MATCH RECAP: Tottenham 2-3 Arsenal - ápr. 28.

Rendkívül fontos meccset nyert meg az Arsenal vasárnap a nagy londoni rivális, Tottenham csapata ellen, ezzel Mikel Arteta együttese továbbra is életben tartotta az esélyeit a bajnoki címre három fordulóval a szezon vége előtt.

A mérkőzés első félidejére összességében elmondható volt, hogy a Tottenham irányított, az Arsenal szándékosan átengedte a labdabirtoklást a hazai pályán szereplő csapatnak. Ennek ellenére mi szereztük meg a vezetést Hojberg öngóljának köszönhetően egy szögletet követően.

Mintegy öt percen belül a Spurs kiegyenlített, de a VAR közbeszólt, és les miatt annulálta a hazaiak találatát. Egy kontrából végül az Arsenal Saka révén már két gólra növelte az előnyét, és ugyancsak szögletből Havertz megszerezte a harmadik gólt.

A második félidő lehetett volna simább is, de előbb egy Raya-hibát követően a Spurs Romeo révén szépített, a 85. percben pedig Rice hozott össze egy büntetőt, amelyet Son értékesített. 

Szerencsére a mérkőzés záró pillanataiban már nem történt semmi, így a PL-időszakban először fordult elő, hogy az Arsenal sorozatban második alkalommal is meccset tudott nyerni a Spurs otthonában.

Sajnos a Manchester City vasárnap hozta a kötelezőt a Nottingham ellen, de az Arsenal továbbra is tapad a címvédőre a vesztett pontok tekintetében. 

A Liverpool szombaton 2-2-es döntetlent játszott a West Ham otthonában.

Az Arsenal három hátralévő mérkőzése a bajnokságban: Bournemouth (o), Manchester United (i), Everton (o).

Bruno Guimaraes-ért érdeklődik a csapat - Telegraph - ápr. 24.

Már lehozta a Telegraph is, ami mindenképpen egy hitelesebb forrásnak mondható a sportsajtóban, hogy az Arsenal is érdeklődik Bruno Guimaraes-ért, a Newcastle ászáért.

Sam Dean úgy tudja, hogy Rice után ismét a City-vel meccselhetünk meg Brunóért, és a PSG is figyeli a helyzet alakulását. A játékosnak ugyan van egy 100 millió fontos minimum kivásárlási ára, de az érdeklődő klubok reménykednek abban, hogy kevesebbért is megszerezhetik a brazil középpályást. Fabrizio Romano a héten úgy értesült, hogy ez a kivásárlási ár május utolsó hetétől június utolsó hetéig, azaz egy hónapig lesz aktív.

Mi azért akarnánk a középpályán is erősíteni, mert Thomas Parteynak amúgy is sérülékeny és már csak egy év lesz vissza a szerződéséből a szezon végén, Jorginho pedig továbbra sem hosszabbított - erre azért még van esély.

A City nézi még a West Hames Lucas Paquetát is, de abból a transzferből csak akkor lehet valami, ha a Paquetát kitisztázzák a fogadási botrányából (emiatt nem ment végbe Lucas átigazolásra a City-hez tavaly nyáron).

A Newcastle-nek anyagilag nem kell eladnia játékost, megfelelnek az FFP/PSR követelményeinek, viszont kérdéses, hogy tudnak majd nyáron költekezni, immáron a BL hiányában.

Mikel Arteta így nyilatkozott tegnap a sajtótájékoztatóján: "Először nézzük meg, hol végzünk a szezon végén, és hogy így mire leszünk képesek. Van egy-két ötletünk, majd meglátjuk, merre induljunk el. Tudjuk, hogy a klubnál mindenki azt akarja, hogy előrelépjünk, akár könyörtelenül is. Nem vagyunk elégedettek, ahol most tartunk."

Gabriellel is megkezdődtek a tárgyalások - Daily Mail - ápr. 26.

Egybehangzó angol lapértesülések szerint a klub megkezdte a tárgyalásokat Gabriel Magalhaes-sel a hosszabbításról.

A megbeszélések abszolút a kezdeti szakaszban vannak, de a tárgyalások első köre pozitív eredménnyel zárultak, a felek nyitottak a folytatásra.

Érdekesség, hogy a brazil védő a szezon elején elveszítette a helyét a stabil kezdőben, és voltak olyan szóbeszédek, hogy szadúi csapatok szeretnék leigazolni őt az Arsenaltól. Gabriel végül maradt, újra beverekedte magát a kezdőben; és azóta kirobbanthatatlan társa William Salibának.

A 26 éves védő legutóbb 2022 októberében hosszabbított, és jelenleg még két év van vissza a jelenlegi kontraktusából - sietségre nincs ok a tárgyalások során, amelyek az elkövetkezendő hetekben folytatódnak majd.

Stuivenberg lehet a Feyenoord új edzője - ad.nl - ápr. 25.

Holland források szerint az Arsenal másodedzőjét, Albert "AirPods" Stuivenberget szemelte ki a Feyenoord a várhatóan a Liverpoolhoz távozó Arne Slot helyére.

Hiteles források azt írták a hét folyamán, hogy a Liverpool már megkezdte a tárgyalásokat a Feyenoord szakemberével. Ha a Pool kifizeti a hollandok által kért összeget, Slot lesz az idény végén leköszönő Jürgen Klopp utódja.

Slot helyére több edző is felmerült a Feyenoordnál, köztük Stuivenberg-é is, aki korábban dolgozott a holland csapat ifiedzőjeként is. 

Mint korábban írtuk, nem Stuivenberg az egyetlen szakember Arteta stábjából, aki távozhat a szezon végén - Carlos Cuestát több championshipes csapat, élükön a Norwich szeretné megszerezni magának.

Ennek megfelelően Arteta már dolgozik az esetlegesen távozó szakemberek pótlásán, az elmúlt hetekben a spanyol edző már tárgyalt korábbi csapattársával, Gabriel Heinze-vel, és felmerült Santi Cazorla neve is.

"Hogy Santi visszatérjen edzőként? Minden a munkakörtől függ. Mindenki tudja a véleményemet Santiról, nagyon jól kijöttünk egymással. Hihetetlen energiájú emberről beszélünk, akinek óriási tudása van a futball berkein belül, amit ki lehetne aknázni az edzői stábban is." - mondta Arteta az elmúlt hetekben.

Júniusban sorsolják a jövő évi menetrendet - arsenal.com - ápr. 25.

Bár még az ideinek sincs vége, már fél szemmel készülhetünk a jövő évi bajnokságra is.

A Premier League tájékoztatása alapján az új szezon sorsolását június 18-án, magyar idő szerint 10:00-kor fogják publikálni.

Az új idény fontos újítása lesz, hogy eltörlik a januári szünetet, így a szezon valamivel később, augusztus 17-én kezdődik, és 2025. május 25-ig fog tartani 33 hétvégén át, 4 hétközi fordulóval és 1 munkaszüneti napon tartott meccsnappal. 

A kluboknak két játéknap között legalább 60 órás pihenőjük lesz, és nem lesz meccs karácsony estéjén. 

Egyik új mezen sem lesz rajta a címer - The Athletic 

Mind a három, jövő szezonban használatos mezen ágyú fog szerepelni az Arsenal címere helyett - tudta meg a The Athletic.

Az Arsenal történelme elég gazdag ikonokban és szimbólumokban, az elmúlt években pedig - főleg, miótaz Adidas a mezbeszállítói partnere a klubnak - több mezen is - mint például az idei harmadik számú, zöld trikón is - inkább a minimalista stílusú ágyú szerepelt, semmint a teljes címer. 

Ezzel szemben jövőre  már a hazai mezen is az ágyú lesz. A liga szabályzata nem ír elő semmit azzal kapcsolatban, hogy kötelező lenne a hivatalos címert használni a mezeken. 

A klub döntése értelmében a jövő idény lesz az első alkalom a 1989-90-es szezon óta, hogy a csapat hazai mezén is az ágyú fog szerepelni. 

A The Athletic újságírója, James McNicholas azonban sietett leszögezni: a csapat nem tervezi elhagyni a 2002-ben felújított, jelenlegi címerét, ami amúgy sem lenne egy olcsó és egyszerű folyamat.

A csapat új mezeinek színezete
Mock-upon a jövő évben használatos hazai mez, rajta ágyúval, nem pedig a hagyományos címerrel - forrás: Gooner Chris, @ArsenalN7

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (316)

12 napja
Recent reports have claimed that the Gunners are ready to sell a few homegrown players to register a “pure profit” and fund the move for Guimaraes. And the report by TEAMtalk has claimed that Arsenal sporting director Edu is increasingly confident of landing the Newcastle United midfield mainstay.

Intézkedj Edu😎
12 napja
Mondjuk ehhez miért is kell eladni?
12 napja
Ez valóban egy jó kérdés egyébként, mivel idén is, ahogy olvashattuk lesz elég büdzsénk eladások nélkül is nyélbe ütni egy ekkora méretű tranzakciót.
12 napja
Remélem nem az lesz az átigazolási időszak, hogy eladunk, és annyiért hozunk 1-2 embert. Bár nyilván az elmúlt években nem ez volt a tendencia szerencsére.
12 napja
helyet kell felszabaditani a keretben, mert a kolcsonbol visszajovokkel egyutt megint sokan lesznek. Nem hiszem, h a penz miatt kell eladni elsosorban
12 napja
Jovore is csak 15 jatekost fogunk hasznalni..minek tobb?!😀
12 napja
Konkrétan ha nem lett volna idén ESR, Vieira, Nelson, Elneny meg Cedric észre se vettük volna. Jorgi, Kiwior, Trossard aki játszott a padról meg Tomi/Zini. Utóbbi időben már Nketiah se.
12 napja
naaa, azert Cedricnek komoly szerepei voktak 4-0 -s meccseken. Ne vegyuk el az erdemeit 😂
12 napja
Chelseanel becsipodtek a kapusaink 😄 Fabianski vagy Mannone esetleg nem erdekli oket?

Chelsea are considering a move for Poland goalkeeper Wojciech Szczęsny - the former Arsenal goalkeeper who now plays for Juventus.

(Source: Tutto Juve )

wishes Partey nem valt be nekik, igy az eredeti kell nekik. 30ert vihetik.


Thomas Partey is one of the names liked the MOST by the Barcelona hierarchy. [@_AdrianSnchz]
12 napja
Romeura gondolsz?
12 napja
Kessie 😂
12 napja
ja xd... Songot is leépítették
12 napja
Noha az elmúlt napokban az olasz sajtó már arról számolt be, hogy Antonio Conte megegyezett a Napolival, a La Repubblica szerint a munkanélküli olasz edzőt egykori csapata, a Chelsea csábítja. Természetesen a londoniak jóval kedvezőbb feltételeket tudnak garantálni számára, mint a délolaszok, így a Napoli hajlandó lemondani a kiszemelt edzőjéről.
12 napja
Szerintem nem változtatt semmin. Contenak is kell legalább 1 év mire ebből a hígfosból szilárd állagú kakit csinál és ő is az a fajta edző, aki játékosokat kér. Hát nem tudom, mennyire tudnak még igazolgatni... Szóval érdekes lenne Conte - Chelsea project 2.0.
12 napja
Nagy a baj, ha jovot akarnak epiteni es Contet tervezik odavinni. Nem tudom mit gondol a vezetoseguk, de amig ennyire balfhaszaszok, addig az nekunk csak jo
12 napja
Azért ne csináljunk úgy, mintha Conte egy szar edző lenne. Rövidtávon klasszis edző. Az már egy másik kérdés, hogy ilyen takonypócokkal mennyire akarna együttddolgozni, mikor híresen gerjed a 30+-os játékosokra.
12 napja
Conte szerintem sem a jövő építéséről szólna, max ha jön, akkor beviszi őket a top4-be BL helyre 20 pont lemaradással az elsőhöz. De az biztos, hogy ő még Artetanál is kevesebb játékost küldene pályára. Szegény Spencer is de jól tette, hogy a csirkákhez igazolt, ő meg kijelentette, hogy játszani se fog :-D
12 napja
Nem vagyok híve a nagyon rövidtávú gondolkodásnak, de a Chelseanek most lehet jót tenne, ha valaki újra az élmezőnybe vezetné őket, akárcsak egy szezonig, és kivezetné őket ebből a posványból. De a keret nagyon nem Conte-kompatibilis.
12 napja
Contet azert megis csak 1 Napoli vitte volna. 1,5-2 evre oda jo lett volna. Ezzel a fiatal Chelsea kerettel mit fog kezdeni? Nem azt mondtam, h rossz edzo, hanem, h hosszutavra, epitkezes szempontjabol hasznalhatatlan. Raadasul a stilusa miatt lehet 1 evet nem elne meg Boehly alatt. Csodalkoznek, ha vegul Ot valasztanak, megha valoban gyors megoldaskent jo is lehetne.
12 napja
Holnap végre meccs 🙂

Én még mindig bízok az aranyban, hogy a hátralévő meccseket megnyerjük, és a City pontokat hagy a csirkéknél.

Mondjujk, nem tudom, mikor nyert utoljára valaki PL-t 5 vereséggel. Max 4 szokott beleférni.
12 napja
Bennem is van még remény, bár a csirkékben egyre kevésbé bízok. Ha a maradék három meccsünket hozzuk, kb elégedett leszek akkor is, ha nem leszünk bajnokok. Kár a Villa meccsért, szerintem az Artetán ment el, ha időben és jól reagál, nem ez lett volna. Mondjuk megint nem a City vette el az aranyat, hanem mi basztuk el a kis csapatok ellen. Mondjuk eddig legalább nem produkáltunk olyan összeesést, mint tavaly.
12 napja
Nagyon nem érzem a City pontvesztést.
12 napja
Mi hozzuk el a 9 pontot, es remeljunk, hogy a Wolves, Fulham, Spurs, WahU 4esbol vki lop toluk pontot
12 napja
Nekem inkább azon kattog az agyam, hogy otthon a Fulham ellen az utolsó percben egyenlítettek és ment el 2 pont. Vagy, szintén otthon, a csirkék ellen, Jorgi eladott labdája, amiből gólt rúgtak és lett döntetlen, ment el 2 pont. Vagy Newcastle-ban, azzal a vitatott góllal nyertek, ment el egy pont. De szerintem a Villa ellen idegenben sem vereséget érdemeltünk, sokkal jobbak voltunk. City szinten még nem vagyunk, az biztos, mert a Fulham, West Ham, Villa otthon mind olyan vereségek voltak, ahol nem volt sanszunk. Akár lemeccselték Artetát, akár más ok miatt. A City úgy szokott kikapni, hogy mellette sok helyzetet hagy ki. Kivéve persze, ha az Arsenal veri meg :-)
12 napja
Sandre: Az a baj, hogy még mindig nincs egy olyan játékosunk aki kiemelkedik és ha kell akkor villan amivel nyeri nekünk a meccset. Régen volt egy Henry,Bergkamp aki bármikor jött áthámozta magát 2-3 emberen azt bebaszta. Most meg közel sincs ilyen játékosunk. A Citynél ott egy KDB meg idén már Foden aki erre simán képes vagy akár egy passzra amiből Haaland bebassza, de nálunk ezt max Sakában látom hosszútávon csak ő meg nagyon hullámzó. Néha van egy olyan beadása ami tűpontos a végén és nyerünk, vagy eltud menni, de pl. a Villa elleni idegenbelin Ödegaard tartott karriernapot balfaszkodásban. Az utóbbi időben talán Trossard az akire lehet számítani nehezebb időben.
12 napja
lil: Szerintem is ez választja el Ödét KDB-től
12 napja
Az Atleti figyeli Jesust.
12 napja
sztem a 65-70 millió euró a reális ár érte.

Szólj hozzá