Unai Emery a Barcelona elleni felkészülési meccset követően elmondta, a csapat orvosaival együtt optimisták, hogy Alexandre Lacazette játékra kész állapotba jön a hétvégi, Newcastle elleni bajnoki nyitómeccsre.

Lacazette a Lyon elleni Emirates Kupa-meccsen sérült meg és kellett kényszerből lecserélni. Bár a francia csatár azóta részt vett a csapat edzésein, mégsem lépett pályára az utolsó két felkészülési meccsen az Angers és a Barcelona ellen.

Ennek ellenére Emery bizakodó, hogy Lacazatte ott lesz a vasárnapi bajnoki nyitómeccs keretében.

"Lacazatte remélhetőleg rendben lesz vasárnapra. Az orvosaink optimisták, de még ki kell várnunk. A következő napok nagyon fontosak lesznek, hogyan javul majd a sérülése." -mondta Emery.

"De elégedett vagyok a többiek teljesítményével, szóval Lavazette visszatér vasárnapra, az szuper lesz, de ha nem, akkor úgy is erős csapatunk lesz."

A baszk edző az Arsenal új rekordigazolásáról, Nicolas Pepe-ről is beszélt, aki nem volt a keretben a Barcelona elleni meccsre.

"Mindössze két napot edzett még velünk, vasárnap átbeszéltük a helyzetét, és úgy döntöttünk, az a legjobb, ha Londonban marad edzeni."

"Hétfőn ismét edzünk, és minden egyes edzésnapon jobb képet kapunk majd arról, mennyire áll készen. Türelmesek akarunk vele lenni, fel kell mérnünk, mennyire veszi fel a csapattal a ritmust, és milyen gyorsan illeszkedik be a csapatjátékba. Ugyanaz vele a helyzet, mint azokkal a játékosainkkal, akik nemrég tértek vissza a kerethez. Itt van pééldául Lucas [Torreira] esete, ő is most vasárnap játszott először, pedig egy hete már edzésben van."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá