Ha nehezen is, de győzelemmel indította a 2016-os naptári évet az Arsenal. Az Ágyúsok a kiesés ellen menekülni igyekvő Newcastle gárdáját fogadták, s noha még a mérkőzés korai szakaszában még a hazaiak domináltak, a Szarkák folyamatosan jöttek vissza a meccsbe.

Az Arsenalnál érezhető volt az ünnepi időszak alatti hajtás, Arséne Wenger játékosai több párharcot is elveszítettek, így eshetett meg a Newcastle próbálkozott többször kapura. Sőt, a vezetéshez is a vendégek álltak közelebb, ám Petr Cech a szenzációs védéseivel meccsben tartotta az Ágyúsokat.

A 72. percben aztán megjött az áttörés, egy szögletet követően Giroud nagyon határozottan lefejelte Coloccinit, a továbbtett labdát pedig Laurent Koscielny fejelte Elliot hálójába. A Newcastle innen összetört, s bár az Arsenalnak több helyzete is volt a második gólhoz, végül maradt az egygólos Arsenal-győzelem.

Egy nagyszerű Newcastle ellen hoztunk le egy nagyon nehéz meccset. Fáradtak voltak a játékosok lábai, emellett egy olyan csapat ellen játszottunk, amelyben kiváló technikával rendelkező játékosok játszanak. A játékunk folyékonysága, a helyezkedésünk nem volt a kellő szinten. Az volt a mottónk, hogy szedjük össze magunkat, és nyerjük meg úgy a meccset, ahogy tudjuk. A csapat ma leginkább mentálisan és a védekezést tekintve volt próbára téve, semmint a támadójátékunkat illetően. - mondta Wenger.

 

Nagyon fontos volt, hogy ne veszítsünk pontokat még úgy sem, ahogyan ma játszottunk. Ez sokat segít a csapatnak, mert átlendít azokon a szituációkon, amikor nem megy jól a játék. Néha segít az a tudat, hogy korábban már tudtunk nyerni olyan meccseket, amelyeken nem játszottunk jól.

 

Egy kissé valóban formán kívül vagyunk. Nagyon sokat beleadtunk a karácsonyi időszak alatt, és azt megelőzően is volt néhány fontos meccs. Végül azonban csak mindenki visszafelé tekint az ünnepi időszakra, hogy a négy meccsből hány pontot szerzett a csapat. A kilenc pont teljesen elfogadható, jónak is lehet mondani. A tíz már ideális lett volna. Tavaly a City tízet gyűjtött, a második 7-et, mi is 6-ot, vagy 7-et. A mostani kilenc nem rossz.

 

Ennek ellenére a bajnoki verseny továbbra is nyílt. Legyünk realisták. Azt gondolom, arra kell koncentrálnunk, hogy erős teljesítményeket hozzunk, és saját magunkra kell fókuszálnunk. Nem igazán foglalkozunk a többiek eredményeivel, csak azon vagyunk a saját teljesítményünk újra visszatérjen.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá