Arséne Wenger első ízben nyilatkozott az Arsenal 2015-ös nyári átigazolási szezonjáról, amelyben - mint ismert - csak Petr Cech-vel erősítette meg a francia menedzser a keretét, s ezzel az egyetlen olyan európai élcsapattá vált, amelyik nem igazolt mezőnyjátékost.

Pedig az Arsenal szurkolói joggal reménykedhettek abban, hogy Wenger - csakúgy, mint a tavaly, igazol egy támadót, ám végül ez nem történt meg, ráadásul azóta kiderült, hogy Danny Welbeck sérülése annyira komoly, hogy az angol csatár legalább karácsonyig nem léphet pályára.

Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta, figyelték a piacot, de nem volt erősítést jelentő csatár elérhető.

Eddig több mint 300-szor igazoltam játékost, ennyiszer kellett döntést hoznom. Minden esetben az a kérdés, hogy az illető játékos erősíti-e a keretet, vagy nem. Jelen esetben nem voltak meggyőző opciók. Végül pedig nem csak azért akar az ember vásárolni, hogy egyeseknek reményt adjon, hanem hogy az illető játékos jobbá tegye a csapatot. Játékosok vétele és eladása az egyik lehetőség a kereterősítésre, de nem az egyetlen opció. - mondta Wenger.

 

Magabiztos vagyok, hogy van kellő csatárunk erre a posztra. Az a jó, hogy túl vagyunk az átigazolási szezonon, hogy végre egy kicsit a focival is foglalkozhatunk. Ez az, amit szeretünk és amin dolgozunk, hogy fejlődjünk. Csak az számít, milyen minőségű munkát végzünk, mennyire vagyunk eltökéltek és mennyire vagyunk versenyképesek - ezek minden egyes meccshez kellenek.

 

Úgy gondolom, hogy a csapatnak való szurkolás azt is jelenti, hogy a szurkoló biztatja a csapat játékosait és teljes mértékben mellettük áll. Nem pedig arról, hogy folyton azt remélik, jön-e valaki, hogy megoldjon minden problémát. A szurkolás abból áll, hogy a szurkoló hisz a játékosokban, és ez most egy jó alkalom arra, hogy a mi szurkolóink is így tegyenek.

 

Wenger két játékost, Olivier Giroud és Danny Welbeck jelenlegi helyzetét is kiemelte. Mint ismert, a francia csatárt a hétközi francia válogatott meccsen kifütyülték a hazai rajongók az elhibázott helyzetei miatt.

 

Giroud élvezi a teljes támogatásomat, és azt gondolom az ő helyzete tipikus csatárhelyzet. Nincs olyan támadó a világon, akit ne kérdőjeleztek volna már meg. Olyan is előfordult már, hogy egy kihagyott helyzet után kifütyülték az illetőt.

Danny sérülése pedig nem változtatott semmin. Vagy talál az ember egy olyan játékost, aki erősíti a csapatot, vagy nem. Egy sérült játékos nem változtat a képleten, a média mégis máshogy tálalja az egész dolgot és ezt én nem értem. Megvádoltak azzal, hogy hazudtam a sajtónak a legutóbbi sajtótájékoztatón Welbeck sérüléséről, holott csak azt követően tudtam meg, hogy Danny-t meg kell műteni. Nem hazudtam,csak azt mondtam, amit akkor tudtam.

A francia végül arra is kitért, közel állt-e az Arsenal valamilyen igazoláshoz a nyáron.

Most már nem kell erről beszélni. Arra kell koncentrálnunk, ami előttünk áll. Azt mondtam - és nem hazudtam -, hogy figyeljük a piacot és készen állunk az igazolásra, de arról meg kellett győződnünk, hogy nem csak azért igazolnánk-e, hogy megfeleljünk az embereknek, hanem mert az illető erősíti a keretet. Végül semmilyen hatékony megoldás nem állt elő. És ilyenkor bátornak kell lenni nemet mondani.  - zárta szavait Wenger.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

9 éve
Törölt felhasználó
A nyilatkozatot olvasva rá kellett döbbennem, hogy Ibrát valószínűleg azért nem hoztuk el, mert elég csúnya lett volna, amikor kiderül, hogy Wenger még nála is önteltebb.
9 éve
És nem is az a kérdés, h lett volna e jobb csatár, mint Giroud, hanem, h lett volna e jobb csatár, mint a 2. számú csatárunk, akit most nem is tudok megnevezni... Wenger hazudik vagy csak simán elmentek neki...! Ja és az ahol bennünket vesz elő, az kifejezetten gusztustalan.
9 éve
Törölt felhasználó
Lett volna Giroudnál jobb csatár: Martial!! Micsoda csatár lehet a gyerek, akit a United Lewandowski, Benzema, Müllet vagy Ibra helyett választott, akik ugye, mint tudjuk mind elérhetőek lettek volna, ha kipengetnek értük 100 milliót.
9 éve
Törölt felhasználó
Elképzelhetetlennek tartom, hogy Giroudnál ne lett volna jobb csatár, akit meg lehetett volna venni. Magyarázkodás, hogy nem talált olyat akivel előrébb jutottunk volna minőségben. Már beletörődik az ember, hogy nem lesz csatár igazolás, és jövőre Akpomot próbálgatjuk edzőmeccseken ahogy idén. Ha már így alakult muszáj lesz Giroudot támogatni. Azon kívül hogy néha labdakezelési hiányosságok lépnek fel nála és nem egy szélvész gyors csatár, azért tud hasznos lenni, mert nagyrészt a bajnokságba a united és a cityn kívül mindenki beáll ellenünk seggelni a 16-os vonalára, ahol nagy szükség lehet rá.
9 éve
Giroud-t, Walcottot és Alexist emelte ki.

Szólj hozzá