Többhónapos tárgyalássorozat után eldőlt, hogy az Arsenal ifjú tehetsége, Ethan Nwaneri marad a klubnál és itt írja majd alá élete első profi szerződését, amint betölti a 17. életévét - írja David Ornstein.

Nwaneri ifjúsági kötelezettsége ezen a héten, pénteken járt volna le az Arsenallal, és olyan klubok csábították nagy fizetést ígérve, mint a Chelsea vagy a Manchester City, de mint Ornstein írja, Mikel Artetáéknak sikerült meggyőzniük őt a maradásról.

A köztudottan nagy Arsenal-szurkoló Nwaneri a csapat Hale End akadémiájának neveltje, London Islington negyedében nőtt fel, nagyon közel az Emirates stadionhoz.

Mindössze 15 éves és 181 napos volt, amikor debütálhatott az Arsenal felnőtt csapatában, az előző szezonbeli Brentford elleni hazai meccsen. Ezzel megdöntötte nem csak Cesc Fabregas rekordját (addig a spanyol volt a legfiatalabb arsenalos, aki PL-meccsen pályára léphetett 16 évesen és 177 naposan), de az addigi rekorder, Harvey Elliott csúcsát is, aki 16 éves és 30 napos volt, amikor bemutatkozhatott a bajnokságban a Liverpoolban.

Nwanerit továbbá hazája színeiben is nagyra tartják. Mindössze 14 éves volt, amikor behívták az angol U17-es válogatottba.

A játékos óriási fizetést ígérő ajánlatokat utasított el, mert Mikel Arteta és Per Mertesacker pontosan felvázolták a számára, hogyan tervezik beépíteni őt a felnőtt keretbe az elkövetkezendő években.

Nwaneri ösztöndíjas szerződése július 1-től, első profi kontraktusa pedig 2024 márciusától lép majd életbe.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá