MATCH RECAP: Wolves-Arsenal 0-2- ápr. 20.

Fontos meccsen aratott győzelmet a Wolverhampton ellen az Arsenal két fájó vereséget követően.

A Farkasok a rengeteg sérültjük hiányában tartalékosan kényszerült felállni, az Arsenal így a meccsen felülkerekedett a támadások kialakítását tekintve az ellenfelénél, ám a fáradt Ágyúsok helyzetkihasználása ezúttal nem volt olyan jó, mint a 2024-es naptári év idegenbeli meccsein.

Sőt, a vezetést Joao Gomez révén a Wolves szerezhette volna meg, a portugál ügyesen cselezte ki Kiwiort, és a jobb szélen kaupra is lőhetett - Raya azonban a kapufára tolta ki a labdát.

Az Arsenal viszont még az első félidőben megszerezte a vezetést, Gabi Jesus remekül tartotta meg a labdát a tizenhatoson belül, majd Trossard talált be a portugál kapujába.

A második félidőben a Wolves nem veszélyeztetett túlságosan, ám az Arsenal sem tudta idejekorán bebiztosítani a győzelmet. A második gólra egészen a 95. percig kellett várni, amikor Odegaard elé a saját lövése után visszapattant a labda, a norvég pedig második próbálkozásra már nem hibázott és gólt szerzett és beállította a 2-0-ás végeredményt. 

Ezzel a győzelemmel az Arsenal visszavette a vezetést a tabellán, igaz, egy meccsel többet játszott a Manchester City-nél. Az Ágyúsok legközelebb kedden lépnek pályára a Chelsea ellen, míg Guardioláék csak csütörtökön meccselnek a Brighton ellen.

 

Az Arsenal Ousmane Diomande-t akarja -  O Jogo, ápr. 16.

Jelenleg az Arsenalé a pole pozíció az Ousmane Diomandéért vívott harcban, írja a portugál O Jogo.

Az elmúlt hetekben az Arsenal játékosmegfigyelői több Sporting-meccsen is részt vettek, és több játékost is szemügyre vételeztek, mint például Viktor Gyökerest.

A portugál lap szerint ugyanakkor a védő Diomande is szerepel Artetáék radarján. A 20 éves védő tavaly nyáron igazolt a Sportinghoz a dán Midtjylland-tól mintegy 7,5 millió euróért.

Az Arsenal már akkor is figyelte az elefántcsontparti védő teljesítményt, amikor még a dánok játékosa volt.

A védőnek 2027-ig él a szerződése a Sportinggal, de az O Jogo lap szerint minden valószínűség szerint ennek ellenére már idén nyáron távozhat a portugáloktól. Ez viszont nem lesz olcsó ügylet: a játékos minimum kivásárlási ára 80 millió euró, a Sporting vezetősége pedig legalább ehhez közeli összeget vár a fiatal tehetségért, akiért a Chelsea vagy a Bayern München is érdeklődik.

Zinchenko-val még nem tervez hosszabbítani a csapat - The Athletic, ápr. 15.

Az Arsenal még nem kezdeményezett komolyabb megbeszéléseket Oleksander Zinchenkóval az esetleges szerződéshosszabbítás kapcsán, írja a The Athletic újságírója, James McNicholas.

Az ukrán játékos 2022 nyarán igazolt az Arsenalhoz, és a jelenlegi szerződése további két évre szól. Ilyenkor általában már megkezdődnek a megbeszélések a hosszabbítás kapcsán, ha Mikel Arteta hosszú távon is számol a játékossal, ez így történt többek köztt Saka, Martinelli, Odegaard esetében is.

Zinchenko az utóbbi időben rengeteg kritikát kap a szurkolók részéről a rengeteg védekezésbeli hibája miatt, ráadásul ebben a szezonban már Arteta sem számít rá annyira alapemberként, mint tette azt az elmúlt szezonban.

David Ornstein korábban már elmondta, hogyaz Arsenal bal bekket is szeretne igazolni a nyári átigazolási időszakban, de ilyen téren sok múlik azon, hogy Arteta ténylegesen hogy látja Zinchenko helyét a csapatban, ráadásul ezen a poszton bevethető játékosból igencsak bővelkedik a keret: Jurrien Timber hamarosan visszatérhet, de itt játszhat még az ukrán mellett Tomiyasu és Kiwior is - mindemellett pedig a most kölcsönben játszó Tierney és Nuno Tavares hosszú távú jövőit is át kell gondolnia az Arsenalnak.

Az Arsenal bal bekk listáján olyan nevek szerepelnek, mint az Ajax sokoldalú tehetsége, Jorrel Hato, vagy a Gironánál játszó Miguel Gutierrez.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1219)

4 napja
Most minden meccsen a Spursnek fogok szurkolni, hogy maradjanak meg a BL esélyeik, és szurkolni fogok az Aston Villa ellen. Mert ha lesz esélye a BL-re a Spursnek, tuti nem lazázzák el a City ellen.
4 napja
Villa jatszik a Brightonnal idegenben, elotte-utana Olympiakosz, otthon a Poollal es az utolso meccsuk a CP idegenben, mig a Spurs jatszik Chelsevael idegenben, Poollal idegenben, Burnley, City otthon es Sheffield idegenben.
5 napja
Sztem a sziti bukhat pontokat méghozzá a spurs ellen.Fulham idegenben ,3 nap mulva spurs idegenben Azért manchesterből messze van London 2x 3 nap alatt...plussz poste okulva Arsenal meccsből,nyomás nélkül,míg szitin kurva nagy nyomás lesz,lehet,h nekik fognak esni brutálisan szitinek kicsit jobb védekezéssel...
5 napja
Ja,és a west ham sem lesz könnyű,ott is nyomás nélkül játszhatnak a Londoniak.
5 napja
Amúgy HA lehozzuk a maradék 3 meccset, akkor év elejétől 18 meccsből egy 16-1-1 sorozatot hozunk, az X is az Etihadban a City ellen, a bajnokság legnehezebb meccsén, ami egy fél győzelem, mert megtartottuk a távolságot. Azaz a naptári évben EGYETLEN(!) megingás simán elég lehet, hogy bebukjuk a faszszopó City ellen az egész bajnokságot. Most lehet végre az a szezon, ahol a PL-ben úgy igazán akkor állt össze a csapat, amikor kell és sajnos simán lehet, hogy ez se elég. Ha hozzuk a maradék 3 meccset és így is csak 2. helyen végzünk, ilyen tavaszi sorozattal, az annyira szomorú és igazságtalan lesz, hogy el sem tudom mondani.
5 napja
a liverpool szurkolok megertik ezt, Ok is csak akkor tudtak nyerni, mikor a City vedelem leserult. 6/5-t hozott Pep eddig ugy, h a tavaszi formajuk mindig brutal volt.
4 napja
De azért a Liverpool még tudta fokozni, 92 és 97!!! ponttal sem lett bajnok. Ilyen téren mi még nem maxoltuk ki magunkat, hiába mondjátok. De az tény, hogy a bajnokságban kurva nagy tavaszt produkál eddig a csapat, és nekem is az az alapvető érzésem, hogy ez a csapat már megérett alapjában véve a bajnoki címre. Inkább attól tartok, hogyha nem jön össze, akkor két erős, de trófeamentes szezon után nem fog-e fejben megzuhanni a csapat.
4 napja
Szerintem amúgy jövőre csak jobb lesz a City. Igazából az idei igazolásaik annyira be se jöttek, Gvardiol meg Doku nem rosszak, de nem vagyok hanyatt esve tőlük. Kova, Nunes nem sok mindent mutattak. Kurvára csodálkoznék, ha még egy ilyen ablakot hoznának. Savio már fix, Paqueta, Bruno, Kimmich, Musiala, Frimpong neveket lehetett olvasni, plusz lehet KDB se fog fél évet kihagyni... Szóval fel lehet kötni a gatyát, ha akarunk valamit.
4 napja
oke, de akkor is a City mindig megelozte oket. Megfelelo emberek erkezesevel ujra ehesse teheto a csapat, es szerintem mivel kozel a cel, ez jovore is motivacio lesz nekik.
4 napja
Jackoxi, sajnos van benne valami...Ezért kéne kizárni őket mielőbb a gecibe, minimum 3 transzferablakból. Sajnos idén még semmiféle szankció nem lép életbe ellenük. Már, ha fog egyáltalán. Kibaszottul vérlázító mindenesetre. Az igazolásokról annyit, hogy asszem Titou írta, ha behúzzák Brunot, akkor mi meg Paquetat hozzuk el (ha tisztázódik az ügye) vagy fordítva. Kurva jól kellene igazolni, egyetértek, hogy jövőre letaszítsuk őket (ha idén ne adj Isten nem sikerülne). Amúgy a japán Kubohoz mit szólnátok? Mostanában az Ő nevét olvastam szélső targetnek (nem tudom mennyire hitelesek a források) vagy, ha nem jön össze akkor Mitoma.
4 napja
Na igen, az durca lesz, ha most ilyen neveket fognak behuzni. Es egyre kevesbe latszik, h barki is komolyan venne a City elleni eljarast
4 napja
Zizou. Kubo jo, lehet, bar szerintem nem lenne olcso, Mitoma pedig tavaly nagyon jo volt, iden viszont folyamat serulesekkel kuzdott. Iden 23 meccset hagyott ki (Brighton es Japan). Pedig O szerintrm is jo lehetne. Bar nalam Nico tovabbra is szelre a favorit
4 napja
Egyébként Dokutól én sem vagyok elájulva, de jövőre szerintem jobb lesz. Ezt a Saviót pedig annyira nem vágom amúgy, legalábbis olyan sok Girona meccset nem néztem.
4 napja
De pont ez a bajom Titou, hogy még úgysincs garancia a bajnoki címre a PL-ben, ha szerzel 92 meg 97 pontot, akkor mi miért vagyunk felháborodva, hogy 90 pont alatt nem vagyunk bajnokok? Nem kérdés, hogy a kurva anyját a Citynek, mert egy csaló geci banda, de ameddig mi sem maximalizáljuk a lehetőségeinket, addig nem szabad másra mutogatni. Igen, kiváló tavaszunk van, de ott volt az ősz is, ahol meg elszórtunk olyan pontokat, amiket nem kellett volna, és sajnos nem 5 hónapból áll egy bajnoki versenyfutás. Arteta kockáztatott azzal, hogy alakított a csapat játékán, és Havertz mostanra valóban jó igazolásnak mondható, de ősszel igenis buktunk pontokat azon, hogy a középpályán erőltettük. Nem volt a csapatnak támadójátéka. Persze ebben nem csak a német volt a hibás, de jó pár hónapig ő is inkább egy megoldandó problémának tűnt a pályán (támadásban biztosan), mintsem egy hasznos elemnek. Aztánn lehet, hogy azzal, hogy kicsit beáldoztuk az idei őszt, jövőre tényleg darálni fogunk egy teljes szezonon keresztül, és végre meglesz a bajnoki cím, ezt majd meglátjuk. Remélem könnyen és gyorsan beilleszthető embereket fogunk igazolni a nyáron. Egyébként tavaly nyerhető lett volna a bajnokság, ha nem basszuk el a végét, mert a City kurva sok pontot elhullajtott ősszel. Gyakorlatilag mi most kopizzuk a City tavalyi szezonját, csak ők nem teszik meg azt a szivességet, hogy 83 ponttal fejezik be a szezont.
4 napja
Zizou: Mitomával az a bajom, hogy csak a bal oldalon élne, jobbra meg ugyanúgy nem lenne Sakának értelmes alternatívája. Kubo inkább jobbos már, egy technikás kreatív játékos, szép megoldásokkal operál, szerintem tudna egy kis új színt hozni a támadósorba, de azért extrának őt sem érzem, és nálunk nem érzem kezdőszintnek sem, főleg a fizikai korlátjai miatt. Olyan szélső kellene, aki mindkét szélen kb. ugyanolyan szintet tud hozni, ezért kurva nagy kár, hogy Pedro Neto kinyiffanni látszik, mert amúgy ő lenne a tökéletes fit. Williams lehet ilyen még egyébként talán. Illetve Kudus is olyan, aki szerintem simán eljátszik akárhol kb., de ő szerintem kurva drága lenne. West Hamből nem egyszerű igazolni. Saviot én sem láttam 3-4 alkalomnál többször, azért nem tűnt egy Vinciusnak, de döntéshozatalban upgrade Dokuhoz képest. Szakértők nagyon szopkodják a tagot.
4 napja
Timber visszater a baloldalra jovore remelhetoleg remek egeszsegi allapotban, plusz oda igazolnak egy Brunot vagy Paqut, akkor a bal oldal is tudna vegre normlaisan uzemelni. Tovabbra is azt gondolom, h Havertz lesz az elsoszamu 9es es jon moge egy projekt igazolas. (Sesko,Zirkzee,Ferguson,Gimenez stb..) Martinelli felebred, ha vegre kap maga moge jatekosokat, es onnantol indulhat a dara. Kudus is egy nagyon jol beillesztheto elem lenne a gepezetbe.
4 napja
Valóban egy egészséges és tételezzük fel jó formában játszó Timberrel, szintén baloldalra egy fasza 8/6 középpályással Nelli újból lendületbe jönne, akkor ismét nagyon komoly esélyesek lennénk jövőre is, mert akkor mindkét oldalunk hasonló szintet képviselhetne. Amit Jackoxi is említett, hogy bár tényleg nagyon nagyon a határán vagyunk annak, hogy felérjünk a csúcsra, sőt igazából meg is érettünk erre, remélhetőleg kis szerencsével idén ez sikerül és meg is érdemelnénk, de még mindig nem kimaxoltuk pontszámban a teljes potenciálunkat. Talán korábban mír írtam erről, de tartom, hogy, ha idén nem sikerülne, kövi szezonba legalább akkora játékerőt (mind védekezésben mind támadásban) kellene mutatnunk mint amit a Pool 2020-ban, mert szerintem, de ha máshogy látjátok javítsatok ki, nem vagyunk még azon a szinten, nagyon nagyon kevés hajszál választ minket el attól, valószínűleg nagyon karcoljuk is, de amíg haldoklik a baloldalunk (remélhetőleg az igazolásokkal már nem sokáig), nem fogunk oda elérni. Persze tény, hogy Kloppéknak kisebb szerencséje volt, hogy a teljes city védelem akkoriban kiesett, ámbár nem vagyok benne biztos, ha nem így lett volna, ne húzták volna be. Max nem 15-20 pont difivel, ezt mondjuk már nem tudjuk meg. A lényeg, hogy hasonlóan kéne bedarálni a Pl-t nekünk is. Lehet, hogy sem Saka sem Nelli nem egy Salah, Mané, hogy maradjunk a szélső vonalnál, de azért az angol évről évre jobb számokat hoz, idén 20 gólos lesz és ha az aszisztokat is számítjuk legalább 30 gólban játszott így vagy úgy szerepet. Na, valami ilyesmi stat kéne Nellitől is a jövőben, plusz a középpálya, védelem rendben lesz akkor komoly esélyesek lehetünk ismét.
4 napja
Az a valóság hogy 84-től 89 pontig már bajnokságot érdemel egy csapat. És ez így volt szinte mindig is ha visszamegyünk az évekbe. Ezt a city átírta sajnos, amihez az aprócska csalásaik is kellettek persze, nemhiába vizsgálják őket. A pool úgy csinált 97 pontot hogy abban az évben sorra kapták a tizenegyeseket. Már-már meccsenként kettőt ha jól tudom. Mi annyit sose fogunk kapni.
4 napja
Teljesen jól látod Zizou, már dörömbölünk az ajtón, de még mindig nem rúgtuk azt be, és addig teljesen felesleges Cityzni. Leszarom igazából, hogy 10-15 éve hány pont volt elég a bajnoki címhez, ez most egy kompetitívebb bajnokság, itt kell helytállni. Vagy mondjuk lehet nyugodtabb lelkülettel ülnénk le a meccsek elé, hogy ameddig szar volt a liga, és egy kibaszott Leicester 80 ponttal bajnok tudott lenni, nekünk nem kellett volna szégyenszemre behúzni a kéziféket 71-nél. Fhú mekkora szégyen volt az a szezon. Egyébként Conte is 93 ponttal lett bajnok a Chelsea-vel. Te meg ne gyere már ilyen faszom tizenegyesekkel bazdmeg, senkit nem érdekelnek a hülyeségeid, egészen szánalmas az a folyamatos magyarázkodás, amit tolsz. Amúgy idén mi is elég sok büntetőt kaptunk, nem kell ilyen idiótaságokat felhozni. Igazából a tavaszi formát nézve benne van a csapatban a bajnoki cím, jövőre ezt kell hozni egy egész szezonon keresztül, és tuti 90 + ponttal fogunk zárni.
4 napja
Igen? Tudtál írni egy évet amikor meghaladták a 90 pontot. És a maradék 30 év amióta Pl-nek nevezik a bajnokságot? Nem sokat tudsz írni! De még Ferguson Mu-ja se hozott mindig 87-et se és úgy lettek bajnokok. Kérlek számold össze mennyit kapott a pool akkor (11) és mennyit kaptunk mi az idén! Meg fogsz lepődni
4 napja
Az isten áldja meg az értetlen hülye fejedet. A Liverpool Kloppal 3x volt 90 pont felett, volt 97, 99 és 92 pontos szezonjuk is volt
4 napja
Az éretlen hüje fejű az te vagy! Akkor beszéljünk arányosságról. Az utóbbi 30 évben 90+ pont csak kb 20%-ban ha volt. És a maradék 80%-kal mi van? Már írtam neked hogy ha bizonyítani akarsz akkor írj statokat 30 évig visszamenőleg és akkor beszélünk! A tiziket se sikerült összegezni számokban (a bajnok Liverpool és az idéni Arsenal között) úgy látom😉.
4 napja
Nem, mert nem érdekel, hogy ki hány tizenegyest kap. 99 pontot nem lehet büntetőkből összeszedni, ahhoz pedig, hogy büntetőt kapj, az ellenfél tizenhatosán belül kell lenned, ergo nyomást kell helyezned rá. Az meg , hogy 20-30 évvel ezelőtt milyen volt a bajnokság gecire nem érdekel senkit rajtad kívül. 2024 van, most kell helytállni, ha akarsz valamit. Ha nem, akkor meg dugd fel a seggedbe a 85 pontodat meg a kibaszott ezüstérmet. Hót irreleváns ezeréves faszságokat ideokádnod. A Liverpoolnak sikerült megugrania többször is a szintet, volt hogy az élg volt BL-re , bsjnokságra, volt olyan is, hogy nem, de ők maximalizálták a lehetőségeiket, mi eddig sem trófeák , sem pontszámok szempontjából nem vagyunk még a csúcson. És itt fejeztem be, inkább ülj be egy nyelvtan órára, ahelyett, hogy teleokádod faszságokkal a fórumot. 🤡
5 napja
Ezt a meccset be kellett ma húzni, az hogy hogyan nem igazán számít. Idegenbeli rangadókon továbbra sem igazán érdekel a játék képe, amíg van mellé eredmény is. Nyilván kettősségről azért lehet beszélni, mert az egy idióta, aki szerint ma nem volt szerencsénk (Spurs 2.60-as xG, Arsenal 1.51), de valahogy nem érzem azt sem, hogy ne tettük volna bele a magunkét. Spori is velünk volt szerencsére, de legalább éltünk a lehetőséggel. És amúgy tényleg geci nehéz meccs volt, ahogy beleállt a Spurs a meccsbe, az egészen félelmetes volt, meg a hangulat is. Szerencsére kicsit túl naivra is vették, mi meg kihasználtuk. Egyébként a Bayern ellen hasonlót vártam volna, és lehet továbbjutunk ott is. Raya hatalmas faszságot csinált, igaz utána azért nagyjából meg tudtuk fogni a meccset. Rice hibája nem volt nagy, ez benne van a játékban, nem egy becsúszó szereléssel próbált operálni 6 méterről. Ha hozzuk a 3 meccset, lesz 89 pontunk, akkor azt mondom, tényleg sikerült előrelépni, mert az már tényleg majdnem 90 pont, és ha a tendenciát nézem, abszolút pozitív hullámot lovaglunk az őszhöz képest. Persze ehhez még be kellene húzni ezt a 3 meccset, és az idegenbeli MU ellenit továbbra is irtó neccesnek érzem. Ha pontokat hullajtunk nincs miről beszélni sajnos, de így sem hiszem, hogy a City botlani fog. Jelenleg nem érzem azt a leolvadást a csapaton, ami tavaly történt, de az a Villa meccs lehet kurva sokba fog kerülni, és még azért kivárnék, hogy tényleg hozzuk-e a 9 pontot. Amúgy Havertz volt szerintem a meccs embere.
5 napja
Lement az április és szerintem csak City gyűjtött nálunk több pontot szóval nyugodtan kijelentheted , hogy nem borult meg a csapat. Havertz meg lassan új dalt fog kapni. Engem kérdeztek még mindig tud majd fejlődni. Január óta remek munkát végez de csak pár hete kezdte el apránként színezni a játékát.
5 napja
Jackoxi, a tavalyhoz képest már akkor is előrelépés lesz ha meghaladjuk a 84 pontot. És ha nem maradunk úgy le a citytől a végén mint tavaly. Persze csak remélni tudom hogy megnyerjük az idén
5 napja
Az én értékrendemben az egyáltalán nem előrelépés. A 80 pár pont után a következő lêpcsőfok a 90, és általában ennyi vagy még több egység kell a bajnoko címhez. Én itt húztam meg a határt, hogy ha 90+ ponttal nem leszünk bajnokok, akkor az már tényleg nem csak rajtunk múlt. Ez a 89 azt mondom határeset. Az ha 2-3-4 ponttal többet szerzünk, mint tavaly, az lófasz, és a tabellán is ugyanúgy ezüstérmet fog érni. Ergo nem előrelépés. De veled errő nem fogok vitatkozni, mert csak triggerelni jársz fel az oldalra.
5 napja
Igazából nézőpont kérdése. Ha alaposan minden statisztikát boncolgatunk akkor bizony jobb számokat hozunk mint tavaly. Ha a pontszámot akarjuk csak nézni, akkor érdemi előrelépés nyílván egy +5-10 pontos szezon lenne, csakhogy ez az angol top7-es bajnokságban nem egészen így működik. Meg alapból nagy dolog hogy tartani tudtuk a szintet, ami szintén nem szokott nagyon példa lenni. Általában egy kimagasló szezon után, benne van a megkopás, megtorpanás fogalma minden csapatnál ( ez csak a citynél nincs így már egy évtizede). De ez nálunk egyelőre nem következett be. Tehát van bőven pozitívum a csapat körül, ami csak jó lehet nekünk szurkolóknak
5 napja
Nagyon jó lesz, ha azért nem leszünk bajnokok, mert Emery oda-vissza leszopatta a csapatot a faszom Villájával. 😂 Már egyszer az EL-ből is kiejtette Arteta-t, elég lenne Good Ebening bosszújából...
5 napja
Unai-t vissza kell hozni valami másodedzőnek, akkor nem tud rivális csapatot irányítani, amivel szívatja az Arsenalt. 😂😂
5 napja
3 vs 4 meccs



Nekünk: Bournemouth (h), United (a), Everton (h)

City: Wolves (h), Fulham (a), Spurs (a), West Ham
5 napja
Elsősorban a csirkékben és a WHU-ban bízom. Ha pontegyenlőség van, akkor a gólkülönbség dönt? Mert jelenleg az jobb, de ha az egymás elleni, abban is mi vagyunk jobbak.
5 napja
United idegenben? Azt hittem az hazai meccs lesz... Wolves és Fulham is lehet kellemetlen ellenfél.
5 napja
gol kulonbseg dont
5 napja
golkülömbség után az egymás elleni, ha egyforma lenne.
5 napja
WHUban? utolso forduloba hazai palyan kizart.. a fulham meg a spurs tud pontokat rabolni toluk es a kettobol az egyik szerintem fog is. Aztan kiderul nagyon szomoru leszek ha 89 ponttal es ilyen tavasszal nem leszunk bajnokok

Szólj hozzá