David Ornstein, a BBC Sports, Arsenal ügyeiben mindig megbízhatóan tudósító újságírója az angol csatorna egyik podcastjában szerdán úgy nyilatkozott: Unai Emery leginkább Shkodran Mustafi eladásával szeretné megnövelni a klub limitált, 45 millió fontos átigazolási költségvetését.

A májusban elveszített Európa Liga-döntő, és a meghiúsult Bajnokok Ligája-indulás azt eredményezte, hogy az Arsenalnak csökkentett költségvetéssel kell dolgoznia a nyári igazolást tekintve, pedig jócskán akadnának erősítendő pozíciók a kereten belül.

"Hol is kezdjük az Arsenalt tekintve? Minden meg van kötve az átigazolási költségvetésük és a fizetési listájuk miatt." - mondta Ornstein.

"A BL-indulás elbukása nagy érvágás volt az átigazolási terveiket tekintve, mert ha sikerült volna ezt elérni, akkor olyan játékosokra vetették volna ki a hálójukat, mint Wilfired Zaha."

"Ez a tervük még most is megvan, és Zaha is nagyon szívesen csatlakozna az Arsenalhoz, de az per pillanat nagyon valószínűtlen, hogy a klubnak lesz pénze a szélső leigazolására ezen a nyáron."

"A Crystal Palace 80 millió font körüli összeget kér érte, ráadásul a Manchester United-nek is jókora záradéka van a játékosra, ők is részesülnének egy esetleges eladásból. Az Arsenalnak pedig valakit, valakiket el kellene adnia, hogy bevételtöbblethez jussanak."

"Pierre-Emerick Aubamaeyang eladása lenne az egyik leginkább magától értedődő opció, de nem gondolom, hogy a csapatnál lemondanának az előző szezon gólkirályáról. Ráadásul nagyon sok pénzt kellene kapniuk érte, hogy meglegyen a forrás Zahára."

"Aztán ott van a középső védő kérdése. William Saliba neve felmerült a Saint-Etienneből, mint egyik lehetséges opció. Úgy hírlik viszont, hogy a játékost egy szezonra vissza kellene kölcsönözni a franciákhoz,ami nem ideális Emery számára, mert neki most kellene védő. Végleges döntés nincs ezügyben, de folynak a tárgyalások."

"Az Európa Liga-döntő után úgy értesültem, hogy Emery - aki végig kiállt Mustafi mellett a német védő ordas hibái ellenére is - pohara betelt a bekkel kapcsolatban, és most már nem szorgalmazza Mustafi megtartását, így a játékos átadólistára kerülhet. A klub a német megszerzését követően szinte mindegyik nyáron megpróbált túladni a játékoson."

"Ami a bal hátvédet illeti: továbbra is folynak a tárgyalások Kieran Tierney ügyében. A klubnál optimisták a skót védő leigazolását tekintve, minden készen áll egy esetleges orvosi vizsgálatra, ha sikerül megállapodni a Celtic-kel az átigazolási díjról. Persze a skót bajnokcsapat minden fillért ki akar harcolni a játékosért: átadólistára tehetik Tierney-t, hogy a legdrágább ajánlatot beküldő csapat legyen a nyerő. Így akár 25-30 millió fontot is kaphatnának érte, de az Arsenalnál úgy gondolják, 20 millióért is az övék lehet Tierney."

"A csapat a védők mellett egy box-to-box középpályást is keres, és mint említettük, egy szélsőt."

A tárgyalási folyamatok

"A rekrutálási folyamatokat Raul Sanllehi vezeti, míg a rangidős játékosmegfigyelő Frannie Cagiago. A tárgyalásokat Huss Fahmy végzi, de a már távozott Dick Law is dolgozik még ilyen téren a csapatnál." - mondta Ornstein.

"Unai Emery és az ő assisztenseinek szavai is nagy súllyal bírnak, de persze a spanyol edzőnek nincs olyan befolyása, mint korábban Arséne Wengernek."

"Aztán ott van Edu is, aki a Copa Americát követő héten csatlakozik majd a csapathoz. Naivitás lenne azt feltételezni, hogy neki ne lenne beleszólása a dolgokba, noha még hivatalosan nem kezdte meg a munkát az Arsenalnál."

"Sanllehi jelentős kapcsolatokkal bír a játékosügynökökkel, ez segíthet az Arsenalnak megszereznie a kiválasztott játékosokat, de ilyen kicsi átigazolási költségvetéssel ez nem lesz egyszerű."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

5 éve
Szegény Gabrielt szidtuk aztán most meg inkább őt nézném itt mint Mustafit
Vagy akár Fabregast elnézegetném Cazorlával együtt mint Özilt mert még ők hozták is illetve még most is hoznák az elvárt szintet csak hát sajnos úgy néz ki hogy még eladni is nehéz lesz őket
5 éve
kovax: Ja, lehet nem 45, csak 99 százalék, hogy annyi. Tavaly is kb. ennyit költöttünk BL nélkül, semmi meglepő nincs ebben,nem véletlenül hozta le szinte minden forrás, beleértve a hitelesebbeket is.
5 éve
Lehetne itt pénz csak el kéne végre passzolni a Mustafi-Özil párost a faszba már végre !!! a semmire kapják a fizetésüket ! Az Özil pótlására való opciókat is ( megfizethetőeket pl James Rodriguez, Draxler stb ) elkapkodják a francba aztán itt fog megint szarakodni továbbra is a Német !
Mustafit meg miért nem cseréljük el Manolasra meg adunk is pénzt legalább jönne egy értelmes védő de legalább nem kell várni egy évet mire jönne ez a Saliba gyerek aki nagy tehetségnek van tartva állítólag
Egyébként ott van Otamendi is akit el lehetne hozni a Cityből ő is távozik
Zaha meg túl van árazva és amúgy is és most ne értsetek félre nem a csapatra haragszok ennyire hanem a szarházi tulajra aki nem képes több pénzt belefektetni a csapatba !!! Középcsapatok többet költenek mint mi pedig azok még csak EL-ben sem indulhatnak .... Jó irány a fiatalok megvétele csak az a baj hogy azokat sem lehet már kevés pénzért megvenni itt a vezetőségben lehet leragadtak a 2000-es évek elején ahol még meg voltak középszerű és tehetségnek kikiáltott játékosok 40-50 millák
ha eladjuk Aubameyangot vagy Lacazettet akkor ott meg is baszhatjuk megint pótolni megint majd évekig nem fogjuk tudni egyiket sem
Pénz lesz csak éppen minőség nem
Szóval remélem a vezetőség átgondolja itt a dolgokat és több pénzt tesznek bele a csapatba illetve hogy Mustafi- Özil párost (akár Miki-t) is elpasszoljuk innen !
5 éve
Törölt felhasználó
Az a baj, hogy mi nem látjuk mi megy a háttérben! Lehet, hogy nem is 45 misink van?!?!?!
5 éve
Tény, hogy Zaha azért előrelépést jelentene, de valószínűleg csak egy bizonyos fokig. A játékintelligenciája és az "önzetlensége" hagy némi kívánnivalót maga után, és akkor még finoman fogalmaztam. + egy kissé suttyónak tűnik a tag, emlékszem Guendouzival is összeakadtak a bajnokin. Ha megfeleznék a 80 milliót, még akkor is azt mondanám, hogy van jobb Zahánál annyi pénzért. De nem is értem honnan jött ez a pletyka, 45 milliónk van, majd pont az elefántcsontpartit fogjuk a duplájáért elhozni.

Szólj hozzá