A Daily Mirror újságírója, John Cross hétfő délután úgy értesült, hogy Carl Jenkinson új szerződést írt alá az Arsenallal.

A 23 éves játékos a hírek szerint újabb öt éves kontraktust kötött az Ágyúsokkal, a fizetését pedig a jelenlegi 10 ezer fontos heti fizetését 45 ezerre emelik.

Mindezekkel együtt Jenkinson nem az Arsenalban tölti majd a soron következő klubidényt, hanem - az előzőhöz hasonlóan - a West Ham csapatánál bizonyíthat majd. A Kalapácsosok meglehetősen sokat, mintegy 2 millió fontot fizettek Jenkinson kölcsönvételéért, s leverték a Sunderland és a Southampton érdeklődését is.

Jenkinson 2011-ben érkezett az Arsenalhoz a Charlton Athletictől, de eddig nem tudta megvetni a lábát a felnőtt keretben. Jelenleg Mathieu Debuchy és Hector Bellerín csatázik az állandó jobb hátvéd pozícióért, ám Wenger semmiképpen sem akarta elveszíteni Jenkinsont, aki Debuchy alternatívája lehet a jövőben.

Jenkinson nem utazott a kerettel a szingapúri Ázsia Kupára, mivel hosszított pihenőt kapott a júniusi U21-es Európa-bajnokságon való részvétele miatt, amely tornán valamennyi meccsen részt vehetett.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

9 éve
Törölt felhasználó
Annyira azért ne zárd ki. Helye lenne, lehetőséget is megkapná ott, itt még a padra se férne fel, max sérülések esetén. De előbb lesz Debuchy és Monreal CB mint ő, RB poszton esélytelen, DM-nek meg főleg. Elvileg ajánlat is jött már érte, főleg mivel Jenkinsont bukták.
9 éve
Ki megy ki kölcsönbe a Sotonhoz? Chambers? Kizárt.
9 éve
Törölt felhasználó
Elvileg megy kölcsön a szentekhez egész évre.
Jenkinson már ment. És Gnabry, Crowley, Zelalem, Hayden, Akpom, Iwobi, Bielik és Toral is megy. Wellington meg mégse hosszabbít, főleg hogy el se ment Ázsiába, így lehet "ingyen" távozik.
Carvalho lesérült minimum 3 hónapra.
9 éve
Törölt felhasználó
Védőből mindig kevés volt a csapatnak, nehogy már ne találjunk neki helyet.
9 éve
Chambersből az életbe nem lesz jó jobb hátvéd és Wenger sem itt képzeli el őt. Bármennyire is furán hangozhat saját magamtól, mert én voltam az első ezen a fórumon is, aki leírta Jenkót, mondván, nem Arsenal-szint, akár még be is futhat. Pl. Giroudhoz hasonlóan nem ő a legtehetségesebb játékos, akit valaha láttam a saját posztján, de kemény munkával és alázattal lehet ezt sokáig kompenzálni. Volt szerencsém egy-két West Ham meccset megtekinteni, Jenkinson végig nagyon jól és hasznosan játszott, így akár még lehet jövője az Arsenalnál is.

Szólj hozzá