Teljes megállapodást ért el az Arsenal és az Ajax Jurrien Timber átigazolása ügyében, a holland játékos a napokban érkezik orvosira az angol csapathoz, írja David Ornstein, a The Athletic újságírója.

Az angol újságíró szerint az Arsenal 34,3 millió fontot (40 millió euró) fizet garantáltan az Ajaxnak, és további 4,3 millió fontot (5 millió eurót) bónuszok formájában, amelyeknek a lehívása könnyen aktiválható.

A 22 éves játékos így érkezhet Londonba az orvosi vizsgálatok teljesítésére, és hogy aláírja a szerződését Mikel Arteta csapatával - a hírek szerint a játékos alapfizetése heti 90 ezer font lesz, amely teljesítményarányos bónuszokkal 120 ezerre nőhet.

A sokoldalú játékost tavaly a Manchester United próbálta leigazolni, akkor sikertelenül, és Timber végül új szerződést írt alá az Ajax-szal. Timber és az Ajax állítólag ekkora állapodott meg hallgatólagosan, hogy a 2023-as nyár folyamán a holland csapat nem gördít akadályt a távozása elé a megfelelő ajánlat esetén.

Idén nyáron az Arsenal mellett a Bayern München mutatott némi érdeklődést a játékos iránt, ám ez nem konkretizálódott végül, mert Timbert meggyőzte Mikel Arteta projektje és csak az Arsenalhoz kívánt igazolni.

Kicsoda Jurrien Timber?

A 2001-es születésű Timber lényegében az Ajax saját nevelésű játékosa. A holland csapat felnőtt keretében 2020 márciusában mutatkozhatott be, összesen 85-szor lépett pályára az Ajax színeiben a holland bajnokságban és hat gólt szerzett.

Timber végigjárta az összes lépcsőfokot (U15, U16, U17, U19, U21) a holland felnőtt válogatottig vezető úton, és tagja volt az Oranje 2021-as Eb-keretének. A bemutatkozásra 2021 júniusáig kellett várnia, amikor egy Skócia elleni barátságos meccsen kezdő volt.

Játékstílusára jellemző, hogy sokoldalú, képes középső hátvédként és jobb hátvédként is játszani, a válogatottjában védőhármast alkot Virgil Van Dijkkel és Nathan Ake-val. Remekül passzoló és jól cselező játékosról van szó, és bár védő, hatékonyan tud csatlakozni a középpályásokhoz a pályra középső harmadában.

A The Athletic cikke szerint nagyon kevés védő van, aki ilyen pontosan passzol és hatékonyan cipeli a labdát. Az FBref adatai szerint az előző szezonban Timber átlagosan 90.5 alkalommal ért labdába meccseként, többször mint bárki más a holland bajnokságban, mi több, az esetek 59%-ában a középső harmadban tette azt; ezek a számok jól mutatják, hogy védő létére Timber nagyon sokszor hatékonyan tud bekapcsolódni a támadásokba is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá