Hétfő délután hivatalosan is bejelentésre került, hogy Petr Cech az Arsenal játékosa lett. Noha a klub a kommünikéjében nem hozta nyilvánosságra a kapus vételárát, megbízható sajtóhírek szerint 10,9 millió fontot fizetett Arséne Wenger a 33 éves cseh hálóőrért.

Cech mintegy 11 Chelsea-nél eltöltött év után csatlakozik az Arsenalhoz. A cseh játékos ez idő alatt több mint 400 meccsen védhette a Kékek kapuját, s több sikert elért mind csapat, mind egyéni szinten. A Premier Ligában a legjobb kapusoknak járó Aranykesztyű díjat háromszor vihette haza.

Hazája nemzeti válogatottjában 2002-ben mutatkozott be, azóta hét alkalommal őt választották meg az év cseh játékosának. A nemzeti tizenegyben 114 pályára lépésnél jár, ez mindössze néggyel kevesebb, mint az abszolút rekordot tartó Karel Poborskyé.

Az átigazolás kapcsán Arséne Wenger természetesen elégedetten nyilatkozott.

Petr Cech egy olyan játékos, akit már hosszú ideje csodálok, és nagyon örülök annak, hogy mi a csapatunkat választotta. Már számos szezonban bizonyította, hogy ő az egyik legkiemelkedőbb kapus a világon, s nagyszerű erősítése lesz a keretünknek.

A cseh játékos is örömmel nyugázta az átigazolását.

Nagyon izgatott vagyok, hogy az Arsenalhoz csatlakozhattam, már alig várom, hogy elkezdjem a felkészülést a csapattal az elkövetkezendő hetekben. Ugyanolyan sikeréhes, lelkes és elkötelezett vagyok a futball iránt, mint amilyen a karrierem elején voltam, és továbbra is imádok megmérkőzni a többi kapussal a Premier Ligában. Miután Arséne Wenger elmondta a klubbal kapcsolatos ambícióit, s hogy miként illek bele a terveiben, egyértelművé vált a döntésem.

A játékos a Twitteren egy nyílt levelet tett közzé a Chelsea szurkolói számára, amelyben megköszöni az elmúlt 11 évben tanúsított támogatásukat, továbbá megköszönte a Kékek tulajdonosának, Roman Abramovicsnak is azt, hogy lehetővé tette az átigazolását az egyik nagy rivális csapathoz. 

Cech mezszámát hamarosan nyilvánosságra hozza a klub. A csapat továbbá azt a tájékoztatást adta, hogy a kapus hamarosan megkezdi majd a felkészülést a következő szezonra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

9 éve
Törölt felhasználó
Zárójelben oda van írva, hogy "Spoof Video"...
9 éve
Törölt felhasználó
9 éve
Törölt felhasználó
igen a feliratozás meg mintha a troll fociból lenne :) nem hiszem, hogy ilyet lenyilatkozna bárki is ... :P
9 éve
Törölt felhasználó
ebben a videóban nincs szó az arsenal-ról ! Ez a baleset utáni interjú-ja
9 éve
Törölt felhasználó
Igen ez az a videó, ami a balesete után történt, most a Copa alatt, és szeretne bizonyitani az embereknek!

Szólj hozzá