Arsenal 5-0 Crystal Palace - match recap, jan. 20.

Meggyőző győzelemmel tért vissza az Arsenal a négymeccses nyeretlen formát követően, miután Arteta csapata 5-0-ra verte a Crystal Palace-t a Premier League 21. fordulójában.

A mérkőzés első félidejében két szögletet követően szerzett két gólt a csapatunk Gabriel fejeléseit követően, bár a második találatátot - kissé érhetetlen módon Henderson öngóljának minősítették később.

A második félidőben jöttek az akciógólok: Trossard egy remek kontrát követően volt eredményes az 59. percben, a hajrában pedig Martinelli két perc alatt szinte két ugyanolyan gólt szerzett - a brazil szélsőnek előbb Nketiah, majd Jorginho adott gólpasszt.

Sajnos azonban két kulcsjátékosunk is lesérült a meccsen: Rice-t és Gabrielt is sérülés miatt kellett lecserélni, az angol játékosnak  a combhajlítójával akadtak gondok. Reméljük, egyik sérülés sem komoly.

A következő meccsre egy kicsit többet kell várni a szokásosnál ,csak január 30-án játszunk majd a Nottingham Forest ellen idegenben.

Smith Rowe marad a csapatnál - jan. 19.

Pénteken rengeteg hiteles forrás arról számolt be, hogy a West Ham tárgyalást kezdeményezett az Arsenalnál Emile Smith Rowe kölcsönvétele ügyében - ám ezek a megbeszélések gyorsan zátonyra is futottak, mert sem a játékos, sem az Arsenal nem akarja átengedni a középpályást a szezon végéig.

Meg nem erősített hírek szerint Smith Rowe remekül dolgozott a csapat dubaji edzőtáborában, és mindenképpen több lehetőségre számíthat Artetától a szezon második felében - a Palace elleni bajnokin 20 percet kapott a pályán.

"Nagyon elégedett vagyok Emile-lel, jól dolgozik az edzéseken, ismerős arc a keretben és jól érzi magát itt. Most csak az a lényeg, hogy ki is adja a tudását magából a pályán." - mondta Arteta a Palace elleni meccset megelőzően.

A Guardian a cikkében azt is megjegyezte, hogy Reiss Nelsonért is érdeklődött a West Ham, de az Arsenal a szélsőt sem akarja elengedni a tél folyamán.

Nem lesz csatárigazolásunk - jan. 19.

Mikel Arteta meglehetősen egyértelműen fogalmazott az Arsenal esélyeit illetően, hogy fognak-e csatárt igazolni a télen.

"Nem fogunk csatárt igazolni. Elégedett vagyok a játékosaimmal." - mondta Arteta a Palace elleni mérkőzés előtt.

David Ornstein korábban úgy fogalmazott a The Athletic hasábjain, hogy az Arsenal figyeli a piacot más posztokon is, és nem lenne meglepve, ha a sérültek függvényében valakit mégis csak leigazolna a csapat az átigazolási időszak utolsó napjaiban, adott esetben kölcsönben.

Hato közel a megegyezéshez az Ajax-szal - jan. 18.

Több sajtófigyelőnkben írtuk már, hogy az Arsenal komolyan érdeklődik az Ajax 17 éves védőüdvöskéjéért, Jorrel Hato-ért egy esetleges nyári átigazolás reményében.

A télen azért kevésbé valószínű, hogy létrejönne egy transzfer, mert Hato a kora miatt nem kapna munkavállalási engedélyt Angliában.

Az Arsenal számára azonban keresztbe tehet az Ajax lépése, megbízható holland források szerint Hato közel áll ahhoz, hogy meghosszabbítsa a 2025-ben lejáró szerződését a klubjával márciusban, amint betölti a 18. életévét.

Nuno Tavares visszatérhet a Marseille-be? - jan 17.

A francia L'Equipe értesülései szerint Nuno Tavares még ezen a télen csapatot válthat, és a több játéklehetőség reményében az előző klubjára, a Marseille-re cserélheti le a mostani csapatát, a Nottingham Forestet.

A portugál játékos azonban némiképpen váratlanul, de a kezdőben kapott helyet a múlt hétvégi Brentford elleni meccsen, így a jövőjét illetően továbbra is képlékeny a helyzet.

Cedric a távozás szélén? - jan 16.

Egész télen folyik a spekuláció Cedric Soares ügyében, de a sajtóhírek szerint a portugál jobb bekk egyre közelebb a távozáshoz, a játékost a Besiktas vinné.

A török csapatnál a hasonló poszton játszó Rosier eladása után felszabadul egy hely a keretben, amit a hírek szerint Cedric-kel töltenének be. Miután a portugál játékos arsenalos szerződése a szezon végén lejár, komoly bevételt nem remélhetünk az esetleges eladásából.

Több forrás úgy tudja, a Cedric-Besiktas frigy kapcsán egyedül a "mikor történik meg" a kérdés. Van arra esély, hogy most télen - akár kölcsönben - de az sincs kizárva, hogy csak nyáron, szabadúszóként kerül a játékos az új csapatához.

Bármilyen formában is történik az ügylet, Cedric távozásával mintegy heti 100 ezer font szabadulna fel az Arsenal bérlistáján, ami nem kevés pénz ahhoz képest, milyen gyakran játszik a játékos a csapatban.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (367)

3 hónapja
Zubimendi dealhez jol jonne

@FabrizioRomano: “Despite what’s being reported by some sources in Spain, I’m not aware of anything happening right now with Arsenal midfielder Thomas Partey.

“Atletico Madrid are not interested, and Real Sociedad are not looking into it now - there’s nothing at the moment.

“Saudi clubs wanted him last June but Arsenal decided to keep him, so let’s see what’s going to be the strategy in the next few months, but for January, it looks very quiet.”
3 hónapja
hetfon allitolag Guardiola is bejelenti 🤫🫣

Mikel Arteta has reportedly informed his entourage that he is leaving Arsenal at the end of the season. [@sport]

3 hónapja
Nem hinném, hogy ez igaz lenne.
3 hónapja
😂 Arteta hova a faszba akarna menni? Az Arsenal nélkül egy senki lenne, mint edző. Vmint ha máshol is ezt akarja erőltetni, amit itt tolt, akkor bukásra van ítélve. Eleve évek kellenek, mire talál egy lábbal ügyes kapust, védőket, jó szélsőket, irányítót, Fortunát, mivel hatalmas mázlija volt Sakaval és Martinellivel, szinte semmibe nem kerültek és pont akkor robbantak be, amikor hatalmas szarban voltunk, ESR-ről nem is beszélve. Mire minden összeállna az uraságnak, addigra 66x kirúgják bárhonnan :D Hacsak nem éppen Guardiolat váltaná a Citynél, akkor remélem minimum harsogva kifütyüljük a citys rangadókon. Havertzet és Rayat viheti magával. Egyébként ha ez igaz, talán ESR tudhatott vmit, és ezért akar maradni mindenáron. ;)
3 hónapja
folynak a targyalasok a hosszabbitasrol, ne aggodj 856 😀 amugy meg biztos h tart karokkal varnak tobb helyen is
3 hónapja
A Cityn kívül még 3 csapat lehet reális. A PSG, Bayern, Barca, Juventus. A Barca visszalépés lenne, egy süllyedő hajó, és nem is valószínű, h kilábalnak ebből a helyzetből egyhamar. Bayernben az angoljával nem lenne a legszerencsésebb választás. A PSG szintén visszalépés lenne. Olasz csapatok is visszalépés az Arsenalhoz képest, de még talán az állna neki a legjobban :D Sztem nem igazán van mozgástere. Arsenallal szerencséje volt, és ha van egy kevés esze, addig marad, amíg nem szégyelli.
3 hónapja
ettol meg sokan szeretnek, meg ha visszalepes is lenne, es nagyjabol a PL top csapatbol minden csapat az
3 hónapja
Na Boey hivatalosan Bayern. Talan igy Cedric vegre eltakarodik?
3 hónapja
Remélem. Helyette pedig felkészül végre Walters...akarom mondani Partey :D.
3 hónapja
bejelentkezett a Barcahoz 😂

Thomas Tuchel: "Moving abroad would appeal to me again. Spain has an extraordinary league.“

From my perspective, and based on my experience working with Spaniards, they are characterised by a tremendous amount of self-confidence. When you speak with Spanish players, I quickly get the sense that you are engaging with the person.“

(Source: @Plettigoal)

Szólj hozzá