Alex Oxlade-Chamberlain góljának köszönhetően idén is az Arsenal nyerte az angol szuperkupát egy héttel a 2015/16-os bajnoki idény első fordulója előtt.

Az Arsenal az angol szélső góljnak köszönhetően már az első félidőben vezetést szerzett, majd masszív védekezéssel távol tartották a Chelsea támadóit a gólszerzéstől. A mérkőzés záró szakaszában Cazorla, majd Gibbs révén növelhette volna az előnyét Arséne Wenger csapata, de mindkét nagyobb ziccer kimaradt.

Wenger a mérkőzést követően elégedetten nyilatkozott.

Intenzív meccs volt. A gólszerzésünket követően mindkét csapat teljes koncentrációval és eltökéltséggel játszott. Talán a meccs egyes szakaszaiban inkább az előnyünket próbáltuk óvni, de mindent megtettünk, hogy ne kapjunk gólt. Ebből fakadóan lehet, hogy a védekezésre való koncentrálásunk miatt csökkent a támadói potenciálunk, de bármikor is támadtunk, mindig voltak helyzeteink. Sok helyzetünk volt ma, és a nagyobb ziccereket is mi dolgoztuk ki. Egy jó csapat ellen nyertünk, ráadásul ismét trófeát szereztünk, ami pozitív.

A francia menedzser reflektált José Mourinho mérkőzést követő kijelentésére is. A portugál szerint a jobb csapat veszített, és a legjobban védekező csapat nyert, ráadásul az Arsenal az öltözőben hagyta a rájuk jellemező támadó szellemű játékstílust.

Semmit sem hagytunk az öltözőben. A játékunk a csapatmunkán alapszik, a szolidaritásról, s hogy a támadás és a védekezés is jó legyen. Úgy gondolom, hogy ma azért védekeztünk kicsit többet, mert egy kisebb mentális akadály volt a játékosaim fejében. Inkább szerették volna megtartani az előnyt a Chelsea-vel szemben, és ennek a támadófoci látta kárát. Ezt el kell fogadni, és amúgy sem hiszem, hogy ez azt jelenti, hogy feladtuk a játékstílusunkat. Meg akartuk nyerni a meccset, erre a hozzáállásra pedig büszke vagyok.

Wenger a mai mérkőzéssel megtört egy komoly negatív szériát is: 13. alkalommal először le tudta győzni Mourinho együttesét.

Őszintén megmondom, ez  a legkevésbé sem foglalkoztatott. Viszont egy jó csapatot győztünk le, és nagyon komolyan kell dolgoznunk, hogy ne kapjunk gólt egy olyan támadóhármassal rendelkező csapattól, mint a Chelsea. 

Az Arsenal jövő vasárnap a West Ham ellen nyitja a 2015/16-os bajnoki szezont, Wenger szerint csapata önbizalommal várhatja az új idényt.

Önbizalom terén jól jött ez a győzelem, ennek köszönhetően hittel készülhetünk a következő meccsre. Az eddig mérkőzéseink azt mutatták, hogy a játékosaink jó munkát végeznek.Most ezt a munkát kell folytatnunk a bajnokságban is, mert trükkös a szezonkezdet a West Hammel, a Crystal Palace-szal és a Liverpoollal, oda kell majd tennünk magunkat. Lendületesen kell majd kezdenünk mert tavaly ebből voltak problémáink.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá