Az Arsenal szombat kora délután hivatalosan is megerősítette Declan Rice érkezését a West Hamtől. 

A 24 éves angol játékos klubrekord összegért igazolt az Arsenalhoz, megbízható sajtóértesülések szerint a Mikel Arteta csapata 105 millió fontot fizetett a West Hamnek Rice megszerzéséért.

Rice a fiatal kora ellenére a bajnokság egyik legtapasztaltabb játékosa, eddig összesen már 245-ször játszott a ligában, emellett 43-szor volt válogatott.

Declan a Chelsea akadémiájának neveltje, a West Hamhez 2014-ben csatlakozott, ott írta alá élete első profi szerződését egy évvel később. A bajnokságban való bemutatkozására a 2016/17-es idény utolsó játéknapján került sor, utána pedig folyamatosan vált a West Ham állandó kezdőjévé a soron következő hat szezonra.

2022 májusában őt válaszották a West Ham kapitányának, idén pedig fontpos európai kupasikert élt ált a Kalapácsosokkal, amikor megnyerték az UEFA Konferencia Ligát. Később őt válaszották a kiírás legjobbjának is a 2022/23-as idényben.

EDU: "Declan fantasztikus képességekkel megáldott játékos, aki nem csak klub-, de válogatott szinten is sokmindent letett már az asztalra. A leigazolása óriási csapatmunka volt, amit egy egyértelmű tervezés előzött meg, nyilvánvalóan örülünk annak, hogy létrejött ez a transzfer."

"Declan egy klasszis játékos, aki óriási erősítés lesz a keretünknek, ráadásul pontosan beillik az elképzelésünkbe, miszerint fiatal játékosokkal akarunk versengeni."

"Annak is kiváltképpen örülünk, hogy Declannak lesz ideje a felkészülési időszak alatt összeszokni a csapatársaival, és a stábtagokkal az új szezon előtt."

MIKEL ARTETA: "Nagyon örülünk, hogy Declan hozzánk igazolt. Nagyszerű képességei vannak, és immáron számos szezon óta ott van a legmagasabb szinten mind a bajnokságban, mind a válogatottban. Declan egyértelmű erősítés lesz a keretünknek, akinek minden adott ahhoz, hogy sikeres legyen a csapatunknál."

"Bár még mindig csak 24 éves, óriási tapasztalattal bír a bajnokságban, ráadásul egy vezéregyéniség, ő volt a West Ham csapatkapitánya is. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy hozzánk igazolt."

A játékos a 41-es mezszámot választotta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá