Olivier Giroud úgy véli, a jelenlegi kerettel is bajnok lehet az Arsenal az idény végén, és minden tapasztalatát fel fogja használni, hogy segítsen a csapatának minél több előnyt összeszedni az első helyen a májusi szezonzárásig.

A 29 éves csatár egyszer már elért egy komolyabb sikert, amikor 2012-ben a Montpellier-vel óriási meglepetést okozva legyőzte a PSG-t és a Marseille-t a francia bajnoki címért. Giroud úgy véli, az ekkor megszerzett tapasztalata sokat érhet az Arsenal bajnoki címért folyó harcában is.

Tudom, mit kell tenni ahhoz, hogy bajnokok legyünk, mert egyszer már, a Montpellier-vel én is átéltem egy ilyen sikert. Néha kell egy kis szerencse, nem mindig lehet fantasztikusan játszani, de mindig el kell érni a három pontot, mert a Manchester City is jól teljesít. - mondta Giroud.

 

Ha tanácsot kell adnom a fiatalabb játékosoknak, mindenképpen megteszem. Van néhány tapasztalt játékos a keretünkben, mint Mathieu Flamini, Petr Cech, vagy Laurent Koscielny, és jó egységet alkotnak velük a fiatalabbak. Az idősebbeknek magabiztosságot kell adniuk a fiataloknak és vezetniük kell őket.

Giroud ugyanakkor hozzátette, a bajnoki címet az Arsenal a jelenlegi keretével is megnyerheti, nem kell ahhoz három új játékost is leigazolniuk,mint ahogyan Alan Shearer az egyik angol sportcsatornának szakértőként elmondta.

Mondják meg, hová kell igazolni és fel fogok hozni egy ellenérvet. Nagyszerű játékosaink vannak a kispadon is, a fiatal játékosokat pedig bármikor be lehet vetni. Ők mind nagyon tehetségesek, nem aggódom értük.

 

Danny Welbeck másfél hónapon belül visszatér, emellett Theo is jól játszik középcsatárként, és Joel Campbell is ugyanitt játszik a nemzeti csapatában. Ha nem teljesítek elég jól, vagy lesérülök, még mindig vannak megoldásaink.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

5 éve
Törölt felhasználó
Wenger mégis erőlteti valamiért..
5 éve
Csak Walcottnál 7 éve tart ez a "forma".
5 éve
Törölt felhasználó
Walcottnak Pontos passza évek óta nincs. Elismerem, hihetetlen gyors, de nem elég, ha a helyezkedés már ennyire elkopott, és ha kap is labdát luftot rúg.. Kedvenceim közé tartozott régen, de most bele kell húznia, ha nem akar kicsúszni végleg a keretből. Remélem csak mentálisan nincs ott, és edzéseken meg szórja a gólokat, mert akkor csak meg kell törni az átkot. Na meg sérülnie sem szabad, ami ugyebár nem így megy..
5 éve
Amúgy, amikor Walcottnak ment (kb Zsirú csak a cseréje volt), akkor nem nagyon hagyott ki helyzeteket (na ez volt kb 3 meccse, majd lesérült). Sajna nála is előjött a rossz forma; csak van akinek hajlamosak vagyunk megbocsájtani, van akinek nem...
5 éve
Inkább ne szólt volna egy szót sem... csak úgy dől az iq...
Várjuk meg a februárt, meg a márciust a bárka ellen, addig jobb nem festeni az ördögöt a falra. Évről évre tavasszal durranik ki a lufink...

Giroud hasznos, ám a mesterhármasa óta nem láttam tőle semmi különöset.
Tipikusan olyan, hogy van 2 jó hónapja, aztán 3 pocsék.

Hamár Welbeck szóba került, vele idén nem nagyon lehet számolni, visszajön márciusra, mire belejön majdnem egy év kihagyás után, addigra pont vége a szezonnak.
Walcott pedig még mindig nem középcsatár (sem befejező), hiába hiszi azt magáról (meg Wenger is) aki meccsenként 3-4 fullos ziccerből semmit nem képes kihozni... nem is értem.
Az utóbbi 2 meccsünkön gyászosak voltak a támadóink, de azért meghagyjuk az örömöt nekik a mellveregetésre :D

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek