Hírek /

Ismét terítéken volt az európai szuperliga megalapítása

Ismét terítékre került az európai szuperliga megalapítása, szellőztette meg a német Spiegel lap a Football Leaks által kiszivárogtatott információkra hivatkozva.

Az eddig eltitkolt tervezet szerint a szuperligát 16 európai nagycsapat alapította meg, köztük a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester United, a Bayern München, a Liverpool, a Chelsea, a Manchester City, a Paris Saint-Germain, illetve az Arsenal - és hozzájuk csatlakoztak volna a "meghívottak", mint például a Dortmund, az Atletico Madrid, az Inter, a Marseille vagy a Roma.

Ezek a klubok három éven belülre, a 2021/22-es szezonra szerették volna létrehozni a szuperligát, amelyből az alapítótagok 20 évre garantáltan tagok maradtak volna, és amelyből nem lehetett volna kiesni. Továbbá fontos eleme lett volna az új széria megalkotásának, hogy az érintett klubok kiváltak volna a hazájuk futballszövetségéből, és ott hagyták volna a hazai bajnokságukat is.

A dokumentumok szerint az Arsenal már távozott vezérigazgatója, Ivan Gazidis azzal érvelt a szuperliga létrehozása mellett, hogy a széria megalkotásával nyomás alá helyezhetik az UEFA-t a Bajnokok Ligája megreformálása szempontjából olyan irányba, amelyet a klubok jelölnének ki.

Az Arsenal a Sky Sports megkeresésére cáfolta, hogy el akarnák hagyni a Premier Ligát és az angol szövetséget, hogy egy új európai szuperkupában indulhassanak a jövőben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (101)

2 éve
Urak! Az elmult 10 Pl meccsen 24 pontot szereztünk. Csak city szerzett többet. És nem kaptunk ki augusztus óta. Szerintem ez azért nem rossz. Az igaz hogy 4 pontal többnek kéne lenni, de azért ez is szép. Adná az isten hogy a következö 2 hónapot csak hasonlóan jol tunánk zárni!!!
2 éve
Szerintem egyertelmu, hogy kell vki, egy szelso mindenkeppen kellene, meg ugy nez ki, hogy egy balhatved sem artana.
2 éve
Kicsit kifogyott a szél a vitorlánkból, nincs mit mondani. Nem tudom, menynire vetette vissza Welbeck horrorsérülése a csapatot, de egy ideje most nem áll ez össze. Ma is kurva szerencsések voltunk az egy góllal, alig vannak helyzeteink.... most jó, hogy van egy kis leállás. Újra össze kell ezt most tenni, mert nagyon fontos időszak jön. És igenis el kell gondolkodni azon, hogy kellene-e játékos a téli átigazolási időszakban...
2 éve
Arsenal72: Azt is sikerült kapufára lőni 3 méterről. Azt hiszem a mai meccsben minden benne volt, ami Wenger alatt szar volt. Kegyetlenül hiányzik egy igazi szélső a csapatból. Egyébként a cserék jól működtek ma is.
Xhaka meg esküszöm jobb lenne ha átkonvertálná magát balbekké, mert amit középen csinált az első félidőben az katasztrófa volt. 12 eladott labda, ebből lett ugye a gól is, 73%-os passzpontosság irdatlan kevés ahol ő játszik. Pedig már azt hittem a Pool meccs után, hogy végre igazán fasza a kp-nk...
2 éve
Hihetetlen, hogy Traoré-t mennyire nem tudtuk levédekezni.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek