Lezárultak a menedzser-jelölti meghallgatások az Arsenalnál az elmúlt napokban, adta hírül a Telegraph kedden a weboldalán, és noha teljesen végleges döntés nem született Arséne Wenger utódját illetően, minden valószínűség szerint a klub egykori játékosa és kapitánya, Mikel Arteta veszi át a francia helyét. Egyes meg nem erősített hírek szerint egy szóbeli megállapodás is történt a spanyollal.

A csapatnál Arteta mellett még több opció is volt - köztük Max Allegri, a Juventus edzője, vagy Julian Nagelsmann, a Hoffenheim trénere, végül egyetlen alternatíva sem járható út az észak-londoni csapat számára: Allegri újra a Juventusszal próbálná meghódítani a Bajnokok Ligáját, míg Nagelsmannt nem engedi a legjobb bajnoki helyezésüket elérő Hoffenheim alakulata.

Arteta, akit leginkább az Arsenal vezérigazgatója, Ivan Gazidis preferál, egy olcsóbb, de mégis hatékony megoldás lehet Arséne Wenger menedzseri székébe, hiszen korábban 2011 és 2016 között játszott a klubnál, a csapat kapitánya is volt, ráadásul a londoni együttesnél készült az edzői képesítéshez szükséges vizsgákhoz. Gazidis számára külön kiemelendő jelentőséggel bír, hogy Artetával tovább lehetne vinni az Arsenal sokpasszos, labdabirtoklásra épülő játékstílusát, és érti az Arséne Wenger által lefektetett, klubbal asszociált értékeket.

Az Arsenalnál mindeközben újabb változtatások zajlanak a háttérstábban: a BBC Sports megbízható újságírója, David Ornstein megerősítette, hogy Ivan Gazidis hétfőn a klub teljes megdöbbenésére kirúgta a csapatorvost, Colin Lewint, aki 22 éve dolgozott a csapatnál. Mindemellett pedig több vezető szerepkörben lévő orvosi stábtagnak újra be kellett adnia a jelentkezését a klubhoz.

De nem csak Lewin az egyik távozó a csapattól az elmúlt napokban: távozott Wenger egyik segédje, Neil Bansfield, a kapusedző Gerry Peyton, a mezfelelős Vic Akers. Továbbá fegyelmi tárgyalások után felfüggesztették az U23-as csapat edzőjét, Steve Gattingot és Carl Laramant, a korosztályos csapat vezetését szinte biztosan Freddie Ljungberg veszi majd át - vele a tárgyalások már zajlanka a BBC szerint. Az akadémia irányítását az idén visszavonuló Per Mertesacker koordinálja majd a nyártól. Jens Lehmann viszont jelezte, ő szívesen folytatnák a munkájukat az új edzővel is, a pontos pozíciójukat azonban csak ezután fogják kijelölni.

Érdekes még Steve Bould helyzete: néhány nappal korábban úgy tűnt, Lehmannhoz hasonlóan ő is szívesen folytatná a csapatnál - akár másmilyen szerepkörben - a Telegraph információi szerint viszont Arteta kinevezése esetén felülbírálhatná korábbi elhatározását, mert nem feltétlenül szeretne egy olyan edző alá dolgozni, aki néhány éve még az ő beosztottja volt játékosként a pályán.

A Telegraph végezetül megjegyzi: az Arsenalnál már dolgoznak a nyári erősítéseken, az első érkező a Freiburg török védője lehetne, Caglar Söyüncü lehetne, akit 35 millió fontért hozhat el az angol csapat. Söyüncü Konstantinos Mavropanoshoz hasonlóan Sven Mislintat igazolása lenne, és a szerződtetéséről nem kérdezték meg a Wenger helyére pályázó jelölteket.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

6 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom ki hogy van ezzel, de én egyre jobban kezdek megbarátkozni ezzel az Arteta dologgal, pedig kezdetben erősen ellene voltam.
Persze nyilván lenne most is más akit szívesebben mondanék, de ha ő lesz akkor ő lesz.
Sok helyen láttam, ahogy Gazidist szidják most is, pedig az utóbbi időben meglépett döntései pontosan azt bizonyítják, hogy eddig kb teljes mértékben meg volt kötve a keze a faszinak. Wenger elmegy és hopp teljesen véletlenül egy tucat meghatározó stábtagot, beosztottat szélnek is ereszt.
Korábban is voltak már hírek arról, hogy drasztikus változásokat eszközölne, csak ugye ezek nem nagyon valósultak meg Wenger vagy más miatt nem tudni.
Mindenesetre úgy tudom ez a szerepfelosztásos dolog is az ő nyomására jött létre és amiatt jött Sanllehi meg Mislintat.
Persze ezek lehetnek pletykák, vagy én emlékszem rosszul, mindenesetre ha így van érdekes...
Kíváncsi vagyok milyen további változtatások lesznek.
A pletykák az átigazolásokról pedig remélem nem csupán pletykák.
Még a vb előtt jó lenne bejelenteni legalább 2 érkezőt.
Eddig elég ambíciózusnak tűnik a csapat, csupán ez az alacsony büdzsé árnyalja a képet, ami szerintem kamu és többet fogunk költeni.
6 éve
Egy Soyoncu-Sokratis a VB előtt eleg jo lenne.Tobbiekkel raernenk a torna kozben/utan tárgyalni.Elsodleges az,hogy két kozephatvedet hozzunk hatra minel hamarabb.Utana meg egy Malcom-t elore meg a kozeppalya valakit lehetne.Szerintem tobb penz lesz itt,mint 50 millio.
6 éve
.comon június 8.-át írják, mint határidőt. Nem pont Caglar-ra gondoltam, inkább arra a jelenségre, hogy egy nap szóbahoznak 3 játékossal, akik összesen 75-80 millió fontba kerülnek. Tavaly ilyenkor robbant az Mbappe pletyka, azelőtt Vardy. Na meg a másik, ez előtt pár héttel Allegri/Enrique (fujj) volt a befutó, aztán lejárt vagy mikor lejár a bérletek hosszabítása, bejelentik Artetat. Nyilván Lucho egy kókler, de az átlag szurkolónak csak a név számít. Az, hogy mennyien várnak bérletre nem tudom, csak sejtem, hogy 1-2 ilyen szezon után azért megcsappant a számuk, és ha nem lesz eredmény sürgősen, továbbra is üres székeket fogunk látni, mint télen és tavasszal a PL-ben.
6 éve
Már lejárt a bérletesek hosszabbítása. Meg most komolyan, Sönyücü leigazolásával kreálnának hájpot a szurkolók körében, akik ezek után sietve nyomnának a hosszabbítás gombra? Akkor várólista van, hogy ha vkinek nem kell a bérlet, majd megveszi más.
6 éve
Ezek az átigazolási pletykák mindig ilyenkor erősödnek, ne feledjétek, most van a bérletek hosszabításának ideje. Sokratis-t is emlegetik velünk kapcsolatban, de egyáltalán nem lennék meglepődve, ha két új védőnk a török gyerek meg Evans lenne 3 misiért...ahogy a vezetőségünket ismerem, ez nekik ziccer...

Szólj hozzá