Angol lapértesülések szerint előrehaladott szakaszban jár Mikel Arteta vezetőedző és a sportigazgató Edu terve a csapat nyári erősítéseire vonatkozóan.

Arról egyelőre nincs még sajtóhír sem, hogy az Arsenal alapból milyen nagy átigazolási költségvetéssel bír majd a nyárra vonatkozóan, ez függ a csapat végső bajnoki helyezésétől, illetve, hogy sikerül-e kiharcolni a hőn állított Bajnokok Ligája-indulást, amit reálisan már csak az Európa Liga megnyerésével tud eszközölni Arteta csapata. Az viszont biztos, hogy a játékoseladásokból befolyt összeget maradéktalanul elköltheti Arteta, így sok múlik azon, kit mennyiért tud az Arsenal értékesíteni.

Védelem

Az szinte biztos, hogy az Arteta szeretne egy jobb bekket igazolni. Fabrizio Romano, a Guardian megbízható újságírója szerint Hector Bellerín távozása kész tény az Arsenaltól. Bellerín már tavaly nyáron is elvágyódott a londoni csapattól, ám Artetának akkor sikerült meggyőznie a játékost, hogy maradjon még egy évet. Bellerín viszont nyolc év után most új kihívások után nézne, az érdeklődő csapatok között pedig megtalálható a Juventus, a PSG és a játékos nevelőegyesülete, a Barcelona is. A jobb bekkért körülbelül 15-20 millió eurót kaphat reálisan az Arsenal.

Kérdés, kivel lehetne Bellerínt pótolni. Az Arsenal listáján két név szerepel előkelő helyen. David Ornstein szerint az Inter játékosa, Achraf Hakimi az első számú célpont. A 22 éves játékos átigazolási díja az egekben van, az Arsenal viszont azt használná ki, hogy a jelenleg anyagi problémákkal küzdő Inter nem fizette ki Hakimi előző klubjának, a Real Madridnak a tavalyi átigazolási díj első részletét. 

Hakimi alternativája a Brighton játékosa Tariq Lamptey. Romano szerint kezdetleges tárgyalásokat folytattunk már a 20 éves játékos ügyében, de érdemi előrelépés nem történt még egy esetleges átigazolás ügyében. Lamptey a közelmúltban hosszabbított a Brightonnal, így Hakimihez hasonlóan az ő kivásárlási díja sem lenne alacsony - sok múlhat viszont azon, hogy a Brighton bennmarad-e a Premier League-ben a következő idényre is.

Ami a középhátvédeket illeti, Arteta számára itt bőven vannak opciók. A jelenlegi bevehtető hátvédek közt találjuk Gabrielt, David Luizt, Holdingot, Chamberst, és Pablo Marít, ráadásul kölcsönben van két ígéretes védőtehetség, William Saliba és Dinos Mavropanos is. Saliba remek teljesítménye a Nice-nél arra enged következetni, hogy Arteta megadja majd neki a lehetőséget a bizonyításra, míg Mavropanos maradhat kölcsönben további egy évre a Stuttgartnál.

A jelenleg sérült David Luiz szerződése az idény végén lejár a csapattal, bár vannak olyan sajtóhírek, miszerint Arteta újfent hosszabbítana a tapasztalt brazillal, miután egyrészt elégedett a teljesítményével, másrészt Luizt sokan kedvelik az öltözőben, és pozitív hatással van elsősorban a fiatal játékosokra.

Középpálya

A középpályát illető legégetőbb kérdés Martin Odegaard megtartása lesz. A fiatal norvég középpályás berobbant az Arsenanál, villámgyorsan felvette az angol liga ritmusát és kulcsjátékossá vált Arteta együttesében.

Miután opciós joga nincs az Arsenalnak Odegaard végleges megvételére, a londoniaknak a szezon végén újra tárgyalóasztalhoz kell ülniük a Real Madrid vezetőségével. A kulcsfontosságú kérdés ezzel kapcsolatban, hogy marad-e Zinedine Zidane vezetőedző Madridban - ő nem sok lehetőséget adott Odegaardnak -, illetve, hogy a Real megpróbálja-e leigazolni a Dortmundtól Erling Braut Haland-t, aki így a Királyiaknál együtt játszhatna honfitársával.

Az tény, hogy Odegaard a stabilitást és a minél több játéklehetőséget preferálná, amit az elmúlt időszakban az Arsenalnál kapott meg. A norvég hisz Arteta projektjének sikerességében, így ha az Arsenal és a Real Madrid meg tud állapodni, vélhetően a játékos nem gördít akadályt a maradás elé. Odegaard-ért egyébként a Manchester City és a Bayern München is érdeklődik. Ha Odegaardot esetleg nem sikerül megtartani, a norvég alternativája a Betis játékosa, Nabil Fekir lehet.

Érdekes pontot jelenthetnek a távozók: erről a posztról véglegesen távozhat Lucas Torreira, aki a szezont jelenleg az Atletico Madridnál tölti, de ott sem kap elég játéklehetőséget. Az uruguay-i játékos ráadásul családi okok miatt elvágyódik Európából, és leginkább a Boca Juniorsnál folytatná a pályafutását. Az argentin csapatnak azonban nincs túl sok pénze átigazolásokra, pedig az Arsenal kb. 10-15 millió eurót akar kapni Torreira-ért.

Ugyancsak kérdéses Matteo Guendouzi sorsa is, aki ezt az idényt a Hertha Berlinnél tölti kölcsönben, ám nem sikerült alapemberré válnia a fővárosi csapatnak. Artetának elsősorban nem a játékos képességeivel, hanem a magatartásával van gondja, kérdés, lesz-e visszaút Guendouzi számára az Arsenal felnőtt keretébe.

Több-kevesebb kérdőjel kering még Granit Xhaka és Mohamed Elneny neve mellett, míg Dani Ceballos minden bizonnyal távozik a csapattól a kölcsönszerződése végén.

Ami az érkezőket illeti: ezen a poszton érdemes lesz figyelni a Brighton középpályására, Yves Bissoumára. Sajtóhírek szerint már folytattunk tárgyalásokat a télen az elefántcsontparti játékos ügynökével, kimondottan egy nyári átigazolás céljával.

Támadósor

A támadósor legnagyobb kérdőjelei azok a játékosok, akiknek a szerződésük 2022 nyarán jár le a csapattal: nevesen Alex Lacazette és Eddie Nketiah-ról van szó. Értük az Arsenal már csak ezen a nyáron tud átigazolási díjat kérni, ha az érintett játékosok nem hosszabbítanak.

Folarin Balogun hosszas tárgyalás-sorozat után úgy tűnik, végül marad a csapatnál, ő válthatja a mellőzött Nketiah-t a sorban, aki a West Hamhez távozhat. Amennyiben Lacazatte is távozik, az ő utódja a Celtic játékosa,Odsonne Édouard lehet, érte a Leicesterrel kell megvívnia Artetának, de érdemes figyelni a Brentford angol játékosára, Ivan Toney-ra is.

Bár róla mostanság nincs annyi pletyka, nem hagyhatjuk ki Emi Buendía nevét sem, akiért komolyan érdeklődtünk a tél folyamán, ám feljutásért küzdő Norwich akkor hallani sem akart a kulcsembere eladásáról. A nyáron újra megpróbálkozhatunk a szélső leigazolásával, ha nem jönne össze, a Shakhtar Donetsk izraeli játékosa, Manor Solomon lehet a B-terv.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (354)

3 éve
Van egy új hír erről az oldalon, gyertek az alá kommentelni
3 éve
Törölt felhasználó
e higgye sebki,h sheffield fele pofozgep leszunk...Ottvan Saka ,Holding,Chambers,Smith rowe...igazi klasszisjatekosok...Siman behuzzuk a faszba.Welbeck velemeny?.Most mindenki nornalis jatekosokert sir...ezek nemazok?...Saka szetszopatja a realt a faszba...
3 éve
Ne ess át a ló túlfelére!! Nem világklasszisok, de Holding, Chambers jó munkás ember, Saka, de főleg Smith Rowe még nagyon sokat fejlődhet. De pofozó gépek nem lennénk, az olaszok simán foghatók, az angolokból is 1-2, az ATM antifocit játszik. Szóval szerintem nem kell annyira feketén látni a dolgokat.
3 éve
Engem az dühít, hogy itt kvázi két lehetőség maradt a bajnokságok szempontjából. Egyik, hogy tényleg kiteszik ezeket a klubokat a hazai ligákból, ami szerintem feldolgozhatatlan lenne minden szurkoló számára. A másik pedig ha mégsem, valaki mondja már el, hogy mi a fasz értelme lesz a bajnokságnak? Ha nem a bajnoki címért harcolunk, semmi! Kötelezően ellötykölődünk majd mivel semmi tétje nem lesz. Kb. elmegy az egész ilyen nemzetek ligája féle bohóckodásba. Arról nem beszélve, hogy mi ebben a szuperligába olyanok leszünk, mint a Sheffield a PL-ben...
3 éve
Figyelj, azért ebből a pénzből lehet majd normális játékosokat venni, bár az ebből kimaradó csapatok joggal fognak elkérni egy mostani 25 milliás játékosért 70 milliót, mert ők meg csak így fognak tudni normális bevételt szerezni és az sem lesz nyilván mindegy, hogy ez hogy lesz elköltve, mert ha újabb Mustafikat hozunk akkor bizony pofozógépek leszünk. Mert amúgy most nem lötykölődés megy? Semmi esélyünk a BL-re évek óta, a 7-ik hely talán meglehet, de azzal se megyünk nagyon sokra. Mivel rosszabb, ha a Super Ligában vagyunk 14-ek, mint a PL-ben 11-ek? Nézd a jó oldalát, nagyobb esély lesz arra, hogy Artetát kibasszák, ha minden hétközben szopunk a nagyoktól, mint így.
3 éve
De igen, most is ez megy a PL-ben, dehát más csapatnál azért nem egészen. Most oké, hogy szarok vagyunk, de azért mindig a nemzetközi kupáért harcoltunk, ha kellett akkor akár pont az EL-en keresztül. Most az se lesz már... Meg úgy amblokk baszki, az én torkomon nem nyomják le ezt, hogy nem lesz több rendes bajnoki. Ezen nőttem fel. Vártam a hétvégi gálameccseket. Nyilván már más a helyzet, de hihetetlen lenne, ha ez egyik pillanatról a másikra megszűnne. Olyan már biztos nem lesz, mint régen, ha ki nem is basznak a ligából. Kíváncsi leszek majd mennyi lesz visszaforgatva az igazolásokra. Majd így is alibizünk ilyen Ödegaard kölcsönökkel meg faszom. XD Akkor basszanak oda, és a 350-ből vagy 200-at szépen szórjanak el. Grealishhel kezdhetik.
3 éve
Igen, így legalább Grealish-re lehet reális esélyünk, bár lehet a többi topcsapatnak is kelleni fog. Igen a bajnokság fontossága csökkenni fog, de ott lesz a Super Liga, lehet küzdeni a top3-ba kerülésért, hogy részt vehessünk a rájátszáson.
3 éve
Ja, igen a hagyomány része az eléggé aggasztó, de én nem bánom, hogy lesz egy kis újdonság. Nekem már kibaszott unalmas volt ez az utóbbi pár év, hogy előre lehetett tudni, hogy szart sem fogunk kihozni a bajnokságból és BL közelében sem voltunk soha. Most ki fog derülni, hogy Kroenke mi a faszt is akar itt tényleg. Egy még jobban tejelő tehént, vagy egy tényleg nagycsapatot ismét.
3 éve
Teljesen elfogja veszíteni a presztízsét az egész európai labdarúgás, amikor minden csapat (a hazai bajnokságban elfoglalt helytől függetlenül) fixen indulni fog ebben a sorozatban minden szezonban. A bajnoki címen kívül miért fognak küzdeni a nagycsapatok (feltéve ha nem zárják ki őket a hazai bajnokságból)? Teljesen lényegtelen lesz, hogy egy csapat a 4. vagy 8. helyen fog végezni, így is úgyis indul az európai szuperligában...
3 éve
Pont ez a lényeg, a nagyok biztos helyet akarnak maguknak. Szerintem ugyanúgy lesz presztízse, mert ezek után is csak meg akarnak nyerni minden meccset, legalábbis én így állnék hozzá, csak már nem lesz ott az nyomás, hogy muszáj a négyben végezni.
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Eddig minden álma vt egy játékosnak a blben szerepelni most ezt a státuszt átveszi a superliga. Idővel átveszi az uefa helyét nem kérdés. Meg ha kimaradunk és

Szólj hozzá