Elégedetten értékelhette csapata teljesítményét Arséne Wenger - az Arsenal kevesebb, mint 48 órán belül a második győzelmét aratta az ünnepi időszakban a Premier Ligában.

A West Ham legyőzésével és a Southampton pontvesztésével az Arsenal fellépett az ötödik helyre a tabellán, holtversenyben a Szentekkel, ahová majd az újév első napján utaznak az Ágyúsok.

Megérdemelten nyertünk. Egy igazi tipikus angol meccs volt, ahol jónak kellett lenni a párharcokban és ki kellett használni a kontrákból származó helyzeteket. Sajnos a 2-1 után egyetlen helyzetünket sem sikerült kihasználnunk, pedig volt öt-hat ilyen. Végül azonban jó munkát végeztünk hátul, a kapustól kezdve a támadókig. - mondta Wenger.

 

Egy kicsit más meccs volt ez, mint a QPR ellen, de összességében végig veszélyesen játszottunk. Az, hogy nem sikerült korábban eldöntenünk a meccset, csak a kapusuknak volt köszönhető. Sok helyzetet sikerült teremtenünk, néha azonban ezen múlnak a meccsek, hogy nem sikerül azokat gólokká alakítanunk. Ugyanakkor erre a fordulóra nem is voltak jellemzőek a gólgazdag meccsek, mindenkinek ez volt a második meccse két napon belül, ez pedig kicsit kihatott a csapatokra.

A francia menedzser kitért a Francis Coquelin teljesítményére is - a francia középpályást néhány hete még a Charlton Athetlic-es kölcsönéből rendelte vissza Wenger, most pedig a kezdőcsapatban kapott helyet a játékos Flamini mellett.

Azt gondolom, hogy Francis jól játszott, különösen az első félidőben. Nagy befolyással volt a játékunkra, aztán az utolsó 20 percre egy kissé elfáradt. Összességében meggyőző teljesítményt nyújtott, gyorsan passzolt, élénken játszott. Magabiztos formát mutatott.

 

Elismerem, volt némi kockázat a játékában, de úgy gondoltam, hogy két középpályással meg kell erősítenünk a védelmet Carroll miatt, aki nagyon jól teljesít a levegőben. Úgy ézem, ez volt a megfelelő választás.

Az Arsenal így lőtávolba került a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért is, s ha legyőzik a Southamptont jövő csütörtökön, az Ágyúsok beférkőzhetnek a legjobb négy közé.

Kulcsfontosságú számunkra, hogy a legjobb négy között végezzünk. 17 éve folyamatosan megcsináltuk, szóval jogosan gondolhatjuk azt, hogy ez idén is sikerülni fog. Persze, be kell fejeznünk a munkát, mert mindenki nagyon keményen küzd ezért: a Manchester United, a Tottenham, a Southampton... nagyon sok csapat pályázik ugyanarra a helyezésre.

Wenger végezetül a sérültek állapotáról nyilatkozott.

Rosicky-nek esélyt akartam adni, hogy teljesen ki tudja magát pihenni az előző meccset követően. 10 perccel a QPR elleni mérkőzés előtt cseréltem le, amikor görcsöt érzett a lábában és egy kissé a szalagjaira panaszkodott. Egyszerűen vele nem akartam kockáztatni.

 

Ami Podolskit illeti: nincs semmi konkrétum az ő ügyében, jelenleg senki nem megy el a csapattól. Özil január elején tér vissza, vele pedig bővül a versengés a támadóposztok betöltéséért.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

9 éve
Törölt felhasználó
:-)
9 éve
3. hely! más normális cél nincs a bajnokságban. hacsak a két milliárdos cég be nem fuccsol. Amúgy Alderweireild (Southampton) kellene, a VB kinéztem, középső védőként, szélső védőként és VKP-ben is jó.
9 éve
Törölt felhasználó
A másik lehetőség, hogy Coq egész januárban játszani fog egészen az átigazolási időszak végéig, hogy ugye ne kelljen igazolni senkit se, utána meg megy vissza a padra.
9 éve
Törölt felhasználó
Na most Coq hozza a tőle jól megszokott (szerintem) jó formáját egész Januárban és Wenger mondhatja hogy nemkell védekező típusú játékos:D Aztán februárra meg leis sérül..:)
9 éve
Összességében egy jobb kerettel sikerült visszalépnünk egyet.

Szólj hozzá