Könnyen lehet, hogy nem igazol kapust a nyáron az Arsenal annak ellenére, hogy távozik a csapattól a veterán hálóőr, Petr Cech.

A 35 éves Cech január közepén jelentette be - némiképpen váratlanul - a visszavonulását a profi futballtól, és biztossá vált, hogy a játékos nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését az Arsenallal.

Emi Martínez, a csapat hazai nevelésű argentin játékosa egy friss interjúban úgy nyilatkozott, a klubnál már közölték vele, hogy őt szánják majd Cech helyére a kereten belül.

"Három év van még hátra a mostani szerződésemből. De most, hogy Cech visszavonul, a csapatnál közölték velem, hogy velem terveznek, mint második számú kapus a következő szezontól." - mondta a 26 éves játékos, aki a télen a Rangers csapatához igazolt kölcsönben.

"Ennek ellenére nem gondolok még a jövő nyárra. Most csak a Readingre koncentrálok. Szeretnék rendszeresen játszani és segíteni a Readingnek.

Martínez 2010-ben érkezett az Arsenalhoz az argentin Independientétől, és az angol szabályok értelmében elég időt töltött el angol csapatoknál 21 éves kora előtt, hogy hazai nevelésű játékosnak számítson.

A 2016/17-es szezonban már bemutatkozhatott a felnőtt csapatban a bajnokságban, és a ligában további hétszer szerepelt, többnyire csak a kupameccseken védhetett. A kevés játéklehetőség miatt viszont az Arsenal többször is kölcsönadta őt, így Martínez megfordult már az Oxford Citynél, a Sheffield Wednesdaynél, a Rotherdam Unitednél, a Wolverhamptonnál és a Getafénél is.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

5 éve
Mindenképp meg lehet próbálni. Martinez sosem vallott szégyent, ha lehetőséget kapott. Nyilván azért kicsit feszkós lennék, ha Leno kidőlne mondjuk pár hónapra, de talán azt is meg tudná az argentin oldani. Ahol lehet spórolni kell a nyári büdzsével, mert kelleni fog még a nyáron belső védő, szélső, illetve csere csatár, ha Welbeck nem hosszabbít, + egy Bellerín helyettes sem ártana. Márpedig Martinezen tudunk spórolni szerény véleményem szerint.
5 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom ki hogy van vele, de én nagyon örülök ennek.
Egyrészt végre jön a nagycsapatba egy hazai nevelés.
Másrészt Emi egy nagyon szimpatikus srác és amikor lehetőséget kapott szerintem bizonyított.
Nagyon magabiztosan irányította a védelmet és egész jól védett.
Szerintem benne sokkal több van, mint amit eddig mutatott.

Szólj hozzá