Arséne Wenger soha nem fogadott volna abban, hogy egyszer Robin van Persie lesz a csapat kapitánya. Főleg az ideérkezésekor nem. A holland 2004 májusában érkezett a Hughburybe. Ekkor Robin még csak 20 éves volt és roppant nyers. Közel 8 év alatt viszont a világ legjobb támadójává nőtte ki magát.

 

Van Persie-nek sikerült megörökölnie Cesc Fabregas kapitányi rangját, amikor elhagyta nyáron a csapatot. Úgy tűnik, hogy élvezi az extra felelősséget a pályán, és Wenger is szereti nézni a játékát.

 

Számomra Robin egy nagy vezér. Az érkezésekor nem gondolta volna senki, hogy ilyenné válik.

 

Ha megkérdezték volna tőlem nyolc évvel ezelőtt, hogy ennyi évvel később ő lesz a csapat kapitánya biztosan nem hittem volna el. Az ő fejlődése rendkívüli és nem csak egy emberi lény, hanem egy játékos.

-mondta Wenger. Van Persie még csak 28 éves, de máris kivételes tehetséget és érettséget mutat. Wenger úgy gondolja, hogy az ő vezetői képessége egy új külsőt adott a csapatnak.

 

Mi egy csapat vagyunk akik a kor előrehaladtával egyre érettebbek leszünk. Olyan játékosokat hozunk mint Arteta, Mertesacker, Banayoun, Park és Santos. Mind 25 és 30 év közötti férfiak.

 

Ne felejtsék el, hogy Rosicky a Cseh válogatott kapitánya, Arshavin Oroszország kapitánya, Mertesacker Németországé, néha Ramsey Walesé, Vermaelen és Park.... ők nem kapitányok?

 

Jó csapatszellemünk van. Biztos vagyok benne, hogy 100% ot adunk minden mérkőzésen és a vasárnapi mérkőzésen megmutathatjuk milyen sokra vihetjük. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat harcolni fog, amennyire csak tudnak.

- zárta a mester a pénteki sajtótájékoztatót.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

12 éve
Törölt felhasználó
Tribbiani! Azt elhiszem, hogy a City-ben bőven elférne van der Wiel, de az Arsenalban szerintem nem. Hogy miért nem? Mert Sagna sokkalta jobb védő tőle, és attól függetlenül, hogy most sérült, egy igazán masszív játékosról van szó, tehát amint visszatér kirobbanthatatlan lesz újra. "A franciának hamarosan lefolyik a kávé" - Erre a fantasztikus hasonlatra pedig csak annyit tudok mondani, hogy az még egy jó néhány év, lévén 28 évesen legalább 6-7 év még van benne (bár a klub jobbhátvéd legendája, Lee Dixon 38 évesen akasztotta szögre a stoplist, és még akkor is igen magas szintet képviselt.) Nem ráérünk akkor pótolni?
12 éve
Én még akit Poldin kívűl idehoznék csatárt az Zamora a Fulham-ből lenne nemrossz kis játékos szerintem Chamakh, Park-nál mindenképp jobb !!!
Kiváncsi leszek télen mekkora mozgás lesz és hogy kik lesznek akik csapatot váltanak !!!
12 éve
télen Podolski és az a mexikói csávó kell aki ollózott gólt a Barcának!! :D nekem ennyi elég lenne! :D
12 éve
Törölt felhasználó
januárban azonban mindenképp ki kell nyitni a pénztárcát..ha gervinho és chamak nem menne az ANK-ra, akkor is kellenek plusz emberek...park-ot és chamberlain-t is folyamatosan építeni kell befelé az első csapatba...
12 éve
ericsson! Nem írt alá van der Wiel a Valenciával, az Ajax keveselte a játékosért ajánlott 5 millió eurót. Ugyanakkor jelenleg nem is szóltak a pletykák arról, hogy az Arsenalhoz jönne a holland.

Szólj hozzá