Tovább folynak a találgatások Arséne Wenger utódját illetően azt követően, hogy a francia menedzser két hete hivatalosan is bejelentette, hogy a szezon végén a meglévő kontraktusa ellenére is leköszön az Arsenal menedzseri székéből.

Eddig a legesélyesebb befutónak a Barcelona és az AS Roma korábbi menedzsere, Luis Enqique tűnt, őt az a Raul Sanhelli hozta volna az Arsenalhoz, akivel korábban a katalán csapatnál együtt dolgozhatott - mint ismert, a Barcelona korábbi sportigazgatója Sanhelli hasonló szerepkört vett át idén februártól az Arsenalnál.

Enrique és az Arsenal részéről a vezérigazgató, Ivan Gazidis állítólag többször is tárgyaltak, ám két pontban adódott ellenvetés a felek között: egyrészt Enrique fizetése terén - a spanyol menedzser 11 millió eurós fizetést akar, míg Gazidis csak 8 milliót ajánl.

Másrészt pedig az Arsenal nyári átigazolási büdzséjét illetően: Enrique állítólag 200 millió fontból szeretné újjáépíteni a londoni klub keretét, míg a csapat játékoserősítésekre fordítható állománya lényegesen kevesebb, játékoseladások nélkül kb. 50 millió font lesz, miután a klub az elmúlt két évben kétszer is rekordot döntött az átigazolások terén Lacazette és Aubameyang szerződtetésével.

A The Times szerint a kapcsolat lehűlt Enrique és az Arsenal között, a France Football hétfőn pedig arról számolt be, hogy Gazidisék a listán újabb kiszemelt után néztek: így kerül a képbe Leonardo Jardim, a Monaco portugál menedzsere.

Jardim csapatával 2015-ben találkozott az Arsenal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ekkor óriási meglepetést keltett, hogy a hercegségbeliek 3-1-es győzelmet arattak egy roppant gyengén játszó Arsenal ellen az Emiratesben. Az Ágyúsok ugyan Monacoban 2-0-ra nyertek, ám a több idegenebeli góllal Jardimék jutottak tovább. A portugál edző csapata nem csak az Arsenalt tréfálta meg, tavaly például a Manchester City-t is sziporkázó játékkal ütötték ki, és egészen az elődöntőig meneteltek, ahol a Juventus állta útjukat.

Nem csak a játék, de Jardim játékospolitikája is kézenfekvő lenne az Arsenal számára: a Monaco tavaly nyáron is több húzóemberétől (Bernardo Silva, Kylian Mbappé, Tiemoué Bakayoko, Benjamin Mendy) is megvált, a helyükre pedig lényegében olcsón szerződtetett, ismeretlen és fiatal játékosok kerültek, ám Jardim velük is tartja a klubot a legjobb három között a francia bajnokságban.

A legesélyebb edzők nevek és oddszai (a bwin alapján) - néhány kommentárral.

Luis Enrique 4.00 - A legesélyesebb befutó még mindig, de jelen állás szerint ak ezdeti tárgyalások nem vezettek eredményre.

Carlo Ancelotti 4.00 - A Chelsea korábbi edzője korábban kifejtette reményét, hogy egy napon az Arsenalt is menedzselheti majd. A közelmúltban felajánlottak neki az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztját, de állítólag Ancelotti ezt elutasította. Meglehetősen jó hírnévnek örvend az Arsenal felsővezetése körében.

Max Allegri 5.00 - Ivan Gazidis már tavaly nyáron is folytatott előzetes tárgyalásokat Allegri képviselőjével, és akkor reálisabbnak tűnt, hogy az olasz elhagyja a Juventust mint most.

Patrick Vieira 6.00 - Az Arsenal legendás kapitánya kézenfekvő választásnak tűnhet Wenger helyére, de a New York City edzője meglehetősen kevés tapasztalattal bír. A Manchester City akár Guardiola utódjául is láthatja Vieirát, így mindent meg fognak tenni, hogy tovább parkoltassák őt Amerikában.

Joachim Löw 7.00 - A német szövetségi kapitány előkelő helyen szerepel Wenger utódlistáján, ám az 58 éves szakember meglehetősen régen menedzselt klubot (2004-ben hagyta ott az Austria Wien-t), és már jelezte: ha netán le is köszön posztjáról az idei világbajnokságot követően, mindenképpen fel akar töltődni egy hosszabb szünettel egy kiégést megakadályozván.

Thomas Tuchel 8.00 - A német Kicker.de szerint néhány hónappal ezelőtt Gazidis tárgyalt az ex-dortmundos edzővel. Ennek ellenére Tuchel fél lábbal a Paris Saint-Germain küszöbén áll, gyakorlatilag mindenben megegyezett a fővárosiakkal, már csak a szerződést kell formalizálni. Óriási meglepetés lenne, ha végül nem ott kötne ki.

Brendan Rodgers 8.00 - A Liverpool volt menedzsere remekül teljesít a Celtic-cel, a skót csapat részéről pedig elmondták, hálájuk jeléül nem is gördítenének akadályt, ha Rodgerst az Arsenal híná. Gazidist ugyanakkor aggasztja, hogy Rodgers a liverpoolos előélete miatt megosztó lenne a szurkolók körében.

Mikel Arteta 8.00 - Lényegében Artetára is ugyanaz vonatkozik, mint Vieirára, jóllehet a spanyolnak még kevesebb menedzseri tapasztalata (értsd: pályakezdő lenne) volna, mint a franciának. A Sky Sports szerint azonban Arteta valamivel jobb helyen van Gazidis listáján, mert jobban talán ő ismeri a legjobban az Arsenal jelenlegi keretét, és jó érzékkel tudna hozzányúlni a fejlesztendő területekhez.

Leonardo Jardim 11.00- ld. a cikkünket.

Diego Simeone 14.00 - Az argentin edzőt sokan szívesen látnák az Arsenal kispadján, ám Simeone a közelmúltban egyértelműen kijelentette, hogy nem áll szándékában távozni Madridból.

És mi lesz Wengerrel?

Arséne Wenger több sajtótájékoztatóján is elmondta, hogy 22 év arsenalos pályafutás után nehéz azonnal kitalálnia, mihez is kezd ezek után. A francia menedzser ezzel együtt még érez magában energiát, hogy napi szinten irányítson egy klubot, így vélhetően nemet mondana a Paris Saint-Germain sportigazgatói ajánlatára.

Ugyancsak hátrányból indulnak a vaskos fizetést, ám alacsony presztízsű kihívást ígérő kínai klubok. Wengert állítólag spanyol és francia klubok érdeklik, de végül is nem zárható ki, hogy Angliában marad. Az Evertonnál a hírek szerint kifelé lóg Sam Allardyce szénája, a liverpooli Kékek tulajdonsa, Fahrad Moshiri, aki korábban részvényes volt az Arsenalban is,pedig jó kapcsolatot ápol Wengerrel.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (81)

6 éve
Azért nem semmi ez a Stoke, ilyen kerettel kiesni elég ciki. Főleg, hogy közben egy Bornemouth, Brighton vagy egy Huddersfield valószínűleg bennmarad többnyire ismeretlen játékosokkal, a Burnley pedig egyenesen remekel szintén csupa brit gamerrel.

Fergienek pedig természetesen jobbulást kívánok!
6 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom Cazorla milyen allapotban van pontosan, de nagyon jo lenne, ha akar holnap mar a kispadon ulhetne es vmelyik meccsen be is tudna szallni egy olyan 10 percre kb.

Sir Alex Fergussonak meg mihamarabbi felepulest!!!!!!
6 éve
A siralmas szezon Wenger sara elsősorban, a madridi meccs meg a játékosoké szvsz. Nem vártam azt, hogy letaktitázzuk őket, de ennél több volt bennük az 100%. Pofáztak itt, hogy mennyire jó volt hozzájuk és mivel tartoznak neki...nem Wenger fog hiányozni ezeknek, hanem ez a lazaság, semmiért se felelnek, nincsennek elővéve max a szurkolók részéről azt meg leszarják. Azt érzem, hogy ami miatt sikeres volt Papa, az miatt bukott meg. Alig várom, hogy valaki ráncba szedje a bandát.
Én is örülök, hogy Wenger megy és már előbb kellett volna, de a játékosaink is szégyelhetnék magukat, pont úgy játszottak, mintha jövőre is maradna az edzőjük és biztos a helyük meg a nagy fizetésük...
6 éve
Törölt felhasználó
Még szép, hogy kiállok mellette. A helyzeteink meg voltak a két meccsen, de nem Wenger van ott, hogy befejezze, hanem a játékosok. Nem megyek ebbe bele. Ez az oldal nem arról szól, hogy egységesen szidjuk Wengert. Ez nem egy közösség, ahol imákat gyártunk Wenger ellen. Te is,én is mások is azt gondolnak amit akarnak az Arsenalról.
6 éve
Fecó! Akkor Te ilyen elcseszett modern kori Lancelot vagy? Ez a baj látod....még mindig kiállsz wenger mellett...ezzel is csak bomlasztod az egységet!

ui. Nah a Spíler is kitett magáért! Nem adják holnap a meccset....ezzel is a magyar szurkolókat kímélik! TENKSZ!

Szólj hozzá