Sajtó: Arteta nem fontolgatja a távozást - jan. 29.

Nem kellett sokat várni az első Arteta-Barcelona pletykákra a spanyol sajtó részéről azt követően, hogy a katalán csapat edzője, Xavi Hernandez szombaton hivatalosan is megerősítette, hogy nem kívánja folytatni a munkáját a szezont követően.

A sport.es, Barcelonához közel álló napilap vasárnap késő este már arról cikkezett, hogy Arteta bejelentette az Arsenal felsővezetésének, hogy távozni akar a szezon végén és át akarja venni Xavi helyét a spanyol csapatnál.

Megbízhatóbb angol források néhány óra múlva már cáfolták ezeket a feltételezéseket.

Arteta szerződése 2025 nyaráig szól, de bizonyos hírek szerint már megindultak a tárgyalások az edző és az Arsenal vezetősége között a hosszabbításról.

Partey visszatért az edzésekre - jan 25., Arsenal.com

Az Arsenal csütörtökön publikált edzésképei alapján Thomas Partey végre visszatérhetett a teljes körű edzésekre.

A ghánai játékos visszatérése abszolút pozitív hír Mikel Arteta számára. Partey a whoscored.com statisztikái alapján ebben a szezonban mindössze 252 percet játszhatott, háromszor volt kezdő és egyszer csere. A folyton visszatérő izomsérülése az ősz eleje óta hátráltatta Partey-t a játékban, emiatt a csapattal közösen a játékos úgy döntött, átesik egy kisebb beavatkozáson.

Miután december végén a ghánai válogatott szövetségi kapitánya, Chris Hughton nem nevezte őt a most is esedékes Afrika Kupára, sokan attól tartottak, hogy Partey rehabilitációjában visszaesés következett be, és még hetekig nem lesz bevethető.

Ez szerencsére nem így van, Partey immáron a felnőtt kerettel edz, bár kérdéses, mikor lesz teljesen meccsfitt ahhoz, hogy játékra is jelentkezzen.

Salah játéka kérdéses ellenünk - jan. 22.

Két meccset is játszik az Arsenal ezen a héten. Kedden a Nottingham Forest otthonába látogatunk, míg vasárnap rangadó következik az Emiratesben a Liverpool ellen.

A bajnokság szempontjából is fontos lesz a visszavágó Jürgen Klopp együttese ellen, akik január elején 2:0-ra vertek bennünket az FA-Kupa harmadik fordulójában.

Ide kapcsolódik, hogy a hétvégi meccsre várhatóan ott lesz a keretben Trent Alexender-Arnold és Szoboszlai Dominik is, Mo Salah játéka azonban kérdéses, miután az egyiptomi szélső súlyosabb combhajlító sérülést szenvedett a válogatottjában.

Salah kezelésre visszatért a Liverpoolhoz, és ha Egyiptom még érdekelt lesz az Afrika Kupa elődöntőjében a későbbiekben, akkor visszautazik a válogatottjához, feltéve, hogy tudja vállalni a játékot. Emiatt elvileg nem lesz ellenünk vasárnap, de igazság szerint nem lennénk meglepve, ha válahogy mégis ott lenne a keretben a rangadóra.

Zinchenko: Jót tett a dubjai edzőtábor - The Athletic exkl. interjú, jan. 23.

Az Arsenal ukrán játékosa a napokban exkluzív interjút adott a The Athletic-nek, amelyen több téma is szóba került: a csapat dubaji edzőtábora mellett az Arteta és Guardiola közötti hasonlóság illetve az ukrajnai háborús helyzet is.

"Nagyon jól éreztük magunkat Dubajba, sikerült kikapcsolódnunk. Úgy gondolom, hogy új szintre lépett a játékosok és a stábtagok közti kapcsolat."

"Volt egy kis sütögetés, ahol sikerült jobban megismernünk egymást és a családtagokat is. A csapat is egyfajta család, ami a pályán kívül is összetart, támogatnunk és inspirálnunk kell egymást."

"Ami Mikelt illeti: ő egy győztes. Ilyen a jelleme. Egy kicsit jobban meg kell ismerni őt ahhoz, hogy meglássuk, mennyire sokat követel a játékosaitól, és hogy mennyire odafigyel a részletekre."

"Kedvelem a mentalitását és ahogy látja a futballt. Már a találkozásunk napján tudtam, hogy remek edző lesz."

"Hogy mi a különbség közte és Pep között? A Manchester City évek óta építi a gépezetét. A játékosaik csukott szemmel tudják, hol kell lenniük a pályán. De mi is jó úton haladunk. Nem azt mondom, hogy egy az egyben le kell őket másolnunk, de per pillanat ők a legjobbak a sportban, és sokat kell tanulnunk tőlük."

"Azt mondanám, hogy Pepnek sokat segít a tapasztalata bizonyos helyzetekben. Ő már megfordult a Barcelonánál és a Bayern Münchennél is. Már ezerszer lereagált bizonyos helyzeteket. Nem azt mondom, hogy Mikel nem tudja még ezeket, de ez a rutinnal jön. Biztos vagyok abban, hogy Mikel is megszerzi ezeket a tapasztalatokat."

Rosicky: Az is benne volt, hogy többé nem játszhatom - The Athletic

Zinchenko mellett egy másik Arsenalhoz köthető játékos is interjút adott a The Athleticnek, méghozzá Tomas Rosicky, aki 2006 és 2016 között volt a csapat játékosa.

A cseh játékos a Dortmundtól csatlakozott anno az Arsenalhoz, de egy súlyos sérülés miatt nem tudta kihozni a magában rejlő potenciált, pedig az akkori keretnek - amely több alkalommal is a bajnoki címért harcolt - nagy szüksége lett volna rá.

"Úgy igazoltam az Arsenalhoz, hogy azt gondoltam, itt mindent meg fogok nyerni." - kezdte interjúját Rosicky.

"Most úgy gondolok az arsenalos időszakomra, hogy mi lett volna ha... Nagyon élveztem a játékot azokkal a játékosokkal. Nem csak minőségi keret voltunk, de nagy volt köztünk az összetartás. Az a barátság, ami köztünk volt, rengeteg plusz löketet adott. Főleg a 2007/08-as szezon volt a legjobb."

"Csak aztán jött a sérülésem 2008 januárjában, majd nem sokkal később Robin van Persie is kidőlt, majd jött Eduardo lábtörése. Elfogytunk a befutóra. Azt gondolom, ha akkor megnyerjük a bajnokságot, sokan maradtak volna: Robin, Flamini, Gilberto Silva, Clichy, Cesc... Nagyszerű lett volna, ha így együtt tudtunk volna maradni."

"Ami a sérülésemet illeti: 2008 januárjában volt egy Fulham elleni meccsünk, az utolsó gólt én szereztem. Kaptam egy rúgást pontosan a combhajlító izmomra. Ennek ellenére végigjátszottam a mérkőzést. Pár nappal később jött a Newcastle elleni FA-Kupa meccs, és egyszerűen nem tudtam sprintelni. 10 perc után le kellett jönnöm."

"Az orvosok próbálták visszailleszteni az szalagot, de sosem sikerült. Amikor vissza kellett volna térnem, sosem tudtam sprintelni. Egyre jöttek a visszaesések a rehabilitációmban, én pedig egyre kevésbé láttam a fényt az alagút végén. Az orvosok sem tudták, mitévők legyenek. Az egyikük kerek-perec megmondta, hogy talán soha többé nem játszhatok. Ekkor 27 éves voltam, a karrierem legszebb évei még előttem álltak. Mentálisan ez a padlóra küldött."

Rosicky-nek végül egy augsburg-i orvos tudott érdemi válasszal szolgálni.

"Németországban volt egy műtétem, ez mentette meg a karrierem. Az ottani orvos elmondta, hogy a szervezetem szokatlanul sok hegszövetet termel. Emiatt pedig a problémás szalagom beszorul közéjük, és ezt folyton ki kellett tisztítani." - magyarázta Rosicky, akinek emiatt különleges rehabilitációs programban kellett helyt állnia: ébredés után a sérült lábát egy gépbe helyezték, ami folyton mozgásba tartotta a testrészt, emiatt a szervezete már nem termelt több hegszövetet.

Rosicky-nek ki kellett hagynia a teljes 2008/09-es szezont, a visszatérését követően pedig újabb sérülések hátráltatták a karrierjét.

"A szalagsérülésem előtt úgy gondoltam, enyém a világ, képes vagyok egyedül meccseket eldönteni. A visszatérésem követően sosem volt már meg ez az érzés. Utána teljesen más szemléletben játszottam: úgy gondoltam a soron következő mérkőzésre, mintha az lenne az utolsó. Az nem merült fel, hogy távozzak az Arsenaltól, mégha rengeteg barátomtól kellett búcsút vennem az idők alatt. Egyszerűen szerettem volna valamit nyerni."

Végül a 2014-es FA-Kupa döntőn csereként beállva ez össze is jött.

"Az egy remek keret volt, és jó volt a kapcsolatunk a szurkolóinkkal is. Az utolsó évemben azonban már alig játszottam. Az Arsenal szerette volna, ha maradok és náluk csinálom meg az edzői képesítéseket, de én szerettem volna keretbe foglalni a játékos-pályafutásomat, ekkor döntöttem el, hogy szabadúszóként visszatérek az első proficsapatomhoz, a Sparta Prágához."

Rosicky végül egy szezont játszott végig Csehországban, sajnos a sérülései akkor is folyamatosak voltak. Ekkor döntött úgy, hogy felhagy a játékkal, és csapata sportigazgatójaként folytatja tovább.

Nőttek a klub bevételei, megvan az új ügyvezető igazgató - jan. 25., arsenal.com

Nőttek az Arsenal bevételei az előző szezonban, derült ki a Deloitte csütörtökön publikált kimutatásából.

A 2022/23-as idényben az Arsenal 533 millió eurós (463 millió angol font) bevételt produkált, ez 23%-os növekedés (kb. 100 millió euró) a 2021/22-es szezonhoz képest. Ez egyfajta rekord is az Arsenal könyveiben, mivel a klub korábban még sosem lépte túl az 500 millió eurós határt.

Az Arsenal egyébként mindhárom bevételi forrásban csúcsot döntött: 28%-al, 220 millió euróra nőttek a közvetítésekből származó bevételek, 17%-al nőtt, 195 milliós eurós lett a szponzoroktól befutó pénzösszegek, a jegy- és bérleteladásokból pedig 118 millió euró folyt be, ez utóbbi 26%-al nőtt.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a klub a bevételek 51%-át fordítja a játékosállomány és stábtagok bérezésére, ez az arány is számottevően javult - két évvel korábban 75% volt ez a szám.

Az Arsenal csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy Richard Garlick veszi át a szezon végén leköszönő Vinai Venkatesham helyét a klub ügyvezető igazgatói posztján.

A 47 éves Garlick 2021 óta az Arsenal munkatársa, jelenleg a szakmai működtetésért felelős részleg igazgatója, a sportigazgató Edu mellett olyan területeken tevékenykedik, mint a játékoskiválasztás, szerződéshosszabbítások, adminisztrációs és gazdasági ügyek.

Csütörtökön zár az átigazolási időszak

Február 1-én, magyar idő szerint 24:00-kor zár a téli átigazolási időszak. Jelen pillanatban nem úgy tűnik, hogy fogunk igazolni, mindenesetre pár játékosunk sorsa kérdéses: Cedric a Besiktashoz távozhat, Nuno Tavares pedig elképzelhető, hogy a több játéklehetőség reményében visszatér egykori csapatához, a Marseille-hez.

Charles Watts szerint az Arsenal tárgyal a Marseille-lel Tavares eladásáról, ami végleges formában történne. A gondot azonban az okozza per pillanat, hogy a Nottingham nem szeretné felbontani a portugál játékos kölcsönszerződését, számunkra pedig nem került be visszahívási opció az angol csapattal történt megállapodásban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (25)

3 hónapja
Partey nem lesz jobb hatved meg a Forest ellen
3 hónapja
Hát kicsit se lett volna életszerű betenni a srácot a keretbe, október óta nem játszott.
3 hónapja
padra oda ferhetett volna, bar a Pool elleni amugy is fontosabb lehet
3 hónapja
95%-ig biztos vagyok benne, hogy Arteta szerzodese meg lesz hosszabbitva, meg pedig a szezon befejezese elott. Igy volt legutobb is, mikor 3 vereseg utan irtak ala vele.

Elindult Artetaval egy projekt, ami tavaly egy hatalmasat lepett elore, iden pedig van egy kisebb megtorpanas, ami a tavalyi evnek koszonhetoen az, es mindenki mar a fejet koveteli, holott 3 eve fejlodik a csapat folyamatosan. Minden edzonek van hibaja, minden edzonek meg vannak a rigojai es az olyan dolgai amibe tuti belekotne a forum. Nincs tokeletes edzo. Ezidaig viszint Artetaval a fejlodes eleg komoly jelei voltak lathatoak. Az igazolasok pedig vagy bevalnak vagy nem. Utolag mindig okosabb az ember, foleg a szurkolo. Plusz egy csapat sosem lesz kesz, csak kozben jonnek az eredmenyek. Remeljuk, hogy hamarosan hozzank is elerkeznek.

Nagyjabol Pep-re tudom azt mondani fixen, hogy elorelepes lenne Arteta utan.

A csatar kerdes meg sok mindent el fog donteni, hogy hogyan kell atalakitani a keretet a jovoben.
3 hónapja
"Az igazolasok pedig vagy bevalnak vagy nem. Utolag mindig okosabb az ember, foleg a szurkolo." Havertz-ről szerintem mindeki tudta, hogy bust lesz, főleg ennyiért, max az elvakultak írták, hogy majd jó lesz, mivel Arteta-ék akarják. :D Amúgy még a kövi évet én is mindenképp megadnám Arteta-nak (hacsak nem TOP4 sem lesz meg, és a Porto ellen kiesünk a BL-ből, amire azért szerintem van esély bőven), de hosszabbítani faszság lenne, mivel a fejlődés legkisebb jeleit sem mutatja.
3 hónapja
Harom eve fejlodik a csapat? Mivel vagyunk elorebb most 2021-2022-hoz kepest? Van egy Salibank hatul Holding helyett...kb ennyit tudnek mondani pozitivumkent. Jatekban lofasz amit hozunk iden...
3 hónapja
Ha a Porto kiejt minket en siman elgondolkoznek az elzavarasan...Masodik legdragabb keret es nulla foci. Nekem mar eddig sem tetszetr, hogy nevesincs szar csapatok szopatnak minket evek ota a nemzetkozi porondon. Meg csak azt se lehet mondani, hogy tartalekos kezdovel esnenk ki...Wenger idejebol talan a Monaco volt az egyetlen noname ellenfel aki ellen alulmaradtunk, pedig akkor is voltak iszonyat nagy kutyautok nalunk. Most papiron igazabol nincs is...
3 hónapja
A 3 év folyamatos fejlődést úgy kell érteni, hogy locsolják bele a pénzt, más kérdés, hogy néha faszságokra ugyebár. Mondjuk ami számomra a legszomorúbb, hogy igazából a GK,LCB,CDM,LW poszt az ahova tényleg megvagyunk. Értelmes 8asunk nincs, Sakának továbbra sincs cseréje,a csatárokat hagyjuk, Saliba cseréje a kezdő RB-nk ami meg függ attól, hogy Tomiyashu épp sérült akar-e lenni vagy nem. Az Lb ugyanez csak Zinivel. Ödegaard helyett meg van egy sérült Fabio meg az a Havertz aki inkább kivonja magát a támadásokból, szóval Ödegaard ellentéte.
3 hónapja
milyen egyszeru is lenne, ha valoban csak penz locsolassal lehetne fejlodni, igaz Lil?
3 hónapja
Mert Arteta kit épített be az akadémiáról drága Titou barátom? Saka,Martinelli,Saliba meg Nketiah vagy ESR már adott volt. Kihagytam valami fiatalt aki most húzónév nálunk? Lehet támaszkodni az akadémiára ahogy a Barca vagy néha a City(Foden,Lewis,Palmer) csak Arteta nem szokott. Valahogy nagyon nehezen tudom elhinni, hogy a félévente felbukkanó csodagyerekek közül egy sem méltó arra, hogy akár 5 percet játszon néha. Pedig volt pár az elmúlt években: Kido Taylor-Hart,Azeez,Patino,Walters,Cozier-Dubarry,Lewis-Skelly,Sagoe Jr.,Lino Sousa,Norton-Cuffy,Nwaneri. Nwaneri meg Sagoe kapott ezekből lehetőséget meg Patino 1 meccsen. Akkor végülis mivel fejlődtünk ha nem pénzköltéssel? Az MRY által beépített játékosok idősebbek lettek meg jobbak? Ebben Mikelnek annyi érdeme van, hogy nem baszta ki őket mint macskát szarni, de ha várunk kicsit akkor Yeremi Pino még simán jöhet Saka helyére meg a Sociedados LW gyerek Martinelli helyett.
3 hónapja
Mintha regebben olyan hu de sokan kerultek fel az akademiarol. A legjobb akademiai csapatbol Nelson, Nketiah es Willock kerult fel, most mindegyiket uldozne el a szurkolok 80%-a. Saka egy kirivo tehetseg, aki kb 10 evente ha egyszer van. Wilshere volt az utolso ilyen.
3 hónapja
Egyiptom kiesett 🙂
3 hónapja
Salah rehabon meg elvileg. De amigy se ment volna vissza Salah, max a dontore szerintem
3 hónapja
Jó, hogy nem csináltál hírfolyamot Athlon, mert ez az átigazolási időszak még talán a két évvel ezelőttinél is szánalmasabbra sikerül úgy tűnik. Persze oké, hogy FFP, de én azt hittem egy balhátvédet azért kerítenek majd azért. Ráadásul ha pénz állna a házhoz, akkor elvileg kötelező azonnal kifizetni Rayát. :DDD

Rosicky esete is szomorú nagyon sajnos, bár felmerül bennem a kérdés, hogy őt is minek hagyták fenn sérülten a pályán... Azért jó volt látni, hogy a 2010-es években, ha csak időszakosan is, de mindig volt egy olyan periódusa az adott szezonnak, amikor egészséges tudott maradni, és nagy lendületet adott a csapat játékának. Én nagyon szerettem őt.

Zinchenko meg erősen utal rá, hogy igen, javarészt Guardiolát másoljuk. :DDD Arteta hosszabbításához annyit, ezt a szezont azért megvárhatnák. Jelenleg nem tudnék olyat mondani, aki biztosan jobban beválna nála, de ezt mondtam a minap is, hogy azon kívül lófasz nyomás és eredménykényszer nincs rajta, hogy vigye be 4-be a keretet. De úgy látom, ha véletlenül kiszorulna onnan, akkor is simán hosszabbítanának vele.
3 hónapja
Szezon közben hosszabbítani vele őrültség lenne. Nem tudom, mikor jár le a szerződése, de ha nem nyerjük meg a PL-t, én nem hosszabbítanék.
3 hónapja
Erről elkezdtem egy blogbejegyzést írni, miért vannak fenntartásaim per pillanat a projektünkkel kapcsolatban, arra akartam kilyukadni, hogy örökké nem lehet építkezni, valamikor le kellene aratnunk a babérokat. Idénre - sok okból kifolyólag - távolabb kerültünk a bajnoki címtől mint tavaly, de ha másra nem lesz jó ez az idény, akkor arra igen, hogy rávilágított arra, mennyire lyukas a keretünk - minőségben hiányoznak a játékosok. Szóval ezt az idényt (ha kell), szurkolóként feláldozom, de ne jöjjön egy stop-gap megoldás a télen, de nyáron már kötelező lesz egy megbízhatóbb, gólerősebb csatárt hozni, jó volna egy középpályás vagy kettő, és egy kibaszott szélső. Ez az alap. De nem kell még egy középhátvéd... (és persze látom előre, hogy 45 milliót kiadunk egy újabb középhátvédre, aki az életbe nem fog játszani Salibáék mögött) Szóval egy nyarat még adok Artetának, remélem ő is marad, de ha 2025-ben nem nyerjük meg a bajnokságot, akkor szerintem offos a történet.
3 hónapja
Az a baj Athlon, hogy tavaly is látszott, hogy lyukas a keret, aztán mégse csináltak semmit. Nem tudom, hogy tudtok hinni még Artetának/Edunak, de irigyellek benneteket.
3 hónapja
Tavaly 21 meccs után volt 53 pontunk, 5 ponttal vezettünk a City előtt. Most 21 meccs után van 43 pontunk, 5-el a Pool mögött, egálban a Cityvel egy meccsel többet játszva. Én azt látom, hogy tavaly is lehetett volna bőven esélyünk, ha nem basszuk el a tavaszt, ahogy idén is látszik, hogy nem a riválisok lettek sokkal erősebbek, hanem mi lettünk gyengébbek. Persze, a Pool sokkal jobb, mint egy éve, de pontszámban azt hozzák, amit tavaly ilyenkor a City, tehát nem verhetetlen kategória. Kérdés, tavaszra megint tolnak-e ilyen nagy meneteléseket, mint korábban. Pedig a Pool még hátrébb tart a projektben, a Citynél pedig Haaland, Rodri bőven hagyott ki meccseket, Kevin fél évig sérült volt, és hát persze távozott Gündogan meg Mahrez. Kicsit azt érzem, megint feldobták a labdát, de egyáltalán nem úgy tűnik, hogy élni fogunk vele. Persze, összességében van egy erős, fiatal gerince a csapatnak, amire lehet építeni hosszútávon, de bőven van 1-2 olyan igazolás, amit nem nagyon tudok hova tenni, és ha adott esetben okosabban lett volna az a kurva pénz elköltve, akkor sokkal fontosabb játékosokat is hozhattunk volna, mint Lokonga, Vieira, Havertz vagy Raya... Lehet ezzel jönni, hogy hátulról építi fel Arteta a csapatot, és ezért nincs normális csatárunk, de valahogy én is azt érzem, hogy ez az építkezés is örökké fog tartani, mint Wenger idejében. Ott is állandóan ez volt, hogy 1-1 igazolásra voltunk attól, hogy akár mondjuk bajnokok legyünk, aztán az Öreg gondolt egyet, és idehozott egy kiégett balfasz Petr Cech-t, és ezzel úgy döntött, hogy megvolt a nyári bevásárlás, és hogy majd ő hoz nekünk 10 pontot, ami bajnoki címet fog érni. Hát nem úgy lett , maradjunk annyiban... Mire odaérünk, hogy kész lenne a keret, higgyétek el, simán benne van, hogy az egyik alapember bemondja az unalmast, mert ritka az, hogy 4-5 évig mindenkit együtt lehessen tartani, pláne komoly trófea és eredmények nélkül. Én Salibából simán kinézem , hogy 1-2 év múlva elhúz innen a picsába. Valahogy nem érzem azt, hogy ő érzelmileg annyira kötődne a klubhoz, meg alapból francia, velük rábasztunk korábban ilyen téren korábban, biztos nem úgy viszonyul a klubhoz, mint egy angol saját nevelés mondjuk. Meg őt már annak idején is majdnem sikerült elherdálni.
3 hónapja
Hétvégi meccsről meg nem esik olyan sok szó egyelőre, de ha véletlenül kikapnánk, akkor gyakorlatilag kiszálltunk a buliból. 8 pontot nem fogunk tudni ledolgozni. Igaz, azért az Emiratesben nem hinném, hogy újra megverni minket, illetve a kupában is jobban játszottunk náluk összességében. Bár az X-el sem mennénk nagyon sokra.
3 hónapja
JACKOXI: es nem lenne igaza ha inkabb elmegy a Realba ehelyett a langyos szar helyett? DE 😀
3 hónapja
De igen, szerintem is igaza lenne, ha tényleg nem nyerünk semmit sem idén, sem jövőre.
3 hónapja
Mudryk has lost possession 39 times per 100 touches in 2023-24, also the worst rate of any attacking midfielder or winger with more than 500 minutes played in the league.

~ @liam_twomey | The Athletic

Igazabol itt is csak a jo isten mentett meg minket attol, hogy o is nalunk kot ki 80-90ert...😀 Havertz eseteben sajnos nem volt ilyen szerencses a csapat. Mondhat barki barmit Trossard-ra de szerintem ot egy Pool is szivesen elnezegetne a padon...egy Gakpo-nal jobb jatekos jelenleg. 20 millioert meg nem kell elvarni, hogy klasszis jatekost hozzunk, lassan aki egy egyeneset bele tud baszni a labdaba mar 40-50-t er a piacon.
3 hónapja
Szerintem itt biztos nem lenne ilyen szar, de úgy tűnik ő fejben elég gyenge, meg talán fizikálisan is. Bár nekem idén nem tűnt olyan szarnak már egyáltalán, igaz, a kezdőbe nem tudta magát beverekedni. Trossard nem rossz játékos, akkor jó ötlet volt elhozni, de több ilyen igazolást nem nagyon szeretnék. Mármint nem látom értelmét annak, hogy direkt a kispadra igazoljunk embereket. Olyan játékosok kellenek, akik akár a kezdőket is ki tudják szorítani hosszútávon, vagy minimum egyenrangú ellenfélként tekintenek rá. Szerintem Mudrykkal ez volt a terv, és látva Martinellit, és , hogy milyen szinten rendszerjátékos ő is, azért nem csodálom, hogy akartak neki posztriválist. És ha azt veszed, még a mai napig nem kizárt, hogy további szélsőt is szeretnénk. Mondjuk ha Pedro Neto nem lenne egy üveglábú, tökéletes fit lenne, mert mindkét szélen stabil, és összességében másabb típus, mint Martinelli. A portugál inkább egy előkészítő típus, ami mondjuk majd lehet nem jönne rosszul, ha hozunk egy csatárt.
3 hónapja
Mudryk óriási kockázat volt a kora és a nem létező tapasztalata miatt... Én szerintem Artetának lett volna terve vele. Vannak olyan dolgok, amiket meg lehet tanítani egy játékosnak, de vannak vele született képességek is... szóval szerintem itt Mudryk faszán fel lett volna építve. Aztán ki tudja, ha a Chelsea-nél elfogy a türelem vele kapcsolatban, akkor még simán itt köthet ki :D
3 hónapja
Az a baj, hogy az utobbi idot tekintve szerintem mi sem tudnank ugy hasznalni ahogy kene. Trossard,Rice,Partey,Kiwior meg Havertz is mindent jatszik csak azt nem amit kene neki.

Szólj hozzá