Új klub és liga rekordot döntött az Arsenal vasárnap, amikor Mikel Arteta a Brentford elleni bajnoki 90. percében pályára küldte Ethan Nwanerit, aki  így mindössze 15 évesen és 181 naposan debütálhatott a csapatban.

Nwaneri az Arsenalnál Cesc Fabregas rekordját döntötte meg, a spanyol játékost még Arséne Wenger küldte pályára 16 évesen és 177 naposan egy Rotherham United elleni ligakupa-meccsen, még 2003. október 28-án. A bajnokságban a csúcsot Harvey Elliott tartotta a Liverpoolban, ő 16 éves és 30 napos volt, amikor szerepet kapott a Wolves-Fulham meccsen 2019. május 4-én.

A 2007-es születésű Nwaneri az Arsenal abszolút saját nevelésű játékosa, 9 évesen csatlakozott a klub Hale End akadémiájához, 14 évesen már rendszeresen szerepelt az U18-as csapatban, posztja szerint pedig középpályás.

"Még szombaton támadt egy érzésem, hogy pályára kellene küldenem Ethant, nem is tudom igazán, miért."- mondta Arteta a meccset követően.

"Nagyon sokat beszéltek róla az edzőközpontban, főleg Per, aztán személyesen is beszélgettem a játékossal, és a szemébe nézve sokminden kiderült. Aztán elég sok sérültünk lett a keretben, így fel kellett hívnom néhány ifit, köztük Ethant is."

"Ez az első lépés, egy remek élmény, gratulálok neki. Ugyanakkor egy karrier során nem minden lépés előre történik, néha vissza is kell lépni. Lehet, hogy akár hármat is, hogy egy újat tegyen előre, de Ethan pályára lépése egy elég erős üzenet küld mindenki felé, hogy mik is a klub értékei."

"Minden döntés, amit hozunk, a klubért hozzuk. Nem értem, nem a játékosért. Úgy gondoljuk, hogy Ethanban megvan a kellő tehetség, amivel a következő két-három évben foglalkoznunk kell. Ez a játékoson, nem rajtunk fog múlni. Azzal is számolni kell ,hogy a fejlődése nem lesz egyenletes, lesznek visszaesések, de ezt minden játékosnak el kell fogadnia a pályája során."

"Mindenkinek esélyt akarunk adni, akiben megvan a tehetség, akiben megvan a kívánt személyiség, és aki félelem nélkül megragadja a lehetőséget. Az ajtó mindenki számára nyitva áll."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (351)

2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Oblak lehet Lioris utódja a Tottenhamnél. Sajnos mindig jó kapusaik voltak és lesznek is
2 éve
Ha jól értem, akkor az alapból szűk keretünkből az őszre OFF-olta magát Elneny és ESR, továbbá itt van Partey, Tomiyasu, Tierney és Zinchenko, akik szintén folyamatosan össze-szednek valami kisebb-nagyobb nyavalyát. Közülök is minimum ketten kérdőjelesek jelenleg. Továbbra is azt mondom, hogy amatőr és bicskanyitogató volt nem igazolni több játékost a nyáron. Lassan már Tierneyvel meg ESR-val is eljutok oda, hogy ha ennyire nem lehet velük kalkulálni, akkor keressenek szépen maguknak egy másik csapatot, és keressünk a helyükre stabil embereket. Ez így nevetséges, és majd csak most kezd el igazán bepörögni a szezon a VB-ig.
2 éve
ESR-ből nem lesz soha senki, vicc a gyerek.
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Pedig az a valóság, hogy mi próbáltunk még igazolni Douglas Luiz személyében, de a Villa semmi áron nem adta. Azonkívűl olyan sok pénzünk se maradt már a végére. És akkor nem tudom mennyire volt valós az FFP szabály velünk kapcsolatban. Az biztos, hogy ha még jött volna Luiz is, a középpályánk elfogadható lett volna.
2 éve
Az a szomorú, hogy nálunk akárkiből rehabválogatott lehet. Lecserélhetjük őket, de mi a garancia, hogy az utód nem lesz sérülékeny? Partey az Ateltiben soha nem volt sérült. Tierney utolsó 4 sérüléséből 3 térd volt. A Celticben soha nem volt térdsérülése.
2 éve
Tierneyt eleve terd serulessel vettuk nem? Alapvetoen igazad van Lefty, igy nehez beloni
2 éve
Derekával volt probléma, amikor vettük. Amúgy akkor megint az orvosi stábban kéne körülnézni, és felmérni, hogy mi a fasztól lehet ez. Valamit ott nagyon elbasznak még mindig.
2 éve
Vagy más edzésmódszerek kellenének?
2 éve
Lagyek volt inkabb. Most mindenkinek vadli serulese volt osszel pl, lehet kicsit tul voltak terhelve lab edzessel a nyaron, de az lehet a suru menetrendenk szolt, hogy birjak. Ezek a dolgok soha nem fognak kiderulni
2 éve
Most mar nekem is ugral a fejleckent berakott cim. Valoban idegesito.
2 éve
Örülök, hogy még egy ember csatlakozott. Remélem előbb utóbb megoldodik ez a probléma, és valaki olvassa eszreveteleinket. Elég volna csak a régi verziót visszaallitani. Előre is köszönjük.
2 éve
Rowet megműtötték, hátha megszűnik a kiujuló sérülése, így decemberben térhet vissza.
2 éve
XD
2 éve
Nyáron nem lehetett volna amegműteni? De komolyan? Micsoda amatör bagázs....!
2 éve
Wilshere 2
2 éve
nem tudjuk, hogy Rowe hogy allt a mutethez
2 éve
Luiz lehet a téli időszak célpontja, remélik, hogy egy 15 milliós összeg elég lehet az elhozásához.
2 éve
Hagyjuk a picsába, minek? Elneny helyére max., pánikigazolásnak elfogadtam volna, de így biztos nem hoznám el. Még a Villába sem fér be.
2 éve
Elneny nem tudjuk mennyi ideig sérült, plusz jövőre ismét lejár a szerződése, Partey pedig bármikor kieshet ismét. Luiznak van PL tapasztalata, dolgozott Artetaval, valószínűleg ismeri a brazilt. Télen így is a VB után piszok nehét lesz komolyabb játékost leigazolni.
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Azért Liuznak van Pl tapasztalata és még fiatal is. Megvan benne a harciasság is a gólszerzésre. Ellenünk is ő hozta vissza a Villát a meccsbe. Szerintem ő lehetne egy Fabinho kettő idővel.
2 éve
"harciasság is a gólszerzésre" nem volt olyan szezonja, ahol 3 gólnál többet lőtt volna. :D Amúgy nyilván nem a gólszerzés az elsődleges feladata. Ő megint csak nem szint, teljesen fölösleges igazolás, hozzunk olyat, aki idővel Partey utódja lehet.
2 éve
Az Lokonga, de O se jo, Luiz megint nem jo, pedig akar siman lephetne szintet is nalunk. Ki lenne jo? En sem gondolom, h O a legjobb, de a legjobbat nem tudjuk megszerezni. Luiz pedig siman lepjet szintet Arteta alatt. Jesus egesz nyaron fikazva volt, aztan eljott a szeptember es mar mindneki Istenitette.
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Elég ha pl fontos hátrányban lévő mérkőzéseken hoz 1-2 gólt. Ha idővel Fabinho szintet tudna hozni, azzal nagyot fognánk. Fabinhonak sincs több gólja úgy igazan, de fontos láncszeme a csapatának. Nem is a sok gólra gondoltam vele kapcsolatban, mert az nem az elsődleges feladata, de ha szezononként hozna 5 gólt + egy jó teljesítményt, akkor nagyon megéri.
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Arról nem beszélve, hogy akkor már lenne egy jó kis brazil kapcsolat a keretünkön belül és még folyékonyabb lehetne a játékunk
2 éve
Jesus-t senki nem fikázta, a helyzetkihasználása volt egyedül kiemelve, hogy abba nem a legjobb. Mi a fasznak hozzunk ide egy olyan játékost, aki egy középcsapatba nem tud meghatározó lenni? Miből gondolod, hogy itt szintet lépne? Semmi nem utal rá. Lokonga-t meg felesleges felhoznod, mert sohasem lesz olyan jó, mint Partey, abban a pozicióban. Ha már annyira brazilt akartok, akkor hozzuk el Danilo-t. Na benne sokkal több lehet, mint Luizban, de lehet hagynám picit a brazil vonalt, kezd kurva sok brazilunk lenni.
2 éve
Jó azért Jesus az előző szezon végén bőven mutatott biztató dolgokat. Én is inkább amellett vagyok, hogy Partey mellé kéne játékost hozni és nem mögé. Én meg pont Daniloban látom, hogy Fabinhohoz hasonló játékos lehet idővel. Luiz jobb mint Elneny ék, de Partey tol azért elmarad és nem is látom benne, hogy szintet tudna lépni. Sztem hasonló jatekpercei lennének nálunk is mint a Villanal. Ha a 4-be kerülés múlik rajta akkor inkább jöjjön januárban Luiz, ha viszont esetleg Partey nélkül is úgy néz ki, hogy hozni tudjuk inkább várnék nyárig egy Parteyt hosszútávon is pótolni képes játékosra.
2 éve
De ti elfogultak vagytok a brazilokkal, csak azért mondjátok ezt.
2 éve
Djourou: Zambo Anguissa? Bár már 27 lesz ősszel.
2 éve
Rilers egész nyáron azt ment, hogy Jesus nem csatár, alig van gólja, minek jön...........Partey hol volt 22 évesen? Loki az Anderlecht vezére volt 20 évesen, még ha csak egy belga liga is. Miért várod el, hogy egy 22 éves egy tapasztalt játékos szintjét hozza azon a poszton? Azzal egyetértek, hogy van jobb Luiznál, és akár Danilo is jobb lehet, de a PL tapasztalat és az ismeretség Luiz mellett szól Daniloval ellentétben. Illetve télen nehéz lenne igazán jó játékost leakasztani. Továbbá lehet, hogy semmi közünk nem lesz egyik brazilhoz sem, csak a sajtó dobálja megint a neveket. A legtöbb érkezőnk egyike se nagy sztár játékos és kb középcsapatokból jöttek, kivéve Jesus, Zini és Partey. Mégis mindegyik érkező szintet tudott lépni nálunk.
2 éve
Anguissa nem rossz ötlet, bár annyiszor nem láttam mostanban, hogy egyértelműen allasfoglaljak, de a kora nagyjából kizarja, hogy valós opció legyen. Titou! Lokonganal túlzás, hogy vezér volt, raadtak a karszalagot mert a legtehetsegesebb fiataljuk volt, de az Arsenalnal töltött ideje alapján nem tűnik vezér állatnak egyáltalán. Hiányzik belőle a Partey-féle keménység, ami sztem kizárja, hogy 6-os legyen a PL-ben. 8-ast lehet, hogy el fog tudni játszani, de 6-osban tőle fizikálisan játékos kell oda, vagy egy olyan ember aki úgy helyezkedik mint Fabinho. Az oké, hogy fejlődhet, de ha az alapkepessegei hiányoznak, akkor 1-2 év alatt nem fog a semmiből ilyen dolgokra szert tenni.
2 éve
Én a Milan ellen láttam egyedül, de akkor valami kibaszott jó volt. Ha nem találunk fasza fiatalt, jöhetne ő, akár Partey-t is ki tudná szorítani.
2 éve
Milyen alap kepessegekre gondolsz Djourou? Partey se kemeny jatekos, jo a presszingturo kepessege es jol tudja megtartani a labdat. Xhaka kemeny jatekos, vagy Casemiro.
2 éve
Partey azért oda tud lépni amikor kell, ha Xhakát vesszük keménynek, akkor Partey-ra inkább a határozott jelző illik. Lokonga nekem eléggé puhánynak tűnik valamiért, nem tudom igazán megfogalmazni, de nekem valami hiányzik belőle, ami miatt nem látom bele, hogy Partey szintjét elérje valamikor is. Nem mondom, hogy nem lehet hasznos játékos, de klasszis nem hiszem, hogy lesz belőle.

Szólj hozzá