Angol lapértesülések szerint Pierre-Emerick Aubameyangot jelenleg nem foglalkoztatják a Szaúd-Arábiából érkezett ajánlatok, a gaboni csatárt csak egy európai klub megkeresése érdekli, ha úgy dönt, távozik az Arsenaltól a tél folyamán.

Aubameyang december elején lett kegyvesztett Mikel Arteta menedzsernél a sorozatos fegyelmezetlensége miatt. A játékos azóta csak külön edzhet a felnőtt kerettől, és nem akkor, amikor a csapat tréningezik. A csatár időközben megjárta az Afrikai Nemzetek Kupáját is, de még a gaboni válogatott kiesése előtt hazaküldték a keretből - hivatalosan egészségügyi problémákat citálva, de megbízható információk szerint a gaboni szövetségi kapitány ugyancsak Aubameyang magatartásával nem volt elégedett.

Az Arsenal csütörtökön Dubajba indul edzőtáborozni, és David Ornstein információi szerint aligha valószínű, hogy Aubameyang is a kerettel tart. Ornstein egyben megerősítette azokat a híreket, miszerint a játékosért eddig két szaúdi klub tett ajánlatot: az Al-Hilal és az Al-Nasr, ugyanakkor Aubameyang minden bizonnyal mindkét megkeresést elutasítja, mert jobb szeretne Európában maradni. Az Arsenal ugyan rábólintana a szóban forgó ajánlatokra, mert mindkét esetben átvállalnák Aubameyang teljes, minimum 250 ezer fontos heti fizetését, de ez nem sokat ér, ha a játékos nem fogadja el ezeket.

A Telegraph szerint Aubameyangért olyan csapatok állnak sorban Európából, mint a Juventus, a PSG, a Milan vagy a Sevilla, de ezek a klubok csak részben vállalnák át a játékos rekordmagas fizetését, így kérdéses, Eduék elfogadják-e valamelyik ajánlatot.

B-terven gondolkozik az Arsenal

Nyílt titok, hogy az Arsenal szeretne egy csatárral erősíteni a maradék egy hétben, amíg a téli átigazolási időszak nyitott.

Az eddigi első számú kiszemelt Dusan Vlahovic volt. Az Arsenal már jelezte a szerb klubjának, a Fiorentinának, hogy készen állnak akár 75 millió eurós ajánlatot is tenni a csatárért, ami a Violák elfogadnának, hiszen Vlahovic szerződése 2023 nyarán lejár velük és szinte biztos, hogy nem lesz hosszabbítás, ezáltal a játékos értéke minden egyes átigazolási időszakkal csökkenni fog.

Vlahovic és az ügynöke azonban egész január elejétől nem hajalndó válaszolni semmilyen megkeresésre, a pletykák szerint azért, mert a játékos jobb szeretne Olaszországban maradni és akár idén nyáron, akár jövő nyáron szabadúszóként a Juventushoz igazolni.

Ornstein szerint emiatt az Arsenalnál már a B-terven gondolkodnak, ha nem sikerülne nyélbe ütni a Vlahovic-ügyletet: Jonathan David (Lille), Dominic Calvert-Lewin (Everton) és Alexander Isak (Real Sociedad) szerepel még Arteta radarján, közülük a svéd játékos leigazolása lenne a legkevésbé körülményes a hátralévő egy héten, hiszen Isak szerződésében szerepel egy meghatározott minimum kivásárlási ár.

Más kérdés, hogy ez a lelépési záradék Isak közelmúltbeli hosszabbításának köszönhetően 90 millió euró, amit egyösszegben kellene letétbe helyeznie az Arsenalnak a spanyol szövetségnél, így gyors megoldás továbbra sem várható csatárügyben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá