Az elmúlt hónapokban komoly változások következtek be az Arsenalnál, a Arséne Wenger távozása az előző szezon végén csak a jéghegy csúcsa volt - a francia menedzser 22 regnálása után Steve Bould kivételével lényegében a teljes edzői stáb kicserélődött, mi több, néhány hete hivatalossá vált, hogy Milanhoz távozik Ivan Gazidis, a klub vezérigazgatója, illetve hogy Stan Kroenke lett az Arsenal egyedüli tulajdonosa.

A változások azonban egyelőre, úgy tűnik, pozitívan érintették az Arsenalt, hiszen az immáron Unai Emery vezényletével készülő csapat az első két elveszített bajnokit követően minden sorozatot egybevéve sorozatban 11 mérkőzésen tudtak nyerni, s bár az jó széria a múlt hétvégi Crystal Palace elleni bajnokival megszakadt, a veretlenség továbbra is kitart.

Raul Sanllehi, a télen a Barcelonától érkezett sportigazgató szerint rövid és középtávra muszáj elérhető célokat megfogalmazni a csapatnál.

"Azt akarjuk, hogy a szurkolóink büszkék legyenek a klubra. Ezt két módon érhetjük el: nyernünk kell, és a saját stílusunkban kell nyernünk." - mondta Sanllehi.

 

"A legértékesebb trófeát akarjuk elhódítani, és mivel a PL-ben játszunk, két ilyen is van: a bajnoki és a Bajnokok Ligája kupája. És ezt olyan stílusban akarjuk elérni, amit a klub 130 történetének öröksége megkövetel."

 

"A rövid távú céljaink között egyértelműen a BL-be való visszatérés szerepel, de ez csak az első lépés az útunk során, és nem a végső. Ebben a tulajdonosaink is támogatnak. Unai sem fogadna el rosszabb eredményt, mint a legjobb négybe való visszajutást. Persze nem akarok plusz nyomást sem helyezni a csapatra, mert jó irányba haladnak a dolgok, és lépésről lépésre egyre jobb lesz."

 

"Tudjuk, hogy meglesznek a hullámvölgyeink a szezonban, és talán több esetben a teljesítményünk nem volt olyan szép, mint az eredményeink. Ezzel persze nincs semmi baj, inkább legyünk szerencsés nyertesek, mint peches vesztesek."

A spanyol szakember szerint az Arsenal idővel akár a Manchester City vagy a Liverpool szintjét is elérheti, ehhez azonban még több munkára lesz szükség. Pierre-Emerick Aubameyang és Henrikh Mkhitaryan téli érkezésével az Arsenal játékosainak évi fizetése így is rekordmagas, és állítólag ez is szerepet játszott abban, hogy Aaron Ramseytől a klub az utolsó pillanatban húzta vissza a szerződéshosszabbítási ajánlatot.

"Rengeteg minden függ a hatékonyságtól. Nagyon hatékonynak kell lennünk a felnőtt keret tervezésekor, illetve hogy több pénzzel kicsit megolajozzuk a gépezetet."

 

"Más klubokat másképpen menedzselnek, de mi a saját utunkat járjuk, mintahogy mindenkinek megvan a maga útja. Az biztos, hogy az Arsenal világszinten jegyzett csapat. Ezt nem csak az határozza meg, mennyi pénz tud a klub játékosokért kiadni. Nagyon jól kell végeznünk a dolgunkat, és akkor bárkivel megküzdhetünk."

Az Arsenal helyzete számottevően javulni fog a közeljövőben, hiszen új szponzori szerződés lép majd életbe az Emiratesszel, a klub a Pumáról az Adidasra váltott, illetve a "Visit Rwanda" turisztikai cég több millió fontért vette meg a mezujjon lévő szponzorfelületen. Ezek a bevételek azonban majd csak a 2018/19-es gazdasági évtől lesznek feltüntetve a klub könyveiben, addig pedig félő, hogy Emerynek korlátozott átigazolási költségvetéssel kellene dolgoznia, - ami egyes - pesszimistább - jóslatok szerint mindössze 40 millió font lenne játékoseladások nélkül.

Ezzel együtt Sanllehi úgy fogalmazott, ha egy kivételes képességű játékos elérhető lenne a piacon, a csapat tulajdonosai hajlandóak lennének áldozni a projektre.

"Mindenképpen nyitva áll az ajtó előttük. De csak akkor másszuk meg a hegyet, ha odaértünk a lábához. A tulajdonos már nem egyszer bizonyította, hogy szenvedéllyel törődik a klubot illetően, és lehet vele tárgyalni ilyen ügyben. Közvetlen kapcsolat van velük, nagyon intelligensek. Ha ilyen szempontból lenne egy kivételes lehetőségünk igazolni, mindenképpen tárgyalhatnánk velük."

Sanllehi ezzel együtt egy területen máris javítani akar az Arsenal területein: a jövőben nem fordulhat elő, hogy egy játékos szerződése belép az utolsó évébe.

"Összességében úgy gondolom, nem fordulhat elő, hogy egy játékos kontraktusa beléphet az utolsó évében. Ez egy ökölszabály, és nem gondolom, hogy én találnám fel a spanyolviaszt. Általában egy játékos szerződése öt évre szól. Egy klubnál legkésőbb a szerződés harmadik évében tudni kell, mit akarnak."

 

"A tervezés is nagyon fontos: idén nyáron is igyekeztünk a leghamarabb nyélbe ütni az átigazolásokat. Úgy véljük, hogy a játékosok árai gyorsan inflálódnak, magyarán minél később igazol az ember, annál drágább lesz a kiszemelt játékos. Mi minden házi feladatot időben elvégeztünk: már februárban, márciusban."

 

"Ezzel szemben nem nagyon hiszek a téli átigazolási ablakban. Persze egy sérülés mindent felülírhat. De ha a klub jól megtervezte a nyáron a doglokat, és ha a csapat jól szerepel, nincs szükség a téli átigazolási időszakban az igazolásra."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (23)

5 éve
-
5 éve
Törölt felhasználó
Mustafi kezd ma, ez lehet azt jelenti, hogy Pool ellen összeáll az eddig legelviselhetőbb Sokratis-Holding páros.

Ja és Cech is kezd!!
5 éve
Szerintem nyertél :D
5 éve
Szasza! Mondj nekem legalább egy olyan klubot, amelyik elvinne egy 30 éves Özilt (úgy, hogy minimum tartja a 350 ezer fontos heti fizetését, ha nem ígér rá, és még fizet átigazolási díjat.) Ugyanez igaz Mkhitaryannal: 29 éves játékos, kb 175-200k fizetéssel.
Kína nem ér.
5 éve
blackpool ellen jo volna nyerni egy ligakupa döntőt megnéznék a city-vel,evvel a kerettel elkell birnia ezeket a meccseket vígan meg ezeket az europa liga meccseket is hiába sok a meccs,valamiből döntőzni kéne :D

Szólj hozzá