Újfent nem sikerült győzelmet elérnie az Arsenalnak a Chelsea ellen - Arséne Wenger csapata 2011 óta újból nyeretlen maradt egy Kékek elleni bajnokin.

A mérkőzés képét nagyban befolyásolta, hogy egy a 18. percben egy Chelsea-kontratámadásnál Per Mertesacker utolsó emberként szabálytalanul állította meg Diego Costát, ami miatt a játékvezető kiállította a német védőt.

A csereként beálló Gabriel a bokasérüléssel bajlódó Olivier Giroud helyére állt be, majd az átszerveződő védelmet végül néhány perc múlva mattolta a Chelsea, Diego Costa révén a 23. percben volt eredményes. Az Arsenal ezt követően nem adta fel a harcot és becsületből küzdött, de a mérkőzés végéig komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani Özilék.

Azt gondolom, a csapat a piros lap után is koncentrált maradt és az utolsó pillanatig küzdöttünk. A csalódást keltő eredmény ellenére is hinnünk kell magunkban, ha figyelembevesszük, hogyan alakult a mérkőzés. - mondta Wenger.

 

A játékvezető döntése gyors és durva volt, de meg kell még néznem az esetet. De mit tudok már ezen változtatni? Már nem változtat az eredményen semmi. A játékvezető meghozta a döntését és ezt l kell fogadnunk. Perrel még nem beszéltem az esetről.

Wenger döntése, miszerint Giroud-t cserélte le Gabriel bejövetelekor, megosztotta a szurkolókat. A francia erre is kitért a sajtótájékoztatóján.

Közvéleménykutatást kell minden ilyen döntésemkor tartanom? Döntést hoztam és számomra ez magától értetődő volt. Hosszú távolságokat kellett befutnunk, és kellett a tempó, hogy az egyik kaputól eljussunk a másikig. Tudtuk, hogy visszább kellett jönnünk, és a sebességünkre kellett támaszkodnunk a támadásokkor.

Azt gondolom, egyébként, hogy Giroud fitt volt. Azt nem tudom, hogy fejben mennyire befolyásolta őt a bokáját illető gond. Tegnap nem tudott edzeni, de ma fittnek nyilvánítottuk. De valakit le kellett hoznunk, és az adott helyzetben ez tűnt a legracionálisabb döntésnek.

Wenger végül a nem túl acélos Chelsea elleni statisztikát értékelte, illetve azt, hogy az Arsenalnál újfent kiállítás történt a Kékek elleni meccsen.

A mai egy különleges meccs volt. 10 emberre fogyatkoztunk, majd azonnal gólhátrányba kerültünk. Általában az ilyen meccseket 3-0-ra, 4-0-ra el szokta veszíteni az a a csapat, amelyik emberhátrányban van, de mégis fut az eredmény után. Van miért bánkódnunk, mert nem játszottunk teljes csapattal, és a mai Chelsea-re nézve lett volna lehetőségünk megverni őket, ha nem kaptunk volna pirosat.

 

Ami a kiállítást illeti: ezt a helyzetet nem hasonlítanám össze az őszivel. Itt most nem egy konfrontáció merült fel, hanem a bíró döntésén múlt minden. Itt most nem a nem megfelelő viselkedés miatt jött a piros.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (45)

8 éve
Törölt felhasználó
Wilshere mentalitása szerintem nem gond. Nagyon kell az olyan mentalitás is a csapatba, mert rajta és Gabrielen kívül a többiek szinte bárányok. Illetve Coq még kemény odateszi magát. Viszont a sérülései miatt minél előbb mennie kell sajnos Wilsherenek, lehet, hogy máshol még össze is szedi magát és esetleg egy vételi opcióval visszahozhatnánk vagy ha nem akkor legalább játszhatna, ez neki is jobb lenne.

Én azt mondom, hogy csatárnak IBRAAA kell jelenleg!!! Mentalitására is szükség van(Costat ebben lenyomja), egy zseni, bármikor képes gólt lőni, nem csak akkor ,ha a csapatnak megy. Nagy eséllyel ingyen jöhet. 2 évre megoldás és addig erősen keresgélni kéne a piacon csatár után. Szóval egyfajta haladékot adna a csapatnak. Giroud-val tökéletesen elegek lennének arra a két évre csatárposztra. Azért én Giroudra se mondom, hogy szar igazolás volt, mert azért megállja a helyét, de nem első számú befejezőnek kéne lennie az Arsenalnál és főleg nem az "egyetlennek".
8 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25! Csak hadd csinálják! ...És még De Bruyne-t is bukták ;-) :lol: %-P
8 éve
Úgy fest, hogy a City egy megpattanó lövéssel, egy szabálytalan és egy lesgyanús góllal jut a döntőbe. Minden elismerésem. :lol:
8 éve
Törölt felhasználó
Hoppá, hétvégén adja a meccsünket a sport tv 🐛 Szerencse hogy most nincs ütközés kézilabda meccsel.
Egy ilyen kezdőt megnéznék szombaton: Ospina- Chambers- Gabriel- Koscielny- Gibbs- Ramsey- Elneny- Iwobi- Ozil-Alexis- Giroud.
Padra odaférhetne Coquelin és Rosicky is.
8 éve
Törölt felhasználó
Wilshere-nek nem csak a sérülésekkel, de a mentalitásával is vannak bajai. Tipikus Chav a gyerek.

Szólj hozzá