Továbbra is pont nélkül áll Unai Emery az Arsenalnál való bemutatkozása óta, bár a Stamford Bridge-n akár a győzelmet is megszerezhette volna az észak-londoni klub, végül Marcos Alonso késői góljával a Chelsea otthon tartotta a három pontot.

Emery a mérkőzés után értékelt.

"Beszéltük még a meccs előtt, hogy fejlődnünk kell, hogy versenyképesnek kell lennünk, hogy tanulnunk kell. Azt gondolom, hogy 2-0-ás állásnál remekül reagáltunk, és még 2-2-nél is sokkoló lehetett számunkra, mert megvoltak a helyzeteink a további gólokra." - mondta Emery.

"A második félidőben kevesebb momentumunk volt, a Chelsea-nek pedig több helyzete is akadt a góljuk előtt. Most abban a szakaszban tartunk, hogy meg kell találnunk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között, és fejlődnünk kell a passzjátékot tekintve is. Most már tényleg ott van a felelősség, hogy nyerjünk a következő meccsen, az Emiratesben a West Ham ellen."

"Nyugodt vagyok, mert megvannak a helyzeteink, hiába nem mindegyikből lett gól. Ezen kell még tovább dolgoznunk. Tudom, hogy a támadóknak vannak olyan pillanatok, amikor semmi sem megy be, aztán pedig lesz három olyan alkalom, amikor kisebb helyzetből is gólt rúgnak. Úgy vélem, a második félidőben jobban a kezünkben tarthattuk volna a dolgokat, de meg kell találnunk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között."

"Nyugodt vagyok a két elvesztett meccs ellenére is. Fontos, hogy a játékosok is azok maradjanak és tovább folytassuk a munkát. Tudom, hogy fejlődnünk kell, és tovább kell hajtani a játékosokat, hogy dolgozzunk az ötleteinken. Már a City elleni meccsen is voltak pozitívumok a játékunkban. Az pedig tudvalévő, hogy jelenleg van különbség a két csapat között. A Chelsea ellen jól dolgoztunk, voltak helyzeteink. Két fiatal játékossal, Torreirával és Gundeouzi-val zártuk a meccset, nekik még tanulniuk kell, ehhez pedig kell egy-két meccs."

Emery végül kitért arra is, miért cserélte le Xhakát és Özilt.

"Xhaka lecserélése szimplán taktikai okokból történt, mert volt egy sárgája. Ezzel nem akartunk kockáztatni, főleg, hogy volt más opciónk a középpályára."

"Az pedig világos, hogy szükségünk van Özilre. Minőségi játékos, aki sokat tud lendíteni a csapaton. Elégedett vagyok Mesuttal, mert keményen dolgozott. A második félidőben nagyon mélyen játszottunk, ezért gondoltam úgy, hogy kell egy olyan középpályás, aki fentebb tolja a játékunkat. Egy folyamatban vagyunk, de úgy gondolom, hogy Mesutnak remek szezonja lesz."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

6 éve
A szerethetőt azért írtam, mert látszik, h odateszik magukat - a letámadásos játék miatt -, így még egy vereség is elfogadhatóbb a szurkolóknak, mert látják a szívet. Régen engem kifejezetten bosszantott egy-egy meccsen a lötyögős tilitolink.
6 éve
Én azt mondom, tudatosabbat. Kinek, mi a szerethető az szubjektív. Talán kicsit el fog veszni a Wengerball improvizálása, de ezzel együtt megvan az esélye, hogy stabilabb és megbízhatóbb lesz a kollektív játék hosszú távon. Ami főleg a kiscsapatok ellen lesz döntő jelentőségű ha a top 4-be akarunk kerülni,
6 éve
Athlon, mert szerethetőbb focit játszat velük Emery.
6 éve
Minden hibája ellenére egészen kedvelem a mostani csapatot, jócskán vannak hibák és javítanivalók, de szerintem jó úton haladunk és remélem, hogy nyerünk a hétvégén!!
6 éve
Én is bitangul várok minden meccset. A West Ham ellen végre elkezdhetünk nyerni, én speciel több gólos győzelemre számítok a srácoktól. Látszott a Chelsea elleni 1. félidőn, hogy a támadásainkban sok gól rejlik, egy kisebb csapat ellen meg ez pláne kijöhet. Egyenlőre egy nagy csalódás amúgy az a West Ham. Azt hittem Pellegrini személye önmagában elég lehet ahhoz, hogy jól szerepeljenek idén, de úgy tűnik már a középcsapatokhoz sem elég egy ilyen típusú edző. Mondjuk ne a hétvégén találják meg a ritmust! :lol: Illetve a kupameccsekre leszek még kíváncsi. Elsősorban Mavropanos érdekelne, hogy mit tud nyújtani több meccsen keresztül éles helyzetben. Jó lenne beépíteni. Mit veszíthetünk azzal, ha az ígyis-úgyis gyenge csapatrészbe beillesztünk egy olyan tehetséget, akit a világ talán legjobb tehetségkutatója hozott ide. Persze tudom, hogy hátul nem csak a képességekkel van baj, de azért olyan szempontból sem állunk rózsásan.

Szólj hozzá