Az elkövetkezendő hetekben felgyorsulhat az Arsenal menedzser-keresése Arséne Wenger hamarosan megüresedő helyére, bár jelen pillanatban a londoni klub részéről nem állnak közel egy esetleges megegyezéshez senkivel sem.

Legutóbb egy hete írtunk arról, hogy kik lehetnek a legesélyesebbek Wenger helyére, akkor a France Football például megjegyezte, Leonardo Jardim tűnik pole pozícióban. 

Noha azt több angol hírforrás - BBC, goal.com, Independent - megjegyezte, hogy Jardim valóban rajta van Ivan Gazidis jelöltlistáján, vannak olyan edzők, akik még előkelőbb helyen állnak, mint a portugál tréner.

A goal.com és Sky Sports szerint Max Allegri, a Juventus edzője a szezon végén le fog ülni a torinói csapat felsővezetésével, hogy egyeztessen a jövőjéről.

A goal.com hozzáteszi: a sorozatban hetedik bajnoki címére készülő Juventus edzője az elmúlt napokban Londonban járt, azt pedig soha nem rejtette véka alá, hogy egy napon szívesen kipróbálná magát külföldön, adott esetben Angliában. 

Nagy kérdés azonban, hogy Allegrinek milyen fizetési igénye van, és mennyi szakemberét kívánja áthozni a Juventustól. Az Arsenal részéről Ivan Gazidis ugyanis semmiképpen sem akar annyi fizetést áldozni az új menedzserre, mint amennyit éppen Arséne Wenger keresett a klubnál - a hírek szerint pontosan ezen okok miatt szakadtak meg a tárgyalások Luis Enrique-vel.

Egy magas fizetési igény könnyen azt eredményezheti, hogy Gazidisék olcsóbb alternatívák után nézhetnek, így jöhetne képbe Jardim, vagy a csapat korábbi játékosa, Mikel Arteta is, akit nagyra tart az amerikai vezérigazgató.

Wenger távozásával szinte biztos, hogy megszűnik a menedzseri poszt az Arsenalnál, és szétválik a felnőtt csapat edzetése és felkészítése a rekrutálástól és a játékosigazolástól. Emiatt a francia menedzser feladatköreit három ember venné át: Sven Mislintat vezető játékosmegfigyelő, Raul Sanhelli sportigazgató és az új edző.

Az Arsenal ugyan nem szabott konkrét határidőt az új menedzser kinevezésére, de a hírek szerint a csapatnál szeretnék bejelenteni Arséne Wenger utódját még a nyári világbajnokság kezdetéig.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

6 éve
Mennyire lenne Arsenalos, hogy 2 éve nem játszott Cazorla sérülés miatt, mi tutujgattuk, most felépül és elengedjük ingyen? :lol: :lol: Legalább még egy évet adjunk neki, könyörgöm...
6 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220, nagyon jó a párhuzam Otamendivel, ebben tényleg lehet bízni.

77pedro, ez csak szubjektív, de ha választani lehetne egy "kis Klopp" és egy "kis Guardiola" között (nem erőviszony alapján, hanem stílus alapján), akkor én az utóbbira voksolnék. Persze ebben benne van, hogy én speciel imádtam Artetat, és rohadt méltatlannak éreztem a bánásmódot vele. Edzőként talán mindenki szemében felnőhetne arra a szintre, amin az én szempontomban van.
6 éve
Kivancsi leszek Koscielny sérülésével hány középhátvéd fog jönni.Igy már a kettő nagyon is indokolt...Mustafi nem hiszem,hogy eladasra kerul igy.Remelem az uj edzőnél ő is osszeszedi majd magat,mint a City-be Otamendi.
6 éve
Törölt felhasználó
És mi van ezzel a Zeljko Buvaccal?
Ha rajtam múlna inkább őt mint Artetat.
Tudom hogy mint edző nincs tapasztalata,de azért azokban a körökben nagyra tartjàk .És valamivel többet tett le az asztalra mint a spanyol.
Ha lehetne választani akkor Jardim után én rá szavaznék.
Biztosan nem is kerülne óriási pénzbe,ami ebben a fillérba...szó vezetésben nem is utolsó szempont.
6 éve
Törölt felhasználó
Személy szerint egyáltalán nem örülnék olasz edzőnek, túl védekező stílusúak. Jó lenne, ha megmaradna ez a támadó szellem a csapatban, csak gatyába kell rázni a védelmet!

Szólj hozzá