Mikel Arteta szívesen visszavárja Arséne Wengert az Arsenalhoz, hogy a francia valamilyen szerepkört töltsön be a londoni klubnál, mert szerinte a klub korábbi menedzsere még mindig sokat tudna segíteni a csapatának.

Arséne Wenger 22 év után köszönt el az Arsenaltól 2019-ben, jelenleg pedig a FIFA-nál dolgozik a sport globális fejlesztésén. A francia ugyanakkor a távozása óta nem fordult meg a londoni klubnál, például még egyetlen meccsre sem látogatott ki, ellentétben például Sir Alex Fergusonnal, aki a távozása óta is aktív szereplő a Manchester Unitednél.

"Azt gondolom, hogy Arséne Wenger átformálta az Arsenalt, és ezek a dolgok még mindig jelen vannak a klub életében." - mondta Arteta a Veretlenekről szóló dokumentumfilm premierjén.

"Szeretnék ezen dolgok közül jónéhányát újra meghonosítani, és szeretném, ha többször lenne jelen a csapatnál."

"Úgy vélem, hogy a játékosaink is üdvözölnék őt, sokmindent tudnának tanulni tőle, óriási előrelépés lenne számunkra az ő visszatérése."

"Persze tudom, hogy az Arsenalnál eltöltött több mint húsz éve kimerítő volt a számára, az embernek néha időt kell adnia magának, hogy kipihenje magát."

"Én magam is nagyon hálás vagyok neki, nélküle nem lennék ma itt, és nem is lett volna olyan karrierem, mint amilyen. Arséne mindig is nagyon jól át tudta adni a játékosai számára, hogy mit vár el a sportban, és számomra is új kapukat nyitott meg. Pontosan miatta kezdtem el komolyabban foglalkozni az edzősködéssel." - mondta Arteta.

Az Arsenal 2003/4-es szezonban elért Veretlen sikeréről szóló dokumentumfilmet ezen a héten mutatták be Angliában, a filmben olyan legendás sportolók és szakemberek nyilatkoznak, mint Wenger, Sir Alex Ferguson, Thierry Henry, Patrick Vieira, Dennis Bergkamp, Ian Wright, Emmanuel Petit vagy Robert Pires.

A film az Amazon Prime streaming weboldalán november 22-től lesz elérhető.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (385)

2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
nkunku 19 meccs 13 gol 8 gp. igaz a harmatgyenge bundesligaban illetve a lepkefinggyenge bl csoportban(city,psg). nem jo sràc nem birja nyomàs alà helyezni a vèdöket sajnos. ödefos ebben veri.
2 éve
Az eddigi lejátszott meccsek alapján, készült egy összevetés ,kvázi melyik jatékos gürizik a legtöbbet. Annak függvényében vizsgálták a dolgot, hogy átlagosan 90 perc alatt ki hányszor képes nyomás alá helyezni az ellenfelet és mennyit futnak egy mérkőzés alatt. A felmérés csak azokat a játékosokat vizsgálta akik legalább 500 percet játszottak idén és 90 perc-re lebontva minimum 9km futnak és legalább 20-szor képesek nyomás alá helyezni az ellenfeleket. Na most jön a csattanó, a PL mezőnyben ezek alapján magasan, Odegaard a legtöbbet dolgozó játékos . Szinte a legtöbb nyomásgyakorlása neki van miközben egyedül csak Bernardo Silva fut nála éppen csak többet, de ő messze nem helyezi annyira nyomás ala az ellenfeleket mint a Norvég barátunk. Portugál még a 40-et se éri el míg Ode 50+ al a szűk elit. Remélem sikerül a lényeget kivenni, nem vitaindítónak szánom.
2 éve
Nem igazán látványos a munkája, ezért van elővéve sokszor, statok alapján hiába jó, az mint te is látod nagyon kevés embert érdekel.
2 éve
Xhakával nagyon pozitívak, úgy néz ki év vége előtt visszatérhet még
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
nah egy ödefos nkunku csere? viszont itt nem lesz bl golja egy darabig.
2 éve
Törölt felhasználó
Igen az angolok most vezetik. Viszont az olaszoktól most a Milan nem győzött meg. Ma megverték az Atleticot de szerintem ez már késő. A Barca szintén kieshet. A Bayern ha így folytatja megint megnyeri.
2 éve
Nem biztos, hogy késő ez a Milannak. Ha megverik a tartalékos 'poolt akkor csak annyi kell nekik, hogy ne a Porto nyerjen, amire azért bőven van esély. Hát igen top5-ben ott van 3 angol csapat, úgyhogy nem csoda, hogy ennyire dominálják a BL-t.
2 éve
szerintem korai ilyenkor meg kijelenteni, hogy ki a favorit, hiszen tobben is eleg magabiztosan nyertek a csoportjaikat., tavasszal mindig lehetnek meglepetesek.

Szólj hozzá