Unai Emery, az Arsenal baszk vezetőedzője rendkívül elégedetten nyilatkozott a csapat új felfedezettjéről, Emile Smith-Rowe-ról.

A fiatal játékos, aki szombaton ünnepli mindössze a 18. születésnapját az előszezon első napja óta együtt dolgozhat a csapat felnőtt keretével, a jó teljesítményének köszönhetően pedig Emery nevezte őt a Szingapúrba utazott keretbe.

Smith-Rowe ráadásul kezdőként kapott helyet az Atletico Madrid elleni felkészülési meccsen, amely mérkőzés 47. percében szemkápráztatóan szép gólt lőtt. 

"Emile személyében a klub egy olyan fiatal játékost bocsátott a rendelkezésemre, aki a csapat jelenét és jövőjét képzi. Emile a stábtagok egyik ajánlása volt a túrára, és nagyon elégedett vagyok vele." - mondta Emery.

 

"Minden angol korosztályos válogatottban játszott már, amelyben lehetett. Az Arsenal akadémiájának hála pedig most a felnőtt keret ajtaján kopogtat. Egy 17 éves fiatalemberről beszélünk, úgy gondolom, ez lehet Emile nagy pillanata."

 

"A fiatal játékosok előtt van most egy lehetőség, hogy megmutassák ,mit tudnak, Emile pedig remekül teszi a dolgát. Az Arsenalnak erős hagyománya van abban, hogy megadja az ilyen fiatal játékosonak a lehetőséget, mint ő, ma pedig egy komoly ellenfél szerzett egy remek gólt."

 

"Emile 17 éves, és az Arsenal akadémiáján nevelkedett. Fontos, hogy ő és a hozzá hasonló játékosok lehetőséget kapjanak, hogy nap mint nap együtt edzhessenek és játszhassanak a felnőttekkel. Nagyon keményen dolgoznak ezért. Elégedett vagyok a teljesítményével, nem csak ma, hanem összességében. Azért kezdhetett az Atletico Madrid ellen, mert remek teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (46)

6 éve
Törölt felhasználó
Ramsey《-》Dembele csere, illetve most mar olvasni Neres pletykakat is itt-ott. Meg lehet izgalmas ez a par nap!
6 éve
Szerintem a City a Pool és a csirkék lehetnek a nagy ellenfelek a MU-nál és dinamonál vannak gondok
A dinamonál új edző új elvárások illetve távozni akaró meghatározó játékosok (már már lassan Real szintü elvárások vannak egy edzőnél itt is )
a Mu-nál meg Mouringyó hülyeségei illetve a nagy egojú játékosok akiket ő szerintem nem tud eléggé irányítani
Bemákoltál az előző szezont is remélem most majd nem lesz ellenük beszari játék és nem lesz botlás sem
nekünk jól ment az átigazolási szezon és még kitudja mi lesz még a végén
Remélem a riválisok meg addig húzzák az időt amíg nem tudnak hozni senkit
6 éve
Az angol csapatok maguk szavazták meg a korai zárást. Szerintem sokáig nem lesz így.... főleg, hogy a többi európai ligákba nem követték a trendet. Ebből még lesznek gondok, főleg, ha a nagy európai csapatok még az angol zárást követően akarják csábítani a legjobbakat. Gondolok itt Hazardékra...
Annyira a Chelsea-től nem vagyok hasra esve, a United is romokban... a SPurs nem erősített eleget... lehet kipukkadnak a stadionköltözést figyelembe véve...
6 éve
Én is azt látom hogy mindenki boldog a csapatnál végre és nincs balhé meg feszkó
Emery biztos hogy nem fog a helyén űlni és nyugodtan nézegetni a meccset mint ahogy Wenger tette hanem üvöltöz meg irányít !
Remélem hogy a játékosok is végre odateszik magukat ! Rájuk férne a siker és ránk is !
Én egyenlőre nagy dolgokat nem várok a csapattol ! Eddig már tudtuk mindíg kb mire számíthatunk majd a szezonban most hogy Emery jött meg pár új név és láttuk a változást a játékunkban lehet reménykedni valamiben végre
én leginkább az első 10 meccsre vagyok kíváncsi
Mind az erősebb és gyengébb ellenfelek elleni taktikára ...tud e húzni váratlant az Edzőnk a cseréink mit nyujtanak stb stb
Várom már én is eléggé de azért aggódok is hogy mennyire fognak bejönni Emery húzásai ! Jó lenne ha a riválisainkat meg tudnánk szorítani és végre pontokkal távozni ellenük
6 éve
Panaszkodik is Pochettino, hogy ez a korai "zárás" hátrány az angoloknak. Valamilyen szinten egyébként egyet is értek vele.

Szólj hozzá