Megbízható sajtóértesülések szerint súlyos térdsérülést szenvedett Jurrien Timber, az Arsenal egyik nyári szerzeménye a Nottingham Forest elleni nyitómeccsen, emiatt többhónapos kihagyás vár a holland játékosra.

Mike Verweij holland újságíró Timberhez közeli forrásokra hivatkozva azt tweetelte hétfő délután, hogy a játékos elülső keresztszalagja (angolul anterior cruciate ligament - ACL-nek rövidítik) sérült meg.

Az Arsenal több specialista véleményét is ki fogja kérni, de meg nem erősített, de hiteles források szerint Timbert műteni is kell, emiatt legalább hathónapos kihagyás vár rá.

Az Arsenal várhatóan ezeket a - jelenleg még csak sajtóhíreket - hivatalosan is megerősíti a hét folyamán.

"Az orvosok megvizsgálták Jurrient a félidőben, és úgy ítélték meg, hogy folytathatja, és a játékos is ezen a véleményen volt. De rögtön a második félidőben volt egy furcsa megmozdulása és ezt követően úgy döntöttünk, hogy azonnal lecseréljük." - mondta Arteta a meccs lefújását követően.

A football.london angol oldal megszólatatott egy sportorvost is.

"Az elülső keresztszalag gyógyulási ideje változó. A legsúlyosabb, 3-as súlyosságú esetből 7-9 hónap a felépülési idő." - mondta Dr. Rajpral Brar.

"De még egy 2-es súlyosságú eset is műtétet vehet igénybe, és akkor is több mint féléves kihagyás jósolható. Ellenkező esetben 3-6 hónap a felépülési idő, és figyelembe kell venni azt is, hogy sérült-e más testrész, mint mondjuk a meniscus vagy belső oldalszalag-sérülés."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá