2-2-es döntetlent követően fordult az Arsenal és a Bayern München a negyeddöntő visszavágójára, amit szerdán Németországban, az Allianz Arénában rendeztek.

Az Arsenal összességében nem vallottt szégyent, a csapatnak főleg az első félidőben voltak kisebb-nagyobb helyzetei, de sem Martinelli, sem Odegaard nem tudta gólra váltani a ziccerét.

A második félidőben már jóval kevesebbszer volt veszélyes az Arsenal a Bayern kapuja előtt, a németek inkább tűntek fenyegetőbbnek, míg nem Joshua Kimmich egy fejesgóllal megszerezte a vezetést a csapatának, és ez később nemcsak a mérkőzést eldöntő gól volt, de ez döntött a továbbjutásról is.

Arteta a meccset követően kicsit lehangoltan nyilatkozott:

"Hét évet vártunk arra, hogy visszatérjünk a BL-be, 14 éve voltunk legutóbb negyeddöntőben. Kicsit megpróbáltuk volna hamar bepótolni mindezt, hogy ott legyünk az elődöntőben. Nem sokon múlt, közel álltunk ehhez, de nem sikerült."

"Tanunlnuk kell ebből a párharcból, személyesen nekem is, és ki kell vívnunk a jogot arra, hogy jövő ilyenkor újra legalább itt legyünk."

"Szomorú vagyok, és ez a játékosokra is igaz. Reménykedtünk a továbbjutásban, és rengeteget dolgoztunk érte. A különbségek azonban apró dolgon múlnak, és sajnos nem sikerült ezeket a javunkra fordítanunk."

"A lehetőségeink ma is meglettek volna. Bátran játszottunk, de hiányoztak a varázspillanatok a kapujuk előtt, vagy hogy kikényszerítsünk egy hibát tőlük. Ezzel együtt gratulálnunk kell a Bayernnek."

A Bayern elleni vereség és kiesés különösen rosszkor jön az Arsenalnak, miután múlt vasárnap fontos bajnoki pontok úsztak el az Aston Villa elleni vereséggel. Most szombaton újra nehéz meccs jön, a Wolves ellen, idegenben. Arteta arra kérte a szurkolókat, támogassák a csapatot.

"Most még nem találom a szavakat, mert mindenkinek fáj a kiesés és a mai eredmény. De holnap reggeltől már a Wolvesra kell fókuszálunk. Egy hihetetlen, de csodálatos célért játszunk, amit 9-10 hónapot dolgoztunk. Mindenkit szeretnék megkérni, hogy támogassa a csapatot, mert ezen a játékosok juttattak el odáig, ahol most tartunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (82)

12 napja
eladasok nelkul elvileg

Arsenal are expected to have a significant transfer budget this summer and could spend as much as £200m+.

(Source: Mail Sport / Guardian
12 napja
Arsenal want to sign Alexander Isak (24) and Michael Olise (22) this summer! They are looking to sign a striker and winger, reports @guardian_sport.
12 napja
2 csatárt szeretnének venni vagy mikor Isak kidül 2 havonta 1 hónapra KAI lesz a cseréje? 😅
12 napja
Olise is necces ilyen teren pl
12 napja
értem, hogy gólerős játékosok, és szeretne gondolom egyéni szinten is ebben fejlődni a . Nem tudom, fociban, hogy működik, de kézi labdában bevált módszer, ha vkinek a térdét pl. megműtötték már 3-4szer akkor a combjára és a fenekére rádolgoznak, hogy levegyék a terherést a térdéről (egy kis kitekintő).
12 napja
fociban is ezt csinaljak. Csak ott a terd sokkal nagyobb terhelesnek van kiteve, mint keziben, mar csak a rugasok vegett is. Emiatt sokkal nehezebben gyogyul, foleg, ha porc a problema es nem szalag.
12 napja
A másik ha nekem van egy jolly jokerem akkor és tudom, hogy nem bírja a folyamat terhelést vagy csak 45-60 perceket játszana vagy csak minden második meccsen biztos meglehet oldani, hogy ezeket a fáradásos sérüléseket elkerüljék.
12 napja
Titou, Isak jó lenne, de Ő nemrég nyilatkozta, hogy bízik a kastély projektjében és maradna, ha jól rémlik. Neki örülnék a legjobban, de nem látom érkezni hozzánk, aztán persze kiderül. Ha tényleg ennyi a büdzsénk (plusz az eladások), inkább Leao-ra kellene rástartolni, csatárt is tud játszani vagy ha szélre vennénk Nelli mehetne fel kilencesbe (egy időben nem az volt a terv, hogy Nellit átképzik Artetáék arra a posztra??)
12 napja
igen ez nekem is szimpibb lenne Zizou
12 napja
Olisének van kivásárlásija ha jól tudom. Jó lenne őt hozni. Amúgy elvileg mu drukker és ők is vinnék.
12 napja
Arsenalos facebook csoportból (de biztos olvastátok már sokan)

Sami Mokbel:

- "Eddie Nketiah átadólistán lesz nyáron, több mint 30M fontot akarnak érte az Ágyúsok
- További játékosok, akiket el akarnak adni: Ramsdale, Nelson, Partey
- Arteta a következő 3 poszton akar erősíteni annak érdekében, hogy újra Európa legjobbai között legyenek: csatár, balhátvéd, középpályás
- Amennyiben Nelson vagy akár Trossard távozna, akkor egy szélsőt is igazolni fognak, Pedro Neto az egyik célpont."

A Trossardost részt mondjuk nem értem...Kurvára nem kellene még csak a gondolatával sem eljátszani, hogy eladjuk.

Sérülékeny Netot pedig kihuzhatnák már Artetáék a célpontok listájáról.
12 napja
közbe jav: * másik magyar szurker oldalon láttam
12 napja
Na még az lenne komoly, ha Trossardot eladnánk a többi kutyaütő helyett.
12 napja
semmi okunk nincs arra h eladjuk. Trossard viszont nem biztos h szeretne második számú lenni a posztján
12 napja
Tegnap óta ezen röhögök😂😂😂😂
13 napja
sikerult a Villanak egyedul tovabb menni nemzetkozi fronton, mindezt ugy, hogy Emi 2 sargat kapott, de a masodikat visszavonta a spori a tizik alatt, ilyet meg nem lattam meccsen. Igy nem lett plusz kvalifikacios helye a PL-nek.
12 napja
A következő szezonban biztos BL résztvevőként ez kifejezetten előnyös nekünk.
12 napja
Szerintem kicsit állhattak volna kisebb arccal a párharcokhoz.
12 napja
Emery bátyja behúzza beszarok.
12 napja
amúgy spanyoloktól ugyanúgy egy csapat van, a real, sehol máshol senki 😂
12 napja
Tegnap este a Pool-Atalanta mérkőzésen a mommentátor szerint az olaszoktól 5 csapat megy a Bl-be így hogy az olasz csapat jutott tovább. Az kemény!
13 napja
Lil, ha már matem ilyen szépen felkért, és van időm.

Hoztad a Castlet és a Villát. Nézzük az elköltött összegeket. (TM-ről puskázva)

Howe 21/22 novemberében vette át a csapatot. Télen 101 millióért igazoltak neki, 11. hely 49 pont. 22/23 ban 185 millióért igazoltak neki, azaz 286 millióért 1,5 év alatt, és behozta a Castlet a BL-be 71 ponttal, majd 23/24-es szezonra elköltöttek még 153 milliót és 6.-ak 13 ponttal elmaradva a BL-től 1 meccs hátrányban, miközben az FFP miatt meg kell válniuk pár játékostól. Arteta kinevezése óta elköltöttek 544 milliót.

Emery 22/23 novembere óta van ott, télen nem kapott sokat és 7. helyre vitte a csapatot, 61 pont. Idén jelenleg BL helyen áll, de 142 milliót kapott erre összesen. Arteta kinevezése óta elköltöttek 452 milliót.

Arteta 19/20 decembere óta van nálunk. Első félév Mari 8 millió (kölcsön), Cedric kölcsön. 8. hely, 56 pont. 20/21 kapott 86 millióért játékosokat, 8. helyen végzett a csapat, 61 pont. 21/22 167 millió elköltött összeg után 5 hely, 69 pont. Még mindig elmaradva 20 millióval a Castle költéstől Howe alatt. 22/23 186 millió elköltése után egyedüli kihívóként erőn felül teljesítve 2. hely 84 ponttal. 23/24 235 millió az első igazaán nagy költés, jelenleg 2. hely 71 ponttal. Azaz az össz. költés 682 millió, második éve küzdünk a bajnoki címért szorosan.

Tehát, Howe 1,5 év alatt kapott 286 milliót, Emery 142-t, Arteta 94 milliót. Érezzük a különbséget, ugye? (tudom mi az Arsenal vagyunk, de te hoztad ezt a 2 csapatot)

Kis mellékesként azért itt van a többi top csapat költése is Arteta alatt:
Chelsea: 1,444 milliárd
United: 747 millió
City: 728 millió
Spurs: 690 millió
Arsenal: 682 millió
Newcastle: 544 millió
Liverpool: 493 millió
Aston Villa: 452 millió

Arteta top 5 igazolása: Rice 116, Havertz 75, White 58, Jesus 52, Partey 50.
Pep top 5 igazolása: Grealish 117, Gvardiol 90, Dias 71, Rodri 70, Mahrez 68.
Klopp top 5 igazolása: Nunez 85, Virgil 85, Szobi 70, Allison 62, Keita 60.
Chelsea top 5 igazolás: Enzo 121, Caicedo 116, Lukaku 113, Fofana 80, Havertz 80
MU top 5 igazolása: Antony 95, Sancho 85, Hojlund 74, Casemiro 70, Bruno 65

Szóval, ahogy írod is nálunk nem feltétlenül fért bele sosem az, hogy egy drága játékost azonnal pótoljunk, de azért már egész jó úton halad a csapat itt is, de messze nem úgy, mint a többiek. A scoutok elég jól dolgoztak, mert az igazolások nagy része bevált, főleg a drágábbak, de mindig benne van, hogy van, aki nem válik be, vagy több idő kell neki.

Ugyan valóban mi vagyunk a második legértékesebb klub a PL-ben, de ez a tavalyi évnek köszönhető. Ott ugrottak meg igazán a játékosaink értékei. Plusz Rice és Havertz igazolása igen csak megdobta, míg a bérkeretet nézve 3.ak vagyunk. Szóval alapvetően messze nem költöttünk kiugróan Arteta alatt a többi csapathoz képest, max a Poolhoz, aki idén is ott van elől, a többiek meg eléggé lemaradva a Konferencia ligáért küzdenek.

Szóval, aki türelemre int, az azért csinálja, mert látja a felfelé ívelő pályát/fejlődést a csapaton, és ezt nem feltétlenül kupákban mérik, (idén még van lehetőség erre is). BL-ben és EL-ben pedig rutintalan a csapat és Arteta is még, de ahhoz, hogy rutint szerezzen, kell a BL minden évben. De adom, hogy lassan fel kell mutatni vmi értékesebbet is, mint mondjuk a PL vagy a BL.

Lehet, hogy tehetségből sok mindent meg lehet oldani, de igenis számít az edző jelenléte mellettük, önmagában a tehetség nem elég. Az, hogy épp milyen meccs, hogy alakult elég sok mindentől függ, nem csak Artetától, annak ellenére, hogy igen, makacs, konok, meg vannak a saját maga elképzelései, mint minden más edzőnek. Fiatal még, tapasztalatlan, sok mindenben kell fejlődnie (keret forgatás), és sokat kell még tanulnia, de nem gondolom, hogy rosszul jártunk vele, sőt. Sok játékos nyilatkozott nálunk is és a Citynél is anno, hogy Arteta mennyit segített nekik. Az egyik ilyen Sané pl, és Sterling is Őt nevezte meg.

Lehet, hogy Watkins olcsóbb lett volna, és lehet, hogy be is vált volna, de amíg a Villa ellen sokkal nyíltabban játszik egy csapat és több helyük van a támadóknak, addig ellenünk csak tavalyhoz képest is sokkal mélyebben ülnek idén az ellenfelek, ergo nem egyenes arányos, hogy Watkins, vagy Toney pl a gólszámait tudta volna hozni nálunk. Havertzre meg nem térek ki, mert rengeteget beszéltünk már róla.

Az, hogy felsorolsz máshol tehetségesebb játéksokat a mieinknél nem igazán értem mire akarsz utalni.

Vannak játékosok, akikről igazából nem tudjuk milyen állapotban vannak, hiába ülnek a padon, vagy egyszerűen Arteta nem bízik bennük eléggé. Ilyen Vieira, Rowe és Partey is már. Akik a képességeik alapján valóban lehetnek a csapat segítségére, de valamiért nincsenek használva. Csak találgathatunk, de vki itt is a negatívat látja csak bele.

Továbbra is tartom, hogy Arteta elképzelése év elején egy ilyen csapat volt: Raya-White-Saliba-Gabriel-Timber-Öde-Partey-Rice-Saka-Havertz-Martinelli. Igaz, Arteta próbálta felrakni egyszerre is a kp-ra a Havertz, Rice duót és kezdett Partey RB-ben, de az szólhatott Gabriel igazolási mizériájának is. Aztán szezon elején dobhatta ki az egészet a kukába, mert 2 fontos elem is kidőlt a rendszerből, Havertz így elég sokat játszott LCM pozícióban, miközben lehet, hogy inkább lett volna center, vagy 12. játékos rotációban. Ezt szintén sosem tudjuk már meg. Ősszel ezáltal teljesen szétesett a baloldali dinamika, nem volt olyan játékos, aki meg tudta volna oldani ezt a szerepkört. Martinelli vissza esése ennek is köszönhető. És igen, lehet lehetett volna jobb, vagy jobban beillő játékost hozni a rendszerbe, de ez sem fog már kiderülni.

szóval #trusttheprocess
13 napja
Titou köszi a statisztikákat. Tehát igazolások, költések terén lehet hogy csak a top4 lenne a reális célkitüzés. Ehhez képest a bajnokságért megyünk. Itt van a lényeg.
13 napja
Kispesti te kibaszott szánalmas vagy.
13 napja
Csabi, próbáld kinyitni a szemed is és akkor látni fogod a lényeget. Költések terén max a top4 lenne a reális cél csakhát te ezt nem akarod látni, csak azt hogy ez a baj, az a baj. Ezért írtam ma neked hogy nem értesz hozzá
13 napja
A statisztikát nem követed, de kritizálni tudsz....
13 napja
Kösz a levezetést Titou, de a keretértékek nincsenek még véletlenül arról, mikor átlett véve a csapat? Mert gondolom az Arsenal kicsit többet ért a pénzpumpálás előtt/közben mint a kastély meg a villa már csak abból kiindulva, hogy nálunk Aubameyang, Pépé,Lacazette meg Parteyk rohangáltak a kastélyban meg Longstaff meg Almiron a villában meg fingom nincs ki volt.
13 napja
Szóval nagyon fasza, hogy leírtad kit mennyiért vettek, de egyrészt mi nem indultunk olyan mélyről mint ők mert volt egy mag, tudom.. mindenki link szar volt, de attól függetlenül ezek akkoriban jó játékosok voltak, ja még Pépé is legalábbis én nem értettem azt a rengeteg savat amit kapott.
13 napja
Kispesti, pont ez az egyik lényeg, amit lil leírt később, hogy nem is ugyanonnan indultunk. De te csak szopkodod Arteta faszát és nyomatod a baromságaidat, kibaszott irritáló vagy baszd meg. Írogatsz itt két profilról és azt hiszed, hogy nem tűnik fel csak azért, mert másképp írsz róluk.
13 napja
"Vannak játékosok, akikről igazából nem tudjuk milyen állapotban vannak, hiába ülnek a padon, vagy egyszerűen Arteta nem bízik bennük eléggé. Ilyen Vieira, Rowe és Partey is már. Akik a képességeik alapján valóban lehetnek a csapat segítségére, de valamiért nincsenek használva. Csak találgathatunk, de vki itt is a negatívat látja csak bele." Titou, pont ez a magyarázkodás és szépítgetés az, amitől kikészülök és sokan mások is. Ez olyan naivitást feltételez, amit nem lehet megmagyarázni, ahogy azt se, hogy miért csinálja ezt Arteta. Hagyjuk már, hogy Trossardon, Tomin és Kiwioron kívül egyik cserejátékos sincs olyan állapotban, hogy néha-néha játsszon. Ez egyszerűen nevetséges, ebbe nem lehet nem negatívat belelátni, ez Arteta makacssága, faszsága és annak az ékes bizonyítéka, hogy nem tud változtatni. A trusttheprocess pedig faszság, mégis miért kéne még mindig bízni benne? Mondom, HÁROMSZOR egymás után tolunk (valószínűleg) egy szánalmas tavaszi leolvadást, erre nincs mentség.
13 napja
Vicces hogy ilyenkor jösztök a Villával, akik egyelőre nemhogy semmit nem nyertek de még a top4 sincs még meg nekik. Közben elfelejtitek azt hogy a Chelsea, Mu, City mennyivel többet költöttek és a top4 közelében sincsenek (Mu, Chelsea). Hiába mész habzó szájjal Lilchilli kommentjére, attól még ezeket a tényeket nem akarod figyelembe venni amit Titou leírt pl
13 napja
Ja, csak a MU és a Chelsea hülyére nyerte magát az elmúlt években (jó, a MU kevésbé, de azért egy EL-t és pár hazai kupát ők is behúztak). Szánalmas kis pöcs vagy, azt hiszed attól, hogy nyalsz Titounak nem tudja mindenki, hogy ki vagy?
13 napja
Mi sem nyertünk semmit igazából. Azt a bohóc felkészülési kupát amit szuperkupának csúfolnak ne vegyük már ide könyörgöm. A Spurs előzheti meg kb. a Villát egyedül, csak mondjuk a Spurs játszik a Pool-City-Arsenal trióval, a villa meg hát nem. Leírtam, hogy ez ugyanúgy kritika a Chelsea,United,Spurs triónak is meg nekünk is. Te jöttél itt azzal, hogy BL van milyen jó másnak ennyi sincs. Leírtam, hogy kisebb csapatok ezt 2 év alatt elértek egy új projektel. Még mindig nyomatod ezt a faszságot, hogy a nálunk szarabbul menedzselt csapatokhoz hasonlítasz minket és akkor örüljünk annak is amink van. A fejlődéshez nem ez kell, de igazából már lejött, hogy mintha a falnak beszélnék.
13 napja
De mit akarsz a Villával könyörgöm. Egyszer nem elég bekerülni, mert ott is kell maradni hosszútávon de ezt sem a Villa sem a Newcastle nem fogja megtenni. Ezzel fölösleges jönnöd. Csabigunner, senki nem nyal Titounak. Csak tudod én nem szeretek pálcát tőrni a csapatom fölött, mert nem érdemlik meg, főleg hogy tudjuk ki mennyit költött és mik a realítások. Te viszont csak kritizálni tudsz és ettől vagy boldog. És saját magad csapid be ha még mindig Kispestinek hiszel. Ez a szánalmas
13 napja
Lil, a keret ertek nyilvan nagyobb volt, mert nagyobb nevek alkottak a csapatot. De tavaly ev vegeig, a 6ik helyen tanyazott a csapat ilyen szempontbol. Arteta el is ert veluk egy FA kupat, es egy szuperkupat, raadasul egy full pragmatikus hozzaallassal a csapathoz igazodva. Igaz ott jott be a covid, meg a lellas, meg a minden tokom. Utana kezdodott el, Don Raul tavozasa utan atalakulni a hatter, es kezdodott el az epitkezes.
13 napja
Pont ez az hogy mi a Fa kupát megnyertük. Tehát értékben lehet többek voltunk de meg is mutattuk azt egy kupakülónbséggel pl a Villával szemben ha már róluk beszélünk. Senki nem írta hogy Arteta tökéletes és hogy mindent profin csinál, de azért ahhoz képest hogy kezdőedző, azért pont egy lepukkadt Arsenalt szépen összerakott.
12 napja
Mondjuk ez a ki mennyit költ úgy ér valamit, ha a bevételeket is hozzánézi az ember. Spurs meg Villa éppenséggel adott el 100 milláért játékost tudtommal... Jó, hogy azt visszaforgatják. Nyilván azon felül is költenek, de nekünk sok értelmes eladásunk nem volt és úgyis szórjuk a pénzt.
12 napja
Valóban szarul adtunk el, és sok játékosnak bontották fel a szerződését Eduék inkább, mert a fizetésük miatt a kutyának sem kellettek, de nem is volt kiemelkedő játékosunk, akiért azt mondom, hogy nagyot lehett volna húzni, ahogy az is sokat elmond nyilván rólunk, hogy a top 5 eladásunk Oxi 38, Anelka 35, Sanchez 34, Fabregas 34 és RvP 30,7 millióért távozott. Tehát a szar eladás mindig is a csapat problémája volt, nem új keletű. Összeszedtem a matekot így is: Arsenal 142, Villa 220 (ebben ugye Grealish elég sokat dobott a maga 127 milliójával), Newcastle 59, Spurs 235 ( náluk Kane volt sok 90 millióval), Pool 189, MU 133 millióért adott el. A Chelsea meg a City ezeknél sokkal jobban, így őket ki se szedtem, bár a dinamo a költése mellett szarabbul áll a jobb eladásokkal is, mint mi.
12 napja
Jackoxi pont ez az hogy mi nem is tudtunk normálisan eladni, amiből ugye nagyon bevétel nem sok jött. Ellenben a többi top csapat előttünk van ebben. Mihez képest szórjuk a pénzt? A középcsapatokhoz képest lehet🙂, de ha megnézzük akkor minden topklub többet költött nálunk. Tottenham, Mu, Chelsea, City. Talán mi is költhettünk volna egy kicsivel többet ha tudtunk volna eladni és akkor azt mondom hogy inkább elvárahtó lenne az 1 hely. Mármint úgy értem hogy átigazolások/elvárható tabella helyezés annak függvényében.

Szólj hozzá