetés nem várható.

  • Az Inter letett Balogun megszerzéséről?

    Fabrizio Romano hétfői értesülései szerint az Inter 20 millió eurós szóbeli ajánlatot tett Gianluca Scamaccáért a West Hamnek.

    Az olasz újságíró szerint az Inter elsődleges célpontja Folarin Balogun lett volna Lukaku pótlására, de az olasz csapat által felajánlott pénz köszönőviszonyban sem volt az Arsenal által elvárthoz képest.

    Emiatt jelen állás szerint úgy tűnik, az Inter célpontot váltott és az olcsóbb alternatíva felé hajlanak.

  • Hosszabbítunk az Emiratesszel

    Twitteres értesülések szerint a következő napokban az Arsenal hivatalosan is bejelentik, hogy meghosszabbítják a hosszú távú együttműködésüket az Emirates légitársasággal.

    Az Emiratesszel legutóbb 2018-ban hosszabbítottuk: a mezszponzori megállapodásunk 2024-ig, a stadionnév joga 2028-ig szól.

  • Miért akarjuk David Rayát?

    Némiképpen derült égből villámcsapásként érkezett David Ornstein vasárnapi értesülése, miszerint Mikel Arteta fontolgatja az ajánlattételt David Rayáért, a Brentford kapusáért.

    Azt, hogy az Arsenal kapust akar igazolni, indokolhatja, hogy Matt Turner eligazolhat a nyáron. Az amerikai válogatott első számú kapusa tavaly érkezett a csapathoz, de elenyésző játéklehetőséget kapott az elmúlt szezonban Artetától: mindössze hat meccsen védhetett, az összeset az Európa Ligában - érhető, ha Turner eligazolna a több játéklehetőség reményében. Korábban a Brighton, jelenleg a Nottingham Forest érdeklődik a legkomolyabban Turnerért, utóbbi csapat állítólag két kapust is akar igazolni a nyáron, magyarán Turner még akkor is érkezhet, ha az első számú jelöltjük, Dean Henderson is csatlakozik hozzájuk a Manchester Unitedtől.

    Ami már érdekesebb, hogy az Arsenal miért akarna két hasonló státuszú kapussal nekivágni a következő szezonnak: hiszen mind Ramsdale, mind Raya is az összes bajnokin védett az Arsenal, illetve a Brentford színeiben.

    Hozzá kell tenni, hogy David Raya szerződése jövőre lejár a Brentforddal, és bár a Darazsak így is jelentős összeget kérnek érte, a 27 éves spanyol kapus mostani leigazolása ritka lehetőséget jelentene Artetáék számára, amit lehet, sajnálnának a spanyol edzőék kihagyni. 

    2020-ban, amikor Emi Martínez az Aston Villához, az Arsenal többször is próbálkozott Raya leigazolásával - ám a Brentford elutasította az Ágyúsok valamennyi ajánlatát. Mint ismert, az Arsenal jelenlegi kapusedzője, Inaki Cana előző munkahelye éppen a Brentford volt, ahol már együtt dolgozhatott a kapussal.

    Azt sem szabad elfelejtetnünk, hogy Raya 2012-ben, mindössze 17 évesen érkezett Spanyolországból Angliába, első körben a Blackburn Rovershez. Magyarán szólva, 21 éves koráig játszott három egybefüggő évet angol klubban, vagyis hazai nevelésű játékosnak számít a keretnevezéskor. Az angol kluboknak a 25 fős játékoskeretükből 8 helyet ilyen státuszú játékosoknak kell kötelezően adniuk.

    Turner esetleges távozásával biztos, hogy az Arsenalnak kapust kellene szereznie a piacról, és elképzelhető, hogy egy olyan hálóőrrel oldanák meg ezt a problémát, aki komoly versenyhelyzetet tudna teremteni a nemrégiben hosszabbító Aaron Ramsdale-nek.

    Nem lesz olcsó ügylet

    Hiába viszont a tény, hogy Raya szerződése jövőre lejár a Brentforddal, Thomas Frank csapata nem fogja olcsón adni a játékost.

    "Szerintem David ér 40 millió fontot a piacon, ennyit szeretnénk érte kapni. Az egyik legjobb kapusa a ligának. Vajon mennyit ér egy játékos, akinek egy év van vissza a szerződéséből? Declan Rice 105 millióért ment az Arsenalhoz. Harry Kane kivásárlásiját - akinek szintén egy év van hátra a mostani kontraktuásból - 150 millióra becsülik." - mondta Frank.

    "Bárhogyan is, szerencsére ezt nem nekem kell lemeccselnem. Lesz két fél a tárgyalásokon, félúton meglehet a megegyezés." - tette hozzá a Brentford edzője.

    A Bayern is érdeklődik iránta

    Eddig úgy hírlett, hogy a Bayern München érdeklődik a leginkább Raya iránt - a németek Yann Sommert akarták volna a spanyollal pótolni, a svájci hálóőrt az Inter csábítja André Onana helyére.

    A Bayern azonban a tárgyalások során csak kölcsönbe vitte volna Rayát opcióval a végleges megvételre - 40 millió fontot ugyanis nem akarnak egy olyan játékosért kiadni, aki Manuel Neuer mögött vélhetően csak második számú lenne. A Brentford erre úgy lett volna hajlandó, ha Raya meghosszabbítja a jelenlegi szerződését - erre viszont a spanyol nem bólintott rá.

    A Bayern-Brentford tárgyalások így jelenleg parkolópályán vannak, így jó alkalom lehet az Arsenal számára megfúrni az ügyletet. Ornsteinék úgy értesültek, hogy ha a Bayern és az Arsenal között kellene Rayának választania, a kapus az angolok ajánlatát fogadná el.

    Mennyire jó kapus David Raya?

    Némi statisztika Raya előző szezonban nyújtott teljesítményéről:

    Raya, Ramsdale és Turner teljesítménye, forrás: @smarterscout Twitter
    (ide kattinva nagyítható)
    Forrás: SkySports.com
    Forrás: SkySports.com

     

  • Mire számíthatunk a héten?

    Utolsó hétbe léptünk a felkészülési időszaknak, a hétégén, vasárnap, már tétmeccset is fogunk játszani a Manchester City ellen, a Szuperkupáért fogunk vívni a Wembleyben!

    Addig is, augusztus 2-án, szerdán, jön a Monaco elleni Emirates Kupa meccs.

    Ami az átigazolásokat illeti: a fókusz továbbra is a játékoseladásokon van. Albert Sambi Lokonga sajtóhírek szerint a Burnley-hez közeledik, Auston Trusty-t a Sheffield United veheti meg, Cedricért a Villarreal nyújthat be ajánlatot ezen a héten.

    Hosszas várakozás után pedig végre vannak pletykák érkezőfronton is: David Ornstein szerint fontolgatjuk az ajánlattételt a Brentford kapusáért, David Raya-ért.

  • Ornstein: A Brentford kapusáért érdeklődünk

    Ornstein: Érdeklődünk a Brentford kapusáért, David Rayáért. Ajánlatot még nem tettünk, de a Bayernnel együtt mi is szeretnénk megszerezni a spanyol kapust. De amíg a bajorok kölcsönbe igazolnák Rayát, mi véglegesen, és megküzdetnénk őt Ramsdale-lel. Mindeközben Matt Turnerért a Nottingham érdeklődik.
    Részletek hamarosan.

  • Lokonga közeledik a Burnleyhez

    Egyre közeledik Albert Sambi Lokonga a Burnleyhez, írja a belga újságíró, Sacha Tavolieri a Twitteren. A belga középpályás első körben kölcsönben kerülne a frissen feljutott Burnleyhez, ahol újra együtt dolgozhatna korábbi edzőjével, Vincent Kompany-val. Ha Lokonga bizonyos számú meccsen játszana, a Burnleynek automatikusan meg kellene vennie a játékost.

  • Kész van Wenger szobra

    Már áll az Arséne Wengerről mintázott szobor az Emirates előtt, a hivatalos átadó augusztus 2-án, szerdán, az Emirates Kupa előtt lesz.

  • Arteta a piacról

    "Jelenleg 30 játékos van velünk a túrán, ez a szám a szezonban fenntarthatatlan. A piac nyitott, készen állunk mindenre, bármi megtörténhet. Nagyon elégedettek vagyunk, ahogy a keret kinéz per pillanat, megvan a lehetőségünk a meccs közben változtatásokra, ha nyernünk kell. Összességében elégedett vagyok a kerettel."

  • Arteta a hiányzókról

    Arteta ejtett egy pár szót a hajnali meccsről távol maradó játékosokról.

    "Declan egy elég erős rúgást kapott a lábára tegnapelőtt, emiatt a tegnapi edzést is kihagyta. Nem akartunk felesleges kockáztatást, emiatt nem neveztük a meccsre. Alex egy újabb izomsérülés miatt hagyta ki a találkozót. Szerintem hamarosan rendben lesz, de nagy kár, hogy nem játszhatott egy meccset sem a túra alatt."

    "Flo egy kisebb lábsérülés miatt nem tudott edzeni az elmúlt napokban, emiatt nem is játszhatott."

  • Győzelem a Barcelona ellen

    Trossard duplájának, és Saka, Havertz és Vieira góljainak köszönhetően 5-3-as győzelmet aratottunk a Barcelona ellen az amerikai túra utolsó állomásán, Los Angelesben.

    A csapat most visszautazik Londonba, hogy folytassa a felkészülését a következő szezonra.

  • Irány a Fantasy

    Megújítottuk az ArsenalFan.hu Fantasy ligát, akinek van kedve 100 millió fontból összegründolni egy 15 játékosból álló csapatot a fantasy.premierleague.com-on és megmérkőzni másokkal a fórumon, azok ezen kód segítségével tudnak csatlakozni a ligához.

    noikx5

  • Zárul az amerikai túra

    Holnap magyar idő szerint 4:30-kor játssza az utolsó meccsét az Arsenal az Egyesült Államokban, az ellenfél a Barcelona lesz, méghozzá Los Angelesben, a SoFi stadionban.

    A csapat a mérkőzést követően visszarepül Angliába, hogy Londonban véglegesítsék a felkészülést a főszezonra, ahol jövő hét szerdán jön egy Emirates Kupa meccs a Monaco ellen, vasárnap pedig egy Szuperkupa mérkőzés a Manchester City ellen.

  • Lavia a Liverpoolhoz közeledik

    Egyre biztosabb, hogy Romeo Lavia nem hozzánk igazol a nyár folyamán.

    Néhány hete még arról írtunk, hogy a belga játékos válthatja Thomas Partey-t az Arsenal keretében, de változott a helyzet, jelen állás szerint a ghánai nem távozik szeptemberig, sőt, bizonyos források szerint még a hosszabbítás is szóba kerülhet, hogy az Arsenal bebiztosítsa Partey értékét egy esetleges későbbi eladás reményében.

    Mindenközben Laviáért ajánlatot tett Jürgen Klopp együttese, amit a Southampton első körben elutasított, de a Liverpool már fontolgatja a következő lépést a belga megszerzése érdekében.

  • Gabriel Jesus szerint túlizgultuk az előző idényt

    Az Arsenal játékosa Mikel Artetával együtt tartott sajtótájékoztatót a Barcelona elleni meccset megelőzően, ahol szóba került a tavalyi második hely is.

    "Nehéz megmondani pontosan, mi jelentette a különbséget. Azt gondolom, csapatszinten kissé idegessé váltunk a tavalyi szezon vége felé. Ők nem voltak azok, mert már hozzászoktak a győzelemhez. Idénre viszont meglesz a kellő tapasztalatunk, hogyan kell játszani ilyen helyzetben, ilyen nyomás alatt."

    "Azt gondolom, nem túl nagy a különbség köztük és köztünk. Nyilván az ő keretük már hosszú évek óta összeállt és összeszokott, ráadásul a rutin nekük kedvezett. De azóta, hogy ideigazoltam, meg vagyok arról győzödve, hogy képesek vagyunk versengeni velük és készen állunk nyerni."

    "Az Arsenalnál jóideje elkezdték ezt a projektet, és kezd kifizetődni a munka. Azóta nagyszerű játékosaink vannak és idén is remek erősítésekre tettünk szert. Biztos vagyok abban, hogy kellemes fejfájása lesz az edzőnknek a keretkinevezést tekintve."

  • Arteta nyugalomra inti a szurkolókat

    Mikel Arteta nyugalomra intette a csapat szurkolóit a középpályán beállt változtatások miatt az Arsenal Barcelona elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján.

    A csapat középpályás teljesítménye jócskán elmaradt a várakozásoktól, de Arteta ezt annak tudja be, hogy ezen a poszton két új játékos - Kai Havertz és Declan Rice - játszott, akik még nem szoktak össze a többiekkel.

    "Még meg kell találnunk a kellő egyensúlyt a középpályán, de egy éve még Granit sem tudott volna támadó középpályásként játszani. Szóval most dolgoznunk kell, hogy minden rendben legyen. Első alkalommal játszottunk négy játékossal középen, és ebből három sosem játszott még együtt, egy csapatban. Szóval nyugalom! Napról napra egyre jobb lesz a helyzet, ahogy gyakorlunk tovább. Minden rendben lesz."

    Az újságírók azt kérdezték még Artetától, hogy fizikálisan elég erős-e a középpálya.

    "Attól függ, mit értünk ez a szó alatt. Ki a fizikálisabb: Kai vagy Granit? Kai egy 191 cm magas játékos, én még őt is fizikálisnak mondanám. A fizikálisabb szó alatt én azt értem, hogy a játékos képes befutni a szükséges területeket, képes felérni a támadásokhoz, vagy ha kell ,akkor szerelni is tud. Megvannak a lehetőségeink, hogy adott esetben még fizikálisabb középpályát állítsunk ki a pályára, ez a legjobb a dologban."

  • Patino távozása egyre közelebb

    Egyre közelebb áll Charlie Patino, az Arsenal ifjú reménysége a távozáshoz, írja Chris Wheatley.

    Az angol játékos nem szerepel Arteta tervei között a következő szezonra, és bár az Arsenal tavaly életbe léptette a középpályás szerződésében szereplő kétéves hosszabbítási opciót, most úgy tűnik, a felek útjai szétválnak, mivel Patino nem akar újabb kölcsönbe igazolni.

    Eddig angol másodosztályú és német klubok érdeklődtek a leginkább Patino iránt - elsősorban mégis kölcsönben - de meg nem erősített pletykák szerint három PL-csapat is szívesen leigazolná őt: a Luton, a Bournemouth és a Sheffield United.

    Az Arsenal mindegyik esetben visszavásárlási opciót szeretne beépíteni a megállapodásba.

  • Tierney boldog a csapatnál

    Kieran Tierney a The Athleticnek úgy nyilatkozott: boldog a csapatnál, igaz, nem beszélt Artetával a jövőt illetően.

    A skót játékos számára a múlt szezon elenyésző játéklehetőséget hozott Zinchenko mögött, emiatt többen is úgy vélték, hogy a nyár folyamán csapatot fog váltani. Tierney azonban úgy nyilatkozott, elégedett a helyzetével a klubon belül.

    "A jövőm nem tőlem függ. Én boldog vagyok a csapatnál, keményen dolgozom minden nap, hogy megkapjam a játékperceket a pályán. Igyekszem olyan jól teljesíteni, ahogy tudok."

    "Egyelőre még nem beszéltem Artetával ezügyben. Nyilván nem játszhat az ember minden egyes meccsen, erre én sem számítok, de úgy gondolom, sok lehetőséghez jutottam tavaly."

    "Minden meccsen készen álltam a játékra, keményen dolgoztam az edzéseken, szerintem ezt mindenki alátámaszthatja a csapatból. Igyekeztem mindent kihozni magamból amikor pályára küldtek, mindegy volt, hogy bekkelni álltam-e be, vagy kellett a gól."

    A játékos az új érkezőkről is beszélt egy kicsit.

    "Declan éppen valamelyik nap mondta, hogy olyan érzése van, mintha ezer éve itt lenne. Nagyon jó az összetartás, nagyszerű játékosok vannak a keretben, az új igazolások élvezik a helyzetet. Nagyon jól beilleszkedtek, és már volt is pár közös élményünk a pályán kívül is. Szerintem pont ez az, amire az új érkezőknek szüksége volt."

  • Vereség a Manchester United ellen

    Arteta: "Majd ha Havertz, Rice ès Ødegaard túllesz az 55.meccsén, minden más lesz. Jobban járatják majd a labdát, dominánsabbak és jobbak lesznek. De az összeszokásukhoz idő kell, és ezt tiszteletben kell tartanunk. De láttam pozitív dolgokat is, és ezek a dolgok sokkal jobbak voltak, mint az MLS All Stars elleni meccsünkön, pedig ott másmilyen eredmény született."

    Talán ez a legfontosabb rész Arteta meccs utáni sajtótájékozatójából az MU ellen 2-0-ra elveszített felkészülésit követően. A két gólunk abszolút elkerülhető lett volna, Ramsdale védhette volna Bruno Fernandes lövését, Sancho gólját pedig Gabriel baklövése előzte meg.

    A nagyobb aggályt viszont az Arsenal akadozó játéka jelentette elsősorban a középpályán, van min dolgoznunk.

  • Holnap ismét meccs

    Holnap magyar idő szerint 23:00-as kezdéssel játszunk újabb felkészülési meccset, a Manchester Uniteddel, New Jersey-ben, a MetLife Stadionban.

  • Tavares-t a PSG vinné?

    Nuno Tavares is szerepel a PSG radarján, írja a Relovo  - egyébként egész hiteles - spanyol portál.

    A bal bekk poszton a francia bajnokcsapat nem áll jól: Nuno Mendes hosszú hetekre, hónapokra kidőlt, miközben ezen a pozíción a klubon szeretne túladni Juan Bernat-on.

    A Relovo pénteki értesülései szerint az Arsenal játékosának, Nuno Tavaresnek egész jó esélyei vannak, hogy a PSG-hez igazoljon. A játékos az előző szezonban éppen a francia bajnokságban focizott a Marseille-nél, és egész jól teljesített, a bal szélső hátvéd poszton például hat gólt szerzett.

    Tavares 2021-ben érkezett az Arsenalhoz a Benficától 8 millió euróért, de fokozatosan kiszorult a keretből, jelenleg nem is szerepel Arteta tervei között. 

    Mindazonáltal mint a Revolo írja: gyors megoldásra nem számíthatunk, valószínűleg mindkét klubnak vissza kell térnie az amerikai, illetve japán túráikról, hogy felgyorsuljanak az események, ráadásul Tavares is a nyári szabadságát tölti az U21-es Európa-bajnokságot követően.

     

  • Kiütés az MLS All Stars ellen

    Ma hajnalban játszotta az Arsenal az MLS All Stars elleni felkészülési meccsét, amely 5:0-ás sikert hozott Mikel Arteta együttesének.

    Bár semmit nem jelent, kiemelhető, hogy ilyen nagyarányú győzelmet még nem aratott egy ellenfél sem az MLS válogatottja ellen 2005 óta, mióta európai sztárcsapatok az adott amerikai keret ellen.

    A meccsen mindhárom új igazolásunk játszott: Havertz egy félidőt kapott, Timber és Rice pedig bő 25 percet.

    Kezdő: Ramsdale, Kiwior, Gabriel, Saliba, White, Trossard, Jorginho, Vieira, Nketiah, Jesus, Saka.

    Csereként beállva:

    46. percben: Havertz (Saka helyére), Hein(kapus, Ramsdale helyére), Odegaard (Nketiah helyére)

    56. percben: Martinelli (Trossard helyére, sérülés miatt)

    64. percben: Timber (Saliba helyére), Tierney (Kiwior helyére), Rice (Jorginho helyére), Balogun (Jesus helyére), Tomyiasu (Gabriel helyére), Marquinhos (Vieira helyére)

    80. percben: Trustry (White helyére)

    A gólokat Gabriel Jesus ('59), Trossard ('23'), Jorginho ('47, büntetőből), Martinelli ('84), és Havertz szerezték ('89).

    Folytatás szombaton, 23:00-tól a Manchester United ellen New Jersey-ben. 

  • Európai klubok érdeklődnek Cedricért

    Bizonyos twitteres értesülések szerint több európai klub is érdeklődik Cedric Soares iránt. Ben Jacobs, a CBS Sports korábbi riportere szerint a portugál játékos ügynöke informális tárgyalásokat folytatott az elmúlt hetekben a Villarreallal, a Benficával, a Portóval és a Sportinggal, és több PL-csapat is érdeklődött a jobb bekkért. 

    Ajánlat még nem érkezett az Arsenalhoz, és Cedric bérigénye is  biztosan nehezíti a tárgyalásokat, a portugál játékos heti 100 ezer fontot keres a klubnál. Cedric ugyanakkor a megfelelő ajánlat esetén nyitott lehet a váltásra.

    A játékos egyébként nem utazott el az Arsenal amerikai edzőtáborába, ennek szakmai okai voltak.

  • Smith Rowe is csatlakozott a kerethez

    Nem csak Partey, de Smith Rowe is csatlakozott az Arsenal amerikai edzőtáborába. A két játékos értelemszerűen nem játszik még holnap hajnalban, de hamarosan ők is bevethetők lesznek.

  • Partey csatlakozott a kerethez

    Lapértesülések szerint Thomas Partey csatlakozott az Amerikában készülő kerethez. Azt az Arsenal nem részletezte, miért nem utazott a ghánai a múlt vasárnap induló csapattal.

     

  • Holnap hajnalban újra meccs

    Holnap hajnalban az MLS All Stars csapatával játszik az Arsenal felkészülési meccset, magyar idő szerint 2:30-ás kezdéssel.

     

  • Folyamatban van a csapatorvos pótlása

    Folyamatban van a távozó Gary O'Driscoll csapatorvos pótlása az Arsenalnál, írja Sami Mokbel a Daily Mail újságírója.

    Mint korábban David Ornsteinra hivatkozva beszámoltunk, a csapatnál közkedvelt csapatorvosa családi okokra hivatkozva elhagyja a klubot és a Manchester Unitedhez szerződik, jelenleg a felmondási idejét tölti a csapatnál.

    Mokbel szerint a csapat már dolgozik O'Driscoll pótlásán, az egyik jelölt Mark Gillet lehet, aki korábban a Chelsea-nél és a West Bromnál is dolgozott.

  • Kudusért érdeklődik az Arsenal

    Újabb Ajax-játékosért érdeklődik az Arsenal, Jurrien Timber után Mohammed Kudus került Artetáék radarjára, írja Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója.

    Jelenleg aktív tárgyalások nincsenek a felek között, mivel Mokbel szerint az Arsenal elsődleges célja, hogy játékoseladásokból bevételhez jusson. Az újságíró szerint jelenleg Tierney, Cedric, Lokonga, Pepe, Tavares és Holding eladásából szeretne forrást generálni, és ha az említett játékosokat sikerül jó áron értékesítenie Edunak, akkor elképzelhető, hogy lesz még érkező is. Mokbel megjegyzi, hogy az Arsenal nem tette átadólistára Thomas Partey-t, és csak egy óriási ajánlat esetén fontolnák meg Artetáék a ghánai játékos eladását.

    A 22 éves Kudus 2020 óta az Ajax játékosa, a ghánai felnőtt válogatottban 2019-ben mutatkozott be. Az előző szezonban klub- és válogatottszinten 48 meccsen 22 gólig jutott, egy sokoldalú játékosról van szó, aki képes jobb szélső támadóként, támadó és hagymányos középpályásként, sőt még középcsatárként is játszani.

    Az Arsenal érdeklődéséről legkorábban David Ornstein számolt be májusban a The Athletic hasábjain. Ornstein akkori értesülései szerint Kudus elutasította az Ajax 2026-ig szóló ajánlatát, és jelezte a holland csapat vezetőségének, hogy távozni szeretne a nyár folyamán. A játékos jelenlegi kontraktusa pedig 2025-ig szól, Ornstein pedig akkoriban az Arsenal mellett a Manchester Unitedet és a Newcastle-t nevezte meg érdeklődő kluboknak, az elmúlt hetekben pedig a Brightont boronálták össze Kudusszal.

    A játékosért körülbelül 40 millió fontot kérne az Ajax.

  • Arteta: Az igazolásainkkal a BL-t is szem előtt tartottuk

    Mikel Arteta az egyik amerikai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az új igazolásokkal a BL-t is szem előtt tartották, és persze azt, hogy idén is bajnokesélyesként tudjon a bajnokságban szerepelni a klub.

    "Minden nehezebb lesz persze, mert a bajnokság újra szintet lép majd színvonalban, és az eddigi is hihetetlen volt. És aztán ott van a Bajnokok Ligája is, ahová hosszú évek után térhetünk vissza." - mondta Arteta a washingtoni sajtótájékoztatóján.

    "Ezért kell egy másabb keret, mint amilyennel tavaly rendelkeztünk. Emiatt is igazoltunk úgy, ahogy eddig tettük ezen a nyáron."

    "Havertz-t már hosszú ideje csodálom, és most adódott egy lehetőségünk, hogy leigazoljuk. Beszéltünk egy párszor, hogy mit gondol, hogy érez. Úgy gondolom, hogy ő egy olyan játékos és olyan karakter, aki előre tudja mozdítani a keretet."

    "Rice pedig egy vezéregyéniség, ilyen az aurája, emellett különleges képességű játékos, ilyenből nem volt a keretünkben. Még csak 24 éves, de óriási tapasztalattal bír a ligában, de a jelleme is, a gondolkodásmódja és a bajtársiassága is kiváló, remekül tudja kontrollálni a meccseket."

    Arteta emellett úgy gondolja, az új igazolások már csak azért is jeleskedni fognak a keretben, mert a már meglévő játékosok egy magas színvonalú környezetet alakítottak ki a klubnál.

    "Szerintem még bőven van a keretben. Szeretnénk elérni, hogy egy egyértelmű játékkép szerint játsszunk, napról napra fejlődjünk, hogy kényelmesen tudjunk meccseket nyerni ,és hogy továbbra is fenntartsuk azt a légkört, ami most kialakult a csapatnál, illetve a keret és a szurkolók között."

    "Emiatt olyan játékosokat igyekszünk igazolni, akik nem csak tehetségesek, de beleillenek a kultúránkba, és szerintem ez eddig remekül sikerült. Végül viszont  csak az számít, hogy minden egyes nap jobban játsszunk és hogy folyamatosan nyerjünk."

    "Most úgy fogunk jövőre áprilisba és májusba érkezni, hogy meglesz az esélyünk immáron felemelni is a trófeákat."

  • Kijött az új mez

    Túl nagy meglepetés nincs. Ti hányasra értékelitek egy 10-es skálán?

  • Ma debütál az idegenbeli mez

    Ez az üzenet fogadja a látogatókat az ArsenalDirect főoldalán, ez arra utalhat, hogy hamarosan hivatalosan is debütál az új idegenbeli mez.

  • Arteta továbbra is figyeli a piacot

    "Majd meglátjuk, mi lesz, mi fog történni a következő pár hétben. Résen kell lennünk, még mindig van időnk ezt-azt csinálni, és van időnk még néhány távozás rendezésére is. Biztos vagyok abban, hogy lesz még mozgolódás a piacon."

    Közben James Benge úgy értesült, Nicolas Pepe-ért egy szaúdi középcsapat érdeklődik, de jókora távolság van a játékos fizetési igénye és az ajánlat között. A játékos évi 7,3 millió fontot keres az Arsenalnál.

    Benge szerint az Arsenal elfogadhat egy minimális átigazolási összeget is, hogy elősegítse Pepe távozását, de akár még a szerződés felbontása is szóba jöhet.

  • Nem sürgős Balgoun eladása a csapatnak

    Hiába az Inter megkeresése, és a hamarosan érkező ajánlat, az Arsenal nem fogja elkapkodni Folarin Balogun eladását, írja James Benge, a CBS Sports újságírója.

    "Flo nagyszerűen teljesített, most meg akarjuk nézni, mit tud a csapatunkban. Az elkövetkezendő meccseken lehetőséghez fog jutni, aztán majd meglátjuk, mi lesz a legjobb döntés nekünk és neki is." - mondta Arteta a csapat USA-beli edzőtáborában.

    "Egy évig távol voltam, de most csak az Arsenalra és az előszezonra fókuszálok. Jó érzés újra a stábtagokkal és a társaimmal lenni. Az ügynököm és a családom foglalkozik a jövőmet illető kérdésekkel." - mondta Balogun.

    A Premier League-ből a Brighton, a Crystal Palace és a West Ham érdeklődik a játékosért.

     

  • Sajtó: Hamarosan jöhet az első ajánlat az Intertől Balogunért

    Hamarosan ajánlattal jelentkezhet az Inter Folarin Balogunért, írja a The Athletic.

    Az olasz csapat csatárt szeretne igazolni a nyáron, és bár több jelöltjük is van erre a posztra, egybehangzó angol és olasz sajtóértesülések szerint az Arsenal amerikai csatárával pótolnák Romelu Lukakut.

    A The Athletic újságírópárosa, James Horncastle és Jordan Campbell úgy tudja, az Inter már tárgyalt Balogun ügynökével, a nagy kérdést a két klub közti megállapodás jelenti.

    Az újságírók úgy tudják, az Inter 40 millió eurót, átszámolva 34,3 millió fontot tervez ajánlani Balogunért, az Arsenalnál 50 millió fontra taksálják Balogun értékét.

  • Átigazolások: második szakasz jön

    Havertz, Timber és Rice leigazolásaival a második szakaszba lépett az átigazolási időszak az Arsenalnál: nevesen a klubnál most az eladásokra fognak koncentrálni, mondta James McNicholas, a The Athletic újságírója, a legfrissebb YouTube-videójában.

    McNicholas posztról posztra elemezte a helyzetet.

    • Kapusok: Matt Turnert nagyon kedvelte a Brighton, de miután Roberto de Zerbi csapata már leigazolta a belga Bart Verbruggen-t, a Sirályok már lehet nem próbálkoznak meg az amerikai leigazolásával is. Turner tavaly nyáron igazolt az Arsenalhoz, de elenyésző játéklehetőséghez jutott. Ennek ellenére nem várható a távozása, hacsak a játékos nem kéri meg Artetát, hadd távozhasson a több játéklehetőség miatt. A felnőtt keretből Alex Runarsson is elérhető a piacon, érte 1,5-2 millió eurót kérne az Arsenal. Lehet, hogy egy tapasztalt harmadik számú kapus érkezik még a nyár folyamán.
    • Védők: Rob Holdingért hivatalos ajánlattal jelentkezett a Besiktas, de az Arsenal elutasította a török 2,5 millió eurós ajánlatát. Artetáék legalább ennek a dupláját kérik az angol játékosért, de lehet még ennél is jobb összeg érkezhet a védőért esetlegesen egy angol csapattól. Kieran Tierney jövője is régóta a levegőben lóg. Korábban a Newcastle nagy erőkkel érdeklődött a skót játékosért, de most minden elcsendesült, ugyanakkor McNicholas személyes véleménye az, hogy később a Szarkák visszatérnek majd ajánlattal a játékosért. A játékosért bizonyos szinteken érdeklődik még a Manchester City, az Aston Villa és a Celtic is. McNicholas szerint a bal bekket szinte biztosan nem pótolja majd a piacról az Arsenal, mert Tomiyasu is tud ezen a poszton játszani, és Kiwiort is elsődlegesen itt próbálgatja Arteta. Nuno Tavares távozására szintén nagy az esély. Auston Trusty is szinte biztosan elhagyja a csapatot. Az amerikai védőt 2022 telén vette meg az Arsenal a Colorado Rapidstól, de a játékos csak a nyáron csatlakozott az Ágyúsokhoz. Arteta egyből ki is kölcsönözte őt a Birminghamhez, ahol állandó játéklehetőséghez jutott, sőt, a szurkolók őt válaszották meg a tavalyi szezon legjobbjának. Trusty érthető módon ott van az Arsenal amerikai edzőtáborában, de a közeljövőben valószínűsíthető a távozása, méghozzá végleges formában - több championshipes klub is érdeklődött iránta, köztük az Ipswich, de nem kizárt, hogy PL-klubok is jelentkeznek majd érte. Cedric - McNicholas szerint - elsődlegesen maradni akar és harcolni a helyéért.
    • Középpályások: Thomas Partey távozására nyitott az Arsenal, de csak a megfelelő ajánlat esetén. McNicholas nem tud arról, hogy a ghánai játékos megállapodott volna bárkivel is - mondjuk egy szaúdi csapattal -, de ha ő végül távozik, az Arsenal valószínűleg igazol valakit erre a posztra. Az újságíró megemlíti Romeo Lavia nevét, de szerint nem csak a belga szerepel Arteta listáján. Partey mellett távozhat még Albert Sambi Lokonga is. A játékosért a Burnley érdeklődik, méghozzá végeges átigazolás formájában - Lokonga ebben az esetben újra együtt dolgozhatna korábbi anderlechtes edzőjével, Vincent Kompany-val.
    • Csatárok: A legvalószínűbb távozó ezen a poszton természetesen Folarin Balogun, akiért az Inter érdeklődik. McNicholas megemlíti, hogy lehet, hogy az Arsenal első körben nem kapna túl sok pénzt az Intertől Balogunért, viszont az olasz klubok rendszerint nyitottak abban, hogy visszavásárlási opciót is beletegyenek a megállapodásba, vagy jókora részesedést a későbbi eladásból.  McNicholas nem gondolja, hogy Eddie Nkeitah távozni fog. Ami Nicolas Pepe-t illeti, az elefántcsontparti sem a németországi, sem az amerikai edzőtáborban nem volt a keret tagja, ez jól mutatja, hogy Arteta nem számol vele, és nincs tervben jelenleg a szélső visszaintegrálása sem a csapatba. Az Arsenal szinte bármilyen ajánlatot elfogadna Pepé-ért, a legjobb forgatókönyv nyilván egy szaúdi ajánlat lenne. 
    • McNicholas a videóját egy magánvéleménnyel zárta. Ha Arteta úgy gondolja, hogy Gabriel Jesus, Nketiah, Martinelli, Saka, Nelson, Trossard mellett még lenne hely egy újabb csatárnak, talán Joao Felix leigazolására figyelhetünk, ha előállna még egy olyan lehetőség, mint idén télen. Az Arsenal januárban szerette volna leigazolni a portugált, de a Chelsea magasabb kölcsöndíjat fizetett az Atletico Madridnak, mint bármelyik más érdeklődő csapat. Joao Felixnek nem ment rosszul az előző szezon második felében a Chelsea-nél, de a Kékek végül úgy döntöttek, nem próbálkoznak meg a játékos végleges megszerzésével. Joao Felix így visszatért az Atletico Madridhoz, de úgy tűnik, továbbra is kegyvesztett Diego Simeone-nél. McNicholas szerint Felix profilja továbbra is vonzó Artetának: fiatal, sokoldalú és tapasztalt játékosról van szó. Az átigazolási ablak vége felé akár megpróbálkozhatunk a megszerzésével, még ha csak kölcsönben is. 
  • Az Inter fontolgatja Balogun leigazolását

    Angol és olasz sajtóhírek szerint az Inter csapata Folarin Balogun megszerzését fontolgatja, miután egyrevalószínűtlenebb, hogy sikerül megszerezniük Romelu Lukaku-t a Chelsea-től.

    Mint ismert, az oalsz csapat eredeti terve az volt, hogy immáron véglegesen megszerzik a belga játékost a Chelsea-től. A két klub közti tárgyalások azonban lassan haladtak, és mire érdemben közeledtek volna az álláspontok, Lukaku már nem veszi fel az Inter telefonhívásait.

    Mikel Arteta ideális esetben szeretné megtartani az amerikai csatárt, de Gabriel Jesus és Eddie Nketiah mellett/mögött biztosan nem tudna annyi lehetőséget biztosítani Balogunnak, mint amennyire a játékos számít. Azt pedig már a csatár árulta el korábban, hogy még egy kölcsönbe nem szándékozik menni. Mivel Balogun szerződése hamarabb jár le, mint Jesusé vagy Nketiah-é, az Arsenalnak logikusabb döntés lenne őt eladni a nyár folyamán.

    Az Arsenal 50 millió fontot szeretne kapni Balogunért, ezt nem valószínű, hogy az Inter megadja - Lukakuért az olasz csapat 32 milliót adott volna bónuszokkal együtt.

    Balogun jelenleg az Arsenal amerikai edzőtáborában van, és készül a főszezonra, gyors döntés nem várható az ügyében.

     

  • Elindult a csapat az USA-ba!

    Vasárnap kora délután az Arsenal játékosállománya, edzői stábja és a segítő személyzet elutazott az Egyesült Államokba, hogy folytassák a felkészülést a 2023/24-es szezonra.

    A csapat július 19-én, Washigton DC-ben játssza majd az első barátságos meccsét a Wayne Rooney-által irányított MLS All Stars gárdája ellen.

    Az Arsenal ezt követően New Jersey felé veszi az irányt, ahol jövő szombaton, május 22-én egy Manchester United elleni felkészülési vár a csapatra. 

    Az utolsó meccsünket a Soccer Champions Tour sorozat részeként a Barcelona ellen játszuk majd, július 26-án, szerdán, a LA Rams NFL-csapat arénájában, a SoFi-stadionban.

    Az utazó keret: Ramsdale, Saliba, Tierney, White, Gabriel, Saka, Odegaard, Gabriel Jesus, Martinelli, Timber, Runarsson, Nketiah, Kiwior, Holding, Tomiyasu, Trossard, Jorginho, Vieira, Elneny, Balogun, Marquinhos, Havertz, Hein, Trustry, Zinchenko, Rice, Cozier-Duberry.

    A csapat tájékoztatása szerint Emile Smith Rowe és Thomas Partey várhatóan a jövő hét folyamán csatlakozik a kerethez.

    A klub nem említette, miért maradt ki Nelson, Cedric, Lokonga vagy Pepe.

  • Hivatalos: Rice az Arsenal jàtékosa

    Az Arsenal bejelentette Declan Rice leigazolását a West Hamtől. Az angol játékos klubrekord, 100+5 millió font ellenében érkezett, 5+1 évre írt alá. A játékos a 41-es mezszámot válaszotta. További részletek hamarosan

  • Jön a hivatalos Rice ügyben

    A West Ham bejelentette Rice távozását, a játékos elköszönt a klubtól.

     

  • Timber hivatalos

    Az Arsenal bejelentette Jurrien Timber érkezését az Ajaxtól.

  • Sajtó: Közelednek a bejelentések

    Sami Mokbel, a Daily Mail információi szerint az Arsenal jelezte a West Hamnek, hogy 24 órán belül teljesítik a hátralévő kötelezettségeiket Declan Rice átigazolását tekintve.

    A csapat vasárnap utazik az Egyesült Államokba edzőtáborozni, a klub pedig bizakodó, hogy Rice is ott lesz a repülőgépen. Úgy hírlik, a játékos múlt pénteken már átesett az orvosi vizsgálatokon, pénteken vagy szombaton pedig teljesíti a médiaszerepléseit is. Ezt követően jöhet a bejelentés.

    A Timber-átigazolás bejelentése is közel lehet, az ArsenalDirect szerveire újra feltöltötték a játékosról készült bannert.

  • Ornstein: Török ajánlat érkezett Holdingért

    2,5 millió eurós ajánlatot tett Rob Holdingért a török Besiktas csapata, amit az Arsenal vélhetően elutasít, mert jócskán elmarad az elvárthoz képest, írja David Ornstein. Holding szerződése 2024-ben jár le, ám a csapatnak opciója van a további egyéves hosszabbításra.

  • Döntetlen a Nürnberg ellen

    1-1-es döntetlent játszott az Arsenal a Nürnberg ellen ma kora este. Az Arsenal már a 7. percben megszerezte a vezetést Saka révén. A második félidőben a haziak a 62. percben egyenlítettek Joringho öngóljának köszönhetően. A csapat még ma visszautazik Angliába, vasárnap pedig kezdetét veszi az amerikai felkészülés.

  • Stream a meccshez

    A Nürnberg hivatalos Youtube csatornáján lehet nézni a mai meccset

    https://www.youtube.com/watch?v=Xk4-_qiACOk

     

  • Kijelölve a kezdőcsapat!

    19:00-kor játssza az első felkészülési meccsét az Arsenal, a Nürnberg ellen.

    Kezdő: Ramsdale, Kiwior, Saliba, Gabriel, White, Partey, Odegaard, Trossard, Saka, Nelson, Nketiah.

    Cserék: Balogun, Havertz, Hein (K), Jesus, Jorginho, Lewis-Skelly, Nwaneri, Cedric, Tierney, Trustry, Vieira, Walters.

  • Mi a helyzet a bejelentésekkel?

    Egyelőre nem tudni, miért várat magára Timber és Rice bejelentése, de megbízható sajtóértesülések szerint nincsen fennakadás az átigazolásokkal.

    A Sky Sports tegnap este arról tudósított, hogy a West Hamnél egyre frusztráltabbak az átigazolás bejelentésének hiánya miatt, mert addig a pontig ők sem kapják meg az első törlesztőrészletet Rice-ért, így nem tudnak új játékosokat igazolni.

    "Én úgy tudom, hogy minden sínen van. Az Arsenal-szurkolóknak nincs ok az aggodalomra, éppen egy rekordigazolásra készül a klub, az ilyen jellegű transzfer bejelentéséhez kell egy kis idő. Minden rendben van, ahogy az utolsó részletek is a helyükre kerülnek, menni fog a bejelentés." - mondta Ornstein a Sky Sportsnak.

    Fabrizio Romano ezt mondta a YouTube videójában: "Mindkét átigazolásra Here We Go-t írtam, és ezt fenntartom most is. Olvastam egy pár pletykát ma, de én úgy értesültem, hogy csak a bejelentések vannak hátra."

     

     

  • Sajtó: brazil játékost figyelünk

    Brazil források szerint az Arsenal játékosmegfigyelőt és delegációt küldött Brazíliába, hogy megnézzék a Grémio 23 éves játékosát, Bitellót a magyar idő szerint holnap 0:00-kor kezdődő, Bahia elleni kupameccsen.

    Egy helyi újságíró, Rafael Pfeiffer úgy tudja, az Arsenal már többször is tárgyalt a Grémio elnökével egy esetleges átigazolás ügyében, a brazil klub nem zárkózik el a játékos eladásától. Pfeiffer szerint az európai klubok közül az Arsenalé a legerősebb érdeklődés Bitellóért.

    A Grémióhoz közel álló Correio do Povo brazil lap szerint a klub 10 millió eurót kérne a játékosért, viszont gondot okozhat egy esetleges átigazolás során, hogy nem pusztán a brazil csapat birtokolja Bitello játékjogát. 

    Mindezek ellenére a lap állítása szerint az Arsenal napokon belül ajánlatot tesz majd a játékosért.

    Bitello egy 183 cm magas, jobblábas középpályás. 2018-ban csatlakozott a Gremio akadémiájához, a felnőtt keretben 2021-ben debütált. Brazil szurkolók szerint alapvetően védekező középpályás volt, egy duplapivot-os rendszerben, de azóta kipróbálták már támadó középpályásként is, a Grémio sérüléshulláma miatt pedig játszott már jobb szélsőként is.

    A Grémio egyik szurkolója gyors, atletikus, jól presszingelő játékosként írta le Bitellót a Redditen, akinek a távozása nagy érvágás lenne a csapat számára.

  • Lokonga nem utazott el a csapattal

    Albert Sambi Lokonga az Instagramján tett közzé egy képet, miszerint egy izomsérülés miatt nem utazott el a csapattal a németországi edzőtáborba. A játékos "arra koncentrál, hogy mihamarabb felépüljön és segíthesse a csapatát", de többen is úgy vélik, hogy a belga középpályás a következő hetekben elhagyja a csapatot, legalább kölcsönben.

    Közben angol sajtóhírek szerint Emile Smith Rowe kihagyja a nyári szabadságát, és a sikeresen megnyert U21-es Eb-t követően hamarosan visszatér az Arsenalhoz. Az angol játékos a football.london értesülései szerint játékra jelentkezik majd a csapat amerikai túrájától kezdve, ami vasárnaptól indul. Smith Rowe szeretne minél jobb benyomást tenni Artetára, miután az előző szezonban - főleg a műtétje és a rehabilitácója miatt - nagyon elenyésző játéklehetőséghez jutott.

    Továbbra sem tudjuk, mikor tervezi az Arsenal bemutatni Jurrien Timbert és Declan Rice-t, de a csapat terve az, hogy mindkét játékos utazik az amerikai túrára. Rice kapott még egy pár nap szabadságot azért, mert az eredeti nyári szüntetét félbeszakította, hogy véglegesítse a szerződéstervezetét az Arsenallal, illetve az orvosi vizsgálatok bizonyos részén már múlt pénteken átesett. Az angol játékos jelenleg Portugáliában nyaral, ahol már erőnléti edzésekkel készül az előszezonra.

    Az Arsenal most csütörtök játssza az első felkészülési meccsét a Nürnberg ellen.

  • Mi várható ezen a héten?

    Ezen a héten felpörögnek az események a felkészülés tekintetében az Arsenal háza táján.

    A csapat szombaton egy zártkapus barátságos meccset játszott a Watford ellen, amely 1-1-re végződött, nálunk Marquinhos volt eredményes. Ezen a mérkőzésen többnyire az ifik kaptak lehetőséget, a felnőttek közül  Ben White, Gabriel, Rob Holding, Cedric, Leandro Trossard, Reiss Nelson, Gabriel Jesus és Eddie Nketiah játszott.

    Vasárnap a csapat már elindult Németországba, az Adidas herzogenaurach-i edzőközpontjában, itt folytatják Mikel Artetáék az alapozást. Ebbe a keretbe a videók tanúsága alapján bekerült már Odegaard, Jorginho, Elneny, Saliba, Tomiyasu, Balogun, Zinchenko, Martinelli és Fabio Vieira is. Az új igazolások közül egyedül Havertz utazott, a fiatalok közül pedig biztosan helyet kapott a gépen Reuell Walters, Ethan Nwaneri, Amario Cozier-Duberry és Myles Lewis-Skelly.

    Ezen a héten már lesz egy nyílt kapus felkészülési meccsünk is, méghozzá a Bundesliga 2-ben játszó FC Nürnberg ellen, csütörtökön 19:00-es kezdéssel.

    A csapat pénteken visszatér Angliába, de csak pár napra: vasárnap az útirány már az Egyesült Államok lesz.

    Ami az új igazolások bejelentését illeti: Jurrien Timber múlt pénteken átesett az orvosi vizsgálatokon és aláírta a szerződését, a bejelentését minden bizonnyal a hét első felében tervezi a klub.

    Declan Rice az orvosi vizsgálatok első részét teljesítette múlt hét pénteken, de még mindig van egy kis formalitás hátra, ráadásul a játékosnak a csapat néhány extra nap pihenőt, mivel Rice megszakította a korábbi nyaralását a tárgyalások miatt. Így Rice bejelentésére kicsit még várnunk kell, de jó eséllyel ez péntekig megtörténik majd

  • Hivatalos: Saliba hosszabbított

    Bejelentette a csapat William Saliba új szerződését, amely 2027-ig szól. 

    A játékos mezszámot is vált, a következő szezontól a 2-es számban fog játszani.

  • Távozik a csapatorvos is

    Steve Round segédedző után ezen a nyáron távozik az Arsenaltól a klub orvosa, Gary O'Driscoll is, írja David Ornstein.

    Ornstein úgy tudja, O'Driscoll a Manchester Unitednél folytatja, a döntésében pedig személyes okok is állhattak, hiszen így közelebb fog élni az észak-nyugaton élő családjához.

    Mint Ornstein írja, az 52 éves szakember rendkívül népszerű az Arsenal öltözőjében, jelenleg pedig a felmondási idejét tölti az Ágyúsoknál, ezzel is próbálja segíteni a csapatot az utódja kijelölésében.

    O'Driscoll 2020-ban nagyom közel állt ahhoz, hogy a Liverpoolhoz szerződjön, ám akkor az Arsenalnak sikerült maradásra bírnia a szakembert, aki az azóta eltelt időszakban is több állásajánlatot is elutasított.

     

     

  • Miért hagyta ott Gabriel Jesus a ManCity-t?

    A játékos a Denilson Show Podcastban mesélt erről:

    "Volt egy BL-meccsünk hazai pályán a PSG ellen, ahol Guardiola Zinchenkót rakta be hamis kilencesnek. Őrület. Egy nappal korábban az edzésen ki se próbálta ezt, engem játszatott ott. Még Zinny is viccesen elmondta nekem, mennyire sajnálta. Két órával a meccs előtt volt egy csapatgyűlésünk, a megbeszélés után kajáltunk és mentünk a stadionba. Nem tudtam enni. A megbeszélés után sírva mentem fel a hotelszobámba, felhívtam édesanyámat, hogy el akarok innen menni. Hazamegyek, mert Pep Zinchenkót rakta be csatárnak, nem engem. Egy bal bekket játszatott a posztomon. Az idegösszeroppanás kerülgetett." - mondta Gabriel Jesus.

  • Partey nem akar Szaúd-Arábiába igazolni

    James Benge, a CBS újságírója szerint Thomas Partey ügynöke jelezte a játékosért érdeklődő három szaúdi klubnak, hogy jelenleg nem szeretné Szaúd-Arábiában folytatni a pályafutását.

    Mint ismert, Xhaka mellett meglepetésre Partey elengedésétől sem zárkózik el Arteta, mind a klub, mind a játékos részéről vannak mozgolódások egy esetleges átigazolás előkészítésére. Az Arsenal viszont csak akkor engedi el Partey-t, ha megfelelő ajánlatot kapnak érte.

    Európából a Juventus mutatott eddig komolyabb érdeklődést Partey-ért, és oda már szívesebben igazolna a játékos. Kérdés, hogy Rabiot hosszabbításával a Zebrák konkretizálják-e az érdeklődésükett ajánlat formájában is.

    Nem várható gyors megoldás ebben az ügyben.

  • Saliba is aláírta a szerződését

    William Saliba csütörtökön aláírta az új szerződését az Arsenallal, amely 2027-ig szól majd, írta David Ornstein.

    Az angol újságíró azonban az eddigiekkel ellentétben úgy tudja, az új kontraktus nem tartalmaz opciót egy egyéves hosszabbításra a végén. 

    Ornstein szerint a hosszabbítást pénteken jelenti be a csapat.

     

  • Hivatalos: Xhaka eligazolt

    "Ágyúsok, micsoda utazás volt! Most már csak annyi maradt, hogy annyit mondjak: köszönöm nektek!

    Hét évet töltöttem az Arsenalnál. Ez idő alatt a klub annyira fontossá vált nekem -  nem egyszerű a távozás. Ugyanakkor itt volt az idő új kihívásokra! 

    Rengeteg embernek kell köszönetet mondanom: az összes edzőmnek, csapattársaimnak és a háttérben dolgozó munkatársaknak.

    De különösképpen a drukkereknek. Mindenki tudja, milyen keményen időkön mentünk együtt keresztül. De közösen túl is jutottunk azokon - sosem fogom elfelejteni az FA-Kupa sikereket, vagy amikor a nevemet énekeltétek! Tiszta libabőr voltam!

    Az Arsenalt mindig a szívemben fogom tartani. Aki egyszer Ágyús, örökké Ágyús!

    Köszönöm!"

    írta Granit Xhaka az IG-oldalán, miután hivatalossá vált az eligazolása.

     

  • Hivatalos: Reiss Nelson hosszabbított

    Az Arsenal hivatalosan is bejelentette Reiss Nelson hosszabbítását.

    A csapat hazai nevelésű játékosa 2027-ig hosszabbított, további egy év opcióval.

  • Távozott Arteta egyik segítője

    Charles Watts értesülései szerint egy kis változtatás áll majd be a háttérstábot tekintve is. Az újságíró szerint közös megegyezéssel távozott ugyanis Mikel Arteta egyik segítője, Steve Round.

    Egyelőre nem tudni, ki váltja majd a szakembert.

  • Here We Go: Xhaka már Németországban

    A német Bild értesülései szerint Granit Xhaka ma megérkezett Kölnbe, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon, mielőtt aláírná a szerződését a Bayer Leverkusennel.

    Az Arsenal 25 millió eurót (kb. 21,4 millió fontot) kap majd a svájci eláadásáért.

  • Romano: Saliba ma ír alá

    Reiss Nelson tegnap, William Saliba pedig ma írja alá az új szerződését a klubbal.

    Mint már korábban beszámoltunk, a francia játékos 2027-ig hosszabbít az Arsenallal, további egy év opcióval.

    Hivatalos bejelentések hamarosan várhatók.

  • Nelson ma hosszabbít

    James Benge, a CBS Sports újságírójának értesülése szerint Reiss Nelson ma írja alá az új szerződését az Arsenallal, amely 2027-ig szól majd. 

  • Rice-ügy: Fizetési struktúra tekintetében is megegyezés

    Jacob Steinberg, a The Guardian újságírója szerint érdemi áttörés született az Arsenal és a West Ham között Declan Rice átigazolási díjának fizetéséről.

    Mint ismert, a két klub múlt szerdán egyezett meg a játékos kivásárlási áráról: az Arsenal fixen 100 milliót fizet Rice-ért a West Hamnek, további öt millió fontot pedig bónuszok formájában.

    A tárgyalások ezt követően a fizetési ütemezésről folytak, amelyek során a West Ham kemény tárgyalópartnernek bizonyult, mivel David Sullivan elnök és tulajdonos 2024 év végéig szabott határidőt az Arsenalnak, hogy kifizessék a garantált összeget az átigazolási díjból. Az Arsenal eredetileg a 100 milliót legalább négy éven keresztül akarta részletekben fizetni, ennek könyveléstechnikailag van jelentősége.

    Azt sem feledhetjük el, hogy a West Ham az eddigi költekezései miatt rákerült az UEFA figyelőlistájára az Üzleti Fair Play-t tekintve.

    Steinberg úgy tudja, hogy az Arsenal és a West Ham ebben az aprónak tűnő, de lényeges elemben is megállapodást ért el: az Ágyúsok három részletben fogják utalni a 100 millió fontot, 2025 nyaráig a West Ham számlájára érkezik majd a vételár egésze.

    A csapatoknak már csak az egyéb juttatásokról kell egyeztetniük, például az olyan záradékokról, hogy mennyi jutalék járjon a West Ham-nek Rice esetleges későbbi eladásából.

    Amint ez megvan, a játékos érkezhet az Arsenalhoz a kötelező orvosi vizsgálatok teljesítésére, így még az is elképzelhető, hogy a klub még ezen a héten bemutathatja a rekordigazolását.

  • Xhaka klubváltása a küszöbön

    A várakozásoknak megfelelően közelít Granit Xhaka klubváltása is - nem újdonság, hogy a svájci középpályás arsenalos karrierjevalószínűleg heteken belül véget ér, Xhakáért korábban a Bayer Leverkusen érdeklődött nagy erőkkel, és úgy tűnik, a gyógyszergyáraiknak sikerül megszereznie a 30 éves középpályást.

    Ami viszont némiképpen meglepő, hogy az Arsenal többet kereshet Xhaka eladásán, mint azt eddig gondoltuk. Ha hihetünk a football.london újságírójának, Kaya Kaynak-nak, a Leverkusen 25 millió eurót fizet (kb. 21 millió font) Xhakáért, ez több mint amit ezt megelőzően írtak a portálok, akkor még 13 millió font volt a saccolt átigazolási díj.

     

  • Rice és Timber bejelentések a héten várhatók

    Az Arsenal reményei szerint mind Declan Rice, mind Jurrien Timber leigazolása még ezen a héten hivatalos lesz, írja a Daily Mail. A forrás szerint mindkét játékos orvosi vizsgálatának időpontját lefoglalta a klub.

    A Daily Mail újságírója, Sami Mokbel szerint Rice áitgazolása jelenleg 95%-os állapotban van, úgy hírlik, a West Ham és az Arsenal álláspontja már látótávolságban van a fizetési struktúrát és az egyéb bónuszokat illetően is. A legfontosabb tényező, a játékos vételára, ami 105 millió font lesz, már múlt szerdán eldőlt.

    A két londoni csapat között hétfőn is folynak majd a tárgyalások, hogy az átigazoláshoz szükséges maradék 5% is a helyére kerüljön. Eztán Rice orvosira és jöhet majd a bejelentés is.

    Timber ügyében az Arsenal és az Ajax már múlt héten megegyezett szóban, de a holland csapat azt kérte az angoloktól, hogy július 1-e után, azaz az új gazdasági évben történjen az átigazolás véglegesítése. Minden bizonnyal így ez az ügylet is fel fog gyorsulni, Timber hamarosan jöhet az orvosi vizsgálatok teljesítésére.

     

  • Mi várható ezen a héten?

    Minden bizonnyal izgalmas napok előtt állunk ezen a héten is az átigazolási piacon.

    • Visszatérnek a klubhoz azok a játékosok, akik nem vettek részt június közepén válogatott meccseken. Minden bizonnyal többnyire ezek a játékosok fogják alkotni azt a keretet, akik majd a jövő héten elutaznak Németországba a csapat alapozótáborába.
    • Várhatjuk William Saliba és Reiss Nelson szerződéshosszabbításainak bejelentését
    • A klub minden bizonnyal befejezi Jurrien Timber és Declan Rice szerződtetését, és akár az ő átigazolásukat is bejelenthetik.
  • Timber átigazolása jövő héten hivatalos lehet

    Minden jel arra utal, hogy a jövő héten számottevően fel fog gyorsulni Jurrien Timber átigazolása.

    Mint korábban írtuk, az Arsenal és az Ajax szóban már megállapodott a holland játékos transzferéről, az Arsenal 42 millió eurót fizet Timberért, további 5 milliót bónuszok formájában.

    Az átigazolásra azért júliusban kerül sor, mert az már új gazdasági évnek számít a könyvelésben, így az Ajax a Timberért kapott pénzt szabadon használhatja új igazolásokra.

    A Telegraaf újságírója, Mike Verweij azt írja, a játékos megszakította a nyaralását, és visszatért Hollandiába, hogy az Ajax edzőközpontjában végezzen erőnléti edzéseket, így akar a lehető legfittebben érkezni az arsenalos orvosijára.

  • Hivatalos: Pablo Marí távozott

    Az Arsenal pénteken közleményben megerősítette, hogy Pablo Marí végleges átigazolás keretein belül távozott az olasz AC Monza együtteséhez.

    A 29 éves védő 2020 januárjában csatlakozott az Arsenalhoz kölcsönben a brazil Flamengo együttesétől, hat hónappal később pedig véglegesen. A nálunk eltöltött időszaka alatt összesen 22-szer lépett pályára, és egy gólt szerzett a 2020 decemberi Rapid Wien elleni EL-meccsen.

    A kevés játéklehetőség miatt a 2020/21-es téli átigazolási időszakban az Udinese-hez került kölcsönbe, az előző szezont pedig a frissen feljutó AC Monzánál töltötte, ahol állandó tagja voltl a kezdőnek, 31-szer szerepelt a kezdő sípszónál a csapatában, és meglepetésre a 11. helyet szerezték meg a Serie A-ban.

    Ez rendkívüli teljesítmény ha figyelembe vesszük, hogy Marí is áldozata volt egy késeléses támadásnak az egyik milánói plázában 2022 októberében, de a súlyos sérülései ellenére hamar vissza tudott térni a pályára.

    Mivel a Monza bennmaradt a következő szezonban is az olasz első osztályban, a csapatnak kötelező érvényű volt megvennie Marít. Az Arsenal 6 millió fontot kap a spanyol átigazolásából.

  • Rice-ügy: Fizetési struktúrán még mindig nincs megállapodás

    Még mindig hiányzik a teljes körű megállapodás az Arsenal és a West Ham között Declan Rice átigazolását tekintve annak ellenére, hogy a klubok már megegyeztek az angol játékos kivásárlási árában, ami 105 millió font lesz.

    A West Ham továbbra is azt akarja elérni, hogy a fix összeget (100 millió font) 2025 elejéig utalja át az Arsenal, míg az Ágyúsok négy éves fizetéshez ragaszkodnak.

    Sajtóhírek szerint az ügy nem tűnik komolynak, és mindkét fél azon van, hogy meglegyen a végső megállapodás. John Cross, a Daily Mirror riportere szerint az Arsenal a 100 millióból 75 milliót utalna azonnal, a maradék 25 milliót akarnák több évre elosztani, ez könyveléstechnikailag lenne fontos tényező.

    A The Sun újságírója, Jordan Davies egy West Hamhez közel álló forrást idézett: "A labda az Arsenal térfelén pattog." Azt Davies is megjegyezte, hogy ez a fennakadás nem veszélyezteti a végső megállapodást, és "nagyon közel" vannak a felek a megegyezéshez.

    David Ornstein tegnap így nyilatkozott a Rice-helyzetről a Sky Sportsnak.

    "Ahhoz, hogy az Arsenalnak meglegyen a megállapodás, helyére kell tenniük a fizetési struktúrát. Én úgy gondolom, hogy ez meg fog történni a kellő időben. Talán nem holnap, vagy nem holnapután, de mondjuk a jövő hét folyamán igen, és megszerzik azt a játékost, aki abszolút kulcsfigurája Mikel Arteta projektjének." - mondta Ornstein.

    Egyelőre kapkodni nem kell, Rice jelenleg a megérdemelt pihenőjét tölti és nincs Angliában, emiatt az orvosi vizsgálatokon sem tudna átesni.

    Az @ExWHUEmployee névre hallgató West Hames forrás szerint a játékos szombaton tér vissza az országba, így az átigazolás befejezésére (orvosi vizsgálatok, szerződés aláírása, bemutatás) legalább a jövő hétig várni kell.

  • Sajtó: Timber egyre közelebb

    Úgy tűnik, hamarosan Jurrien Timber is megkapja az engedélyt a kötelező orvosi vizsgálatok teljesítéséhez.

    A holland De Telegraaf újságírója, Mike Verweij szerint ugyanis az Ajax és az Arsenal szóban megállapodott a játékos vételáráról: az angol csapat 42 millió eurót fizet Timberért, további 5 milliót bónuszok formájában.

    Teljes megállapdás még nincs, írja Fabrizio Romano, egy-két részletet még pontosítania kell a csapatoknak. Amint ez megvan, a játékos számára jöhet az orvosi vizsgálat, a  szerződések aláírása és bemutatás.

    Timberrel nem okoz majd gondot a megállapodás: a Daily Mail szerint a játékos alapfizetése heti 90 ezer font lesz az Arsenalnál, ami teljesítmény-arányos bónuszokkal 120 ezerre emelkedhet.

  • Nwaneri marad?

    Egyre magabiztosabb Ethan Nwaneri megtartását illetően az Arsenal, írja Fabrizio Romano.

    Mint írtuk, a játékos e hét péntektől írhat alá ösztöndíjas szerződést a választott klubjával.

    Romano szerint a játékos maradni akar az Arsenalnál, a felek szinte mindenben megállapodtak, jó esély van rá, hogy a 16 éves középpályás velünk hosszabbít.

    Az a tény, hogy Arteta már felnőtt bajnoki meccsen is bizalmat szavazott a játékosnak, sokat segített Nwaneri döntésében.

    A játékosért a Manchester City és a Chelsea érdeklődött a leginkább.

  • Jorginho: Izgalmas szezon elé nézünk

    Az Arsenal olasz játékosa a Standard Sportsnak adott exkluzív nyilatkozatában elárulta, maradni tervez a klubnál.

    Az elmúlt hetekben voltak olyan kósza pletykák, miszerint Jorginhót a Lazio csapata hívja, de ezek a találgatások maradtak is ezen a szinten.

    Előbb Jorginho ügynöke, most a játékos is megerősítette, hogy maradni tervez a klubnál.

    "Őszintén szólva meglepett, mennyire kedvesen fogadtak, de egyben nagyon örültem is ennek. Nagyban megkönnyítette a beilleszkedésemet, hogy ilyen sok embert megismertem a klubnál. Szóval minden nagyon jól alakult, igazán jól érzem magam itt."-  mondta Jorginho.

    "Nagyon boldogan maradok az Arsenalnál. Voltak pletykák, nem tudom, kik állnak ezek mögött, de eddig semmi konkrét nem történt velem kapcsolatban. Jól érzem magam itt."

    "Nagyon fájt, hogy tavaly nem nyertük meg a bajnokságot. Igaz, nem sokan tippelték volna, hogy idáig is eljutunk. Én azt gondolom, hogy az előző szezon előtt mindenki aláírta volna a BL-bevaló visszatérést  és a második helyet a tabellán. De amikor a csapat ott van és az első helyért küzd, és végül nem jön össze, mégis csalódottak és frusztráltak lettünk."

    "Sokat tanultunk a tavalyi szezonból. Remélem, jövőre még jobban teljesítünk majd. Hosszú idő után először lesz ott az Arsenal a BL-ben, és emiatt nagyon izgatottak vagyunk. Izgalmas szezon előtt állunk."

  • Hamarosan jönnek az idegenbeli mezek

    A Footy_Headlines exkluzív információi szerint az Arsenal idegenbeli mezét július 18-án mutatják be a csapat USA-túráján, a harmadik számú szerelése pedig augusztus 1-én debütál majd.

     

  • Sajtó: Megvan a megállapodás Rice-ért

    Szerdán megszületett a megállapodás az átigazolási díjat tekintve az Arsenal és a West Ham között Declan Rice-ért, írja több hiteles angol újságíró: Sami Mokbel (Daily Mail), Jacob Steinberg (Guardian), és James Benge (CBS Sports), amit később megerősített David Ornstein is.

    Az Arsenal kedd este 105 millió fontos ajánlatot tett Rice-ért a West Hamnek, ami összértékben elnyerte a londoniak tetszését, de a  fizetési struktúrán egész szerdán tárgyaltak a felek.

    A sajtóhírek mind egyetértenek abban, hogy végül megszületett az érdemi megállapodás a klubok között az átigazolási díjat tekintve, a West Ham elfogadta az Arsenal 105 milliós ajánlatát.

    A tárgyalások azonban továbbra is folynak a fizetési struktúrát tekintve: az Arsenal négy éven keresztül szeretné törleszteni az átigazolási díjat, a West Ham továbbra is azt akarja, hogy 2025-ig legyen a számlájukon a pénz.

    Jelenleg úgy tűnik, hogy ez a nézetkülönbség elenyésző mértékű és nem veszélyezteti a teljes körű megállapodást.

    A játékossal megvan a megállapodás a személyes feltételekről. 

  • Jól haladunk Timber ügyében is

    Az Arsenal a Rice-ügy mellett dolgozik Jurrien Timber leigazolásán is, ezen a héten egy új ajánlatot tett a csapat az Ajaxnak, aminek a kimeneteléről nem hallani azóta sem semmit.

    A CBS Sports újságírója, James Benge szerint a holland játékos közel áll ahhoz, hogy az Arsenalhoz igazoljon, a napokban minden bizonnyal erről az ügyletről is többet is hallunk majd.

  • Közeleg a megállapodás

    ...írják angol lapok szerda délután. Arra is van esély, hogy már ma nyélbe üssék az üzletet a klubok.

  • Rice arra kéri a West Hamet, engedjék el

    Sajtóhírek szerint Declan Rice jelezni fogja a West Ham vezetőségének, hogy fogadják el az Arsenal ajánlatát érte.

    A dolgok jelenlegi állása szerint a Manchester City kiszállt a játékosért folyó versenyből, számukra túl sok az Arsenal által ajánlott 105 milliós összeg. 

    Jelenleg tehát egyedül az Arsenal ajánlata van a West Ham asztalán, de David Moyes csapata még mindig nem fogadta el ezt, mert sokan tartják a fizetési részletek számát. Angol hírek szerint a két klub ma délelőtt is egyeztetett ezügyben.

    Sami Mokbel úgy tudja, hogy Rice készen áll jelezni a West Ham vezetőségének, hogy fogadják el az Arsenal ajánlatát, ez újabb jó hír Mikel Arteta csapatának.

    A Daily Mail újságírója úgy tudja, az Arsenalnál magabiztosak, hogy akár már ma meglehet a megállapodás a West  Hammel.

  • Közel a megegyezés, kiszállhat a City

    Hiteles angol újságírók arról számoltak be szerda délelőtt, hogy az Arsenal és a West Ham United immáron előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egymással Declan Rice eladásáról.

    Rob Dawson, az ESPN megbízható tudósítója szerint immáron a fizetési ütemezésen van a hangsúly, továbbá azon, hogy a West Ham szeretné még jobban fentebb tolni a vételárat: 100+10 millióra.

    Dawson szerint az Arsenalnak teljes körű megegyezése van Rice-szal, ha a két klub között meglesz a végleges megállapodás, az átigazolás számottevően felgyorsulhat.

    Mindeközben számos megbízható Manchester City-hez közel álló újságíró (Simon Bajkowski, Manchester Evening News; Jack Gaughan, Daily Mail; Dawson) arról írt a Twitteren, hogy Pep Guardioláék nem szándékoznak tartani az Arsenal 105 milliós ajánlatát Rice-ért, jelenleg állás szerint kiszállnak a játékosért folyó versenyből. Dawson szerint Guardioláéknak megvan a maguk elképzelése a játékos értékét tekintve, és ezen nem hajlandóak túlmenni.

    Jelen állás szerint minden azon múik, hogy sikerül-e megállapodnia az Arsenalnak és a West Hamnek.

  • Elég lesz a 105 millió?

    Mint tegnap írtuk, az Arsenal kedd este benyújtotta a harmadik ajánlatát Declan Rice-ért. David Ornstein szerint az Arsenal 105 millió fontot fizetne a 24 éves angol játékosért, amiből 100 millió garantált a West Ham számára. Ez az összeg nem csak az Arsenal klubrekord igazolásává tenné Rice-t, de ennyit még egy PL-csapat sem fizetett játékosért.

    A nagy kérdés, hogy a West Ham elfogadja-e az ajánlatot. Papíron nagyon jónak tűnik az Arsenal ajánlata, hiszen a West Ham nem utasította el egyből azt, mint tette az első és második ajánlat esetében.

    A gondot még mindig a törlesztőrészletek száma jelenti, a West Ham sokallja, hány részletben akarná az Arsenal kifizetni a garantált összeget. Továbbá a Guardiannak egy név nélküli West Hames forrás úgy nyilatkozott, lehet 110 millió lenne az az összeg, amire a nyugat-londoniak rábólintanak.

    Angol sajtóhírek szerint a West Ham jelenleg a Manchester City ajánlatát várja, amely szerdán futhat be. 

    Bővebben itt

  • 105 milliós ajánlat Rice-ért

    🤑😵 105 milliót ajánlottunk Rice-ért, írja Ornstein. 100-at fixen, 5-öt bónuszokban. Ez brit klubrekord összeg.

  • Rice hírfigyelő

    Az alábbi hírek jelentek meg az angol sportoldalakon a legfrissebb infókkal Rice-t illetően:

    John Cross, a Daily Mirror újságírója szerint a West Hamnél úgy gondolják, Rice már eldöntötte, hogy az Arsenalnál vagy a Manchester City-nél szeretné folytatni. A játékos jelenleg az Arsenal harmadik ajánlatára vár, az Ágyúsok pedig ár készülnek a harmadik tétjükkel azt követően, hogy múlt héten elutasításra került egy 75+15 millió fontot ígérő ajánlatuk.

    Cross szerint a tárgyalások továbbra is folynak az Arsenal és a West Ham között, hogy megállapodjanak. Gündogan távozásásával a Manchester City is bejött ugyan a képbe, de a West Ham meglepetésére Guardioláék is csak tartották az Arsenal ajánlatát, igaz, a fizetési struktúrában előnyösebben ajánlották a 90 milliót, mint az Arsenal. 

    A Daily Mail tudósítója, Sami Mokbel azt írta kedden, hogy az Arsenal szóban már jelezte a West Ham vezetőségének, hogy készül az ajánlat, ami hivatalosan pár napon belül fog benyújtásra kerülni. Mokbel forrásai szerint az Arsenal harmadik ajánlata elérhető távolságon belül lesz a West Ham által kért 100 millió fontnak, arról viszont nem esett szó, hogy hány éven belül tervezik kifizetni a átigazolási díjat - a második ajánlat szerint öt részletben fizették volna ki a 90 millió fontot.

    A telegraphos Jason Burt szerint két klub - feltehetőleg az Arsenal és a Manchester City - is jelezte szóban a West Hamnek, hogy ajánlatot szeretnének tenni Rice-ért, a formális ajánlatokat 48 órán belül várja a londoni klub. Minden fél abban érdekelt, hogy egyszer és mindenkorra záruljon le ez a saga, és még ezen a héten derüljön ki, hogy melyik klubnak vagy kluboknak sikerült megállapodnia a West Hammel.

    Burt szintén megemlíti, hogy az Arsenal öt éven keresztül vállalta volna a második ajánlatban szereplő összeg kifizetését, a Manchester City ajánlata ilyen értelemben kedvezőbb volt, viszont az sem érte el a West Ham által megszabott minimum 100 millió fontos összértéket.

    Az Arsenal a második elutasított ajánlatakor jelezte a West Hamnek, hogy vissza fognak térni még egy ajánlattal, és a Manchester City sem egyetlen ajánlatot tervezett. Burt szerint Rice az Arsenalhoz szeretne igazolni, viszont ha választania kell a Manchester City és még egy West Hames szezon között, el fogja fogadni Pep Guardiola hívószavát is.

    Burt végül arról ír, hogy valamelyest meglepetést okozott, hogy az Arsenal még úgy sem ajánlotta meg a 100 millió fontot a második ajánlata során, hogy pontosan ismerte a West Ham követeléseit. Artetáék eltökéletek abban, hogy sikeresen záruljanak a tárgyalások, de az elmúlt napokban "valamennyire csökkent a magabiztosságuk a megállapodást illetően."

  • Nwaneri sorsa hamarosan eldől

    Továbbra is nyitott kérdés, hol folytatja pályafutását Ethan Nwaneri, az Arsenal 16 éves üdvöskéje, a csapat a Chelsea-vel és a Manchester City-vel harcol a fiatal játékosért.

    A játékos péntektől írhat alá ösztöndíjas szerződést a választott klubjával, ez az utolsó lépcsőfok a profi szerződés előtt. (Profi szerződést csak a 17. életévüket betöltött játékosok írhatnak alá.)

    Nwaneri mindössze 15 évesen és 181 naposan már a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott a tavaly szeptemberi Brentford elleni bajnoki meccsen, ezzel rekordot írt nem csak az Arsenalnál, hanem a PL-ben is.

    Mint a London Evening Standard írja, a Manchester City és a Chelsea jóval nagyobb fizetéssel csábítja a játékost, miközben az Arsenal azzal próbálja marasztalni Nwanerit, hogy részletesen felvázolták neki a terveket, miként építenék be őt idővel a felnőtt keretbe.

    Ha Nwaneri a váltás mellett dönt, alapesetben átigazolási díj nélkül távozik majd az Arsenaltól, de később egy erre szakosodott testület kompenzációt ítél majd meg a játékos nevelőklubjának, azaz nekünk. Ez az összeg az átlagostól biztosan magasabb lesz, hiszen Nwaneri már játszott felnőtt meccsen is.

  • Holding Törökországba igazolhat?

    Az angol Express értesülései szerint Rob Holding nyitott lenne arra, hogy Törökországba igazoljon, az angol bulvárlap szerint a Besiktas érdeklődik az Arsenal védője iránt.

    Holding a hírek szerint kölcsönbe igazolna a Besiktashoz, de előtte hosszabbíthat az Arsenallal egy új rövid távú szerződés keretein belül.

  • Ornstein: A West Ham gyorsan elutasította a City ajánlatát

    Hiteles angol források jelentik az elmúlt percekben, hogy a West Ham United a Manchester City ajánlatát (is) elutasította Declan Rice-ért.

    Guardioláék 80 milliót ajánlottak volna fixen, további 10 milliót bónuszként. Mint David Ornstein a Twitteren írja, "a West Hamet nem nyűgözte le a City ajánlata, és szinte azonnal elutasította azt." 

    Az ajánlat részleteiről továbbra sem lehet tudni semmit, főleg arról a részről, hogy a City hány fizetési részlettel akarta rendezni a 80 milliót. Jason Burt, a Telegraph újságírója szerint ez a rész önmagában vonzóbb volt, mint az Arsenal második ajánlatában szereplő feltétel; mi öt évig keresztül fizettük volna a garantált összeget.

    Elképzelhető, hogy azzal volt a gond, hogy a City ajánlata sem érte el a 100 millió fontos összértékéet.

    Az Arsenal harmadik ajánlatát hamarosan várhatjuk, arról nincs szó, hogy a Manchester City tesz-e újabb ajánlatot, de minden valószínűség szerint igen.

    UPDATE: ExWHUEmployee is megerősítette. A West Ham szerint a Manchester City ajánlata "teljesen elfogadhatatlan volt."

  • Elutasították a City ajánlatát

    Van remény! A Telegraph újságírója, Jason Burt szerint a West Ham hivatalosan is elutasította a Manchester City ajánlatát Rice-ért.

    Részletek hamarosan.

  • 48 órán belül megy a harmadik ajánlatunk

    Nem kell már sokat várni, hogy kiderüljön, mennyi lesz az Arsenal harmadik - és feltehetőleg utolsó - ajánlata Declan Rice-ért, írja Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója.

    Mint tegnap este írtuk, a Manchester City 80+10 millió fontos ajánlatot tett Rice-ért. Bár erről azóta nem jött új hír, sajtóhírek szerint a West Ham a Kékek ajánlatát is feltehetőleg elutasítják, mert nem éri el a minimum 100 millió fontot, ennyit vár legalább a játékosáért David Moyes csapata.

    Minden bizonnyal az Arsenalnak legalább egy válasza még lesz a csatában, Mokbel szerint 48 órán belül jön az Ágyúsok harmadik ajánlata, ami minden bizonnyal közel lesz a 100 milliós szinthez.

    Mint Mokbel a L'Equipe értesüléseire hivatkozva írja, a Monacóban játszó Youssuf Fofana lehet Rice utódja, amennyiben az angol a Manchester City-nél köt ki.

  • Ornstein: Befutott a Manchester City ajánlata Rice-ért

    Néhány napos késéssel ugyan, de ma este bejutott a Manchester City első ajánlata Declan Rice-ért. Pep Guardioláék 80 milliót ajánlottak fixen, további 10 millió fontot bónuszok formájában, írja David Ornstein. Az egyéb részletekről nem esett szó a cikkben, mint ahogyan arról sem, hogy a West Ham elfogadta-e a City ajánlatát. Arról meg végképp nincs információ, hogy az Arsenal mikor akarja beadni a harmadik ajánlatát.

  • Minden csendes Rice-ügyben

    Azok után, hogy a múlt héten szinte napi rendszereséggel záporoztak a hírek Declan Rice-ról, péntek óta minden elcsendesült, írja a BBC megbízható újságírója, Simon Stone.

    Legutóbb múlt csütörtökön, David Ornsteinre hivatkozva arról írtunk, hogy a nap folyamán a Manchester City várhatóan ajánlatot tesz a 24 éves középpályásért, de megbízható források szerint ez szombat 13:00-ig biztosan nem történt meg, de az Arsenal sem nyújtotta be a harmadik ajánlatát.

    Stone szerint a mostani csend arra utalhat, hogy kulcsfontosságú szakaszba léptek a klubok közötti tárgyalások. 

    Az Arsenal második ajánlatának összértéke 90 millió font, ez elmaradt a West Ham által követelt 100 milliós összegtől. A londoni csapat azt reméli, hogy a két manchesteri klubtól származó érdeklődés fentebb verheti Rice árát.

  • Ment a második ajánlat Timberért

    Fabrizio Romano szerint az Arsenal ma újabb ajánlatot tett az Ajaxnak Jurrien Timberért.

    A játékossal szóban már megvan a megállapodás, most a két klubon van a sor. 

  • Fontos hét következik

    Minden bizonnyal izgalmas hét előtt állunk most is! Lássuk, mire számíthatunk a következő napokban

    • Kai Havertz bejelentésére: a játékos már átesett az orvosi vizsgálatok első felén, hamarosan jön a többi, továbbá a szerződések aláírása és a bejelentés
    • Harmadik ajánlatra Declan Rice-ért: minden bizonnyal az Arsenal még ezen a héten benyújtja a harmadik ajánlatát a West Ham-nek az angol játékosért, így kiderül, hogy is állunk a Manchester City-hez képest.
    • Tárgyalásokra Jurrien Timberért: a holland játékossal állítólag teljes körű megállapodást értünk el az elmúlt napokban, most azon van a sor, hogy megegyezzünk az Ajax-szal.
    Kai Havertz Jorginhóval Kepa múlt hétvégén tartott lagziján, Spanyolországban. 
    Vajon mire utalhat a sok szempárral az olasz játékos?
    forrás: Jorginho IG-sztorija
  • Hamarosan új ajánlat lesz Timberért?

    Fabrizio Romano szerint az Arsenal hamarosan új ajánlatot tehet Jurrien Timberért, a játékos csak az Ágyúsokra koncentrál és hozzánk akar igazolni.

    A szintén hiteles holland újságíró, Mike Verweij szerint az Ajax ideális esetben 60 millió eurót kérne a sokoldalú védőért, de a várakozások azt mondatják, hogy valahol 40-50 millió euró között lesz a végösszeg. A klubok tárgyalnak.

  • Ronaldo klubja érdeklődik Partey-ért

    Cristiano Ronaldo csapata, az Al-Nassr is azon szaúdi klubok között van, akik érdeklődnek Thomas Parteyért, sőt, James Benge szerint az Al-Nassr 30 millió eurót sem sajnálna kiadni a ghánaiért - a játékos fizetése 10 millió euró lenne, amire számottevő adókedvezmény is jár.

    Egy másik szaúdi klub, Al Khaleej csak kölcsönben vinné a játékost kötelező vételi záradékkal.

    Európából a Juventus érdeklődik még Partey-ért, ők Rabiot-t pótolnák az arsenalossal, a Zebrák maximum 20 millió eurót fizetnének a ghánaiért. Fabrizio Romano szerint Partey nyitott lenne a juventusos átigazolásra.

    Az Arsenal akár még el is engedheti Partey-t a nyáron, de gyors döntésre nem érdemes várni, ráadásul a csapatnak két mélységi középpályást kellene igazolnia.

  • Di Marzio nem tágít...

    Az olasz újságíró szerint a Manchester City már előrehaladott tárgyalásokat a West Hammel Rice-ért, és készen áll csatát vívni az Arsenallal.

    Tegnap ugyan nem jött ajánlat a City-től, de ettől még tárgyalhatnak.... van egy olyan érzésünk, hogy Ornstein következő bombája ütni fog.

  • Továbbra is mérlegeli a City Rice leigazolását

    Egyelőre továbbra is mérlegeli a City Rice leigazolásának előnyeit és hátrányait, írja Simon Bajkowski a Manchester Evening News riportere.

    Mint Bajkowski írja, változások várhatók a City keretében, és ez már megkezdődött azzal, hogy Ilkay Gündogan a Barcelonához igazol, Mateo Kovacic pedig érkezik a Chelsea-től. Ugyanakkor Kovacic nem Gündogan helyettesének gondolják, ráadásul Bernardo Silva is távozhat a csapattól a megfelelő ajánlat esetén.

    Rice már inkább lehet Gündogan helyettese, még ha nem a posztot, hanem az igazolás kaliberét tekintjük. Bajkowski úgy gondolja, hogy noha Guardiola remek edző a játékosok fejlesztését tekintve, sem Kovacic, sem Rice nem áll készen arra, hogy azonnal helyet kapjanak az állandó kezdőcsapatban.

    A BL-döntőben már láthattuk, hogy Phil Foden remekül tud támadó középpályásként játszani, John Stones pedig védekező középpályásként kapott szerepet. Mivel jelen állás szerint Kalvin Philips szeretne a City-nél maradni, papíron Guardiola jelenlegi kerete is meg tudna birkózni azzal, ha de Bruyne-t vagy Rodrit pihentetni kellene.

    A Rice-ért kiadott pénz, ami a City-nek sem lenne olcsó, azonnali és óriási elvárásokat támasztana, és láthattuk, hogy Jack Grealish is mennyire megszenvedett az első szezonjában Guardiola csapatában. Az elmúlt években láthattuk, hogy a City nem sajnál nagy potenciállal bíró játékosokba invesztálni, az egyik ilyen példa éppen az Aston Villától érkezett Grealish. Ugyanakkor, Bajkowski szerint, a City-nél szeretnék elkerülni, hogy nettó költekezésük kiugró legyen, már pedig számottevő kiadással kell számolniuk Aymeric Laporte pótlása során [aki Gvardiol lehet a Leipzigtől, érte 100 millió eurót kér a német klub - a ford.].

    Arra is volt példa az elmúlt években, hogy a City nem adott ki óriási pénzeket olyan játékosokra, akikre igazán nem volt szükségük. Lemondtak Jorginho megszerzéséről 2018-ban vagy Magurie leigazolásáról 2019-ben [de ide vehetnénk Cucurellát is tavalyról - a ford.], csak azért nem igazolnak le bizonyos játékosokat, hogy azok ne kerülhessenek a riválisaikról. Guardiola ráadásul igyekszik a lehető legminimálisabb létszámú kerettel dolgozni. 

    Mint Bajkowski zárja az elemezését, könnyű belátni, miért kedveli Guardiola olyannyira Rice-ot, de a középpályát illetően sok a kérdőjel a csapatnál, és még az sem eldöntött, hová férne be a 24 éves angol a Kékekhez - talán emiatt sem tett még ajánlatot a City Rice-ért.

  • Nem tett ajánlatot a City Rice-ért (még)

    Noha tegnap késő este Gianluca di Marzio sokkolta a közvéleményt azzal a szűkszavú tweettel, hogy "Rice közeledik a Manchester City-hez", megbízható értesülések szerint a sajtóhírekkel ellentétben Guardioláék mégsem tettek ajánlatot a játékosért csütörtökön.

    "A West Ham még mindig várja a Manchester City ajánlatát Declan Rice-ért.

    Annak ellenére, hogy csütörtökökön olyan sajtóhírek jelentek meg, miszerint a Manchester City egy számottevő ajánlattal fog jelentkezni a nap folyamán a játékosért, ez a londoni klubhoz még nem futott be, ezt több magas szintű forrás is megerősítette.

    Minden más, ezzel ellentétes információ hamis.

    Tájékoztatunk majd mindenki, ha az ajánlat befut, de június 22. éjfélig biztosan nem futott be ajánlat a Manchester City-től. Ezt ugyanakkor továbbra is várja a West Ham, mintahogy az Arsenal harmadik ajánlatát is." - írta az @ExWHUEmployee a Patreonon.

    A Sky Sports tudósítója, Kaven Solhekol az alábbiakat írta csütörtök este - ez az értesülés sem tartalmazott túl sok konkrétumot.

    "[Csütörtökön] nagy előrelépés történt Rice eladását tekintve. A West Ham közelebb került ahhoz az árhoz, amit szeretnének kapni a játékosért. A tárgyalások az utolsó szakaszban tartanak."

  • Sajtó: Továbbra is az Arsenal a pole pozícióban Rice-ért

    A délelőtti pánikhoz képest némiképpen pozitívabb hírek érkeztek csütörtök estére a Rice-sagát illetően.

    Jacob Steinberg, a Guardian újságírója szintén megerősítette, hogy a Manchester City várhatóan valóban tesz majd ajánlatot Rice-ért, és Pep Guardiola csapata az Arsenallal ellentétben gond nélkül tudja vállalni a West Ham által kért követeléseket.

    De, mint Steinberg írja, Rice prioritása továbbra is az Arsenal, ennek több oka van. Egyrészt sportszakmailag nagyra tartja Mikel Arteta munkásságát és amit a spanyol edző már elért a csapatával, másrészt pedig nagyobb valószínűséggel lenne állandó kezdő az Ágyúsoknál, mint a City-nél. Ugyancsak lennének családi okok is, amiért Rice szívesebben igazolna az Arsenalhoz: a játékosnak egy éve született meg a kisfia, és a legszívesebben maradna Londonban, mintsem költözzenek el Manchesterbe.

    Azt azért Steinberg is hozzáteszi, amennyiben a Manchester City és a West Ham United megállapodik egymással, Rice-nak nehéz lenne elutasítania Guardiola hívószavát, a tavalyi szezon végén a katalán edző már beszélt Rice-szal telefonon.

    Ennek ellenére Steinberg úgy tudja, a szakmában dolgozók még mindig azt tartják a legesélyesebb forgatókönyvnek, hogy Rice az Arsenalhoz igazol. Arteta csapatának azonban bónuszokkal együtt legalább 100 millió fontot kell ajánlania a játékosért, és sokkal rövidebb idő alatt kellene kifizetniük az átigazolási díjat, mint amennyi idő alatt vállalták volna a második ajánlatban. Voltak olyan szóbeszédek csütörtök este, miszerint az Arsenal és a West Ham álláspontjai érdemben közeledtek az elmúlt napok tárgyalásai során, de az Arsenal egyelőre még nem nyújtotta be a harmadik ajánlatát.  

    Steinberg értesüléseit megerősítette a Daily Mailnél dolgozó Sami Mokbel is. Az Arsenalnál dolgoznak a harmadik ajánlaton, Mikel Arteta egy leendőbeli csapatkapitányt lát Rice-ban, noha egyelőre Odegaardot rövid távon nem kerül el a karszalag.

  • A Juventus is érdeklődik Partey-ért

    Úgy hírlik, a Juventus is beszáll a Thomas Partey-ért vívott harcba, írta Gianluca di Marzio olasz újságíró.

    A Zebrák éppen a ghánaival akarnák pótolni Adrian Rabiot-t, aki a lejáró szerződése miatt távozik a Juventustól. A játékos nyitott az átigazolásra, az olaszok 15-20 millió eurót fizetnének a 30 éves középpályásért.

    Korábban írtuk: Partey arsenalos távozása nagyon is lehetséges, három szaúdi klub és az AS Monaco érdeklődik még iránta.

  • Helyzetkép Rice-ról

    Megszólalt az @ExWHUEmployee névre hallgató twitteres ITK is a Patreonon, akinek a hitelességét lehet vitatni, de eddig megbízhatóan tudósított a Rice-saga alatt.

    Mi is megerősíthetjük azokat a sajtóhíreket, miszerint várhatóan a Manchester City is beszáll a Declan Rice-ért folyó küzdelembe.

    A napokban olyan sajtóhírek is napvilágot láttak, hogy a Manchester United is erre készül, de mi úgy gondoljuk, hogy részükről még nem érkezett ajánlat.

    A játékossal a Manchester City is tárgyalt a múltban, ahogy a Bayern München és az Arsenal is, és az a játékos az Arsenalt favorizálja. Ugyanakkor minél hosszabb ideig elhúzódik a klubok közötti tárgyalás, annál inkább nő annak az esélye, hogy más csapatok is esélyt kapjanak az ügylet megkötéséhez.

    Noha a Manchester City-nél tudatában vannak, hogy Rice az Arsenalhoz szertne igazolni, miután látják, mennyire küszködnek az észak-londoniak a West Hammel való megegyezés során, újra tárgyalni szeretnének Rice-szal, amire a játékos nyitott. A West Ham felsővezetése állítólagosan kezdi megelégelni az Arsenal eddigi viselkedését a tárgyalások során, és ez esélyt adhat a manchesteri kluboknak, hogy adott esetben megtorpedózzák az Ágyúsokat az átigazolást tekintve.

    A legutolsó értesüléseink szerint a Manchester United nem nyújtott be ajánlatot, és még nem is tárgyalt a játéksosal, így nem tudhatjuk, milyen személyes feltételeket és garanciákat tudnának Rice-nak biztosítani, így nem világos, hogy Rice egyáltalán érdekelt lenne-e egy átigazolást tekintve hozzájuk.

    Noha a Manchester City-nél tudják, hogy Rice elsődlegesen maradna Londonban, ha az Arsenal nem tud megállapodni a West Hammel, a játékos átgondolhatja a lehetőségeit. Ezek között szerepel az is, hogy Rice további egy évet maradjon a West Ham-nél, de ez jelen pillanatban eléggé valószínűtlen.

    Az Arsenal hezitálása és az alacsony ajánlatai jelentős szelet kifogtak a csapat vitorlájából a játékosnak tett ígéreteiket tekintve, hiszen az eddigiekben eléggé fontos láncszemnek tartották őt a projektjükben. Az Arsenal többé-kevésbé pontosan tudta a West Ham által szabott követeléseket, tehát 100 millió fonthoz bőven közelebb kellene ajánlaniuk, illetve kevesebb résztletben kellene kifizetniük a vételárat.

    Ez persze a West Ham követelése, és az Arsenal érvelhet azzal, hogy az ő ajánlataik reálisak, ugyanakkor ha a Manchester City még ennél is nagyobbat vagy jobb feltételekkel ajánl, az Arsenal érvelése semmis lesz.

    Mint beszámoltunk róla, a Manchester City Kalvin Philips játékjogát is felkínálta volna a Rice-ért tett ajánlatukba, aki egyébként még kevesebb játékperccel számolhatna, ha Rice érkezik Guardiola csapatához. Philips ugyanakkor vonakodik mindennemű eligazolástól, és senki nem kényszerítheti őt távozásra. A Manchester City megpróbálhatja meggyőzni Philipset, hogy máshol nagyobb jövője lenne, de jelenleg minden jel arra mutat, hogy a következő szezonban is a Kékek játékosa lesz.

  • Gyorselemzés Rice-ról

    A kezdeti sokkot követően egy kicsit érdemes megfigyelni a Manchester City Rice-ért teendő ajánlatáról szóló két hírt - David Ornsteinról és Sami Mokbeltől.

    Ornstein: Manchester City expected to submit an offer to West Ham for Declan Rice today. #MCFC have serious interest in recruiting 24yo England midfielder + it is anticipated a formal bid will be lodged soon to rival Arsenal for signing (Twitter)

    MokbelWest Ham expect Manchester City to make an offer for Declan Rice following Ilkay Gundogan's decision to join Barcelona...

    Nyilván nem zörög a haraszt... a Manchester City valóban érdeklődik Rice-ért, ráadásul azzal, hogy Gündogan eligazolt a Barcelonához, felgyorsíthatják a tervük kivitelezését, hogy megszerezzék az angol játékost. Más kérdés, hogy mennyire éppen rá van szükségük, de ezt Pep jobban tudja, mint mi...

    A hangsúly a két hírben az expect/expected szavakon vannak. Vagyis, mint eddig a Rice-saga során mindig, úgy most is a West Ham szivárogtat az újságíróknak. A céljuk egyértelmű: ezzel is akarnak üzenni az Arsenalnak és a többi érdeklődő klubnak, hogy szándékaik szerint licitháborút akarnak kirobbantani az érdeklődő felek között. Emiatt várják azt, hogy egy másik/harmadik klub is ajánlatot tesz a játékosért.

    A hírek szerint a Manchester City ajánlata 75+15 millió font lesz, vagyis összértékben éppen annyi, amennyit mi ajánlottunk kedden. Csakhogy ők a fix pénzt állítólag 2 éven belül kifizetnék a West Ham-nek, míg a bónuszokat is elérhetőbb feltételekhez kötik, mint az Arsenal. Persze, a West Ham szempontjából éppen reálisabb, hogy a Manchester City előbb lesz bajnok vagy újra BL-győztes, mint az Arsenal.

    Az, hogy a feltételezés, hogy a játékos maradni akar Londonban. Egyetlen csapat sem tesz ajánlatot egy olyan játékosért, aki nem igazolna szívesen hozzájuk. A City - ha állandó játéklehetőséget nem is -, de pénzt biztosan tudna Rice-nak és az ügynökeinek ajánlani, adott esetben többet is, mint az Arsenal.

    A Sky Sports szerint a mai napon két nagy ajánlat fog érkezni Rice-ért. Az egyik minden bizonnyal a Manchester City-é. Hogy a másik az Arsenalé lesz, vagy még meglepetés a sztoriban, hamarosan kiderül.

     

  • Ornstein: A Manchester City ma ajánlatot tesz Rice-ért

    David Ornstein szerint a Manchester City várhatóan ajánlatot tesz Declan Rice-ért a mai nap folyamán.

    Egyelőre nem tudni, hogy Guardioláék milyen ajánlattal jelentkeznek majd David Moyes csapatánál, korábban felmerült, hogy belevonnák Kalvin Philips játékjogát is az ajánlatba - bár az angol játékos legszívesebben maradna a Kékeknél.

    Az Arsenal kedden tett egy 75+15 millió fontos ajánlatot a West Hamnek Rice-ért, amit a londoniak azonnal elutasítottak.

    A jelenlegi információk szerint az Arsenalnál tervben van egy harmadik ajánlat is Rice-ért, de kérdés, mennyire borítja ezeket a terveket a Manchester City ajánlata.

  • Di Marzio: a Manchester City hamarosan ajánlatot tesz Rice-ért

    A jól értesült olasz újságíró, Gianluca di Marzio szerint a Manchester City már dolgozik az első ajánlatán Declan Ricért, amit hamarosan benyújt a West Ham-nek.

     

     

  • 40 milliót fizetnének Partey-ért

    Szaúdi klubok 40 millió eurót sem sajnálnának kiadni Thomas Partey-ért, noha a vételárat részletekben fizetnék ki, írja Fabrizio Romano szerdán a Twitteren.

    A játékos részéről nem született még döntés. Gyors döntésre nem is számíthatunk. Partey-t a hírek szerint három szaúdi klub ostromolja ajánlattal, Európából olasz klubok mellett az AS Monaco érdeklődik érte.

    A megfelelő ajánlat esetén a ghánai távozhat a csapattól.

  • Sky Sports: Pozitívak a tárgyalások a West Hammel

    Pozitívan folynak a tárgyalások az Arsenal és a West Ham között Declan Rice vételárát, és a fizetési struktúrát tekintve, írta szerdán a Sky Sports.

  • Jorginho marad

    Korábban felmerültek olyan szóbeszédek elsősorban Olaszországból, hogy a Lazio megpróbálkozhat Jorginho leigazolásával.

    Ezek azonban csak kósza pletykák maradtak, Jorginho jelen állás szerint maradni fog az Arsenalnál. Ha Granit Xhaka mellett még egy mélységi középpályást elad Arteta csapata, az Thomas Partey lesz, érte három szaúdi klub is érdeklődik - de mint Ornstein írja, gyors döntésre nem számíthatunk ezügyben.

    Ha és amennyiben Partey valóban távozik, az Arsenalnak még egy mélységi középpályásra szüksége lesz - lehetőség szerint Rice mellett.

    Mint Ornstein írja, Moises Caicedót ugyan kedveli Arteta, de a megszerzése nem jelent prioritást a csapat terveiben ezen a nyáron. Romeo Laviát szintén figyeli a csapat, de nem folytat aktív tárgyalásokat a klub a belga játékossal.

    Xhaka és Partey mellett távozhat még Albert Sambi Lokonga is, az Arsenal első körben végleges átigazolást szeretne a fiatal belga számára, de ha ez nem jön össze, megelégednének egy kölcsön plusz kötelező vételi opcióval bizonyos feltételek teljesülése esetén. Lokonga az elmúlt szezon második felét a Crystal Palace-nál töltötte kölcsönben, de Patrick Vieira kirúgását követően nem jutott sok lehetőséghez a londoni csapatnál.

  • A Manchester United is fontolgatja az ajánlattételt Rice-ért

    A Telegraph értesülései szerint a Manchester City mellett a United is fontolgatja az ajánlattételt Declan Rice-ért.

    Noha Erik ten Haag csapata eléggé minimális átigazolási költségvetéssel dolgozhat ezen a nyáron a korábbi költekezéseik miatt, Jason Burt újságíró szerint a Vörös Ördögök egy-két játékos (McTominay és/vagy Harry Maguire) játékjogát is bevonnák az ajánlatunkba. Kérdés azonban, hogy ezek a játékosok mennyire nyitottak a távozásra, könnyen lehet, hogy egy esetleges átigazolás esetén fizetéscsökkentésbe is bele kellene menniük.

    Közben spanyol hírek szerint Gündogan igent mondott a Barcelona ajánlatára, és távozik a City-től. Mint korábban írtuk, Guardiola csapata akár még ajánlatot is tehet Rice-ért, ha a német játékos elhagyja a keretüket a lejáró szerződése miatt.

    Burt megjegyzi, Rice prioritása még mindig az Arsenal és jelenleg még mindig az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az Ágyúsokhoz igazol az angol.

    Az Arsenal minden valószínűség szerint hamarosan újabb ajánlattal jelentkezik a West Hamnél.

  • Ornstein: Közel a megállapodás Havertz-ért

    Minden jel arra utal, hogy Kai Havertz lesz az első nyári átigazolásunk 2023-ban.

    David Ornstein szerint az Arsenal és a Chelsea nagyon közel áll ahhoz, hogy megállapodjanak egymással, már csak a vételár struktúrján kell dűlőre jutniuk, beleértve a részletfizetést és a potenciális bónuszokat.

    Az átigazolás összértéke 65 millió font lesz. Meg nem erősített hírek szerint ebből garantáltan 50 milliót fizetünk a Chelsea-nek 3 év alatt, a többit bónuszokként, szintén részletekben. A Chelsea három éve összértékben 90 millió fontot fizetett a játékosért a Bayer Leverkusennek.

    Ornstein úgy tudja, a játékos szívesen csatlakozik Arteta alakulatához, a személyes feltételekről már megvan a megállapodás. Amint a két klub is megegyezik, Havertz jöhet orvosira az Arsenalhoz.

  • Gyártási hiba az authentic mezen

    A következő szezontól már nem csak az anyagjában (és az árában) van eltérés a 2023/24-es szezonban használt ún. "replica" és "authentic" mez között, hanem az utóbbi típusú mez oldalán szerepel a húsz évvel ezelőtti Veretlen sorozatunk is.

    Igen ám, csakhogy a sorozat tévesen szerepel magán a mezen: a 38 meccsből csak 32 mérkőzés eredménye látszik a mez oldalán, emiatt az Arsenal és az Adidas felfüggesztette az authentic mez eladását.

    Csak bízunk abban, hogy az Arsenal kárpótolni fogja azokat, akik már korábban beruháztak a mezre. A mez átszámítva 52 000 Forintba kerül a csapat hivatalos webshopjában...

  • Gündogantól függ a City ajánlata Rice-ért?

    Alapvetően a Manchester City-nek két prioritása van a nyári átigazolási időszakban: Mateo Kovacic és Josko Gvardiol megszerzése, írja a Kékek ügyeiben jártas athletices újságíró, Sam Lee.

    Mint Lee írja, minden más igazolás a távozók függvényében alakulhat - igaz, jónéhány játékos jövője a levegőben lóg Guardiola csapatánál, név szerint Walkeré, Bernardo Silváé, Mahrez-é, illetve Gündogané, utóbbi szerződése lejár a triplázó csapatnál. 

    Lee úgy tudja, hogy a Manchester City valóban akarja Rice-t, de csak akkor, ha Gündogan távozik - a német játékos még nem döntött a jövőjéről. Azt nem tudni, hogy Guardioláék milyen formában tennének ajánlatot a West Hamnek, felmerült, hogy belvonnák az előző szezonban abszolút mellőzött Kalvin Philips játékjogát is az ajánlatban, igaz, az elmúlt napokban a korábbi Leeds-játékos úgy nyilatkozott: rövid távon biztosan maradni akar a csapatánál, és meg akar küzdeni a helyekért.

    Lee szerint a City az elmúlt napokban tájékoztatást kért Rice helyzetéről (ez egybevág a többi újságírótól kapott beszámolókkal), és amíg a Kékek Gündogan döntésére várnak, más csapatok számottevő előnyre tehetnek szert a tárgyalásokban.

    Gündogan döntése minden valószínűség szerint a jövő héten érkezik, Szaúd-Arábia a hírek szerint nem opció a németnél: a Barcelona vagy a Manchester City között fog eldőlni minden.

  • Sajtó: Valószínű a megállapodás Timber-ért

    Minden jel arra utal, hogy előbb-utóbb meglesz a megállapodás az Arsenal és az Ajax között Jurrien Timber átigazolását tekintve, írja a holland Telegraaf megbízható tudósítója, Mike Verweij.

    A holland szakíró is megerősítette azon keddi angol sajtóhíreket, miszerint az Arsenal 35 millió eurós ajánlatot tett az Ajaxnak Timberért, amit az amszterdamiak elutasítottak, mert ők inkább egy 60 millió euróhoz közeli összeget szeretnének kérni a sokoldalú védőjükért.

    A játékossal való megegyezés elvileg nem lesz kérdés, Timber ügynöke az FA-Kupa alatt tárgyalt az Arsenallal a szerződésről, és mint Verweij írja, a megbeszéléseken már megszületett a megállapodás az alapvető feltételekről.

    Verweij hozzáteszi, hogy a játékosért még a Bayern München is érdeklődik, de ők ajánlatot még nem tettek Timberért. Ráadásul Timbernek fenntartásai lehetnek a bajorokhoz való igazolásról, mivel azok a holland csapattársai, akik az elmúlt években a Bayernhez igazoltak (Blind, Gravenberch, Mazraoui) mind elenyésző játéklehetőséghez jutottak a német csapatban.

  • Ornstein: Az Arsenal nyitott Partey elengedésére

    Az Arsenal nyitott Thomas Partey elengedésére, erősítette meg David Ornstein a múlt péntek óta terjengő sajtóértesüléseket.

    A The Athletic újságírója szerint mind az Arsenal, mind a Partey-t képviselő ügynökség azon dolgozik, hogy a játékos elhagyja a klubot a nyár folyamán. A középpályásért jelenleg szaúdi klubok érdeklődik a leginkább, de korábban hallani lehetett olasz csapatokról is.

    Ornstein azonban figyelmeztet arra, hogy gyors döntés nem várható ezügyben. Az Arsenal csak a megfelelő ajánlat esetén adná el a ghánai játékost, ráadásul ebben az esetben a csapatnak szükséges lenne még egy mélységi középpályásra, adott esetben Declan Rice mellé.

    Thomas Partey 2020 októberében igazolt az Arsenalhoz az Atletico Madridtól, miután az angol csapat egyösszegben letette a játékos akkori szerződésében szereplő 50 millió fontos kivásárlási árat a spanyol szövetségnél.

  • Sajtó: Lesz harmadik ajánlat Rice-ért

    Minden jel arra utal, hogy lesz harmadik ajánlata is az Arsenalnak Declan Ricért azok után, hogy a csapat második ajánlata is elutasításra került kedd délután.

    Bár egész megbízható sajtóhírek korábban azt sugallták, hogy az Arsenal második ajánlata bónuszokkal együtt elérheti a West Ham által elvárt 100 millió font összértéket, Eduék valamiért egy 90 milliós ajánlat benyújtása mellett döntöttek, amiből 75 milliót fizettek volna garantáltan, 15 milliót pedig bónuszok formájában.

    Ráadásul - mint Jason Burt, a Telegraph szakírója írta -, a 90 millió fontot az Arsenal öt éven belül akarta volna részletekben utalni a West Hamnek. Bár a részletfizetéssel alapvetően nincs gond, bevett gyakorlat a mai labdarúgás világában, ez túl hosszú idő David Moyes csapatának. Mint már korábban a Daily Mailre hivatkozva írtuk: a West Ham 2025-ig szeretné a számláján látni legalább a fix bevételt.

    Nehéz elhinni, de azért vannak biztató hírek. David Ornstein szerint az Arsenal közeledik a West Ham álláspontjához Rice összértékét tekintve. Az ESPN újságírója, James Olley pedig arról számolt be, hogy a bónuszok is sokkal elérhetőbb feltételekhez lettek kötve, mint az első ajánlatban. 

    A Daily Mail szerint az Arsenal harmadik ajánlata idő kérdése. Sami Mokbel úgy tudja, az Arsenal jelezte a West Ham vezetőségének, hogy készen állnak megadni a 100 millió fontot Rice-ért, a harmadik ajánlat legalább is közel fog kerülni ehhez az értékhez.

    Az átigazoláshoz a két klub közti megegyezés jelenti jelenleg a legfőbb problémát, de ha ezt sikerül megoldani, a játékossal való megállapodás vélhetően formalitás lesz. Rice azonban a héten megkezdi a hosszú szezonját követő nyári szabadságát, így esetleges orvosi vizsgálaton csak június legvégén vagy július elején tudna átesni.

    Az Arsenal célja, hogy valamennyi új igazolását az amerikai túra előtt lezongorozza. A csapat július 16-án indul az Egyesült Államokba.

  • Ornstein: Várhatóan elutasítják a második ajánlatunkat Rice-ért

    David Ornstein szerint befutott az Arsenal második ajánlata Declan Rice-ért: a The Athletic szakírója szerint Eduék 75 millió fontot ígértek fixen a játékosért, további 15 milliót bónuszok formájában.

    Az újságíró szerint az ajánlatot a West Ham United el fogja utasítani. Ennek ellenére - mint Ornstein írja - az Arsenal egyre közelebb kerül a West Ham álláspontjához a játékos értékét tekintve.

    Ornstein továbbra is fenntartja, hogy a Manchester City aktívan figyeli a játékos körül kialakult helyzetet.

  • Máris elutasítják a második ajánlatot?

    Még benyújtásra sem került, de a West Ham nagy valószínűséggel elutasítja majd az Arsenal második ajánlatát is Rice-ért.

    Ez a véleménye legalább is a West Hamhez közel álló "@ExWHUEmployee" névre hallgató twitteres forrásnak. Természetesen a Twitteren mindenki azt ír, amit akar, emiatt a közösségi médiás "értesüléseknek" általában több mint a fele sem igaz.

    Ugyanakkor ez a twitteres forrás eddig meglepően pontosan tudósított a Rice-ügylet pillanatnyi állapotáról, a hitelességét pedig korábban maga Ornstein is dícsérte.

    Nos: a forrás szerint a "második ajánlat hivatalosan még nem érkezett be a West Hamhez, de ő maga úgy gondolja, hogy a 90+10 millió fontos ajánlatot is elutasítja majd a londoni csapat. Sok fog múlni azonban bónuszok elérhetőségén és a fizetés ütemezésén."

    Fabrizio Romano szerint az Arsenal nyugodtan várja a tárgyalások folytatását, a játékos jönne a csapathoz. És a Laviáért szóló érdeklődésünknek semmi köze nincs a Rice-ért folyó "hadjáratunkhoz".

  • Közel a megegyezés Laviával

    Fabrizio Romano értesüléseit Romeo Laviával kapcsolatban megerősítette Sacha Tavolieri belga újságíró is.

    Tavolieri úgy tudja, az Arsenal hamarosan teljes mértékben megállapodik Laviával a személyes feltételekről, így a versenyt jelenleg mi vezetjük a belga játékosért. A tárgyalásokban kulcsszerepe van annak is, hogy Eduéknak jó a kapcsolata Lavia ügynökével, Emeka Obasi-val, aki egyébként Bukayo Sakát is képviseli.

    Tavolieri szerint az Arsenal hamarosan ajánlatot tehet a Southamptonnak is, igaz, a Chelsea is erősen a versenyben van Laviáért,a Kékeknek is volt tárgyalásuk a belga játékos ügynökével.

    Korábban David Ornstein írta, hogy Lavia lehet a Chelsea egyik alternatívája, ha nem sikerülne leigazolniuk Moises Caicedót a Brightontól.

  • Sajtó: Ma megy az új ajánlat Rice-ért

    Ma érkezik az Arsenal második ajánlata Declan Rice-ért, írja cikkében John Cross, a Daily Mirror újságírója.

    Az előzetes hírrekel ellentétben Cross úgy tudja, hogy az Arsenal második ajánlata összértékben 90 millió lesz (az első 80 millió font fixen plusz 10 millió további bónuszok formájában), az Ágyúsok pedig bizakodóak, hogy erre már a West Ham is rábólint.

    Korábban Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója azt írta, az Arsenal második ajánlata valamivel több mint 90 millió fontot ígér garantáltan a West Hamnek, további 10 millió bónusszal. Arról nem esett szó, hogy ezek a bónuszok a West Ham szemszögéből mennyire könnyen válnak elérhetővé a jövőben. Az első ajánlatban az Arsenal a legtöbb bónuszt a Premier Liga és/vagy Bajnokok Ligája-győzelem eléréshez kötötte, ezeket a vállalásokat viszont a West Ham nem tartotta reális célkitűzesknek.

    Cross ugyancsak nem említ a cikkében semmit a garantált fizetési tétel ütemezéséről. Mokbel korábban úgy tudósított, a West Ham belemenne a részletfizetésbe, de azt akarják, hogy a fix összeget 2025-ig utalja el az Arsenal. Az első ajánlatban az Arsenal egyes hírek szerint 4, más hírek szerint 6 éves részletfizetést ajánlott fel. Ezek is olyan tényezők, amik kulcsfontosságúak a megállapodásban.

    Mi a helyzet a többi érdeklődő klubbal?

    Múlt csütörtökön, amikor az első ajánlatunkat elutasították Rice-ért, a legaggasztóbb hír leginkább az volt, hogy más csapatok, köztük a Manchester City is nagy erőkkel érdeklődik a játékosért.

    Noha tény, hogy valamilyen formában a két manchesteri csapat és a Chelsea érdeklődésevalós Rice-ért, az Arsenal számára jó hír, hogy jelen pillanatban a játékos prioritása az, hogy még ebben a hónapban csatlakozzon Arteta csapatához.

    A West Ham számukra érthető módon szeretne minél több érdeklődőt bevonni a Rice-ért folyó küzdelembe, hogy minél jobban felverje a játékos árát, egyes hírek szerint ugyanis a nyugat-londoniak akár a 120 millió fontos eladási árt is reálisnak tartanák. (Csak viszonyításul: a Bellingham-Real Madrid ügylet összértéke 115 millió font volt)

    Rice azonban jelezte az összes többi érdeklődő csapatnak, hogy egyedül az Arsenal érdekli, így az Ágyúsokékon kívül egyetlen más klub sem jelentkezett megkereséssel a West Hamnél.

    A dolgok, mint tudjuk a Mudryk-ügylet óta, viszont gyorsan változhatnak, az Arsenal értelemszerűen szeretné gyorsan lezongorázni a Rice-átigazolást.

  • Fabrizio Romano: Előrehaladottak a tárgyalások Laviáért

    Fabrizio Romano kedden úgy értesült, az Arsenal "előrehaladott tárgyalásokat folytat a Southamptonnal Romeo Lavia megszerzéséről."

    Ajánlatról egyelőre nincs szó, de a tárgyalások folynak mind a játékossal, mind Lavia klubjával.

    Romano szerint a Szentek rekordösszeget várnak a fiatal játékosukért, a rekordot jelenleg Virgil van Dijk tartja, a holland játékos 75 millió fontért igazolt a Liverpoolhoz 2018 januárjában.

    Kérdés persze, hogy ez mennyire reális elvárás a másodosztályba kiesett Southamptontól, a The Athletic korábbi cikke szerint például 45-55 millió fontért már mozdítható lenne a játékos.

    A Laviáért való érdeklődésünkről múlt hét pénteken írtunk először a The Guardian híre alapján, ezt később szinte mindegyik forrás megerősítette. Ha és amennyiben Romano értesülései valósak, Lavia érkezésével nem csak Granit Xhaka, de Thomas Partey is távozhat a klubtól. A ghánai játékosért korábban olasz klubok, újabban pedig szaúdi csapatok érdeklődnek.

  • Lesz új ajánlat Timberért (is)

    Várhatóan az Arsenal újabb ajánlattal jelentkezik majd az Ajax-nál Jurrien Timberért azt követően, hogy a holland csapat elutasította az Ágyúsok induló, 30 millió fontos megkeresését, mert ők inkább 50 millióhoz közeli összeget akarnak kapni - írja Simon Collings, a London Evening Standard újságírója.

    Az Arsenalnál optimisták, hogy sikerül majd megegyezniük a hollandokkal, a játékos részéről nem lesz akadály a megállapodásról.

    Timbert jelenleg a Bayern München is le szeretné igazolni, egy évvel ezelőtt pedig a Manchester United járt nagy közel a megszerzéséhez, ám Timber meglepetésre maradt az Ajaxnál és új szerződést írt alá 2025-ig.

    "Rengeteg konkrét megkeresés volt, de megállapodtunk az Ajax-szal, hogy egy évet maradok, és meghosszabbítom a szerződésemet. Mivel ez a nevelőklubom, örömmel tettem eleget a kérésüknek, hogy majd csak idén nézzük át újra a helyzetet. De sokat beszélek a holland csapattársaimmal a válogatottban, szeretnék majd egy nagyot előrelépni a pályafutásomban." - nyilatkozta Timber a holland De Telegraaf lapnak.

  • Szóbeli ajánlatot tettünk Havertz-ért

    Újabb, ezúttal szóbeli ajánlatot tettünk Kai Havertz-ért a Chelsea-nek, írja Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója.

    Az új ajánlat 55 millió fontot ígér fixen a Chelsea-nek, további öt milliót bónuszok formájában.

    Az Arsenal első, 50 milliós összértékű ajánlatát a múlt héten elutasította a Chelsea, de a hírek szerint a felek továbbra is tárgyalásban maradtak egymással, a megbeszélések jelentős ütemben felgyorsultak a múlt hétvégén.

    Mint Mokbel írja, az Arsenal igyekszik gyorsan nyélbe ütni az ügyletet, mivel a játékossal alapvetően megvan a megállapodás: az Ágyúsok heti 210 ezer fontos fizetéssel csábítják a németet, akinek nem lenne ellenére a váltás.

    A labda most a Chelsea térfelén pattog, akik eredetileg 70 millió fontot szeretnének kapni a támadóért, hogy jelentős mértékben kiegyensúlyozzák a költségvetésüket még ebben a gazdasági évben, ami június végén zárul.

  • Saka mesterhármast szerzett

    Pályafutása első mesterhármasát szerezte Bukayo Saka.

    Az Arsenal ifjú titánja a hétfői, Észak-Macedónia elleni Eb-selejtezőmeccsen szerzett három gólt, a 38., 47., 51. percben.

    Saka ezzel a negyedik Arsenal-játékossá avanzsált, aki mesterhármast szerzett hazája felnőtt válogatottjában Ted Drake, Ian Wright és Theo Walcott után.

  • Sajtó: Holland védőért érdeklődünk

    Újabb bombahírrel jelentkezett David Ornstein ma hajnalban az Athletic hasábjain: nem csak érdeklődünk, de ajánlatot is tettünk az Ajax sokoldalú védőjéért, Jurrien Timber-ért.

    Ornstein úgy tudja, hogy az Arsenal ajánlata 30 millió font volt Timber-ért, ezt az Ajax elutasította, ők 50 milliót szeretnének kérni a 22 éves holland válogatottért.

    Ornstein szerint az Arsenal már megállapodott a játékossal, így a végső akadályt a két klub megegyzése jelenti az átigazolás előtt. A klubok optimisták, hogy ez is megtörténhet.

    Nem ez lenne az első alkalom, hogy az Arsenal az Ajaxtól venne játékost, az Ágyúsok tavaly Lisandro Martínezt szerették volna leigazolni, aki végül a magasabb ajánlat miatt a Manchester Unitednél kötött ki. Az Arsenal számára jó hír lehet a Timber-ügylet kapcsán, hogy a hollandok sportigazgatója immáron nem a Vörös Ördögök legendás kapusa, Edwin van der Sar.

    A Daily Mail újságírója, Simon Jones megjegyzi: Arteta a jobb oldalra hasonló szerepkörű játékost akar, mint amilyen Zinchenko a balon: azaz nem a pálya szélét játszatná be Timberrel, hanem a játékost középre húzná a támadásépítés közben. Jones megjegyzi: Timber alternatívája az RB Leipzig-nél játszó Mohamed Simakan lehet.

    Timber egyébként az Ajax saját nevelésű játékosa, 2014-ben csatlakozott a holland együtteshez, a felnőtt csapatban 2020-ban mutatkozott be. Azóta 121-szer lépett pályára minden sorozatot egybevéve, ebből 47-szer csak az előző szezonban. 

    A játékosért holland források szerint még a Bayern München érdeklődik nagy erőkkel.

  • Fabio Vieira nem vesz részt az U21-es Eb-n

    Az Arsenal mai tájékoztatása alapján az előzetesekkel ellentétben mégsem vesz részt Fabio Vieira a nyári U21-es Európa-bajnokságon, Grúziában.

    Az Arsenal közleménye nem pontosítja, mi okozta a gondot, de valami rendellenségget találtak az Arsenal játékosánál az orvosi és erőnléti felméréseken, és közös döntéssel úgy határoztak, hogy Vieira végül nem vállalja a szereplést a tornán.

    "Mindent megtettem, hogy én is képviselhessem a hazámat a tornán. Sajnos ez nem volt lehetséges. Nem éreztem, hogy csúcsformában lennék, és ebben az orvosi stáb egyet értett. A legfontosabb az egészségi állapotom, és ez most egy elővigyázatosságból meghozott döntés, mert szeretnék az előszezonra 100%-os állapotba jönni."

    A közlemény szerint a játékos két héten belül helyrejön és ott lehet az Arsenal felkészülési edzőtáborában.

  • Sajtó: Havertz nem hosszabbít a Chelsea-vel

    Az ESPN jól értesült újságírója, James Olley szerint Kai Havertz jelezte a Chelsea vezetőségének, hogy - mint várható volt - nem kívánja meghosszabbítani a 2025-ben lejáró szerződését.

    Az Arsenal az elmúlt héten már egyszer ajánlatot tett a német játékosért a Chelsea-nek, amit Todd Boehly csapata elutasított. A Kékek nem zárkóztak el attól, hogy megtartsák Havertz-et, de ehhez elvárták volna, hogy a középpályás hosszabbítsa meg a jelenlegi kontaktusát - erre viszont jelen állás szerint biztosan nem kerül sor.

    Olley forrásai szintén megerősítették azt a korábbi sajtóhírt, miszerint Havertz szívesen igazolna át az Arsenalhoz, Mikel Arteta csapata tartaná a játékos jelenlegi, heti 220 ezer fontos fizetését.

    Olley úgy tudja, hogy az Arsenal és Havertz közti tárgyalásokban nagy szerepet játszott Mikel Arteta is; a baszk trénernek elsősorban a német játékos sokoldalúsága tetszett meg. Az ESPN szakírója úgy tudja, Arteta nem csak a 8-as és a 10-es posztokon tudná szerepeltetni Havertz-t, hanem a támadósor bármelyik helyén: azaz középső támadóként és szélsőként is.

    A tárgyalások folynak a két klub között, az Arsenal napokon belül várhatóan új ajánlatot tesz Havertz-ért.

    A gondot az okozza, hogy a Chelsea 70 millió fontot vár a játékosért, amit nem teljesen értenek az Arsenalnál, hiszen éppen ennyiért igazolt a német a Kékekhez a Leverkusentől három évvel ezelőtt.

    A Chelsea-nek a hírek szerint június 30-ig több játékosát is el kell adnia, hogy bevételhez jusson a pénzügyi mérlegük kiegyenlítéséhez, hiszen a londoniak jelentős összegeket költöttek el új érkezőkre az elmúlt két átigazolási ablakban. Az Arsenalnál emiatt gondolják, hogy végső soron a Chelsea is engedni fog a követeléséből.

  • Guardiola bizakodó Gündogan maradását tekintve

    Hamarosan dönt Ilkay Gündogan a jövőjéről, a német játékos állítólag még ezen a héten meghozza a döntését, hogy melyik klubnál akarja folytatni a pályafutását.

    A 32 éves középpályásért Mikel Arteta is érdeklődik, Per Mertesacker, az akadémia vezető néhány hete le is nyilatkozta, hogy Gündogan és a spanyol tréner rendszeres beszél egymással telefonon, így az Arsenalnak is van némi esélye a játékos szerződtetésére.

    Gündogant egyébként a Barcelona csábítja nagy erővel, de szaúdi klubok is vinnék a játékost óriási fizetésért. Annyi biztos, hogy a német nem tér vissza a Bundesligába.

    "Tudok róla, hogy a Barcelona érdeklődik iránta, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy meggyőzzük őt a maradásról. Remélem, hogy marad. Ha viszont a Barca nyer, akkor egy fantasztikus, remek játékossal fognak erősíteni." - mondta Guardiola.

    "Nem döntöttem még, még mindig tanakodok. Az igaz, hogy volt egy kapcsolatfelvétel a Dortmunddal is, de nem szeretnék visszatérni a Bundesligába jelenleg." - mondta a játékos.

  • Balogun: Kölcsönbe nem megyek

    Folarin Balogun ma magyar idő szerint hajnalban megszerezte első gólját az Egyesült Államok felnőtt válogatottja színeiben.

    A fiatal csatár arsenalos jövőjét rengeteg kérdőjel övezi. Azok után, hogy az előző szezonban 21 gólt rúgott a francia Reims színeiben, és a negyedik helyen végzett a Ligue 1 góllövőlistáján Mbappe, Lacazatte és Jonathan David mögött, egy sor európai klub szeretné a csapatában tudni Balogunt: érdeklődik iránta többek között a Milan, az Inter, az RB Leipzig és a Crystal Palace is.

    Kérdés azonban, hogy hogy tudná Mikel Arteta beépíteni a csapatába Balogunt. Végleges döntés egyelőre nincsen, az amerikai támadó azonban kölcsönbe biztosan nem megy.

    "Az száz százalék, hogy kölcsönbe nem megyek. Ezt leszámítva nem tudom, mi fog történni." - mondta Balogun a mai meccsüket követően.

    Fabrizio Romano szerint az Arsenal és Balogun közti tárgyalások hamarosan megkezdődnek a jövőről.

  • Partey távozása valós lehetőség

    Korábban beszámoltunk róla, vasárnap Fabrizio Romano és a Telegraph megbízható tudósítója, Sam Dean egymástól függetlenül írták: valós lehetőség van arra, hogy Granit Xhaka mellett Thomas Partey is távozzon a csapattól a nyár folyamán.

    Mint korábban írtuk, Xhaka arsenalos távozása kvázi idő kérdése. Bár még hivatalos ajánlat nem futott be a svájciért, a Bayer Leverkusen csapata nagyon érdeklődik a 30 éves középpályásért. Bár az előző szezon utolsó meccsét követően Xhaka elköszönt a csapattársaitól, a stábtagoktól és a szurkolóktól is, Az Arsenal azonban mindaddig nem akar az üggyel foglalkozni, amíg nem igazol erre a posztra valakit.

    Az első számú kiszemelt a West Hamtől Declan Rice, érte a tárgyalások folyamatosak, de egyelőre nem sikerült áttörést elérni az angol játékos klubjával, és félő, hogy idővel más csapatok, mint a Manchester City is bekapcsolódhat a Rice-ért folyó versengésbe. 

    Partey-ról eddig úgy hírlett, hogy két meg nem nevezett olasz klub érdeklődik iránta, de meg nem erősített twitteres információk szerint most már szaúdi klubok is csábítják a ghánait.

    Mint Dean írja, Partey távozására csak akkor kerülhet sor, ha Rice mellett  még egy mélységi középpályást le tud igazolni Mikel Arteta. A csapat a hírek szerint a southamptonos Romeo Laviáért érdeklődik, de előkelő helyet foglal el az evertonos Amadou Onana is a baszk edző listáján.

  • Smith-Rowe: Addig maradok, amíg az Arsenal nem küld

    Emile Smith-Rowe a The Times-nak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, addig marad, amíg az Arsenal el nem küldi őt.

    A fiatal angolnak finoman szólva is felejthető szezonja volt a 2022/23-as. Egy régóta húzdó ágyéksérülés miatt tavaly novemberben megműtötték, és csak ebben a naptári évben tudott visszatérni; állandó játéklehetőséghez így sem jutott, csak 13 pályáralépésre futotta, minden alkalommal csereként.

    "Én csak a pályán akarok lenni. Ez volt a legnehezebb szezon a pályafutásomban. Az ágyéksérülésem még 19 éves koromban alakult ki, szezonról szezonra menedzseltük a helyzetet, minden meccs előtt injekcióztak vagy fájdalomcsillapítót vettem be." - mondta Smith Rowe.

    "Tavaly már olyan injekciót kaptam, hogy egyáltalán nem éreztem az ágyékomat, még ha belerúgtam a labdába, akkor sem. De a 2022/23-as szezon elején már ez sem segített. A szeptemberi Manchester United elleni idegenbeli meccsen volt egy lövésem, a kitámasztás ugyan nem volt jó, de minden erőmet beletettem. Akkor éreztem, hogy valami elszakadt." 

    A tavalyi szezonban kapott kevés lehetőség miatt a sajtóban felmerült, hogy Smith-Rowe is távozhat a csapattól, de ezt később megbízható források cáfolták. 

  • Lavia lehet Caicedo alternatívája?

    Declan Rice mellett egy másik mélységi középpályás leigazolását fontolgatja Mikel Arteta a nyáron, ez a játékos pedig a Southamptonnál berobbanó Romeo Lavia lehet, írják hiteles angol források.

    Az eredeti terv Rice és Mosies Caicedo megszerzése lett volna, de már az angol középpályás megszerzése is biztosan jelentős összegbe fog fájni az Arsenal átigazolási költségvetésének. Caicedót pedig a Brighton legalább tartja annyira jónak, mint a West Ham Rice-ot, emiatt a két játékos kivásárlási ára is hasonló lehet - ezeket nem tudja megfinanszírozni az Arsenal főleg, hogy más posztokon is erősítenie kellene Artetának.

    Így eshet a választás Laviára, aki a Manchester City akadémiáján kóstolt bele az angliai életbe, de a Southamptonnál robbant be a PL színterére, miután 2022-ben átigazolt a Szentekhez. Úgy hírlik, Pep Guardiola csapatának 15 millió fontos visszavásárlási joga van Laviára, de ehhez minden valószínűség szerint nem fognak élni.

    Laviát több nagy csapat, mint a Liverpool, a Manchester United vagy éppen a Chelsea is csábítja, de Jacob Steinberg, a Guardian újságírója szerint a belga játékos nagy valószínűséggel az Arsenal köt majd ki a nyáron. A PL-ből kiesett Southampton nem áll majd a játékos útjába, de meg fogják kérni az árát, legalább 45 millió fontot akarnak kapni az üdvöskéjükért.

    Steinberg úgy tudja, hogy Arteta elégedetlen volt Partey formájának a visszaesésével az előző szezon befutójára, emiatt akarja alaposan megváltoztatni a középpályát. Granit Xhaka minden bizonnyal a Leverkusenhez távozik a nyáron, amint az Arsenal szerez egy középpályát, de Albert Sambi Lokonga jövője is bizonytalan a csapatnál, érte a Burnley érdeklődik. Maga Partey maradása sincs kőbe vésve, őt két olasz csapat is szeretné leigazolni.

    A belga újságíró, Sacha Tavolieri pénteken a Twitterén kifejtette: az Arsenal meglehetősen jó kapcsolatot ápol Lavia ügynökével, Emeka Obasi-val, aki történetesen Bukayo Sakát is képviseli. Ez a kapcsolat előnyt adhat a többi klubbal szemben a Laviáért folyó versenyben, de Tavolieri szerint a Chelsea szintén bizakodó a belga megszerzését tekintve, ha nem jönne nekik össze a Caicedo-ügylet.

  • Elutasították az ajánlatunkat Havertz-ért

    Elutasította a Chelsea az Arsenal nyitóajánlatát Kai Havertz-ért, írta pénteken a Kékek ügyeiről megbízhatóan tudósító Matt Law a Telegraph hasábjain.

    A tárgyalások ugyanakkor folytatódnak, a játékos részéről rendben lenne a váltás, az Arsenal a hírek szerint megadná a 250 ezer fontos heti fizetést, amit a Chelsea-nél keres.

    A Chelsea 70 millió fontra értékeli a német kivásárlási árát, ennél az Arsenal kevesebbet akar fizetni. Artetáék abban bíznak, hogy a Chelsea még ebben a hónapban lentebb fogja adni a követeléseit, hogy a június 30-án lezáruló gazdasági év vége előtt kiegyensúlyozza a pénzügyi könyveit.

    Ha az átigazolási díjat rendben találják Todd Boehly-ék, hajlandók lesznek üzletet kötni a riválisukkal, azaz velünk.

    A Bayern München is figyeli a játkos körül kialakult helyzetet, bár ajánlatot ők még nem tettek. Bizonyos német lapok szerint azonban Havertz szeretne inkább Angliában maradni, semmint hazaköltözni Németországba.

  • Castagne kivár

    Mint megírtuk, a Leicester belga válogatott szélső bekkje, Timothy Castagne is szerepel Mikel Arteta listáján, noha jelenleg a megszerzése abszolút nem prioritás az Arsenalnál, még  a poszton belül sem.

    "Meglátjuk, mit hoz a jövő. Egyelőre minden nyitott, de majd döntenem kell, ez most egy kellemes szituáció. Az ember várhat arra, hogy egy topcsapat ajánlatot tegyen érte, de mi van, ha nem jön az ajánlat? De ezzel most még nem törődöm." - idézte Castagne szavait Fabrizio Romano.

    Castagne-ért a Fulham, a Crystal Palace és a Bournemouth is érdeklődik, a Leicester a megfelelő ajánlat esetén nem áll a játékos útjába.

  • Jön az ajánlat Havertz-ért

    Bár Rice a prioritás, úgy tűnik, egyre gyorsuló ütemben haladnak a megbeszélések a Chelsea-vel Kai Havertz-ért.

    A The Times szerint 55 millió fontos ajánlattal próbálkozhatunk a Chelsea-nél. Ez ugyan kisebb, mint a Kékek által alapesetben elvárt 70 millió font, de állítólag Havertz jelenlegi klubja rugalmasan áll a tárgyalásokhoz az átigazolási díjat tekintve.

    Fabrizio Romano is megerősíti: hamarosan jöhet az újabb ajánlat Havertz-ért, a játékos nyitott az átigazolásra. 

  • Romano: HereWeGo Saliba-ügyben

    Készen van Saliba új szerződése, minden adott, hogy a francia játékos hosszabbítson az Arsenallal, jelentette Fabrizio Romano pénteken.

    Mint múlt héten, David Ornstein értesüléseire hivatkozva írtuk: Saliba mindenben megállapodott a csapattal, csak a papírmunka maradt hátra.

    Most ez is készen van, jelenleg arra várunk, hogy Saliba visszatérjen a klubhoz és hivatalosan is aláírja a szerződését.

    A francia védő új szerződése 2027-ig szól majd, további egy év opcióval.

  • Francia sajtó: vezetjük a versenyt Moussa Diaby-ért

    Továbbra is fenntartjuk az érdeklődésünket a Bayer Leverkusen francia szélsőjéért, Mousa Diaby-ért, írja a megbízható L'Equipe pénteken.

    A 23 éves játékosért már hónapok óta érdeklődünk, a szintén megbízható RMC Sports szerint a télen ajánlatot is tettünk a franciáért, ám a Leverkusen elutasította a megkeresésünket.

    A játékosért korábban a Newcastle is érdeklődött, de a Szarkák más célpontok után keresgélnek, így jelenleg az Arsenal vezeti a versenyt Diabyért.

  • Hivatalos: Maitland-Niles távozik

    Kiadta az Arsenal azon játékosok listáját, akiknek a szerződése lejár a hónap végén és távoznak a klubtól.

    A férfiak közül távozik Ainsley Maitland-Niles, az akadémiáról Zach Awe, Joel Ideho, George Lewis, Matt Smith, Tom Smith; az ifik közül Kaleel Green, Alexandar Kovacevic, Tino Quamina, Mathaeus Roberts

    A hölgyek közül Mana Iwabuchi, Rafaelle Souza, Fran Stenson távoznak a klubtól.

    Az Arsenal megerősítette, hogy ugyan Reiss Nelson szerződése is lejár a klubbal a hónap végén, vele folynak a tárgyalások egy esetleges hosszabbításról.

  • Jól haladnak a tárgyalások Havertz-ért

    Miközben a Rice-saga döcögve araszol, a hírek szerint lassan, de biztosan haladunk Kai Havertz átigazolását tekintve.

    Fabrizio Romano szerint a német játékos abszolút nyitott az átigazolásra, sőt, körülbelül 90%-ig már meg is állapodtunk velük a klubváltásról.

    Az áttörést a két klub közti megegyezés jelentené. Úgy hírlik, per pillanat csak mi érdeklődünk a játékosért: a Real Madridnál lekerült a napirendről Havertz leigazolása és most már célpontokon dolgoznak a spanyoloknál. A Bayernnél pedig ugyan érdeklődtek a 24 éves németért a közelmúltban, jelenleg náluk sem prioritás Havertz megszerzése.

    A Chelsea szeretné ugyan megtartani  Havertz-t, de ehhez azt várják, hogy a játékos hosszabbítsa meg az amúgy 2025-ben lejáró szerződését - ezt jelenleg nem hajlandó viszont megtenni. A Kékek emiatt átigazolási listára tennék a játékost, de 70 millió fontot kérnének érte. Mondani sem kell, ennyi pénzt sem az Arsenal, sem más érdeklődő klub nem hajlandó érte kiadni.

    A London Evening Standard Chelsea-ügyekben jártas újságírója, Nizaar Kinsella úgy tudja, az Arsenalnál abban bíznak, hogy a Kékek a következő hetekben csökkentik majd az elvárásukat a Havertzért várt átigazolási díjat tekintve.

    Ismert, a Chelsea-nek az Üzleti Fair Play miatt bevételhez kellene jutnia még ebben a hónapban, hiszen a gazdasági év június 30-án zárul. Erre megvan minden lehetőségük, hiszen Havertz mellett Mason Mount játékjogát is pénzzé tehetik, az angolért a Manchester United igyekszik, de az első, 40 millió fontos ajánlatukat elutasította a Chelsea.

    A Havertz-hadjáratunkról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

     

  • Sajtó: Jön az újabb ajánlat Rice-ért

    Készül az Arsenal újabb ajánlata Declan Rice-ért, írja a Daily Mail jól értesült újságírója, Sami Mokbel, ő volt az a szakíró, aki elsőnek lehozta a Saka hosszabbításáról szóló hírt még idén februárban.

    Mint korábban írtuk, az Arsenal első ajánlata elutasításra került. Artetáék első körben 80 millió fontot fizettek volna garantáltan Rice-ért, állítólag hat évre elosztva, részletekben fizetve, ehhez jött volna 10 millió bónusz, ha az Ágyúsok a jövőben megnyerik a PL-t és/vagy a BL-t.

    A West Ham azonnal elutasította az induló ajánlatot, ráadásul megbízható sajtóhírek szerint több klub, a Manchester United és a Chelsea mellett a Manchester City is bejelentkezett a Rice-ért vívott versenybe.

    Mokbel szerint az Arsenal új ajánlata fixen 90 millió fontot ígér a West Hamnek, további 10 millió fontot teljesítmény-arányos bónusz formájában. Összértékben ez már közelít a Kalapácsosak által elvártakhoz, bár David Sullivan reméli, hogy egy licitháború útján a végső kivásárlási ár elérheti akár a 120 millió fontot is. Csak viszonyításul: a Real Madrid fixen 88,5 millió fontot fizetett Jude Bellinghamért a Dortmundnak, és további 25 millió font jöhet bónuszok formájában a német csapatnak a jövőben - kérdés, persze hogy ezeket a bónuszokat mennyire könnyen elérhető feltételekhez kötötték a klubok.

    Mint Mokbel írja, kulcsfontosságú faktor a megállapodásban a garantált fizetési összeg elosztása. A futballban egy ideje nem furcsaság részletekben kifizetni az kivásárlási díjakat, az Arsenal néhány éve úgy állapodott meg a Lille-lel, hogy Nicolas Pepe 72 millió fontos kivásárlási árát például öt éven keresztül fizeti.

    Mokbel úgy tudja, a West Ham azt akarja, hogy a Rice-ért kapott fix összeget két éven belül, azaz 2025-ig fizesse ki a vevő klub. Úgy hírlik, ebben a tekintetben is jelentős volt az eltérés a két csapat álláspontja között az Arsenal indító ajánlatában.

    Ami viszont érdekes lehet, hogy Mokbel szerint az Arsenal egyfajta elővásárlási jogot adna bizonyos játékosaira Rice-ért cserébe, ha azok (a meg nem nevezett arsenalos játékosok) távoznának később, az idei nyár folyamán. Ez a jog annyit takar, hogy az Arsenal az érintett játékosok eladása esetén értesítené a West Hamet a beérkezett ajánlatról, és ha David Moyesék tartják a megajánlott összeget, akkor övék a játékos.

    Mi a helyzet a Manchester City-vel?

    Mokbel úgy véli, bár az érdeklődés a két manchesteri klubtól és a Chelsea-től is valós Rice-ért, még a Manchester City állítólagos érdeklődése sem olyan előrehaladott, mint az Arsenalé. A West Ham elnökének, David Sullivannak érthető a szándéka, hogy minél több érdeklődőt becsalogasson a Rice-ért vívott versenybe, hogy fentebb sófrálja a játékos végső átigazolási díját, az Arsenalnak a második ajánlattétellel éppen az a célja, hogy elejét vegye egy potenciális licitháborúnak.

    ***

    A The Guardian szintén hiteles újságírója, Jacob Steinberg szintén megerősítette Mokbel értesüléseit: valóban hamarosan jön az Arsenal második ajánlata Rice-ért, ami már közelebb lesz a West Ham elvárásaihoz.

    Steinberg úgy tudja, hogy habár az Arsenal második ajánlata is várhatóan tartalmazni fog olyan záradékokat a bónuszfizetést illetően, ami elég nehezen teljesülő feltételhez lesz kötött, még mindig az tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek, hogy Rice az Arsenalhoz igazol a nyáron. A játékosnak nagyon tetszik Mikel Arteta csapatának játékstílusa, a családjával együtt pedig szívesen maradnának Londonban. Rice egyébként tud a Manchester City érdeklődéséről, de nem elhanyagolható szempont, hogy az Arsenal állandó kezdő lenne, míg Guardiola csapatába a játékos kivásárlási árától függetlenül is sokkal nehezebb bekerülni.

    Mint Steinberg írja, minden valószínűség szerint az Arsenal ajánlata bónuszokkal együtt meghaladhatja a 100 millió fontot. Az Ágyúsok állítólag annyira magabiztosak a Rice-ügylet sikeres lezárását illetően, hogy kiszálltak a Moises Caicedóért vívott harcból is.

    További részletek minden bizonnyal hamarosan....

  • Sajtó: Kiszálltunk Caicedóért

    Ez nem a mi napunk!

    A The Times újságírója, Gary Jacob szerint visszavontuk az érdeklődésünket Moises Caicedóért.

    Az ecuardori játékosért a télen két ajánlatot is tettünk és úgy tűnt, a nyáron jöhet egy újabb.

    Jacob nem részletezi az okokat, de ha hihetünk neki, immárom nem érdeklődünk a középpályásért, akiért így a Manchester United és a Chelsea vív harcot.

    A Brighton a nyáron már elengedné a játékost, de legalább 80 millió fontot akarnak érte kérni.

  • Forrósodik a verseny Rice-ért

    Jason Burt, a Telegraph újságírója szerint 24 órán belül egy másik angol csapat is ajánlatot tehet Rice-ért.

    Burt szerint a két manchesteri csapat és a Chelsea érdeklődik még a játékos iránt.

    Burt ugyancsak megjegyzi, hogy a "City-nél valódi opciónak tartják Rice leigazolását, és nagyon is érdeklődnek a leigazolása iránt, főleg azok után, hogy nem sikerült leigazolniuk Bellinghamet a Dortmundtól."

    A forrás szerint a West Ham-nek immáron nem sürgős Rice eladása, egyszerűen hagyják, hogy a piac diktálja a versenyt és a játékos végső vételárát.

    Burt szerint míg a Chelsea-nek el kellene adnia játékost, hogy újakat tudjon venni, addig a Manchester Unitednél napokon belül lezárulhat a tulajdonosváltás ügye - állítólag a klubot a katariak veszik meg, és rengeteg forrást szánnak Erik ten Haag csapatának megerősítésére.

     

  • Elutasították az ajánlatunkat Rice-ért

    Elutasította az Arsenal első ajánlatát Declan Rice-ért, írják hiteles angol források.

    David Ornstein szerint az Arsenal ügyvezetője, Tim Lewis tegnap a PL-csapatok felsővezetőinek találkozóján tárgyalt a West Ham United illetékeseivel, ezután nyújtották be az Ágyúsok az első hivatalos ajánlatukat.

    A TalkSports szerint az Arsenal első ajánlata 80 millió font volt fixen, további 10 millió font bónusszal, ez elmarad a West Ham által kért 100 milliós végösszegtől.

    A tárgyalások folytatódnak, a TalkSports szerint az Arsenal máris jelezte a West Ham vezetőségének, hogy meg fogják adni a játékosért kért összeget, és várhatóan a napokban új ajánlattal jelentkeznek majd Rice-ért.

    Önmagában az nem lenne gond, hogy az első ajánlatunkat elutasították Rice-ért, ez általában minden átigazolásnál így történik.

    A nagyobb problémát viszont az jelenti, hogy a Manchester City bekapcsolódhat a játékosért folyó versenybe. A West Hamnél úgy gondolják, hogy Pep Guardiola csapata jelenleg is figyeli Rice helyzetét, és a bajnokcsapat fontolgatja az ajánlattételt a 24 éves angolért.

    További részletek itt.

  • Kis adalék a naptárhoz

    Kis adalék, de nem elhanyagolható szempont, hogy az Arsenal az összes hétközi BL-fordulóját követően hazai pályán fog játszani.

    Ezeken a fordulókon fogunk kedden vagy szerdán a Bajnokok Ligájában játszani.

    szept. 23. Spurs (H)

    október 7.Man City (H)

    október 28.Sheff Utd (H)

    nov. 11. Burnley (H)

    dec. 2. Wolves (H)

    dec. 11. Brighton (H)

  • Íme a teljes naptár

  • A Nottinghammel kezdünk

    Hivatalos: Az Arsenal bajnoki idénye a Nottingham Forest elleni meccsel kezdődik, hazai pályán - augusztus 12-én, magyar idő szerint 13:30-kor.

    Hamarosan jön a teljes naptár.

    Az első hét fordulóban lesz két rangadónk: a Manchester United és a Tottenham ellen.

  • Ma jön az új szezonnaptár

    Ma magyar idő szerint 10:00-kor publikálják a 2023/24-es bajnoki idény beosztását.

    Bizonyos hírek szerint a Nottinghammel játszunk az első játéknapon, de ezt még kezeljük fenntartásokkal.

  • Ornstein: Ajánlatot tettünk Havertzért, hamarosan Rice-ért is

    David Ornstein, a The Athletic mindig megbízható értesülésekkel rendelkező újságírója szerdán bombahírrel állt elő: az Arsenal ajánlatot tett a Chelsea-nek Kai Havertz-ért.

    Ornstein úgy tudja, hogy az Arsenal érdeklődése Havertz-ért már régóta fennáll, az elmúlt napokban pedig tárgyalásokat kezdeményeztek mind a német játékossal, mind a középpályás klubjával, a Chelsea-vel.

    Alapesetben a Chelsea új vezetőedzője, Mauricio Pochettino szívesen dolgozna együtt Havertz-cel, de a Kékek tulajdonosai áthúzhatják a számításait: Todd Boehly tulajdonos ugyanis a lehető legjobb áron igyekszik kiárusítani minden olyan játékosát, akinek a szerződése a közeljövőben jár le.

    Közéjük tartozik Havertz is, a játékos jelenlegi kontrakutsa 2025-ig szól, emiatt pedig a Chelsea még kényelmesebb helyzetből várhatja a tárgyalásokat, mint mondjuk Mason Mount esetében, akinek a szerződése 2024-ig tart.

    Ornstein megjegyzi: a tárgyalások az Arsenal, a Chelsea és Havertz között a kezdeti szakaszban járnak, és az Arsenal mellett a Bayern München is érdeklődik a sokoldalú német iránt, korábban pedig a Real Madrid is szívesen szerződtette volna a játékost - ám a Királyiak prioritása jelenleg Harry Kane és/vagy Kylian Mbappe megszerzése jelenti.

    Ornstein értesüléseit megerősítette Fabrizio Romano is, az olasz újságíró szerint az Arsenal azért kezdeményezett tárgyalásokat a Chelsea-vel, mert Havertz szívesen igazolna Mikel Arteta csapatába. Romano konkrét számokat is említett: a Kékek 75 millió fontot akarnak a játékosért, ennyit az Arsenal biztosan nem fog fizetni. Romano forrásai azonban úgy tudják: a Chelsea rugalmas is lehet Havertz árát tekintve, és a játékos szándéka segítheti az Arsenalt.

    ---

    Havertz ide vagy oda, abban mind Ornstein, mind Romano egyhangúan tudósított: az Arsenal jelenlegi prioritása a Declan Rice-átigazolás véglegesítése. Mint Ornstein írja: Arteta csapata hamarosan hivatalos ajánlatot is tesz Rice-ért.

    Az eddigi megbeszélések pozitívak voltak a West Hammel, és az Arsenalnál pedig senki idejét nem szeretnék rabolni. Amint minden apró kérdés végére pont kerül, jöhet az Ágyúsok ajánlata is Rice-ért.

    Ornstein szerint az Arsenalnál keményen dolgoznak azon, hogy az erősítések legkésőbb július 16-ig megtörténjenek, ekkor indul ugyanis a csapat az Egyesült Államokbeli túrájára.

  • Érdeklődünk Havertz-ért

    Első blikkre óriási kacsának tűnt, de egyre több hitelesebb forrás (Charles Watts [goal.com], James McNicholas [The Athletic], és Matt Law [Telegraph]) is beszámolt arról a napokban, hogy az Arsenal valóban érdeklődik a Chelsea 24 éves játékosa, Kai Havertz iránt.

    A hírek szerint az FFP miatt jelentős keretátalakításra és játékoseladásokra készülő Chelsea-nél nem betonbiztos Havertz helye. Állítólag a német játékos már jelezte a Kékek vezetőségének, hogy nincs szándékában meghosszabbítani a 2025-ban lejáró szerződését, így a londoni klubnak kapóra jönne eladnia a sokoldalú támadót, hogy pluszbevételhez jusson.

    A legelső érdeklődő a Real Madrid volt Havertz iránt, de a spanyoloknak eszük ágában sincs kiadni a Chelsea által kért legalább 60 millió eurót, számukra ennyire nem jelent prioritást a német leigazolása. A hírek szerint a Királyiak mellett az Arsenal és további két PL-csapat érdeklődik Havertz iránt.

    Az Arseblog weboldal össze is gyűjtötte az okokat, hogy miért érdeklődik Arteta Havertzért:

    -Magasság: Az Arsenal jelenlegi támadóinak az átlagmagassága 178 cm. Noha Havertz nem klasszikus középcsatár, de képes ott is játszani, a 190 cm-es magasságával pedig szó szerint növelné az Arteta opcióinak a számát a támadóalakzatban. Havertz góljainak a 30%-a fejesből esett egyébként a Chelsea-nél.

    -Sokoldalúság: Ez is egy olyan szempont, amit Arteta imád. A Chelsea-nél a német általában középen játszott, de jól megállja a helyét a jobb szélen vagy támadó középpályásként is. 

    -Tapasztalat: Bár már három éve a PL-ben játszik, Havertz még mindig csak 24 éves. Ennek ellenére még mindig rengeteg potenciál van benne. Ki tudja, az Arsenal játékszerkezetében talán jobban muzsikálna ő is. Havertz 2020-ban csatlakozott Chelseahez a Leverkusentől, és bár kétségtelen az ő gólja döntött a 2022-es Manchester City elleni fináléban, 139 pályáralépés alatt 32 gól és 15 gólpassz nem túl acélos teljesítmény a 72 millió fontos vételárát tekintve.

    Az biztos, hogy egyelőre az Arsenal csak figyeli Havertz helyzetét, jelenleg nem beszélhetünk konkrét tárgyalásokról vagy ajánlattételről.

  • Fontolgatjuk az ajánlatot Caicedóért

    Nyílt titok, hogy Declan Rice mellett még egy középpályást szeretne igazolni Mikel Arteta, a kérdés az, hogy ki lehet a második játékos ezen a poszton.

    Az Arsenal kiváltképpen két játékosért érdeklődik még: Ilkay Gündoganért és Moises Caicedóért. A német játékos szerződése lejár június végén a Manchester City-vel, és a hírek szerint Gündogan még nem döntötte el, hol kívánja folytatni: Pep Guardiola érthető módon szeretne hosszabbítani vele, de a Barcelonánál is szívesen látnák a németet, illetve szadúi klubok ostromolják csillagásztai fizetéssel.

    Gündogan érkezése emiatt nem tűnik valószínűnek jelen pillanatban, de hiteles angol források szerint továbbra is érdeklődünk a Brighton játékosáért, Mosies Caicedóért, és könnyen lehet, hogy a következő hetekben ajánlatot is teszünk az ecuardori középpályásért, akit nagyon vinne a Chelsea is.

    Caicedóért a télen két hivatalos ajánlatot is tettünk, de a Brighton még egy 65+5 millió fontos ajánlatra is nemet mondott. Az Arsenal és a Sirályok közti kapcsolatoknak nem tett jót, hogy Eduék a Brighton kérelme ellenére is benyújtottak ajánlatokat. Roberto de Zerbi csapata azonban idén nyáron - a megfelelő ajánlat ellenében, ami legaálbb 80 millió font - már eladnák Caicedót, ez jó hír lehet az Arsenal számára.

    A The Times szerint ha Caicedo jönne, Artetáék megfontolnák Thomas Partey eladását, akiért két meg nem nevezett olasz csapat is érdeklődik. Gary Jacob újságíró szerint az Arsenalnál kicsit csalódottak voltak, hogy a jó szezonkezdet után Partey teljesítménye alaposan visszaesett, emiatt nem feltétlenül számolnának vele az alapkezdőben a következő szezontól. 

  • Sajtó: Nem lesz ajánlat a Bayerntől Rice-ért

    Német források szerint nem tesz ajánlatot a Bayern München Declan Rice-ért,a Sky Sports német újságírója, Florian Plettenberg szerint a bajor csapat elfogadta a tényt, hogy az angol játékos várhatóan az Arsenalhoz igazol a nyáron.

    Igaz, eddig az Arsenal sem nyújtott még be hivatalos ajánlatot, bár a tárgyalások a hírek szerint jó irányba haladnak.

  • Jól haladnak a tárgyalások Rice-ért

    Nagyon közel állunk ahhoz, hogy megállapodjunk a West Hammel Rice áráról, írja a The Guardian. Bár még hivatalos ajánlatot nem tettünk, a tárgyalások gyorsan és jó irányba haladnak: az alapösszeg 90 millió font lenne, bónuszokkal együtt pedig több mint 100 millió lehet a kivásárlási ár, erre pedig a West Ham is rábólintana. A forrás szerint a felek optimisták, hogy hamarosan meglehet a hivatalos megállapodás is.

    A Guardian újságírója, Jacob Steinberg szerint a többi érdeklődő klub (MU, Chelsea, Bayern, Newcastle) esélyei egyre csökkennek Rice leigazolását tekintve.

    A forrás szerint mérlegeljük, hogy ajánlatot tegyünk-e Caicedóért is, és érdeklődünk Ilkay Gündogan iránt is.

  • Kialakult a felkészülési naptár

    Az Arsenal hivatalosan is bejelentette, hogy idén is megtartja az Emirates Kupát, amely a tavalyihoz hasonlóan egynapos lesz, de a szokásoktól eltérően hétközben tartják. 

    Az ellenfél az AS Monaco csapata lesz, augusztus 2-án, magyar idő szerint 19:00-ás kezdéssel.

    Ezzel teljessé vált a csapat felkészülési naptára:

    júl. 13. FC Nürnberg, Németország

    júl. 20., MLS All Stars, USA

    júl. 22., Manchester United, USA

    júl. 26., Barcelona, USA

    aug. 2. Emirates Kupa (Anglia), AS Monaco

    aug. 6., Community Shield (Anglia), Manchester City

     

  • Sajtó: Castagne is szerepel Arteta listáján

    Belga források szerint a Leicester 27 éves szélső védője, Timothy Castagne is szerepel Mikel Arteta listáján a myári erősítéseket tekintve.

    Szinte biztos, hogy az Arsenal egy ilyen poszton játszó játékossal is szeretne erősíteni, mivel Takehiro Tomiyasu súlyos szalagsérülést szenvedett még a mögöttünk hagyott szezonban, a japán játékost műteni is kellett. Ráadásul még ha Tomiyasu vissza is térhet a szezon kezdetére, nem feledkezhetünk meg arról a tényről sem, hogy a japán válogaott jövő januárban az Ázsia Kupán is részt vesz, ahol az Arsenal játékosa is kerettag lesz.

    Tomiyasu mellett a nyáron minden valószínűség szerint távozik majd Kieran Tierney, akit a Newcastle-nél boronáltak össze a leginkább az elmúlt hetekben, de az Aston Villa is érdeklődik a skót bal bakkért. Gyors megoldás nem várható Tierney ügyében, mivel a Newcastle jelenleg egy középpályás megszerzésén dolgozik, és csak aztán válik el, mennyi pénz marad a kasszájukban Tierney-re, akiért legalább 30 millió fontot vár az Arsenal.

    A hírek szerint Arteta egy univerzális szélső hátvéddel akar erősíteni, aki mindkét poszton bevethető. Felmerült a Manchester Citytől Joao Cancelo neve is, de a Sky Sports értesülései szerint jókora távolság akadt az Arsenal és a Manchester City álláspontjai között Cancelo értékét tekintve, ráadásul a City vonakodhat újfent az Arsenalt erősíteni azt követően, hogy tavaly nyáron Pep Guardiola csapata két játékost is eladott az Ágyúsoknak.

    A belga újságíró, Sacha Tavolieri szerint az Arsenal figyeli a Timothy Castagne helyzetét is. Tavolieri szerint ajánlatról még nem beszélhetünk, de kezdetleges tárgyalások már megkezdődtek az Arsenal és a PL-ből kiesett Leicester között Castagne esetleges eladásáról, a belga válogatott játékost körülbelül 20 millióért adnák el a Rókák, akik újra akarják szervezni a keretüket. Azonban, mint a belga forrás írja, az Arsenalnál jelenleg nem prioritás Castagne leigazolása, mivel más célpontok megszerzésére koncentrálnak.

    A The Athletic Leicester-ügyekben jól értesült újságírója, Rob Tanner megerősítette, hogy a Leicester nem fog Castagna útjába állni egy megfelelő ajánlat esetén. Tanner ugyanakkor nem írt az Arsenal érdeklődéséről Castagne iránt a hétfői cikkében.

    Az Arsenal több szélső hátvéd iránt is érdeklődött az elmúlt hetekben: Cancelo és Castagne mellett megemlíthetjük a Galatasaray francia játékosának, Sacha Boey-nek a nevét, illetve a csapat sűrűn figyelte az RB Leipzig francia játékosának, Mohamad Simakannak a teljesítményét, noha utóbbi játékos leigazolása nem lesz egyszerű, hiszen tavaly decemberben írt alá új, hosszú távú szerződést a német klubbal.

    Az Arsenal idén télen érdeklődött a Real Valladolid spanyol játékosáért, Ivan Fresnedáért is, de jeleneg nem olyan intenzívek a kapcsolatok a felek között, mint januárban, hiteles források szerint Fresneda per pillanat inkább a Dortmundhoz áll a legközelebb.

  • Sajtó: Saliba is hosszabbít

    Jó hírekkel jelentkezett David Ornstein, a The Athletic újságírója: hosszas tárgyalások után végre megvan a megegyezés William Saliba és az Arsenal között a francia játékos hosszabbításáról.

    Gabriel Martinelli, Aaron Ramsdale és Bukayo Saka után egy újabb fontos játékos hosszabbít így az Arsenallal. Saliba megtartása ráadásul egyre égetőbb volt, hiszen a védő szerződése 2024 nyaráig szólt, és több angol és külföldi csapat is érdeklődött iránta.

    Ornstein szerint a megállapodás érdemben létrejött, immáron az új szerződés megszövegezése következik, ami formalitás, de beletelik 2-3 hétbe, mire ez kész, és utána jöhet a hivatalos bejelentés.

  • Nelson-hosszabbítás: A bejelentésre várunk

    Minden adott Reiss Nelson hosszabbításához, már "csak" az új szerződés aláírása és a hivatalos bejelentés maradt hátra, írja Fabrizio Romano a Twitteren.

    Mikel Arteta egyik prioritása az angol szélső megtartása volt, és úgy tűnik, sikerül a baszk edző terve.

    Nelson jelenlegi szerződése június végén járna le a csapattal, az Arsenal az elmúlt hetekben több ajánlatot is tett a játékos számára. Végül egy hosszú távú tervezet lett a befutó, ennek értelmében Nelson 2027-ig hosszabbít a csapattal, az Arsenalnak ráadásul opciója lesz még egy évre kiterjeszteni a szerződést.

    A felek szóban már megállapodtak, immáron csak a formalitásokra kell várni, de ha minden igaz, még ezen a héten meg lesz a hivatalos bejelentés is.

  • Mikor indul a felkészülés?

    A csapat jelenleg a jól megérdemelt pihenőjét tölti, de nem kell sokat várni, hogy elinduljon a felkészülés a következő idényre.

    Az erőnléti felméréseket követően idén is Németországban indítja a felkészülést a csapat, az Adidas herzogenaurach-i edzőközpontjában, itt a csapat várhatóan most is megmérkőzik a Nürnberg együttesével, mint tették azt tavaly.

    Ezt követően jön egy bő másfél hetes amerikai túra: az Arsenal az Egyesült Államokban július 20-án az MLS All Star csapatával találkozik, két napra rá pedig egy Manchester United elleni felkészülési jön, a sort pedig július 26-án, egy Barcelona elleni meccs zárja.

    Azzal, hogy az FA-Kupát is a Manchester City hódította el, lesz egy jelenésünk a Wembleyben is: augusztus elején ugyanis mi játszunk Pep Guardiola csapatával a szuperkupáért, erre a találkozóra augusztus 5-én vagy 6-án kerül sor, pontos dátum még nincs.

    Szó van arról, hogy idén is lesz Emirates Kupa, de a Community Shielden való szereplésünk némiképpen átrajzolja a csapat felkészülési terveit, így akár megeshet, hogy az Arsenal szokásos házi tornáját ezúttal hétköznap tartják meg. 

    A 2023/24-es bajnoki idény augusztus 12-én kezdődik. A pontos sorsolást június 15-én adják majd ki.

  • Kik a célpontok?

    Ebben a cikkben az elmúlt hetek, hónapok pletykái alapján próbáltuk összefoglalni, mire is számíthatunk az Arsenaltól a soron következő időszakban.

    A klub prioritása a középpálya megerősítése lesz, főleg, hogy távozik a csapattól Granit Xhaka. Declan Rice az elsődleges kiszemelt, de érte komoly versenyt kell folytatni a Bayern Münchennel, a két manchesteri klubbal és a Newcastle-lel. Alternatíva lehet még Moises Caicedo, akit a Chelsea is csábít.

    Saliba sérülése, illetve Rob Holding feltételezett távozása miatt egy jobblábas középhátvéd leigazolása is terítéken lehet, Marc Guehi állítólag előkelő helyen szerepel Mikel Arteta listáján.

     

  • Indul az átigazolási időszak

    A mai nappal elindult a 2023-as nyári átigazolási időszak, bár fontos hozzátenni, hogy július 1-ig csak országon belül válthatnak klubot a játékosok, a nemzetközi transzferek véglegesítéséhez július 1-ig még várni kell.

    Az átigazolási időszak szeptember 1., magyar idő szerint 0:00-kor zárul.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8968)

8 hónapja
Christopher Nkunku (Leipzig, 60 000 000), Nicolas Jackson (Villarreal, 37 000 000), Levi Colwill (Chelsea U21), Diego Moreira (Benfica B, i.), Ángelo (Santos, 15 000 000), Lesley Ugochukwu (Rennes, 27 000 000), Robert Sánchez (Brighton, 23 000 000), Axel Disasi (Monaco, 45 000 000), Roméo Lavia (Southampton, 62 100 0000), Moisés Caicedo (Brighton, 116 000 000), Deivid Washington (Santos, 16 000 000), Djordje Petrovics (New England Revolution, 16 000 000), Cole Palmer (Manchester City, 47 000 000). A Kékeknek "ez" hogy fér bele az FFP-be?
Igen-igen vannak távozók szép számmal (Távozott: Kai Havertz (Arsenal, 75 000 000), Mateo Kovacic (Manchester City, 29 100 000), Kalidou Koulibaly (al-Hilal, 23 000 000), Édouard Mendy (al-Ahli Szaudi, 18 500 000), Ruben Loftus-Cheek (Milan, 16 000 000), N'Golo Kanté (al-Ittihad, i.), Tiemoué Bakayoko (Lorient, i.), César Azpilicueta (Atlético Madrid, i.), Mason Mount (Manchester United, 64 200 000), Christian Pulisic (Milan, 20 000 000), Abdul-Rahman Baba (PAOK, i.), Pierre-Emerick Aubameyang (Marseille, i.), Ethan Ampadu (Leeds, 8 100 000), Callum Hudson-Odoi (Nottingham, 3 500 000)) de ez ami ott megy most már évek óta az kicsit gusztustalan.

8 hónapja
Előre költik a pénzüket, 8-10 évre elosztva. Nagy találmánynak tűnik, de csak ők költik így a pénzt, ami nem véletlen, veszélyes játék, mert ha így folytatják tovább, és az igazolások többsége befuccsol, csúfosan rábaszhatnak.
8 hónapja
Ki mit tippel,hány perc rossz játék kell Havertztől,hogy lecseréljék?
8 hónapja
Végig fent marad XD
8 hónapja
Kai a kezdőben🤣🤣🤣
8 hónapja
srácok, van match pub ;)
8 hónapja
oh, köszi 😄
8 hónapja
Havertz góljával nyerünk 😁.

Szólj hozzá