Wojciech Szczesny az FA-Kupa elhódítását követően úgy fogalmazott, hogy "sosem akarta elhagyni" az Arsenalt, s tervei szerint a következő idényekben is az Ágyúsokat fogja erősíteni.

Szczesny jövője azok után vált bizonytalanná a csapatnál, hogy januárban elveszítette a kezdőbeli helyét a bajnoki és a BL-meccseken David Ospinával szemben, aki viszont végig kitünően oldotta meg a rábízott feladatokat.

A közelmúltban továbbá igen komolyan felmerült Petr Cech leigazolása is - a cseh játékos 11 év után távozik a Chelsea-től. A kapus az eltelt évtizedben nyújtott kimagasló munkájáért állítólag azt a honoráriumot kapta Roman Abramovics tulajdonostól, hogy szabadon kiválaszthatja jövőbeli csapatát, így elméletileg a nagy rivális Arsenal is érdemben vívhat harcot Cechért. 

Kérdés, hogy Cech esetleges érkezése esetén melyik jelenlegi Arsenal-kapus távozna. Eddig Szczesny tűnhetett a távozás szélén, ám a lengyel úgy fogalmazott: marad a csapatnál.

Őszintén szólva nem volt ez egy olyan szörnyű időszak, mint amilyennek kívülről tűnhetett. Jó a kapcsolatom a többiekkel a keretben és a menedzserrel is. - mondta Szczesny.

 

Teljes mértékben elfogadom a főnök döntését, bármik is legyenek azok. Természetesen az ember egójának fáj, ha az ambícióit rosszabbítják, de ez egy természetes és várható reakció.

 

Megkaptam az esélyemet a döntőben és ezért hálás vagyok a menedzsernek. Azt gondolom, jól teljesítettem, hiszen lehoztuk kapott gól nélkül a meccset, még ha a mérkőzésen nem túl sok helyzetben kellett védenem. Arra figyeltem, hogy a védekezés nyugodtsága megmaradjon és ez ilyen szempontból jól ment.

 

Remélhetőleg a védelmi stabilitásunk is egy fontos rész volt abban, hogy az Aston Villa nem tudott átjutni rajtunk. Ez egészen különleges módon teszi elégedetté az embert, emiatt kiváltképpen hálás vagyok Arséne Wengernek, hogy engem választott a döntőre.

 

Ami a jövőt illeti: köszönöm a társaimnak és az edzői stábnak a támogatásukat. Kiváltképpen kijár az érdem a médiának, hiszen majdnem sikerül elhitetniük az embereknek, hogy távozom az otthonomból és elhagyom azokat, akiket imádok. Ugyanakkor üzenem, hogy el kell még viselniük egy jó darabig, mert imádom ezt a csapatot és sosem akarok távozni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

9 éve
Törölt felhasználó
Ha a kérdést nekem céloztad, szerintem fölösleges lenne akárkit is igazolnunk, hiányposztra angol játékost nem látok alkalmasnak senkit akivel előrébb lennénk maximum olyan posztra tudnánk hozni ember ahol amúgy is megvagyunk kilóra s minőségre is.(vkp, csatár többi poszton többnyire megvagyunk ha senki nem távozik perem embereken kivül).
9 éve
Már bocsánat, de miért ne lenne meg? Milyen angol játékost kellene/kellett volna leigazolnunk? Cleverleyt? Danny Ings-t? James Milnert?
9 éve
Törölt felhasználó
Van elérhető angol játékos aki erősítést jelentene az amúgy se túl fényes felhozatalból? Szerintem aki erősítést jelentene vagy nemrég váltott klubbot vagy 30as évei körül jár.
9 éve
Törölt felhasználó
Hanyagolni kéne a külföldieket, mert ugye elvileg nincs meg a megfelelő számú saját nevelés és hazai játékos.
9 éve
Törölt felhasználó

Szólj hozzá