Az Arsenal csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést Alexandre Lacazette-tel, így a francia csatár öt év után távozik a londoni együttestől.

Lacazette 2017 nyarán igazolt a Lyontól az Arsenalhoz még Arséne Wenger irányítása alatt, első bajnoki gólját pedig 94 másodperccel a debütálását követően rúgta meg a Leciester ellen az Ágyúsok 2017/18-as bajnoki nyitómeccsén. Lacazette az elmúlt öt évben 206-szor lépett pályára és összesen 71 gólt szerzett.

"Az összes jó emlékre szívesen fogok visszagondolni, mert egy álmom vált valóra, hogy az Arsenalnál játszhattam." - mondta Lacazette.

"Hálás vagyok a szurkolóknak, mert órásik voltak az elvárások, amikor ideigazoltam, de mindenki tárt karokkal fogadott. Köszönet a szurkolói rígmusért, amit a rajongók találtak ki. Soha nem beszéltem erről, de igazán megérintett."

"Biztosan mindenkivel tartani fogom a kapcsolatot, a csapattársaimmal ,a stábtagokkal, a klubbal. Már gyerekkoromban is az Arsenalnak szurkoltam, továbbra is így fogok tenni. Tudom, hogy kilátogatok majd a stadionba is szurkolóként."

"Aki egyszer Ágyús, örökké Ágyús." - zárta szavait a francia.

"Laca fantasztikus játékosa volt a keretünknek, egy igazi vezér volt mind a pályán, mind azon túl, igazán remek példát mutatott a fiatal játékosainknak." - mondta Mikel Arteta.

"A csapat iránti elhivatottsága fantasztikus volt, minden jót kívánunk neki és a családjának is a jövőre nézve."

Megbízható sajtóértesülések szerint Lacazette visszaigazol előző csapatához, a Lyonhoz. Hivatalos bejelentés napokon belül várható.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

2 éve
Emberileg, remek volt, a Bromance fantasztikus volt, de messze nem hozta azt, amiert le lett igazolva. A PL szerintem mindig is sok volt neki, nem veletlenul nem toltott 90 perceket a palyan es volt O az elso csere a meccseken kb.

Az, hogy Auba es Laca egyszerre volt itt, az inkabb volt hatrany sajnos, mint elony, hiaba volt egy kozos remek evuk is.

Sok sikert neki a jovoben, lehet az Atletiben sikeresebb lehetett volna a LaLiga lassabb tempoja miatt, de neki szerintem az OL a megfelelo csapat.
2 éve
Évek óta gyakorlatilag támadó középpályást játszott, mezőnyben remek volt, sztem Arteta miatt nem érvényesülnek itt a csatárok.
2 éve
Arteta miatt hagyta ki az ajtó ablak ziccereket?
2 éve
ne vicceljunk mar, sose tudott tul lepni sajat magan es a 14 golon. Azert jott, mert elvileg jobb, mint Giroud, holott O is hozta ezeket a szamokat. Csak amig Laca tulertekelt, addig Giroud alulertekelt volt nalunk.
2 éve
Akárcsak Aubameyang, ő is kihagyta a ziccereket, emellett mezőnyben 0 volt, a Barcaban jobban megy neki, csak a góllövésre kell koncentrálnia, és nyilván ott sokkal gördülékenyebb a támadójáték. Lukaku, Grealish is egy rakás szar, csak mert nem hozzák a számokat? Lukaku Tuchel miatt nem rugdossa a gólokat, Wernernek sem megy, és senki sem a Chelseaben, mert olyan amilyen a taktikai elképzelés. Nagyon melósak a támadásaink, minden a szélsőkön múlik, Laca, ahogy mondtam túl sokat vállalt mezőnyben, letámadások, védekezés, támadó középpályás feladatok, ezáltal csökken a koncentráció, energiaszint. Lacazette az első 1-2 szezonjában nagyon penge volt, ahogy Jackoxi is írta, akkoriban teljesen más feladatkörrel lépett pályára.
2 éve
14 meg 13 gol Wenger es Emery alatt. Ezt Arteta alatt is hozta tavaly, akkor hogy is van ez?
2 éve
Úgy van, h hagyjuk a faszba a kibaszott számokat, és kezdjünk el gondolkodni.
2 éve
a szamok sokkal tobbet mutatnak meg, mint az h nezed a meccset, es egy nagyon jo kiindulasi alap. Nem veletlenul talaltak ki, es elemeznek ezek alapjan a scoutok is
2 éve
ha jol emlekszem ezzel mar tavaly sem ertettunk egyet es meg jo ideig nem is fogunk ;)
2 éve
Imádtam ezt a palit, kicsit realizálódott is bennem a sorait olvasva, hogy akkor ez ennyi volt. Igazán kiemelkedő csak egy szezonban volt, de az idei évet leszámítva mindig is egy nagyon jó játékos volt. Bírtam, hogy anno olyan kifacsart helyzetekből baszott gólokat, hogy leesett az állam. Sajnos elfogyott, talán fizikálisan nem való már a PL-be, nem tudom, de ennél sokkal jobb játékos, mint amit az elmúlt időben láttunk tőle, remélem ezt senki nem fogja elfelejteni. Összességében mindig is jellemezte egy kettősség az itteni karrierjét, sokszor indokolatlanul volt mellőzve, de volt, hogy ő maga került krízisbe, ami mondjuk a góllövést illeti. Ami tény, sosem volt olyan higgadt befejező csatár, mint mondjuk Aubameyang, viszont azt én hozzátenném, hogy csúcsformájában nem is kapott annyi bizalmat, és minőségi kiszolgálást sem. Azért megnéztem volna annak idején, ha őt tömi Cazorla vagy egy prime Özil labdákkal, de pont rábaszott, mert kb. az elmúlt évek mindenről szóltak az Arsenalnál, csak a kialakított helyzetekről nem, Artetával is az idei volt az első jobb évünk ebből a tekintetből, pechére mostanra meg mire Auba is elment előle, ő is megkopott már. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy egy korszak lezárult a klub történetében, sem Laca sem Auba nincs már. Szomorú, hogy egyszer sem jutottunk velük BL-be. Mindenesetre sok sikert Lacazette-nek, remélem megtalálja a számításait, és lesz még néhány jó éve! ❤

Szólj hozzá