Teljes körű megállapodást ért el az Arsenal és a West Ham Declan Rice átigazolását tekintve, így a játékos engedélyt kapott, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon és aláírja a szerződését az új klubjánál, írták megbízható angol források szerda hajnalban.

Mint ismert, az Arsenal és a West Ham egy hete, június 28-án egyezett meg a játékos kivásárlási árát tekintve, amely 100+5 millió font lesz, ám a részletekről további egy hétig tartottak a megbeszélések.

A tárgyalások fő témáját az átigazolási díj fixen fizetendő részletének ütemezése jelentette: az Arsenal eredetileg a 100 milliót legalább négy éven keresztül akarta részletekben fizetni, ennek könyveléstechnikailag van jelentősége, míg a West Ham 2024 év végéig akarta a bankszámláján tudni az összeget.

A közös megegyezés végül három év lett, az Arsenal 2025 nyaráig fogja a garantált összeget kifizetni a West Ham-nek.

Az Arsenal részéről a felelős döntéshozók január óta dolgoznak Rice leigazolásán, ez idő alatt sikerült megegyezniük a játékossal a személyes feltételekről. A Daily Mail úgy tudja, az angol játékos alapfizetése heti 250 ezer font lesz.

Az angol talkSport értesülései szerint Rice pénteken érkezik orvosi vizsgálatokra az Arsenalhoz, a hivatalos bejelentésre így nagy valószínűséggel a jövő hétig várni kell.

Korábban írtuk: június 28.

Masszív ajánlattal jelentkezett kedden este az Arsenal Declan Rice-ért. David Ornstein beszámolója alapján az Ágyúsok 105 millió fontot ajánlottak a 24 éves angol játékosért, de még ez sem biztos, hogy ebben a formában elég lesz a pozitív végkimenetelhez.

Mint Ornstein írta, a 105 millió összértékű ajánlatból 100 millió fontot fizetne garantáltan a West Hamnek az Arsenal, öt milliót bónuszok formájában. Ez 33 millió fonttal több, mint amennyit az Arsenal az eddigi rekordigazolásáért, Nicolas Pepé-ért fizetett 2019-ben, illetve angol csapat még sosem tervezett ennyit kiadni egy angol játékosért a Premier League történetében.

És még ez sem biztos, hogy elég lesz. Sajtóhírek szerint a West Ham United alapvetően elégedett az ajánlat összértékével, de továbbra is kifogásolja, hogy az Arsenal 3-4 éven belül fizetné ki a garantált 100 milliós összeget.

Mindenesetre pozitívum, hogy a West Ham nem utasította el élből az Arsenal harmadik ajánlatát, mint tették az első kettő esetében. Sajtóhírek szerint a tárgyalások jelenleg is folynak a fizetési ütemezésről, és most már a két klub álláspontja sem tér el annyira drasztikusan, mint korábban.

A West Ham ugyancsak várja a Manchester City második ajánlatát Rice-ért. A hét folyamán Pep Guardioláék is jelezték, hogy készen állnak újabb ajánlatot tenni az angolért azt követően, hogy kedd délelőtt az ő hétfőn benyújtott ajánlatukat is elutasította a West Ham.

A Manchester City 80+10 millió fontot ajánlott első körben Rice-ért, ráadásul a fizetési ütemezés is kedvezőbb volt, mint az Arsenal második ajánlatában szereplő feltétel, viszont mivel a City ajánlata sem érte el a minimum 100 millió fontos összértéket, ezért ezt a tétet is elutasították. Sajtóhírek szerint Guardioláék második ajánlata szerdán futhat be a West Hamhez.

A West Ham legalább 100 milliót kér a játékosáért, illetve azt, hogy a garantált összeget 2025-ig utalja el a vevő klub a számlájukra.

Korábban írtuk: június 20.

Sajtóhírek szerint a West Ham elutasította az Arsenal második ajánlatát is Declan Rice-ért.

Annak ellenére, hogy bizonyos értesülések szerint az Arsenal második ajánlata bónuszokkal együtt meghaladta volna a 100 millió fontot is Rice-ért, David Ornstein szerint Eduék 75 millió fonttal plusz 15 millió bónusszal próbálkoztak újra a 24 éves angol játékosért. 

Tették mindezt sikertelenül: a Kalapácsosak - a sajtóhírek szerint - minden 100 millió fontnál alacsonyabb ajánlatot el fognak utasítani a csapatkapitányukért. A második ajánlat meglepetésre - habár összértékre ugyanannyi - a struktúráját tekintve kedvezőtlenebb a West Ham számára, mint az első ajánlat összege és elosztása.

A West Hamnél továbbra is abban bíznak, hogy még ezen a héten több érdeklődő klub, adott esetben a Manchester City is, be fog kapcsolódni a Rice-ért vívott küzdelembe, ezáltal el fogják tudni érni a játékosért kikiáltott legalább 100 millió fontos összeget.

Jacob Steinberg, a Guardian újságírója szerint az Arsenalt előzetesen arról tájékoztatták a megbeszélésekben résztvevő közvetítő tárgyalók, hogy 80 millió font is elég lehet Rice leigazolásához, ez az összeg azonban drasztikusan felemelkedett a West Ham UEFA Konferencia Ligában aratott végső győzelmének köszönhetően

A tárgyalások folytatódnak. Bár egyelőre nem tudni, lesz-e harmadik ajánlat, és ha igen mikor. David Ornstein szerint az álláspontok kezdenek közelebb kerülni Rice vételárát tekintve az Arsenal és a West Ham között.

Korábban írtuk: június 15.

Elutasította a West Ham az Arsenal első ajánlatát Declan Rice-ért, írták csütörtökön egybehangzó angol források.

A két klub - közvetítőkön keresztül - már hetek óta tárgyal egymással, az első formális ajánlatot az Arsenal azután tette, hogy a Premier Ligában játszó csapatok ügyvezetői szerdán találkoztak egymással.

A hírek szerint az Arsenal induló ajánlata 80 millió font volt, további 10 millió bónuszokkal, ez összértékben és a struktúrát tekintve is jóval elmaradt a West Ham által vártakhoz képest. David Moyes csapata alsó hangon 100 millió fontot kér a középpályásért, ráadásul az ajánlat fixen fizetendő összegét 2025-ig szeretnék megkapni.

A Manchester City is beszállhat a játékosért folyó versenybe

Önmagában nem lenne gond az a tény, hogy a csapat első ajánlatát elutasította a West Ham - ez túlnyomórészt minden tárgyalásnál így történik.

A források mind megerősítették, hogy az Arsenal és a West Ham között tovább folytatódnak a tárgyalások, Artetáék pedig továbbra is magabiztosan várhatják a megbeszéléseket, mivel Rice-szel gyakorlatilag megállapodott az észak-londoni klub, így ha a két klub dűlőre jut, onnan felgyorsulhatnak az események. Várhatóan napokon belül jönni is fog az Ágyúsok újabb ajánlata Rice-ért.

Aggasztó tény lehet viszont, hogy a West Hamnél arra várnak, hogy a Manchester City is bekapcsolódik a játékosért folyó versengésbe. David Ornstein, a The Athletic újságírója szerint Pep Guardioláék mérlegelik a lehetőségeiket, és akár az ajánlattétel mellett is dönthetnek.

A The Guardian ugyancsak hiteles szakírójának, Jacob Steinbergnek azt mondta az egyik West Hamhez közel álló forrás, hogy a Manchester City ajánlata "valósággal elsöpörheti" az Arsenalt a Rice-ért vívott harcban. Ez azonban könnyen lehet egyfajta taktika is a West Ham részéről, hogy rákényszerítsék az Arsenalt az ajánlatuk azonnali és szignifikáns emelésére.

A Telegraph újságírói szerint a Manchester City korábban is érdeklődött Rice iránt, azt pedig Steinberg említette meg, hogy Guardiola a szezon végén beszélt is a játékossal. Arra azonban senki sem számított, hogy az angol bajnokcsapat Rodri mellé tervez venni még egy védekezőbb típusú játékost, főleg nem ennyi pénzért. Igaz, hogy a manchesterieknél jelentős átszervezés jöhet a középpályán, Bernardo Silva és Ilkay Gündogan jövője is a levegőben lóg, és bár a német játékos hosszabbíthat, ezek a játékosok támadóbb szellemű középpályások.

Mondani sem kell, hogy a Manchester City-nek alapvetően sem okozna gondot kifizetni a Rice-ért kért 100 millió fontos kivásárlási díjat, Guardioláék 300 millió font pluszbevételhez jutottak a tripla megnyerését követően - igaz, ebből jelentős tételt a játékosok bónuszainak kifizetésére kell fordítaniuk. 

Azt már csak az ESPN újságírója, James Olley jegyzi meg, hogy a Manchester City felkínálhatja a tavalyi szezonban mellőzött Kalvin Phillips játékjogát is a West Hamnek egy esetleges megállapodás keretei között, az angol játékos is szerepel David Moyes vezetőedző listáján Rice pótlására. Philippsről ugyanakkor úgy vélik, szeretne legalább még egy szezont a City-nél tölteni, és megküzdeni az állandó játéklehetőségért.

A Manchester City érdeklődése ellenére az legalább jó hír lehet az Arsenal számára, hogy egy másik érdeklődő klub, a Bayern München a hírek szerint kiszállt a Rice-ért vívott harcból - erről döntöttek ugyanis a bajorok egy keddi testületi ülésen.

Rice bennünket favorizálna

Érdekesség, hogy a Rice-szal kapcsolatos mai híreket a Patreonon tette közzé a Twitteren  @ExWHUEmployee nevű felhasználó, akinek a jól értesültségét Ornstein is kiemelte.

A forrás két dolgot említett még meg: az Arsenal következő ajánlata vagy ma vagy holnap érkezik, Rice pedig tudatában van a Manchester City érdeklődésének, de inkább bennünket favorizál, mert szeretne Londonban maradni a családjával.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy mint a Mudryk-sagának láthattuk: a játékos akarata egyrészt pozitív, másrészt viszont vajmi keveset ér, ha a klubok nem tudnak megállapodni. Ha netán a Manchester City és a West Ham dűlőre jut, Rice minden valószínűség szerint rábólint majd Guardioláék ajánlatára is.

Folytatás napokon belül...

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 hónapja
Egyet nem értek még mindig ! A west ham kér 100 millát akkor kérdem én ha nekünk annyira kell akkor miért nem basszuk oda az általuk kért összeget és zárjuk le ezt az ügyet és mehetünk a következő emberre ? Azt megértem hogy ennyit nem ér mert az tuti de nekünk most az a lényeg hogy minél elöbb letudjuk igazolni az elsőszámú kiszemelteket az adott posztokra ! Akkor ezt kéne tenni és nem szarakodni !
Remélem azért mellé elhozzuk Caicedo-t is ( Én személy szerint Őt hoznám ide elsőként nem Rice-t de ez csak az Én véleményem )

Szólj hozzá