Tomas Rosicky úgy gondolja, az Arsenalnak a következő évadban csak is a bajnoki cím lehet a célja azt követően, hogy a gárda az elmúlt két idényben megnyerte az FA-Kupát, s ezzel újra a győztesek útjára lépett.

A 34 éves középpályás maradása minden szurkolót kisebb meglepetésként ért, hiszen Rosicky szerződése az idény végén lejárt volna az Arsenallal, s miután kevés játéklehetőséget kapott, sokan az valószínűsítették, hogy Arséne Wenger nem tart igényt a szolgálataira.

Végül mégsem így lett, mert a francia menedzser érvényesítette a cseh játékos szerződésében található záradékot, ezzel Rosicky valószínűleg további egy évig az Arsenal kötelékeiben marad. A játékos a Mirrornak adott interjújában többek között ezt a témát is felhozta.

 

Annyira nem lepett meg Wenger döntése, már januárban jelezte, hogy számít rám, ő akarta, hogy maradjak. Számoltam azzal is, hogy igényt tart az opcióra, mert Januárban végig játszottam, egészen február végéig. Aztán a szezon végére a lelátóig jutottam - mondta Rosicky.

 

Ezek után azt hittem, hogy mégsem számol az opcióval, de végül azt akarta, hogy maradjak még egy évre. Nem kell senkinek elmagyaráznom, mit jelent nekem ez a klub. Itt maradtam a legnehezebb időkben is, jóban rosszban egyaránt. Nem kell senkinek sem bizonyítanom, mennyire hű voltam a klubhoz. Mindig is hittem a csapatban, mert korábban is óriási potenciál volt a klubban. Azt gondolom, a mostani helyzet mutatja, hogy igazam volt. Ugyanakkor nekem nem megy ilyen jól. Csak a padon vagyok, ezzel hogyan is lehetnék boldog? - tette hozzá a cseh.

Kilenc éve vagyok itt, itt maradtam, mielőtt újból kupákat kezdtünk el nyerni. Persze ilyen könnyen nem lehetne elintézni egy esetleges klubváltást. Túl hosszú ideje vagyok és várok itt, hogy sikeres legyek, hogy ha már így alakult, ne küzdjek meg a kezdőbe jutásért, mégha nem is áll jól a helyzetem jelenleg.

Rosicky arra is kitért, milyenek lehetnek az Arsenal esélyei az elkövetkezendő idényben.

Mindenkinek az jár a fejében már most, hogy a cél csak is a bajnoki lehet jövőre. Őszintén én azt gondoltam, hogy ez már tavaly összejön, de a szezon első fele finoman szólva sem volt elég jó. De a jövő idényre nézve csak az első hely lehet elfogadható. Tehetségileg és a keret mélységét tekintve a mostani csapat a legjobb, mióta itt vagyok.

A játékost természetesen honfitársa, Petr Cech esetleges átigazolásáról is kérdezték.

Nyilvánvaló, hogy Petr egy tapasztalt kapus, aki sok dolgot megélt már eddig és rengeteget nyert. Bármelyik európai nagycsapatba beférne, s az Arsenalnál is sosem elég a jó játékosokból. De aztán itt vannak a már meglévő kapusaink: Ospina remekül szállt be idény közben, sokat hozzátett a csapathoz. Vagy ott van Szczesny, akit nem szabad leírni, nagyon fiatal még, s a menedzser is fiatal kora óta hisz benne. 

 

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem beszéltem Petr-vel az arsenalos ügyről, de mint már mondtam, nem folyok bele a tárgyalásokba. Petr-nek rengeteg lehetősége van, több ajánlatot is kapott különböző csapatoktól.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

9 éve
Törölt felhasználó
Igen,mi mindig a maradékból mazsolázunk.Olyan "tűzoltás szerű"igazolások az utolsó nap,mert addig "nincs minőségi játékos a piacon".
De ha így minden év végén "beesik" egy Sanchez vagy egy Özil.Szerintem senki nem bánja.
Bár egy igazi gólvágó jól jönne.De ezen is dolgoznak.Remélem 🧀
9 éve
Törölt felhasználó
Értem én, csak a csapat Pató Pál úr módjára igazol.
9 éve
Még van idő szeptember 1-ig. 🧀
9 éve
Törölt felhasználó
Emberek, kéne egy gólvágó...
9 éve
Megvan a menetrend. Az első 5 meccset elnézve biztos nem fogunk olyan rosszul kezdeni, mint tavaly. West Ham (O), Palace (V), Pool (O), Castle (V), Stoke (O). Aztán 3 héten belül Chelsea és MU. De várom már. 🧀

A szezon utolsó előtti meccse az Etihad-ban lesz. Remélem ott még a bajnoki címért fogunk küzdeni.

Szólj hozzá