Az Arsenal idén nyáron több mint 130 millió fontot költött kereterősítésre, amely átigazolási politika révén hat új játékos érkezett a csapathoz: Aaron Ramsdale, Ben White, Takehiro Tomiyasu, Martin Odegaard, Nuno Tavares és Albert Sambi Lokonga.

A csapat vezető döntéshozói nyilatkozataiból kiderül, hogy a kerettervezésük hosszú távú alapokon nyugszik, és bár nem várható ilyen kaliberű igazolási hullám a közeljövőben, máris körvonalazódik egy új projekt: a középcsatár poszt megerősítése.

Idén nyáron Alexandre Lacazette és Eddie Nketiah jövői is a levegőben lógtak, és úgy hírlik, a megfelelő ajánlat ellenében Pierre-Emerick Aubameyangtól is megvált volna Mikel Arteta menedzser. Végül mind a három támadó maradt, viszont közülük kettőnek: Lacazette-nek és Nketiah-nak is lejár jövő nyáron a szerződése, és még pletykaszinten sem lehet arról olvasni, hogy tárgyalnának a hosszabbításról a felek.

A legvalószínűbb forgatókönyv szerint Lacazette és Nketiah így ingyen távozik az Arsenaltól a nyár folyamán, így Artetának támadót kell majd igazolniuk - az angol sajtó pedig már megkezdte a találgatásokat, kik lehetnek a spanyol edző bevásárlólistáján.

A The Sun szerint két PL-ben is bizonyított, fiatal csatár előkelő helyen áll Arteta radarján. Dominic Calvert-Lewinról (Everton) és Ollie Watkinsról (Aston Villa) van szó. 

A 25 éves Calvert-Lewint öt éve igazolta le az Everton 2,4 millió fontért a Sheffield Unitedtól, és tavaly írt alá egy új szerződést a liverpooliakkal 75 ezer fontos heti fizetésért, így Rafa Benitez csapata aligha adja el őt olcsón: az angol bulvárlap szerint legalább 50 millió fontos ajánlat kellhet Calvert-Lewin átigazolásáért.

Ollie Watkins szerződtetése sem bizonyulhat olcsóbb ügyletnek. Az Aston Villa 2020-ben igazolta le őt a Brentfordtól, és állandó tagja Dean Smith kezdőjének. Watkins tavaly márciusában már bemutatkozhatott az angol felnőtt válogatottban is, igaz, az Európa-bajnokságra végül nem vitte ki őt Gareth Southgate szövetségi kapitány.

Ha külföldről érkező alternatívákról kell beszélni, megemlíthetjük a Sevilla csatárának, Youssef El-Nesyri nevét is. A spanyol Mundo Deportivo napilap szerint Artetáék figyelik a 24 éves játékos sorsának alakulását, és az sem kizárt, hogy megpróbálnak összehozni egy cserét a marokkói játékos és Alex Lacazette között a januári átigazolási szezonban a Sevillával.

Spanyolországból még egy csatárt szemléz Arteta: Alexander Isak-ot. A The Athletic nyáron arról számolt be, hogy az Arsenal játékosmegfigyelőinek nagyon tetszik a svéd válogatott támadó profilja. Apró szépséghiba, hogy Isak nem sokkal az idei Európa-bajnokságot követően új szerződést írt alá a Real Sociedaddal, ezzel pedig a minimum kivásárlási záradéka is 60 millió fontról 80 millióra nőtt.

Olaszországból Fabrizio Romano jelenti, hogy a napokban eldőlt, hogy Dusan Vlahovic nem fog szerződést hosszabbítani a Fiorentinával. Ezt maga a Lilák elnöke, Rocco Commiso ismerte el, hogy a hónapok óta húzódó tárgyalások nem jártak sikerrel. Vlahovic szerződése ugyan 2023-ig szól a Fiorentinával, de az olasz csapat várhatóan jövőre pénzzé teszi a támadó játékjogát, hogy pénzhez jusson a játékjogából. Vlahovic-ért idén nyáron leginkább az Atletico Madrid és a Tottenham érdeklődött, de állítólag az Arsenal is szemmel tartotta a szerb játékos sorsának alakulását.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá