Arséne Wenger szerint bár a csapata védekezésben jó teljesítményt nyújtott a Manchester United elleni rangadón, a csapat támadásban mégsem tudott elég folyékonyan játszani.

"Azt gondolom, hogy védekezésben komoly teljesítményt hoztunk, támadásban viszont játszottunk már jobban. Nem volt meg a szokásos stílusunk, nem voltunk élesek, folyékonyak, a Manchester United pedig jól blokkolt bennünket, jól szervezettek voltak."

"Úgy vélem, hogy az első félidőben lett volna veszélyesen játszani, a második félidő első 20 percében viszont elvesztünk. A United ekkor megérdemelten szerezte meg a vezetést. Aztán visszavettek, átadták nekünk a labdát és ez megtérült. Visszatértünk a meccsbe, kitartóak voltunk és remek gólt szereztünk."

"Azt nehéz lenne megmondani, miért voltunk gyengék támadásban. Talán volt valamilféle mentális blokk, mert az elmúlt időszakban sosem tudtunk jól játszani ellenük. De az is lehet, hogy a játékosaink kimerültek voltak a válogatott meccseket követően. Nagyon sok játékosunk csak csütörtökön tért vissza Londonba, pénteken pedig már utazhattunk Manchesterbe. Ez rövid idő szak, de nem hiszem, hogy ez a magyarázat. A United remekül védekezett."

A francia menedzser kitért két vitatott esetre: Nacho Monreal kezezésére, amit végül Andre Marriner nem fújt be büntetőnek, illetve Darmian esetleges piros lapjára.

"Én nem gondolom azt, hogy büntetőt kellett volna kapniuk, de ez nem meglepő vélemény. Mourinho azt mondja, hogy jogos lett volna a tizenegyes, és az sem túl meglepő vélemény."

"Darmian esetleges leküldése is a játékvezető döntése volt. Nem volt egyszerű mérkőzés abírói szemszögből, sok párharc volt a meccsen. De összességében úgy vélem, sportszerű játék volt." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

7 éve
Törölt felhasználó
Ma Ramsey kezd középen, viszont Coq mellett.. Hat ha egy Emery féle csapat ellen ez a páros támadásokat fog tudni megindítani, akkor nem lesz gondunk a szezonban..
7 éve
Törölt felhasználó
Athlon! ...És még az a katasztrofális védelem: mikor a tótok góljánál a védelem végignézte a komplett akciót, vagy mikor a védő az ötösre, Vardy lábfejére fejelte a labdát Anglia ellen. :-) Jókat nevettem rajtuk....: csinálták Rambonak a programot rendesen.
A magyar válogatott szintjét nem érték el helyenként 😏
A válogatottban Rambo rengeteg védekező munkát végez el... Anélkül, hogy felkutatnám a walesi védelem tagjainak kilétét remélem, hogy legalább hasonló szintű védelmet az Arsenal FC is képes lenne Rambo mögé tenni ;-)
7 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! A lényeg, hogy a csapat kapna szárnyra. ...De én mégsem irányítóként játszatnám ;-)
7 éve
Sajnos az a gond Ramsey-vel kapcsolatban, hogy ő akkor se fogja tudni megoldani az irányításbeli problémákat, ha középen játszana. Ezt súlyosbítja az a tény is, hogy annyira nem szakad bele abba, hogy jó teljesítményt mutasson, bár ez a hétvégén nem csak rá volt igaz...
A walesi válogatottban Ramsey a középpályán szabad kezet kap, megoldják helyette a védekezést, ez nálunk nem igaz. Én emiatt érzem úgy, hogy még Wilshere-nek is több jövője van nálunk, mint Ramsey-nek.
7 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI, Alexis viszont sokkal jobban játszik az idei Özillel, mint a tavalyival. Most megoszlanak a gólpasszok és a gólok is. Sancheznek tavaly ugye magához képest elég gyenge szezonja volt és a Ludogorets ellen is láttuk, hogy ha Giroudval játszunk, akkor túl messze van a kaputól. Ettől függetlenül azért ez nem egy égető probléma, mert a szélen is nagyon jó, de idén az első számú fegyverünk a Sanchez-Özil középső kettős.

Szólj hozzá