Az Arsenal szerda kora este hivatalosan is bejelentette, hogy klubrekord összegért leigazolta Alexandre Lacazette-t a Lyon együttesétől.

Noha a csapat hivatalosan nem hozta nyilvánosságra a szerződés részleteit, megbízható források szerint Lacazette öt évre írt alá az Arsenallal, a vételárát tekintve pedig az angol csapat 53 millió eurót fizet kézhez a Lyonnak, ami a teljesítmény-arányos bónuszoknak köszönhetően akár 60 millió euróig (52,6 millió fontig) emelkedhet.

Az Arsenal eddigi rekordigazolása Mesut Özil volt, a németért 42,4 millió fontot fizetett Arséne Wenger 2013-ban a Real Madridnak.

Lacazette 2009-ben robbant be a Lyon felnőtt csapatába a klub akadémiájáról, azóta pedig minden sorozatot figyelembe véve 275 meccsen 129 gólt rúgott. Az előző bajnoki idényben 28 gólt szerzett, nála jobban csak Edinson Cavani szerepelt ilyen téren a francia ligában.

Az Arsenal már tavaly is tett ajánlatot a Lyonnak Lacazette-ért, ám a franciák akkor elutasították Wenger 35 millió eurós ajánlatát. Idén nyáron szinte kész tény volt, hogy a 26 éves csatár az Atletico Madridhoz igazol, ám miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság helyben hagyta a FIFA átigazolási embargóját a spanyol csapatra nézve, Lacazatte sorsa is másképpen alakult.

"Nagyon örülünk, hogy Alexander a csapatunkhoz igazolt. Évek óta bizonyította a Lyonnál, hogy rengeteg gólt képes szerezni, egy nagyon hatékony befejezőről van szó. Mindemellett technikás és erős jellemű játékosról beszélhetünk. A személyében egy nagyszerű erősítés érkezett a csapatunkhoz, aki nagy szerepet fog vállalni abban, hogy jövőre az élmezőnyben küzdhessünk." - mondta az új igazolásról Arséne Wenger.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (80)

7 éve
Ez igaz, de Cech kispados volt ott, szinte levezetni érkezett. Ezzel szemben Alexis karrierje csúcsán van.
7 éve
Törölt felhasználó
csabigunner: Cech :) Chelsea-ből jött! :)
7 éve
Törölt felhasználó
Wilshere nem hogy nem utazik, még az első fordulót is biztos kihagyja legjobb esetben is.
Amúgy érdekes, hogy alig van védő, mégse hozták fel egyik fiatalt se, ami kb meg is pecsételte sorsukat, most vagy jövőre ingyen ők is mennek. Így a két ausztráliai meccsen csak Merte lesz az egyetlen CB.
Az ottani várható csapat:
Cech, Martinez, Bielik, Mertesacker, Bramall, Kolasinac, AMN, Coquelin, Ozil, Willock, Nelson, Malen, Nketiah, Walcott, Welbeck
Nem játszanak, de rajtuk kívül az utazó keret tagja még Ospina, Koscielny, Monreal, Xhaka, Elneny, Ramsey, Ox, Iwobi, Lacazette, Giroud
7 éve
Ez arról szól, hogy elég volt látni RvP-t, Nasrit, Adebayort, Fabregast rivális mezben. Érdekes, mi alig veszünk riválistól, mert Wenger túl illedelmes. Welbeck a kivétel a közelmúltból, de másra nem igazán emlékszem.
7 éve
Ez arról szól, hogy elég volt látni RvP-t, Nasrit, Adebayort, Fabregast rivális mezben. Érdekes, mi alig veszünk riválistól, mert Wenger túl illedelmes. Welbeck a kivétel a közelmúltból, de másra nem igazán emlékszem.

Szólj hozzá