MATCH RECAP: West Ham 0-6 Arsenal - február 11.

Történelmi vendégsikert aratott az Arsenal vasárnap a West Ham vendégeként a London Stadionban, miután 6-0-ra legyőzték a Kalapácsosakat.

A gólgyár a 32. percben indult be egy szögletet követően, amikor William Saliba mattolta Areola kapuját, az első félidőben pedig további három gólt rúgott a csapat: Saka büntetőből volt eredményes, Gabriel egy szabadrúgást követően fejjel, Trossard pedig akciógóllal vette ki a részt a sikerből.

A fordulást követően az Arsenal nem lassított, a 63. percben Saka 5-0-ra módosította az állást, rá két perccel pedig Declan Rice csodás távoli löketével állította be a végeredményt.

"Nagyon nehéz volt, amit véghez vittünk a West Ham ellen idegenben, nem csoda, hogy nagyon elégedett vagyok a csapatteljesítményünkkel, és néhány egyéni megoldásunkkal. Megmutattuk az elhivatottságunkat és győzni akarásunkat, agresszíven és bátran játszottunk, pedig ők egy nagyon direkt ellenfél, nagyon jól hozzák a párharcaikat." - mondta Arteta.

"Fejlődni akarunk, minden hétre jobbak akarunk lenni, sosem vagyunk elégedettek. Mindig legalább ugyanolyan jól akarunk játszani, ahogy tettük a korábbi meccsen, ha nem jobban. Tudjuk az elvárásokat, tudjuk a szintet, amit hoznunk kell. Most már a Burnley-re fókuszálunk!"

Sérüléshírek - febr. 11.

Arteta a West Ham elleni mérkőzés előtt és után megosztott néhány információt a sérültek kapcsán is.

Gabriel Jesus térdsérülése nem jött teljesen helyre, a spanyol nem akarta megkockáztatni a brazil játékát a West Ham ellen. Zinchenko vádlisérülés miatt maradt ki, róla nem adott meg újdonságot a tréner. Emile Smith Rowe bokája az egyik edzésen kificamodott, ezért nem volt bevethető a West Ham ellen.

Takehiro Tomiyasu visszatért ugyan az Ázsia Kupáról, de Arteta elmondása szerint a jobb bekk túl sokat játszott a válogatottban és volt egy kis fájdalomérzet a lábában, ezért nem játszott vasárnap. Kérdés, mikor térhet vissza.

Nwaneri újra játszhatott - febr. 11.

A West Ham elleni meccsen pályára léphetett az Arsenal 16 éves fiatal játékosa, Ethan Nwaneri is.

Mikel Artetát többször is támadták már, hogy lefutott meccshelyzetekben miért nem ad lehetőséget a fiataloknak a bizonyításra. A West Ham elleni meccsen a sok sérült miatt három fiatal játékos is leülhetett a padra: Nwaneri mellett ott volt még Walters és a portugál középpályás, Mauro Banderia is - végül Nwaneri bő tíz percre beállhatott.

"Valamit el kell érnie egy fiatal játékosnak, hogy kiérdemelje a társai bizalmát. Két dolgot emelnék ki Ethan kapcsán, az egyik, hogy a csapattársai kezdték el sugdolózni, hogy álljon már be ő, a másik, hogy mennyire keresték a pályán a többiek. Ez mindenképpen jó jel, hogy a társak ennyire bíznak benne." - mondta Arteta.

Timbert regisztrálta a csapat a BL-tavaszi idényre - febr. 6.

Jurrien Timber is bekerült az Arsenal hivatalos keretébe a Bajnokok Ligája tavaszi idényére.

A keretben történő változást az ifistákkal foglalkozó Jeorge Bird szúrta ki, és osztotta meg a blogján. 

A csapatnak Timber regisztrálásával nem kellett kivennie egy játékost sem; a holland játékos számára az Aston Villához távozó Lino Sousa eligazolásával nyílt meg egy hely.

Timber a csapat januári, dubjai edzőtáborában térhetett vissza a felnőtt keret könnyített labdás edzéseire, twitteres hírek szerint - ha minden rendben megy - a súlyos szalagsérüléséből felépülő játékos néhány héten belül jelentkezhet a teljes körű programra is.

Van Persie: Az Arsenal nem ajánlott új szerződést anno - febr. 6.

Robin van Persie, a csapat korábbi játékosa az egyik focis podcastban elárulta, mi okozta az arsenalos karrierjének végét.

A holland játékos 2004 és 2012 között volt az Arsenal játékosa, majd miután eldöntötte, hogy nem kívánja meghosszabbítani a szerződését Arséne Wenger csapatával, egy évvel a 2013-as lejárat előtt távozott a csapattól és lett a nagy rivális, Manchester United játékosa, ahol egyébként elsőre megnyerte a bajnokságot.

Van Persie-t ezen húzásával érthető módon azonnal meggyűlölte az Arsenal közönsége, a holland játékos pedig azóta is többször látogatott el MU-meccsre, mint a londoniakéra.

A holland játékos most elárulta, igazából nem az ő ötlete volt a távozás, az Arsenal nem ajánlott neki új szerződést.

"Sokan azt gondolják, hogy én forszíroztam a távozást, de bármire megesküszöm, hogy az Arsenal sosem ajánlott hosszabbítást, bárki is állítsa ezt, biztosan nem mond igazat." - mondta van Persie a The High Performance Podcastnak.

"Nem ajánlottak szerződést, mert mint kiderült, sok ponton nem értettünk egyet, merre is kellene haladnia a csapatnak. Hét pontot soroltam fel nekik, miben kellene újítaniuk, hogy sikerüljön az akkori legjobb csapatokkal versengenünk. Már nem is számít, mi volt ez a hét pont, ebből eggyel nem értett egyet a csapat akkori vezérigazgatója, Ivan Gazidis, emiatt nem is lett új szerződés."

"Szerintem ezek az észrevételek csak a csapat előrelépését szolgálták volna, őszintén és nyíltan kimondva a problémákat. Így történt, és boldog vagyok, hogy így alakult, mert a Manchester Uniteddel bajnokságot tudtam nyerni."

A van Persie-t idéző Daily Mirror megjegyzi, hogy Arséne Wenger visszaemlékezéseiből kiderül, hogy van Persie néhány év múlva szeretett volna visszatérni az Arsenalhoz.

"Három-négy évvel a unitedes átigazolása után lesérült, Louis van Gaal pedig eladta őt a Fenerbahce-nek. Robin felhívott, hogy visszajönne, de ez nem volt lehetséges: mi a fiatalokba invesztáltunk, ő pedig már a karrierje végén tartott." - mondta Wenger.

Van Persie még 2015-től 2018-ig volt a Fenerbahce csatára, majd visszatért nevelőklubjához, a Feyenoordhoz, ahol 2019-ben vonult vissza mint profi játékos;  a most 40 éves holland jelenleg edzőként dolgozik.

RETRO: Van Persie még 2012 júliusában jelentett meg egy hivatalos közleményt a weboldalán, amelyben kifejti, hogy miért nem hosszabbítja meg a 2013-ban lejáró szerződését az Arsenallal. Az Arsenal végül augusztusban, mintegy 25 millió fontért adta el Van Persie-t a Manchester Unitednek.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (514)

2 hónapja
Jesus, Zini, es Tomi is ott lehet a Porto ellen. A japan nem serult, csak nem kockaztatott Arteta, mert komoly szerep harulhat ra a BL kieseses szakaszban
2 hónapja
Az ukrán ne legyen ott :D Feleslegesen kockáztatnánk vele, nélküle is menni fog a Porto ellen, Tominak sokkal jobban örülnék. Trossard elég jól helyettesíti Jesust, de persze várom vissza a brazilt a kezdőbe.
2 hónapja
Talán Jesus jó volna ha vissza jönne Porto ellen több lenne a támadó cserénk ha megkéne erősíteni...amúgy a többi rá ér a Newcastle ellen is...Megkell hogy legyen a porto nélkülük is...
2 hónapja
A Bayern megint kikapott. Elképesztő hogy Kane egyszerűen nem tud bajnokságot nyerni sehol
2 hónapja
Upa ismét pirosat kapott :D Ráadásul a Bochumtól kaptak ki, a liga egyik, ha nem a leggyengébb csapata.
2 hónapja
Remélem ki is esnek a BL-ből a faszba :D Hajrá Lazio :D
2 hónapja
És az is elképesztő, hogy mindezt azért írtad be, mert Kane angol, pedig nem Kane nem lesz bajnok, hanem az a szerencsétlen szardarab Bayern. Egyébként ha nem lenne egy majdnem maximálisan telejsítő Leverkusen, idén is ugyanúgy nyernének, mint az elmúlt 12 évben bármikor.
2 hónapja
Semmi köze nincs ahhoz hogy angol. Hanem mert pont hogy érdemelne már egy bajnokságot. Ráadásul vezeti a góllövőlistát is. Tehát ő megtesz mindent most is, csakhát a sors nem ad neki semmit valamiért
2 hónapja
Kanebol nem lehet kivenni a Tottenhamet
2 hónapja
A gólkirálynak ágyú jár díjként németben csak mondom :D.
2 hónapja
Kane pont azért ment oda hogy végre bajnokságot nyerjen valahol. Tehát a gólkirályi cím neki szerintem csak mellékes. Neki egy komoly trófea hiányzik. És ezt ő is jól tudja.
2 hónapja
Takarodj már a faszba pestis.
2 hónapja
Ha nem tudsz normálisan reagálni dolgokhoz akkor ne böfögj ide semmit inkább te szerencsétlen.
2 hónapja
Elég pestis járványok tombolhatnak a te agyadban.....veled eddig beszéltem....A tegnap regisztráltam, de úgy látom itt is megvan a megmondó ember
2 hónapja
Lokonga ma is nagyot jatszik a MU ellen
2 hónapja
Kemeny mentese volt! Elneny helyet atveheti a csapatba
2 hónapja
Igen énis pont ezt akaratam írni.Még akár nálunk is lehet helye. Esetleg ha mégse tartanánk meg arra mindképp jó volt ez a kölcsön hogy felhívta a figyelmet magára és egész jó pénzt lehetne kérni érte.
2 hónapja
Következő szezonra Lokona, Patino in. Partey, Elneny out.
2 hónapja
Lokonga is be fog vállni. Csak egy kicsit több idő kellett hozzá. Pl egy jó kölcsön👍
2 hónapja
Patinora egyre kevesebb eselyt latok es szinte biztos, hogy fog jonni egy kp igazolas a nyaron
2 hónapja
Patino 25 meccsen 3 gól, 4 assziszt. Elég jól teljesít. Persze, mivel egyre komolyabb szintet ér el a klub, egyre kevesebb esélye van a tehetséges fiatalnak bekerülni a csapatba. Partey, Elneny, talán Jorginho is távozik nyáron. Nagyon örülnék, ha Lokolnga és Patino is velünk tartana a következő szezonban.
2 hónapja
A következő évtől én már a cserepadra raknám őket. Ha Partry távozik, akkor Zubimendi jó lesz helyette, + ez a két fiatal csereként már hozzá tudna adni a játékhoz szerintem
2 hónapja
A kp-ra 20 evesen, egy top csapatba a 6/8-as szerepbe a legnehezebb bekerulni. Mainoo erre pont kivetel, de ott olyan selejtes a kp, hogy belefer nekik, mint mikor mi felhoztuk Sakat kb.
2 hónapja
Ja gondolom Camavinga,Tcsouameni,Zaire-Emery,Barella,Pedri,Gavi,Bellingham,Caicedo se tudnak/tudtak bekerülni. Patinot kb. top tehetségnek tartották évek óta, a scoutjaink már attól nedvesedtek ha kimondták előttük a nevét, hogy mindenidők legtehetségesebb Arsenal akadémiáról kijövő játékos, de nyilván ha nem lesz belőle semmi itt az kizárólag az ő hibája. Én szurkolok neki, hogy elmenjen valahova azt világklasszis játékos váljon belőle. Nem azért mert kiakarok baszni Artetával meg a csapattal, csak igazából arra lennék kiváncsi hogy milyen mentséget hoztok majd fel amellett, hogy nálunk nem kapott esélyt.
2 hónapja
sok PL jatekost sikerult felsorolnod
2 hónapja
Busquets, Casemiro is kb ennyi idosen lett kezdo egy kurva eros Realban meg Barcaban...Valami ok kell amivel le lehet venni a felelosseget Artetarol.
2 hónapja
Busquets rossz pelda, mert Ot Pep vitte magaval az elso csapatba, miutan O edzette elotte az ifiben. Plusz a Barca amugy is elegge epit a La Masiara foleg Laporte alatt. Azaz igazsag, higy az akademiank messze le van maradva a vilagon sajnos.
2 hónapja
Arteta felcummantóinak nem tudsz érvelni semmivel 😂
2 hónapja
Az az igazság hogy a mi akadémiánk el van maradva a legjobbaktól sajnos. A Barcelona amúgyis rá van kényszerülve hogy hozzájuk nyúljon, mert nincs pénzük. Nálunk viszont más a helyzet. Van pénzünk, így érthető ha inkább igazolnánk nagyobb játékosokat és csak ritkán nyúlnak fiatalokhoz. Ha innen nézzük a helyzetet akkor a mi helyzetünk sokkal jobb.
2 hónapja
Istenem, még egy ilyen makker csapatot , mint a United... Hojlund elkezdte rugdosni rendesen a gólokat.
2 hónapja
Amugy ez a trefford cserekapusnak nem lenne rossz nekunk. Angol 21 eves jo labbal es fis kieso a burnley szerintem nem is lesz draga. Ramsdalet meg ha eladjuk 30-40 millioert akkor egyaltalan nem csinalunk rossz dealt. Attol eltekintve hogy en nagyon szerettem Ramst de nyilvanvalo hogy nincs mar helye neki
2 hónapja
Pedig Arteta, hogy előadta, hogy majd cserélget meccs közben, meg rotálja őket. :D Sokunknak ezért került ki a bizalomköréből amúgy Arteta, az ilyen faszkalap megnyilvánulásai miatt, amikor kb. hülyének nézi a szurkolókat.
2 hónapja
Trafford a cityé csak kölcsönbe van nem?
2 hónapja
Burnley nyaron vegleg megvette, majd 18 millioert. Anthony Pattersont a Sunderlandbol emlitettek kapus erkezonek. De vannak hirek miszerint Ramsdale akar maradna is.
2 hónapja
En Vallest hoznam a Las Palmasbol, de az megint egy kapus gondos igazolas lenne es a kora miatt se idealis
2 hónapja
Úgyse fog játszani, aki jön. Kupákból is mindig kiesünk 1-2 kör után. Inkább valami rutinos Ryan féle kéne.
2 hónapja
Steele mondjuk
2 hónapja
Steele nem nagyon tud védeni. Egyébként most ránéztem, Raya is nettó mínuszos idén. 2,2-vel több gólt kapott, mint amennyit "kellett volna". Amúgy Rayáról nekem idén nem sok minden derült ki. Különösebb panaszom nincs rá az utóbbi időben, azokat a látványos balfaszkodásokat, mintha már elhagyta volna, amik eleinte jellemzőek voltak rá, de igazából olyan jó a védelem meg a védekezés, meg olyan kevés helyzetet engedünk többnyire az ellenfélnek, hogy nem látszik, hogy hogy véd. Passszjátékba se nagyon van bevonva, nem csalogatjuk az ellenfelet, inkább a középpályán szoktuk baszni a labdát, ott meg nincs bevonva nagyon Raya. Annyi, hogy néha előre vagdalja a labdákat, amik úgy nagyjából ember felé mennek, azt ennyi. Ja, ami kiemelkedő skillnek tűnik nála, hogy szögletek után egyből pontosan tud indítani területbe, de sokszor ezek kidobások. Őszintén szólva én annyira nem látom továbbra sem, hogy mitől upgrade Ramsdale-hez képest, és ezzel nem lehúzni akarom, mert panaszom nincs rá mondom. Tényleg itt inkább Arteta faszkodása volt a gáz. Ramboért kár.
2 hónapja
Azért hogy mennyivel több labdát húz le az sem elhanyagolható. Egyébként ahogy fogalmazol hogy mi meitt került ki Arteta a bizalomkörből nálatok. Hogy meccs közben kapus csere. Ez egy akkora csúsztatás vagy nevezzük néven hazugság, hogy az hihetetlen. Tudom hogy ezen lovagoltatok meg ezekszerint most is emiatt van problémátok vele, de ez egy nagy önbecsapás részetekről ugyanis ezt mondta szóról szóra nem különösebben félreérthető : "Elég fiatal edző vagyok. Három és fél éve vagyok itt, és eddig kevés dolgot bántam meg. Viszont az egyik az, hogy korábban két meccsen is, amikor a 60. vagy a 85. perc körül úgy éreztem, kapust kéne váltani, nem tettem meg. Nm volt hozzá bátorságom.” Tehát három és fél alatt 2x érezte így. Egy szóval sem mondta hogy jellemző lesz hogy kapust cserél a meccseken és ti ezzel húzzátok saját magatokat.
2 hónapja
És ez szerintem baj ha valakivel kapcsolatban az ellenszenvet egy valótlan dolog gerjeszti. És igazán nem értem mert nem gondolom hogy ezt az egyértelmű szöveget akár te akár más itt félre érti. Csak akkor meg nem tudom mi szükség van rá ezen pörögni és elferedítve felidézni?
2 hónapja
Zoli: Ha tőled megkérdezi valaki, hogy ki tudod-e nyitni az ajtót, mikor ülsz a kanapén, akkor gondolom te is azt szoktad válaszolni, hogy igen, aztán ülsz tovább mozdulatlanul, mondván csak feltettek egy kérdést, nem egyértelműen kértek meg rá, vagy utasítottak, hogy nyisd ki, nem? Kb. ehhez tudnám hasonlítani a gondolkodásmódodat. Ha valami nincs kimondva nyíltan, csak utalnak rá, lebegtetik, stb., akkor abból te egy mukkot nem értesz. Vagyis értesz te, csak így próbálod most is védeni Artetát. Vagy mondjuk ha egy csaj kikezd veled, flöröltget veled, rádnéz, rádmosolyog, akár rádköszön, hozzádszól, neadj'isten hozzád ér, gondolom te akkor is úgy vagy vele, hogy amíg nem mászott rád, addig te bizony nem fogod elferdíteni a ráutaló magatartását. :D Nevetséges, hogy felnőtt, értő emberenek kajak ezt kell magyaráznom. Nem konkrétan ez miatt idegesít sokszor Arteta, vagy kerül ki úgymond a bizalomkörből, hanem az ILYENEK miatt. Mint mikor ESR-el kapcsolatban mindig előadja magát, aztán kezd 1x három hónapban, aztán szinte lófaszt nem játszik AKKOR SEM HA BEVETHETŐ! Vagy mikor mindenki azt mondta kb. év elején, hogy Havertz mennyire lefelé lóg ki, ő meg jött ezekkel a triggerelő szövegeivel, kb. mint mikor Guardiola ilyen CSKA Moskva kaliberű csapatokról azt mondja , hogy ez a világ legjobb csapata. Hát menjenek az ilyen képmutató köcsögök a fenébe, már nem azért.
2 hónapja
Raya inditásaiból fossuk a gólokat ha ez nem elég extra egy kapustól akkor nem tudom micsoda. Olyan csorsan képes indítani és találja meg a szabad embert , hogy kiemeli a kapusok közül. Meg kell nézni a Pool ellen mit csinál az első gól előtt, gyakoraltilag ő alakítja ki a helyzetet. Az ilyen inditásaiból szereztünk gólt a Palace, Fullham, Sheffield ellen vagy City ellen is ebből találtunk be, és most ami eszembe jutott és gól lett belőle. Ramsdale jó kapus és hatalmas forma de ezzel nem tud versenyezni.
2 hónapja
Még valami! Aki azért bántja Artetát, mert azt mondta cserélgeti a srácokat. Szerintük mennyire luxus lenne egy olyan csapattól akik ellen szinte mindenki mély blokkokban védekezik az ellenfél és ha másból nem, de ezekből a kóntrákból veszélyes tud lenni. Mert konkrétan az a helyzet liga szinten Raya érkezése a legjobbak között vagyunk ebben.
2 hónapja
Arról nem is beszélve hogy sorra hozza a cleen sheeteket. És neki köszönhető hogy a legkevesebb gólt kaptuk. Ráadásul így a legjobb a gólarányunk a bajnokságban. Raya jobban illik Arteta elképzeléseibe, taktikájába. Szerintem 1-2 év és Raya a Pl legjobb kapusa lesz
2 hónapja
Rambo mikor idekerült teljesen más volt a játékunk és ahogy egyre dominánsabb lett a játékunk úgy lettek egyre fontosabbak ezek az indítások. Arteta már akkor is erre készült mert amúgy Rambonak is az eggyik sajátja ,hogy képes megtalálni a támadókat, csak itt sebesség a lényeg. Megáll, néz és rúg. Raya meg egyből indit mert már akkor tudja kinek , hova mikor még nála sincs a labda. múltkor erre utalt a nyilatkozatában is.
2 hónapja
Geci amit lenyomtok itt négyen Arteta/Raya szopkodásban az elképesztő. Az, hogy fossuk a gólokat az indításaiból elég túlzó, egy vagy két gólunk volt ebből. Az meg, hogy neki köszönhető a clean sheet szintúgy, alig van védenivalója. Kicsit azt érzem, hogy azon versenyeztek kispestivel, hogy ki tudja jobban kielégíteni Mikelt.
2 hónapja
A tegnap is kellett védenie egy szélsőtámadásnál. A mecs vége felé pedig jól érkezett a labdára amikor kavarodás volt a kapu előtt egy szöglet után. Az ilyen kavarodásokból nem kevésszer szokott gól lenni.
2 hónapja
JACKOXI, őszintén nem nagyon értem ez most hogy jött ide bár jó hosszan írtad de amit én írtam arra nem sikerült válaszolni. Vagy legalábbis nem értem hogy mire is vonatkozik ez amit ilyen hosszan fejtegettél. De ha jól értem hogy az utalások mögött nem értem a mondanivalót erre céloztál de nem igazén értem milyen utalás volt. Én Arteta nyilatkozatát másoltam be, abban nincs utalás semmire, de ha komolyan kérem írjon ide kommentben az aki szerint ez a szöveg azt sugallja hogy várhatóan meccsek közben cserélni fog:"Elég fiatal edző vagyok. Három és fél éve vagyok itt, és eddig kevés dolgot bántam meg. Viszont az egyik az, hogy korábban két meccsen is, amikor a 60. vagy a 85. perc körül úgy éreztem, kapust kéne váltani, nem tettem meg. Nem volt hozzá bátorságom.” Komolyan érdekel hogy ez tényleg mgis miben hordoz bármiféle mögöttes tartalmat mint amire te céloztál. Mert én ezt hoztam fel hogy félremagyarázod ezt vagyis konkrtétan megmásítod mert ezen szerintem nincs mit félreérteni ez egy teljesen érthető, és egyértelmű szöveg semmi mögöttes tartalommal. Ahol konkréten önkritikát gyakorol hogy nem volt mersze meglépni. Vagy ha nem erre gondoltál akkor mi az aminél olyan mögöttes tartalom volt amit szerinted nem vettem észre? Őszintén melyik edző nem védi a saját játákosat a nyilvánosság előtt? És őszintén az valahogy nem idegestő számodra mikor Havertzet a jó telsesítménye után sem ismerik el vagy éppen csak negatívan illetik? EZ valahogy téged soha nem zavar milyen érdekes pedig úgy tűnik hogy erre nagyon ugrasz más esetben. Tehát az kikaszt mikor szerinted Arteta megvédi szerinted érdemtelenül majd az nem zavar valamilyen okból kifolyólag, amikor akkor is csak kritikát kap szinte mikor jól teljesít. Én mindig csak ezt jelzem nálad, egyszerűen nem vagy következetes. Én amikor megvédek valakit vagy a csapatot az azért van nálam mert úgy gondolom hogy nem jogos vagy van az éremnek másik oldala. De simán leírom azt is ha szarul játszik egy játékos, vagy a csapat. Viszont te túl egyoldalúan működsz.
2 hónapja
Ha egy négerhez hozzábasznak egy banánt, akkor gondolom az sem utalás, csak szimplán egyen gyümölcsöt ő is, mert az egészséges. Amúgy Havertz-el kapcsolatban nem érzem, hogy ne lenne megdicsérve, ha jobban játszik. Persze ezt már megbeszéltük a múltkor, hogy neked már az is jó, ha valaki 2 méterre tud pontosan passzolni, meg szaladgál egész meccsen. Szerintem én le szoktam írni, ha hasznosan játszik. Illetve nem mindig, de senkinél nem írom le mindig. Azt se írom le minden meccs után, hogy Saliba jól játszik, Havertz átlagosabb teljesítményét meg pláne nem fogom ha kell ha nem ajnározni, de igen, többször kiemeltem már, ha hasznos. Ahogy azt is, ha szar. Nyilván utóbbira többször volt precedens, mert az felbasz, ha valaki nem játszik jól.
2 hónapja
Tudtam, hogy nem fog cserélni, ahogy azt is, hogy Raya lesz végig az első számú. Minden más vetítés volt.Ez a baj.
2 hónapja
Oké, tehát komoly arccal, röhögés nélkül tudod azt mondani, hogy ezután az Arteta nyilatkozat után úgy ültél le az első meccshez hogy na most tuti cserélni fog kapust meccs köben? Őszintén szólva kétlem bár nem veszem el a lehetőségét. Nem arról van szó hogy te mit írsz mondjuk Havertzről. Mert arról volt szó hogy Arteta szerinted ok nélkül mondott jókat róla. Most ha valaki szinte bármit csinál savazza itt mondjuk hozzászólásban az miért nem zavar? Ez ugyanannak az éremnek a másik oldala ahol Arteta szerinted ok nélkül dícsérte. Mert Artetanak aztán modhatod itt hogy szerinted mekkora gyökér emiatt de itt megmondhatnád másnak aki hozzászól. De valahogy ez már nem üti át az ingerküszöböd csak mikor Arteta védi egy játékosát az megbocsájthatalan valóban. :D
2 hónapja
De mit kellett volna mondani ami megnyugtatott volna téged? Azt mondta amit minden edző modana. Van két jó kapusom aki jobban teljesít az fog védeni. És kb ennyi volt. Ha nem így gondolta akkor sem momdhatta hogy alapavetően azt gondolom hogy Rayaval szintet léphetünk vagy meg több pluszt adni a csapatnak mert ez meg Ramsdele-re nézve nem túl előnyös.
2 hónapja
Hát azért szurkoló had pofázzon már kénye-kedve szerint, mi tartjuk fenn a csapatot. Ezzel a cserélgetés nyilatkozatával meg csak locsolta az olajat tűzre, de érdekes módon, erről még szakértők is beszéltek anno, sok szurkoló, meg cikk is íródott, ergo felkapták, és Arteta nem hülye, direkt ültette el ezt a gondolatot az emberekben. Sima ripacskodás.
2 hónapja
Csak akkor ne legyen senki felháborodva, ha Ramsdale lépni akar. Természetes, hogy védeni szeretne ennyi idősen. Ezért írtam, hogy tök fölösleges fiatal kapust hozni 2. számúnak, senki nem a padon akar megrohadni a karrierje elején. Bőven jó lenne egy idősebb rutinos kapus.
2 hónapja
Én csak annyit kérdeztem hogy amit egyik oldalon nehezményezel az a másik oldalon nem igazán hat meg? Azoknak ennyi eszük volt akik ezzel annyit foglalkoztak. Ebben nem volt több hanem 2 alkalom 3 és fél év alatt, amikor úgy érezte hogy egy kapus csere segíthetne az adott helyzetben. Ez lehet annyi hogy mit tudom én.. beszorultunk és jobb lenne egy olyan kapus inkább aki jobban jön ki ezekre a beadásokra. Ez amúgy tényleg nem valós lehetőség? Én kurvára azt látom hogy miért ne? És nem azért mert Arteta mondta, hanem egyszerűen van logika benne. Csak mert a szokások nem ezt diktálják nem hülyeség. Mondjuk behozta mit tudom én Holdingot amikor ívelték be a labdákat, közben meg lehet jobban járunk ha olyan kapus van bent aki kijön és lehúzza ezek nagy részét. Miért is olyan hülyeség ez egyébként? Mi az ami miatt logikailag nem múködhet jól? Mert akkor ez cáfolni kell valamivel ha ennyire nagyotmondásnak gondolod.
2 hónapja
Vicces dolog ez a Ramsdale vs Raya dolog. Én bírtam Rambot, de alapból nem mondtam volna rá hogy top kapus a magassága miatt. A beadásokra nem úgy jössz ki 188 centivel mint 2 méteresen és ez sokszor meg is látszott, hogy alacsony az átlag kapushoz képest. De alapvetően probléma nem volt vele. Nem voltak kifejezetten gyakran potyái, néha bizonytalan volt lábbal de az esetek nagyrészében megoldotta. Gondoltam, hogy előbb utóbb cserélve lesz, de én úgy gondoltam majd hozunk egy Stegen/Neuer szintű kapust és akkor kell mennie. Ehhez képest idehoztunk egy nála 5-6(?) centivel alacsonyabb Rayat, akinél jöhetünk azzal, hogy magabiztos a beadásoknál, de mondjuk hibái neki is voltak szép számmal akár beadásoknál is, és én ezt a fene nagy lábbal jó dolgot sem látom. Valaki itt írta, hogy a Burnley ellen is volt védése. Ja 0 szögből rábaszta a gyerek még isteni szerencse, hogy képes volt kivédeni. Alapjáraton problémám nincsen Rayaval, de kidobott 30 milliónak érzem a pénzt, mert nem lesz a mérlegnyelve sehol. Sem védéssel sem egy klasszis indítással. Tehát végülis kifizettünk még 30 millát azért, hogy talán ismétlem talán legyen egy minimálissal jobb kapusunk mint az előző. Van ennek értelme? Mintha Jesus helyett hoznánk egy Jesust aki minimálisan jobb befejezésekben de cserébe kicsit szarabb a passzokban.
2 hónapja
Majd ha meghúzza, elhiszem.
2 hónapja
A tavaly el voltunk maradva azért gólarányban a citytől. Az idén egyenesen előzzük őket. Pont ehhez kellett Raya. Szerintem csak ennyivel jobb Rayaval a csapat de ez pont elég
2 hónapja
Igazából ez a válaszod is nekem inkább azt mutatja, hogy te is látod benne a lehetőséget és nem gondolod hülyeségnek még ha nem is mondta ezt ki. És ezért nem tudtam megérteni hogy ez az ártatlan nyilatkozat Arteta részéről miért kelt mondjuk benned indulatokat. Amikor ha a mélyére nézünk igenis lehetnek olyan szituációk. Mostmár a fociban mindent kimaxolnak az edzők annyira kis dolgokon múlnak a meccsek sokszor.És apró változtatásokkal próbálnak meccseket nyerni. Ez miért ne lehetne egy olyan dolog.
2 hónapja
Rice miatt lett szignifikánsan jobb a védekezésünk, plusz Gabriel felnőtt Saliba mellé. 3 abszolút klasszis védekező játékos a centrumban, Raya alul védi az xG-t, és amúgy nincs is sok dolga a védéseket illetően.
2 hónapja
Egyébként ezt láttam pár napja elég sokat mondó adat azért ez. Last season, Aaron Ramsdale caught 5.8% of the crosses that came into the Arsenal area in the PL. Raya has caught 15.3% of the crosses Arsenal have faced this season. Tehát ez háromszorosa Ramsdale mutatójának. Ami azért nevezhető nagyságrendekkel többnek.

Szólj hozzá