• Arteta a téli erősítésekről

    "Mindig beszélünk a többiekkel a vezetőségből, hogyan lehetne erősíteni a csapaton. Vannak játékosaink, akiket bizonytalanság övez a jövő nyarat tekintve, szóval velük terveznünk kell, mi legyen velük most télen vagy majd a nyáron. Sokat kell még dolgoznunk, és nem számítunk arra, hogy sokminden történik majd a télen, de résen leszünk majd. Sok dologra, többek között a sérülésekre is fel kell készülnünk, szóval terveznünk kell és fel kell készülnünk."

     

  • Arteta Gabrielről

    A Daily Mail angol bulvárlap szerda reggel hozott le egy még augusztusban történt esetet, amelyben érintve volt Gabriel Magalhaes, a csapat védője. 

    A lap úgy tudja, Gabrielt és az egyik barátját két rabló követte a játékos barnet-i otthonáig, ahol a garázsban egy baseball ütővel támadtak rájuk, Gabriel pénztárcáját mobiltelefonját és a 45 ezer fontos Mercedes slusszkulcsát követelve.

    Ám a védő nem hagyta magát, és az egyik alkalommal behúzott az egyik támadójának, mire mind a két rabló elmenekült a helyszínről.

    "Nyilvánvalóan nem jó dolog, amikor be akarnak törni a házadba és a családod is érintve van a dologban. Gabi megmuatta a jellemét, dícséret neki. Nyilván megrendítette őt is az eset, de pár nap után visszazökkent a normális kerékvágásba. A klub minden támogatást megadott Gabrielnek, hogy elfelejtse a történteket illetve hogy tanuljon a dolgokból."

  • Gabriel Martinelliről

    "Gabriel játszatása pontosan meg van tervezve. Értem, hogy mindenki játszani akar, de egyszerre csak 11 játékos lehet a pályán. Fiatal a csapatunk, és meg kell terveznünk, hogy mindenki a legjobb időben kapjon lehetőséget. Szerintem az tisztán látszik, mi a tervünk Gabival. Nagyon elhivatott játékosról van szó, és továbbra is keményen dolgozik."

  • Arteta Tierneyről és Tavaresről

    Az elmúlt bajnokikon rendre a portugál játékos kezdett, noha Tierney már visszatért a csapatba a sérülését követően. Arteta a két játékos párharcáról is ejtett szót.

    "Trükkös húzás volt Kierant a padon hagyni főleg, hogy az Anfielden voltak egyéni hibáink, köztül egy Nunótól, de fontos üzenetet közvetítettünk a játékosainknak. Mindig arra bátorítom a játékosaimat, hogy játsszanak bátran, vállaljanak kockázatot és így hozzanak döntéseket. Ez persze járhat azzal, hogy valamilyen ok miatt nem sül el jól a döntés vagy egyénileg hibázik valaki. Ekkor kell bízni a játékosban, hogy továbbra is nőjön az önbizalom. Ez az üzenet pedig nem csak annak szól, aki végül a csapatban marad és játszik, hanem annak is, aki a padon marad. Ezt a hozzáállást akarom követni a fiatal játékosaink esetében, máskülönben össze fognak zavarodni. Teljesen bízok mindkét játékosban."

    "Ami pedig a versengést illeti, pont ezt a helyzetet akarjuk meghonosítani minden poszton, hogy a játékosok egymást ösztönözzék. Tavaly Kieran sérüléseikor más játékosokat kellett a bal bekk poszton játszatnunk, ezt lehetőleg idén el akarjuk felejteni. Ezért döntöttünk úgy a nyár folyamán, hogy erre a poszton erősítünk. Kieran azért nem játszott, mert sokáig sérüléssel bajlódott, Nuno pedig jól szállt be, és megérdemli a játékot. 

  • Arteta Sakáról

    "Saka játéka kérdéses a csütörtöki meccsen. Nagyon kevés idő telik el a két meccs között, de biztosra kell mennünk, hogy a játékos jól érzi magát. Nem fogjuk megkockáztatni a játékát, ha ez visszasülhet. Tudom, hogy Bukayo képes lenne a sérülése ellenére is játszani, ebben a szellemben készül két napja, de egy ilyen sérülésrevaló rásérülés nagyon hosszú kihagyást vonhat magával."

  • Hétközben is bajnokság

    Erőltetett menet elé néznek az angol csapatok decemberben - az Arsenalra nyolc mérkőzés vár minden sorozatot egybevéve, kezdve a csütörtöki Manchester United elleni derbivel.

    Az Arsenal részéről Xhaka és Kolasinac még biztosan hiányoznak, és egyelőre jó kérdés, hogy a Newcastle ellen lecserélt Bukayo Saka ott lehet-e a pályán az Old Traffordon.

    Az Ágyúsok jó formában várhatják a derbit, mivel a hétvégi győzelmükkel tapadnak a top 4-re, lényegében a West Ham csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően áll jobb helyen a tabellán.

    A Manchester Unitednél viszont az elmúlt napokban edzőváltás zajlott, a Vörös Ördögök a napokban hivatalosan is kinevezeték Ralf Rangnickot átmeneti vezetőedzőnek a szezon végéig, de a német szakember még nem kapta meg a szükséges munkavállalási engedélyét - a holnapi meccsen így még Michael Carrick irányítja majd a gárdát.

     

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá