Arséne Wenger úgy véli, Alexis Sanchezből világklasszis középcsatárrá válhat az Arsenalnál.

Az idei szezonra a francia menedzser újfent megpróbálkozott azzal, hogy az eredetileg a szélen játszó Alexist középcsatárként játszotta. A csapat többi tagjának érezhetően beletelt jónéhány meccsbe, amíg megszokta az új felállást, de ez sikerült, így a chilei a West Ham ellen rúgott mesterhármasával holtversenyben vezeti a bajnokság góllövőlistáját Diego Costával.

"Nézzék, Alexisben minden megvan ahhoz, hogy világklasszis középcsatár legyen, és ezt minden meccsen megmutatja. Gyors játékos, gyorsan zár vissza, és jól tud cselezni is. Megvan benne a gyilkos ösztön, és az ő példája is mutatja, miért a dél-amerikaiak a legjobb csatárok a fociban napjainkban, ezt el kell ismernünk. Ha végignézünk a világ legjobb csatárain jelenleg Európában, mind dél-amerikaiak." - mondta Wenger.

 

"Úgy gondolom, ő maga is boldog az új posztján. A támadójátékosok szeretnek csatárként játszani. Aztán ha netán mégse válna be, akkor szeretnek visszatérni az eredeti posztjukra. De alapvetően jól érzik magukat, ha kezükben a labdával térhetnek haza, ez egy jó érzés, és amúgy is evés közben jön meg az étvágy. Alexisnek mindene megvan ahhoz, hogy középcsatárként játsszon: jó a helyezkedése, éles elváltásai vannak. Talán az egyetlen hátránya a magassága, de még így is jól teljesít a levegőben, ha felugrik egy-egy labdárért."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

7 éve
Télen inkább Bellerin mögé igazolnék valakit és elkűldeném a francba Jenkinsot és Debuchy-t is ;-)
Draxlert meg azért kérdeztem mert én nem kedvelem az olyanokat akik elmennek más csapatba meg több pénzt kapnak aztán mikor nem megy a csapatnak elkezd sírni a szája... Na de végülis mindegy a lényeg hogy szerintem a csapaton csak Bellerin mögé kell az erősítés ;-)
7 éve
Guardiola meg B csapattal áll fel...nem tudom miiért nem lehet egy tét nélküli meccsen pihentetni Sanchez-t meg Özil-t.
7 éve
Óóó, na most bánom, hogy nem tettem meg magunkat. Ilyen kezdővel szerintem gála lesz.. :shut: És 2+os odds volt...
7 éve
Törölt felhasználó
77pedro! Akkor - gondolom -, az sem tűnt föl, hogy az addig háromesélyes mérkőzés helyszíne, a beállítása után szimpla mészárszékké változott?! :down:
7 éve
Törölt felhasználó
XHAKA RAMSEY ÖZIL XHAKA RAMSEY ÖZIL XHAKA RAMSEY ÖZIL EMBEREK!!!!!!!!

És még Lucas is!!! Szülinapom van??

Szólj hozzá