Arséne Wenger úgy gondolja, csapata egykori játékosában Mikel Artetában minden megvan ahhoz, hogy remek edző legyen az Arsenal kispadján.

Mint korábban beszámoltunk, jelen állás szerint a 36 éves spanyol középpályás tűnik egyértelmű befutónak Wenger helyére, az Arsenal felsővezetése több megbeszélést is lefolytatott már Artetával, és úgy tűnik, ő is hajlik arra, hogy átvegye Wenger helyét.

A francia beINSports televíziós csatorna első körben kérdezte Wengert az utódját illetően mióta a francia már nem az Arsenal menedzsere, az Ágyúsok legsikeresebb trénere szerint Arteta jó választás lesz.

"Artetában minden megvan, hogy jó edző legyen, azt gondolom, nem véletlen ő az egyik esélyes a munkára. Ő mindig is a csapat egyik vezére volt, szenvedéllyel van a játék iránt, tudja, mi fontos a klubnál, hiszen ő maga is kapitány volt. Szóval miért is ne?" - mondta Wenger.

Sok Arsenal-szurkoló amiatt aggódik Arteta esetleges kinevezése miatt, hogy a spanyol tapasztalatlanként ülne le a kispadra, Wenger azonban nem kételkedik.

"Hagytam ott egy pár tapasztaltabb szakembert, Steve Bould már hat éve ott van másodedzőként és ott van Jens Lehmann is. Ráadásul Arteta Guardiola segédje is volt, szóval szerintem Mikelben minden adott."

"Ezzel együtt nem akarok túl sokat erről beszélni, mert nem akarom befolyásolni az Arsenal döntéshozóit. Fontos, hogy objektív döntés szülessen, aztán pedig mindenki álljon be és támogassa az új edzőt." - mondta Wenger.

A francia menedzser végül a saját jövőjéről is említést tett.

"Vannak ajánlataim, több is mint gondoltam. Még nem döntöttem el, mit akarok csinálni. Fizikálisan jó formában érzem magam. Talán a világbajnokság kezdetéig el tudom dönteni, mi legyen."

"Tény, hogy a Premier Ligát tartom a legvonzóbb ligának, de jelenleg az a sanda gyanúm, hogy el kell hagynom az országot, ha netán máshol akarnék edzősködni. Egyszerűen túl sok évet töltöttem az Arsenalnál, túlságosan kötődöm ehhez a klubhoz, hogy most ellenfélként összekerüljek netán velük." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

6 éve
Henry tuti nem lesz tagja a stábnak, ha engem kérdeztek. Túl nagy az egoja ahhoz, hogy Arteta alá dolgozzon. Mondjuk ezt valamilyen szinten meg is lehet érteni.
6 éve
Igen, már csak a stáb összetételét kell megnevezni és be is jelentik ha minden igaz. Spórolós megoldásnak tűnik, és az 50M-ós keret valódiságát jelent(het)i, hiszen ha lenne több pénz, simán jött volna nagyobb edző. Meglátjuk, remélem megkap minden támogatást és türelmet a szurkolóktól. A board és Kroenke helyzete viszont érdkes lesz, mert Wenger távozásával nem fedezi már a seggüket senki. Nagy bajban lesznek, amennyiben nem válik be Mikel, de ne legyen így!
6 éve
Törölt felhasználó
Arteta egyre biztosabbnak tűnik, elvileg hamarost be is jelenthetik. Olyat is olvastam, hogy Cazorla, Henry es Xabi is bekerulhet a stabba.
6 éve
Hát ja, én is abszurdnak tartom Wilshere kihagyását az angoloknál. Mondjuk így is, úgy is felsülnek... :lol:
6 éve
Hát ahogy Zidane működik a Realnál (egyelőre), úgy sülne be nálunk Henry.Klublegenda, felnéznének rá, annyi a gond, hogy nálunk a keret minősége és mélysége összehasonlíthatatlan a Blancokkal. Az Arteta-projekt még hozhat sikert, de az Henry-Vieira totális csőd a jelenlegi kerettel.

Szólj hozzá