Mikel Arteta hétfőn a Nottingham elleni meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy el akarná hagyni az Arsenalt, hogy a Barcelona edzője legyen.

Vasárnap késő este a Barcelonához közel álló sport.es olyan hírt jelentett meg, hogy Arteta már jelezte az Arsenal felsővezetésének, hogy távozni akar és a katalán csapat edzője szeretne lenni.

Mint ismert, a Barcelona jelenlegi edzője, Xavi Hernandez múlt szombaton megerősítette, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződését. Szinte idő kérdése volt, hogy a sokat spekuláló spanyol sajtó mikor hozza összefüggésbe Artetát a hamarosan megüresedő edzői posztra - erre tehát vasárnapig kellett várni.

Arteta azonban igyekezett elejét venni ezeknek a híreszteléseknek.

"Ez egy fake news. Nem is tudom, honnan ered a hír, engem biztosan nem kérdezett meg senki. Semmi igazságtartalom nincs benne és őszintén szólva, fel is dúlt egy kicsit ez a kacsa." - mondta Arteta hétfőn.

"Itt a megfelelő helyen vagyok a megfelelő emberekkel, és nagyon jól érzem magam."

"Sokszor elmondtam már, de nagyon boldoggá tesz az Arsenallal való közös utazás, ezekkel a játékosokkal és stábtagokkal, és még rengeteg tennivalónk van itt." - zárta szavait Arteta.

A spanyol edző 2022 májusában hosszabbított az Arsenallal, a jelenlegi szerződése pedig 2025-ig szól. Bizonyos meg nem erősített twitteres pletykák szerint Arteta az elmúlt hetekben már tárgyalt a klub felsővezetésével egy új kontraktusról.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (355)

3 hónapja
Eladtuk a London Colney edzőközpontunk névhasználatai jogát a Shoba Realty dubaji luxus ingatlanfejlesztő cégnek, a Shoba logói megjelennek majd az edzőmezeink ujján is.
Megbízható sajtóértesülések szerint kicsit több mint 10 millió fontot kapunk évente. Nem tűnik soknak, de becsüljük meg.

A Liverpool 20 millió fontot kap évente az Axa-tól az edzőközpontjuk névhasználati jogáért és ott az edzőmezek elején is az Axa logó virít.

Na ebbol ki tudjuk fizetni Havertz-t!
3 hónapja
tamogatok teren nagyon szarul alla a csapat, ugyhogy ezek kellenek. Csak jobb lenne jobb dealeket kotni
3 hónapja
A Chelsea úgy adta kölcsön Broját, hogy ha legalább 10 meccsen kezd akkor a Fulhamnek nem kell fizetnie a kölcsönért.
Ha kevesebb mint 10 meccsen kezd akkor a Chelsea kap 4 millát. Azt kell mondjam, hogy zseniális húzás ez a Dinamótól. Mi is csinálhatnánk ilyet pár fiatalnál, mert 0 értelme van a legtöbb kölcsönnek ha utána 5 percet nem játszik. Ennyi erővel edzeni itthon is tud.
3 hónapja
Különösen annak tükrében, hogy a pali szerintem életében nem játszott még fél szezon alatt 10 meccset. :D
3 hónapja
ez jo otlet valoban. Foleg, h most egy rakat fiatal kiment. Nem annyira hulyek a Chelseanel, ha uzletrol van szo, csak a focihoz nem ertenek egyelore
3 hónapja
Nem is tudom, hogy az elmúlt 20 évben volt-e egyáltaán sikeres kölcsön adásunk. Ebben is sokat kéne fejlődnie a klubnak, pl. Patino megint csak 43%-ban játszik egy !másodosztályú csapatnál. Nwaneri-t jövőre egy alsóházi csapatnak oda kell adni, mert az, hogy a felnőtekkel edz néha, lószart nem ér. Nyilván túl sem kell hajtani őket, de ha itt perceket sem tud kapni, le kell passzolni.
3 hónapja
Mondjuk ez tényleg jó ötlet, bár szerintem ez ilyen kényszer szülte dolog. Broja a PL-be már bevált játékos.
3 hónapja
Arsenal, alongside Liverpool, Manchester United, Newcastle & PSG have ‘made enquiries’ about Atalanta midfielder Ederson (24). The player is willing to listen to offers, as long as an acceptable bid is made, which could happen in the summer. [@thirfernandes, GOAL Brasil]
3 hónapja
O is hatalmas tehetsegnek indult, azt megy a spanyol harmad osztalyba

Miguel Azeez set to bring Arsenal career to end by signing for Atletico Baleares. 21yo #AFC academy graduate would’ve been out of contract in summer. Joining Spanish tier 3 side in bid to reinvigorate career @TheAthleticFC after @jamesbenge
3 hónapja
Azért ez túlzás, h hatalmas tehetség volt. :) Aki tényleg hatalmas az Nwaneri, ő lehet a mi Bellinghamünk. Patino is nagyon hasznos tagja lehetne a csapatnak már most is.
3 hónapja
az akademian eleg jokat mondtak rola es egekig volt magasztalva O is
3 hónapja
Szerintem a jelenlegi középpályánk olyan erős, hogy a fiataloknak esélyük sincs fejlődni. Csak úgy lehet őket beépítetlen ha jól teljesítenek kölcsönben. Salibát tudnám példaként felhozni.
3 hónapja
Saliba nem jó példa, már tiniként eszméletlen volt, és az akkori arsenalos védelem fabatkát nem ért, simán alapkezdő lehetett volna sokkal előbb is.
3 hónapja
Patinot is idén már lehetett volna próbálgatni Xhaka helyén, vagy Partey helyén. Így most télen pedig vehettünk volna Havertz helyett egy komoly csatárt...
3 hónapja
ha tippelnem kéne Nwaneri se nálunk fog befutni. nehogy ő is a spanyol harmadosztályban kössön majd ki. Mondjuk amíg Arteta az edző, addig nálunk senki nem fog berobbani az ifik közül. Bezzeg a Pool-nál Klopp berak egy random Bradley-t Arnold helyett, 2 meccs alatt 2 gólpassz meg egy gól
3 hónapja
Múlt szezonban Nelson is menetelt, ezek a példák nem helyesek. Saka azért csak berobbant, Nwaneri is van legalább akkora tehetség, most nyáron a City el akarta lopni Nwanerit, Arteta miatt maradt, mert egyszer játszhatott 1 félidőt egy kupameccsen 16 évesen, és klub/ligarekordot döntött ezzel. elhitette vele Arteta, h számol vele a jövőben.
3 hónapja
Hova menetelt? :D Amúgy ja, Patinot is megfűzte, de nem hinném, hogy ő is megragadna nálunk. Salibás mondandódat viszont teljesen adom.
3 hónapja
Nelson az új Lingard? Idén 25 a faszi, ne kezeljük már fiatalnak. Amúgy a Nottingham meg a Bournemouth elleni meccsen kivül volt jó meccse tavaly? Nwanerinek még bőven van esélye, Arteta is változhat, 3 éve edző szóval bőven fejlődőképes még.
3 hónapja
Mert Saka Arteta alatt robbant be..... jesszus 856 ne kezd már te is 😂
3 hónapja
4
3 hónapja
Csak, hogy újra tisztázzuk. Egyik saját nevelésünk se (aki jelenleg a keret tagja) Arteta alatt robbant be/kapott először lehetőséget.
3 hónapja
Ki mondta, h Arteta felfedezettje? Akkor kezdett beérni a játéka, amikor Arteta idekerült. Nelson pedig a Bradleyis példa miatt hoztam fel, 3-400 perc alatt elég sok kanadai pontot termelt. Attól még, h vkinek összejön minden pár meccsen nem érdemes nagy következetéseket levonni belőle.
3 hónapja
Lekaben osszeszedtek a sajat maguk Klopp utodjait. Es ponzotak oket karizma, kommunikacio, taktikai rugalmassag es kerethez valo alkalmazkodas alapjan. Mindnehol a 10 volt a maximum adhato pont.

Xabi 35/40
Thomas Frank 31/40
Nagelsman 27/40
De Zerbi 22/40
3 hónapja
Érdekes lenne, ha a semmiből előkerülne egy név. Kíváncsi leszek a nyári edzőkeringőre.
3 hónapja
nalam Xabi a fo, de siman lehet, h huznak egy ilyen Postecoglu fele edzo igazolast
3 hónapja
Szerintem is Xabi Alonso tűnik a legkézenfekvőbbnek, és ő is a favorit, de ki tudja.
3 hónapja
A Brighton a PL-ben és a Leverkusen a Bundesligában kicsit más tészta, full faszság ez az értékelésesdi. Mr Pocok tuti marad a Spursben, remek munkát végez.

Szólj hozzá