Az Arsenal szerda este hivatalosan is bejelentette Kai Havertz érkezését a Chelsea-től. Bár az átigazolási díjat nem hozta nyilvánosságra az angol klub, megbízhahtó sajtóértesülések szerint az Ágyúsok 60 millió fontot fizetnek a Chelsea-nek a német válogatottért.

A 24 éves Havertz a Bayer Leverkusen neveltje, élete első profi szerződését 2016-ban írta alá a német klubbal, ahol négy évet töltött el a felnőtt csapatban.

Ez idő alatt Havertz összesen 150-szer lépett pályára a Leverkusenben, 46 gólt szerzett és 31 gólpasszt adott társainak. Ő lett a legfiatalabb leverkusenes, aki játszhatott a Bajnokok Ligájában, mindössze 17 éves és 126 napos volt, amikor esélyhez jutott a legrangosabb európai kupasorozatban. 

Havertz-t 2020 nyarán igazolta le a Chelsea. A nyugat-londoniaknál a játékos három szezonon keresztül játszott, összesen 139 meccsen. Havertz a Chelsea-nél 32 gólig és 15 gólpasszig jutott minden sorozatot figyelembe véve. Talán kijelenthetjük, hogy legfontosabb gólját a 2021-es BL-döntőben szerezte, övé volt a győztes találat a Manchester City elleni fináléban.

KAI HAVERTZ: "Hihetetlen izgatott vagyok, hogy ehhez egy bámulatos klubhoz igazolhatok és részévé válhatok az Arsenal családjának. Ez a klub óriási történelemmel bír, és remélem, hogy még több dolgot elérhetünk a jövőben."

"Nagyszerű mentalitás uralkodik a csapat keretében, ez jól érezhető. Ezért is volt mostanában mindig kemény ellenük játszani a pályán. A cél az, hogy trófeákat nyerjünk, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy sikerekkel örvendeztessük meg a rajongókat és mindenkit a csapatnál. Nagyon várom már, hogy találkozhassak az új csapattársaimmal és a stábtagokkal, amint megkezdődik az előszezon."

EDU: "Nagyon örülünk annak, hogy leigazoltuk Kai-t, mindenki remek munkát végzett, hogy sikerrel záruljon az átigazolás. Kai egy izgalmas igazolás a keretünknek, aki sokoldalúságot biztosít majd a csapatnak és emelni fogja a támadó minőségünket."

"Bár még mindig csak egy 21 éves játékosról van szó, a leigazolása egy újabb fontos lépés, hogy erősítsük a fiatal keretmagunkat. Nagyon várjuk már a közös munkát vele."

MIKEL ARTETA: "Kai egy minőségi játékos, akii sokoldalú és nagyon intelligens. Nagy erősítés lesz a középpályánknak és a játékunk mélysítése szempontjából. Köszöntjük őt a csapatunknál, nagyon izgatottak vagyok, hogy megkezdjük vele az előszezont hamarosan."

A játékos a 29-es mezszámot választotta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá