Angol sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy Pierre-Emerick Aubameyang számára már nem lesz visszaút az Arsenal felnőtt keretébe, ugyanis mind a játékos, mind a csapat a januári átigazolás opcióját mérlegeli.

Mint írtuk, Aubameyangot a sorozatos házirend-kihágásai miatt megbüntette Arteta: a spanyol edző kitette a keretből a gabonit, akinek a januárban kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáig egyedül kell edzenie, mi több, a csapatkapitányi rangtól is megfosztotta a játékosát.

A távozás még egyáltalán nem kőbe vésett, a közelgő afrikai kontinenstorna elegendő időt adhat a feleknek, hogy tiszta fejjel gondolkodjanak a folytatásról, de az esetleges váltás is a napirenden lehet.

Aubameyang jelenlegi szerződése 2023 nyaráig szól az Arsenallal és a heti 250 ezer fontos alapfizetése minden érdeklődő klub számára akadályt jelenthet. A football.london szerint elsősorban olasz csapatok, mint a Juventus vagy az AC Milan érdeklődik Aubameyang iránt, első körben csak kölcsönben, így vélhetően az Arsenal beszállna a gaboni játékos fizetésébe bizonyos szintig, csakúgy, mint tették Mesut Özillel.

Felmerülhet egyébként még a Barcelona vagy a PSG érdeklődése, korábban pedig a Chelsea is a csapatában akarta volna tudni Aubameyangot.

Aubameyang esetleges távozása azonban megnyithatja a kaput Eddie Nketiah maradására. Az angol játékos korábban jelezte az Arsenal vezetőségének, hogy nem kívánja meghosszabbítani a jövőre lejáró szerződését, a több játéklehetőség reményében szeretne inkább csapatot váltani.

A football.london szerint a tárgyalások ennek ellenére folytatódnak Nketiah és az Arsenal között, Arteta többször is elmondta, mennyire szeretné Nketiah-t megtartani, ráadásul Aubameyang távollétében több lehetőség jutna a fiatal angol támadónak.

Aubameyang és Nketiah kérdőjeles jövője mellett Lacazette arsenalos pályafutása is kétségben: bár a francia játékos munkamoráljával szemmel láthatólag minden rendben, továbbra sem zajlanak a tárgyalások egy esetleges rövidtávú szerződésről, így egyre biztosabb a támadó távozása az Arsenaltól.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

2 éve
itt mas problema volt azokon kívül amit tudunk...a juventushoz mehet neki a Seria-a gól királyi cimet jelent
2 éve
kolcsonbe elsokorbe, legalabbis en azt olvastam, aztan lehet csere lesz belole
2 éve
Ennyire nem lehetnek hülyék, ebből nem lehet kölcsön, csere/pénz. Valószínűleg Kulusevski/Arthur jönne, ha a Juvéval állapodnánk meg. Bármelyik jönne előrelépés lenne nekünk.
2 éve
Kurvara bassza a csorom ami Aubaval tortent.. En meg mindig tartom, h Arteta hanyadek defenziv beszari focija herelte ki Aubat.. Nem a zsiros szerzodes! Kar h igy alakul. Viszont ha mennie kell akkor ne kolcson menjen mar.. Megint ugyanugy beszopjuk a faszt. Adjon le a fizujabol es cserebe annak a keronek adjuk akihez menni akar. Maskulonben meg a 250k fizu nem annyira irrealisan magas, h ne fizesse ki valaki 1 evig max 2 ig. Ronaldonak mennyi lehet a fizuja? 500k? Es szinte nyugdijas :D persze o egy szintel feljebb van, de a manu képes ilyenekre. Leszarják a penzt.
2 éve
Nekem kedvencem, mai napig jobb golvagonak tartom, mint Lacat. O egy verbeli ragadozo, aki remekul erkezik a kapu ele, megfuttja az ures teruleteket, de tomni kell labdakkal. Ha ez nincs kiutkoznek a hatranyai, sosem kellett igazan vedekeznie, hiszen ez nem is egy csatar dolga, igy nyilvan gyenge benne, sosem kellett megharcolnia a labdaert, mert nem ez volt a feladata, igy nyilvan gyenge benne.

A mai futball es modernkori edzok atalakitottak a klasszikus posztokat, es mar csak a golszerzes nem eleg ahhoz, hogy vki jo csatar legyen. Ennel tobb kell. Ehhez viszont mar keves a gaboni, igy el kell engedni.

Laca egy komolexebb jatekos, aki inkabb hamis 9es, mint klasszikus csatar, igy nem is jonnek tole a golok miota itt van, hiaba jatszott 9est. Raadasul nem igen birja a 90 perceket.
Le fog jarni a szerzodese, es egyelore nem is jutnak dulore a felek, En ot is elengednem telen, amennyiben tudnank ket csatart hozni, de ez nyilvan lehetetlen. Igy O majd a nyaron fog tavozni, de addig segithet a csapaton.

Nketiah szinten lejaro szerzodesu csatar, akinek igazabol a Liga kupan kivul nem igen megy, igy neki is mennie kell, hiaba 22 eves csak. O sem nagyon akar maradni.

Balogunt el kell kuldeni kolcsonbe, h megmutathassa mit is tud valojaban, mert a PL2-t valoban kinotte, de a PL-hez meg keves talan.

Egyertelmu hogy a kovetkezo 2 ablakban a csatar sor megerositese lesz a cel, legalabbis annak kell lennie! Jo lenne egy olyan csatart hozni, aki tudja hozni Aubat es Lacat is egyben, es moge kene egy masik jol mozgo csatar.

Ha barmelyik nagyobb nev tavozik a csatarsorbol, akkor kelleni fog mar telen igazolni oda egy jo csatart, nem kell, h jo nevu legyen, de golerzekeny legyen es hasznos a csapat szamara.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
vlahovic màr jobb mint a kèt vèn àllat itt. mozgosnak meg adeyemi. jah hogy dràgàk akkor hozzuk a 42 èves antoniot 30èrt targetnek mozgosnak jay rodrigezt aki szintèn nem 18
2 éve
1: milyen vicces hogy már 1 éve törölt email cimmel lehet belépni csak.
": bocs de egy másik topicba írtam ezt de lehet most lett aktuális.:
Auba ennyi pénzért ne padozzon már. Simán el kell adni. Akár ingyen is mehet. Valóban sokat tett a csapatért és emlékszem mikor 14 kapura tartó lövéséből 14 gól lett /vagy még több volt? /, . Azóta viszont mióta védekeznie és vissza zárnia is kell botrányos. Lásd miatta elvesztett meccs a szar piros lapos becsúszása miatt meg rengeteg sárga.. előtte kapott valaha is? De ezek nem csak az ő hibái hanem azé is főleg arteta aki rossz szerepkörbe kényszeríti. HA lett volna esze a zselésséró fasznak akkor aubara építi a csapatot. Most meg aubanak kell alkalmazkodnia. ez olyan mintha egy 100m es sprintert bedobnál a 100kg os bírkózók közé semmi tapasztalattal segítséggeél. Énist azt mondom inkább menjen el és még normális "csapatban" lesz jövője. Ezzel persze nem a kedvenc csapatom akarom lenézni hanem arra gondolok oylan helyen ahol kijönnek az erősségei. Mert itt mostmár nem az biztos.

Szólj hozzá