Az Arsenal tárgyalásokat folytat a Juventusszal Arthur Melo kölcsönbevételéről a szezon végéig, írják megbízható angol, francia és olasz források szerda délután.

Több különböző újságíró egymástól függetlenül arról számolt be, hogy Mikel Artetának több kiszemeltje van a középpályási poszt megerősítésére. Ezek közt van a lyonos Bruno Guimaraes is, ám a 24 éves brazil középpályásért legalább 45 millió eurót kérne a francia csapat, ezért Arteta inkább egy olcsóbb és átmeneti opció mellett tette le a voksát.

A 25 éves Arthur a brazil Gremio csapatában robbant be, innen került 2018-ban a Barcelonához egy 40 millió euró összértékű átigazolás keretein belül. Két évvel később a katalán csapat elcserélte őt Miralem Pjanic-ra a Juventusszal. Arthurnak nem sikerült berobbannia a Zebrák állandó kezdőjébe, ebben a szezonban mindössze 11-szer lépett pályára.

Az Arsenalnak azért égető egy középpályás leigazolása, mert Thomas Partey és Mohamed Elneny jelenleg az Afrikai Nemzetek Tornáján szerepel, Ainsley Maitland-Nilest pedig kikölcsönözte a csapat az AS Romának a szezon végéig, így csak Lokonga és Xhaka állnak Arteta rendelkezésére a mélységi középpályára, ráadásul a svájci játékos jelenleg koronavírussal küzd.

A hírek szerint a Juventus nem zárkózik el Melo kölcsönbeadása előtt, főleg, hogy az Arsenal teljes egészében átvállalná a játékos fizetését a szezon végéig, és minden bizonnyal valamennyi kölcsönbevételi díjat is fizetni fog. A dolgok jelenlegi állása szerint az Arsenalnak nem lesz opciós joga megvenni a játékost, és kötelező vételi záradékot sem fog tartalmazni a megállapodás.

Az Arsenal felsővezetése és Arthur Melo ügynöke az elmúlt napokban már egyeztettek a személyes feltételekről, a középpályás szívesen kipróbálná magát Angliában, Arteta csapatánál. A végső választ azonban a Juventus csak a szerdai, Inter elleni szuperkupa meccsük után fogja megadni, és vélhetően egy középpályást még akarnak igazolni Arthur helyére, mielőtt jóváhagynák a brazil klubváltását.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

2 éve
Csak legyen veteli opcio is!

Szólj hozzá