Olasz hírforrások szerint az Arsenal is érdeklődik Guiseppe Marottáért, a Juventus leköszönő vezérigazatójáért.

A 61 éves Marotta pár napja jelentette be, hogy nyolc juventusos év után távozik a torinói együttestől, ahol sikert sikerre halmozott, és a játékoskeret összeállításában is elengedhetetlen szerepet játszott.

"A Juventus jelenleg egy átfogó átalakítást végez. A mandátumom október 25-én szól a klubnál, és az azt követő hétfőn tartalmazó új listán, amely a vezetőségi tagok neveit tartalmazza, már nem lesz rajta az enyém." - mondta Marotta a Juventus hivatalos weboldalán.

"Addig persze továbbra is én maradok a Juventus vezérigazgatója, csupán a spekulációk megelőzése volt a célom ezzel a közleménnyel. Nyolc csodálatos évet tölthettem a Juventusnál, amely a klub örökre a szívemben marad."

A Rac1 és a Tuttosport egyaránt úgy tudja, hogy az Arsenal máris bejelentkezett Morattáért, hiszen az angol klubnál ugyanezen a poszton köszönt le nemrégiben Ivan Gazidis, aki az AC Milannál dolgozik majd idén decembertől.

Az olasz lapok szerint jelenleg az Inter tűnik a befutónak Marottáért, ám az Arsenal nem adta fel a harcot, és 3,5 millió eurós fizetésért csábítja a szakembert Észak-Londonba. Arról nem szól a fáma, hogy ez bruttó vagy nettó fizetés, viszont ha nettó, akkor jócskán túlszárnyalná Gazidis eddig is bődületesen magas, évi 2,6 milliós bérét.

Az Arsenal Gazidis helyére egyébként nem jelölt ki új vezérigazgatót: a januárban a Barcelonától érkező Raul Sanllehi hivatalosan is sportigazgató lett, míg a pénzügyekért Vinai Venkatesham felel majd. Sokáig úgy volt, hogy a klub többségi tulajdonosának fia, Josh Kroenke lehet a vezérigazgató, ám ő minden bizonnyal az elnöki posztot kapja majd.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

Szólj hozzá