Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a nyáron nem lesz szükséges középhátvédet igazolnia, már csak azért sem, mert Calum Chambers jövőjét is ezen a poszton látja hosszú távon.

A fiatal angol bekk tavaly nyáron érkezett 16 millió font ellenében a Southampton együttesétől, és eddig 23-szor léphetett pályára az Arsenal színeiben. A sérülések miatt megtizedelt keretben azonban - csakúgy, mint a Szenteknél - Chambers leginkább a védelem jobb szélen bizonyíthatott, ám tette azt inkább kevesebb, mint több sikerrel. A fiatal játékos egyik gyenge teljesítményét éppen az Arsenal hétfői ellenfele, a Swansea ellen mutatta be a Liberty stadionban, Arséne Wenger hivatalos sajtótájékoztatóján ezügyben is faggaták az újságírók a menedzsert.

Kemény napja volt Calumnak a Swansea ellen, nem volt egyszerű Jefferon Montero ellen védekeznie a meccs utolsó szakaszában. Az első félidőben még minden rendben volt, de aztán kezdődtek a gondok. - mondta Wenger.

Chambers Hector Bellerín betörésével és Gabriel leigazolásával időközben vissza is esett Wenger listáján, de a francia továbbra is számol az angol játékossal, méghozzá már konkrét tervekkel. 

Úgy gondolom, hogy Calumból inkább középső védő lesz, mint szélső, márcsak a termete miatt is. Akár még védekező középpályásként is számolhatunk majd vele. Mindezt főleg a termete miatt valószínűsítem. Intelligens játékos, jól olvassa a játékot és könnyedebben játszik középen.

 

Manapság már a széleken több sebesség kell, több irányváltás, több agilitás. Calumnak ellenben olyan erélye és erőssége van, ami miatt inkább középső védőként vagy középpályásként játszana jól. - tette hozzá a francia.

Ezzel együtt Chambersnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a középső védői posztokért olyan játékosokkal kell megmérkőznie, mint Koscielny, Mertesacker, vagy a januári friss igazolás Gabriel; mi több, néhány szélső hátvéd - Debuchy vagy Monreal is bevethetőek ebben a pozícióban.

Jelenleg van több olyan játékosom is, akik több tapasztalattal bírnak ezen a poszton, mint Calum, de az előszezonban biztosan ő is lehetőséghez fog jutni. Az biztos, hogy védőt nem igazolunk a nyáron. Gabrielből is remek középső védő lesz, higgyenek nekem. Vele végképp megoldottuk a posztot illető esetleges problémákat.

Ami Calumot illeti: volt néhány nehéz meccse, de ez is a dolog része, valahogyan tapasztalatot kell szerezni. Sokat tanult belőle, okos srác, már a szóban forgó meccset követően is azon járt az esze, miképpen tanulhat: hogyan állíthatta volna meg jobban Monteirót, hogyan blokkolhatta volna a beíveléseket és hogyan olvashatta volna jobban a játékot

Wenger zárásképpen annyit tett hozzá, hogy Chambers angol válogatottbeli debütálása is rosszkor jött.

Túl korai volt. Képzeljük el, mi történt volna vele, ha a Swansea elleni formáját egy válogatott meccsen mutatja be? A bélyeget egész életében viselnie kellett volna. Egyszerűen fel kell készíteni egy játékost egy ilyenfajta nyomásra. Egyáltalán nem volt még kellően tapasztalt akkor, hogy a válogatottban játsszon, ez nem segített neki egyáltalán. - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

9 éve
Törölt felhasználó
Jackoxi, gondolom ezt nem gondoltad komolyan. :D Ha igen akkor ez a legnagyobb hülyeség amit tőled valaha olvastam.
9 éve
Törölt felhasználó
lényeg hogy wilshere Walcott kapjon ma elég lehetőséget :)
9 éve
Törölt felhasználó
Lerágott csont hetek óta ez a téma, "győztes csapaton ne változtass". Nem írom le újra mért fölösleges 3 meccsen össze vissza forgatni a kezdőt.
9 éve
Törölt felhasználó
Juhar Tomi jól beszél .végre valaki aki nem fikázza Őket :) Go Gunners!!
9 éve
Nem azt mondtam, hogy eredménytelen, hanem, hogy fél még az apró változásoktól is.

Szólj hozzá